SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny :* nagła śmierć jest straszna... ja się nie boję własnej śmierci ale cholernie się boję śmierci rodziców, bardzo bym chciała wiedzieć że rodzicom niewiele zostało i miała czas się z nimi pożegnać zresztą oni też by woleli mieć czas na pozałatwianie wszystkich spraw i pożegnanie ze mną niż nagle odejść. Ale nie dopuszczam takiej myśli w ogóle, zawsze jak słyszę takie historie jak u Was dziewczyny to uświadamiam sobie że muszę bardziej szanować bliskich, nie kłócić się i dbać o nasze relację, zawsze wtedy dzwonie do babci i dziadka zapytać co u nich bo przypominam sobie że zaraz może być za późno...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:27
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny
Milego dnia!!!
U Nas wieje strasznie, wyszlam tylko do piekarni i jak wrocilam to wygladalam jakbym miesiac wlosow nie czesala a mam dlugie wiec mozecie sobie wyobrazic takiego potworka ktory ma wlosy wszedzie tylko nie tam gdzie byc powinny...
Dzisiaj znowu nie czuje sie dobrze, podbrzusze dzisiaj szaleje. Do piersi juz przywyklam. Ale znowu ogarnela mnie taka slabosc ze moglabym spac na stojaco. -
Czesc
A u nas napadalo przez noc sniegu a temp.na + wec jest mokro-a tego najbardziej nie lubie!
Zjadłam sniadanie i sie obijam...bez sił jestem.
O 15 jade do drugiego miasta do endokrynologa, zapewne zwiekszy mi dawke letroxu bo mi tsh skoczyło.. -
Hej.
Dziewczyny przykro mi strasznie:-( az sobie przypomnialam jak obiecalam babci ze zobaczy wnuki a po dwoch miesiacach zmarla:-( do dzis mam wyrzuty sumienia..
Ja mam takie mdlosci ze nic nie jem,pije wode malymi lykami. Leze bo jak tylko wstane to wc:-( jestem zmeczona:-(
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
U mnie limfocytów za dużo, neutrofili za mało ale bliskie odchylenie od normy, lekarz mówił że to o niczym nie świadczy i nie ma sie co martwić. Rzadko się zdarza żeby normalnie mieć morfologie bez żadnych plusów i minusów a w ciąży to już w ogóle. Dzwoniłam dziś do lekarza bo stwierdziłam że większość mdłości mam od gorzkiego smaku po Duphastonie i zmniejszył mi dawkę do 2x dziennie z czego drugi wziąć do 18 max (dziś w nocy wymiotowałam 2 godz po tym jak wzielam wieczorna dawkę)Plamiłam tylko jeden dzień więc nie ma sie co faszerować aż tak.
Karolina chodzi Ci o tą przezierność karkową? Ja chodzę do luxmedu ale moja koleżanka bez problemu zapisała się na NFZ w przychodni przyszpitalnej na Madalińskiego w Warszawie. -
Czyli jeżeli chodze na NFZ, w rodzinie chorób nie było,z ciążą jest wszystko jak należy to znaczy że nie będe tego miała ? Kurcze..to wybiore sie do prywatnego w takim razie, wolałabym mieć pewność.
Kurde ! Mam dużą chęć na świeżego ogórka, wczoraj zjadłam kanapke z nim-zasnąc nie mogłam tak mi sie odbijał. Na śniadanie tez znajdłam kanapke z tym ogorkiem-znowu i sie odbija..a tak pięknie pachnie i smakuje .. -
Cześć Dziewczyny,
ma pytanie trochę z innej beczki, mianowicie czy któraś z Was moze polecić mi lekarza z Poznania, który pracuje w szpitalu na Polnej lub Swiętej Rodzinie.
Czy w ogóle przy wyborze lekarza istotne było dla Was czy lekarz pracuje w szpitalu w którym będziecie rodziły?
Mam mętlik w głowie, bylam na dwóch wizytach prywatnych u lekarki która niestety nie miała dla mnie czasu, wszystko na szybko, ja w stresie tak nie powinno być.
Będę wdzięczna za pomoc.
ps. Jestem w 11 tygodniu ciąży.
Termin mam na 5.08 więc proszę też o przyjęcie mnie do grupy, zaraz nadrobię te kilkadziesiąt stron.
pozdrawiam serdeczniezabka11, lys, Cassie, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
ja dostalam skierowanie na te badania tylko ze w rodzienie mojego meza byl przypadek choroby genetycznej - wlasciwie dostalam je na "moje slowo" , kazda moglaby go dostac - jedyne czego zaluje to testu Nifty ktory nie jest na NFZ a jego koszt jest w granicach 2500 zl.
-
Kkarolinaaaa wrote:Czyli jeżeli chodze na NFZ, w rodzinie chorób nie było,z ciążą jest wszystko jak należy to znaczy że nie będe tego miała ? Kurcze..to wybiore sie do prywatnego w takim razie, wolałabym mieć pewność.
Kurde ! Mam dużą chęć na świeżego ogórka, wczoraj zjadłam kanapke z nim-zasnąc nie mogłam tak mi sie odbijał. Na śniadanie tez znajdłam kanapke z tym ogorkiem-znowu i sie odbija..a tak pięknie pachnie i smakuje ..
To zależy od lekarza. Jeżeli na zwykłym badaniu usg zobaczy coś, co go zaniepokoi, np. nieodpowiednia ilość uderzeń serduszka (ja tak mam) powinien dać skierowanie. Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale dostałam skierowanie na badanie prenatalne z uwagi na bicie serduszka, lekarz powiedział, żeby absolutnie się nie martwić, ale on chce się upewnić, że wszystko jest w porządku.
Co do ogórków mam tak samo. Uwielbiam je i miałam taki szał, że codziennie zjadałam na kanapki, ale później to odbijanie mnie drażni. Ogólnie bardzo często mi się odbija po czymkolwiek. -
No dokładnie, mi tez pare razy dziennie sie odbija, co miewałam przed ciążą bardzo rzadko:)
Dziewczyny,patrzcie jak ten czas leci, niedawno nasze suwaczki wyglądały: "jestes w 4 tygodniu i 3 dniu ciaży"; "jestes w 5 tygodniu i 2 dniu ciaży" itp.
a tu większość juz ma 8tc,9,tc,10tc..gosia.b, Cassie, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zrobiłam dziś zdjęcie brzucha przed jedzeniem, przeraża mnie jak rośnie, wieczorami jest duużo większy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea73aa7d8bb7fb13.htmlAga89, futuremama, 0na88, sylwucha89, amysia, Griszanka, Aska87, lys, gagat82, Y, Cassie lubią tę wiadomość
-
A ja mam wrażenie, że im później tym czas szybciej ucieka
Wcześniej mi się bardziej dłużyło a teraz nagle 11 tydzień już leci.
Chociaż już się niecierpliwie, chciałabym żeby już był 26 i USG... -
ja jeszcze dwa tygodnie i zobacze malucha
oj nie widzialam go juz 5 tyg Nie moge sie doczekac
choc ciekawy bedzie taki przeskok z widoku zarodka i serduszka na widok raczek , nozek - ciekawa tez jestem widoku meza , mam zamiar go zabrac pierwszy raz wlasnie na genetyczne
Cassie lubi tę wiadomość