WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś namieszałam w tych tygodniach.. 8 tydzień i 0 dni. muszę poszukać jakiegoś suwaczka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, Maniuś - wpisałam Was na listę i w tabelkę :)

zewa24 - witaj :) Ciebie również dopisałam na listę i w tabelkę :)

maaadzik1207 - najpierw miałam robione badanie przez brzuch, ale było bardzo słabo widać, dlatego gin zrobił usg dopochwowe. Powiedział, że może byłoby widać płeć, ale maluszek cały czas uciekał przed sondą i trzymał mocno nóżki razem, także nic a nic nie było widać miejsca między nóżkami. Poczekamy do lutego, może wtedy zechce nam zdradzić swoją płeć ;)

sylwucha89, ojjj, jeszcze nie tak dawno ja oglądałam po raz pierwszy bijące serce maluszka, a tu już mam takiego dużego szkraba :) trzymam kciuki za Was :)

Cassie poczekaj jeszcze 3 tygodnie, jak zobaczysz swoje dziecko na usg to się zdziwisz, już będzie mieć kształt małego człowieczka, zobaczysz :) ja też się martwiłam czy maluszek za wolno nie rośnie, ciągle na usg tylko plamkę widziałam, a tu proszę, wczoraj go nie poznałam ;)

zabka11 tulę mocno :*

Dziewczyny, jeśli jeszcze którąś mam wpisać na listę czy do tabelki to dajcie znać :) wszystko zaktualizowałam.

Maniuś, Cassie, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka11 musisz się trzymać i myśleć o malenstwie. Ja w tamtym roku zaszłam w ciążę w dniu urodzin mojej babci. 2 miesiące później zmarła a mój Tata miał zawał. Byłam złamana i poronilam. Przyczyny nie znaleźli a był to 13 tydzień. Wiem co czujesz, ale nie mamy wpływu na przemijanie.

zabka11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana musialabys przeleciec z grubsza strony bo duzo sie dzialo. Kitaja poronila przed swietami.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Czy ktoś jest może z Wrocławia? :)

Ja jestem.

Umarł mój kuzyn, za tydzień pogrzeb... Nagła śmierć, nie wiadomo dlaczego...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, Paula, strasznie mi przykro :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi rowniez cierpna rece we snie . Narobilyscie mi takiego smaka na lody ze specjalnie przytargalam pistacjowe :)

Paula smutna wiadomosc , trzymaj sie.

Matko ... mam taki wzdety brzuch ze wlasciwie to juz na 8 mc wygladam. Wlasciwie to non stop ma wzdecie , dziewczyny w ciazy mozna brac espumisan ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:00

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula... :( co za poczatek roku... przytulam mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam na Wieśmaca z Mc

• Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo mi przykro :(
    Cassie dzięki za wiadomość, usunęłam Kitaję z listy... okropne wieści :(

Dobranoc, śpijcie dobrze :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja jestem z bliskich okolic Wroclawia :)
    Zabka, Paula, bardzo mi przykro. Trzymajcie sie

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, Paula wyrazy współczucia. Zabka fasolka sobie poradzi, zobaczysz że babcia nie da krzywdy zrobić! Takie to życie, każdego z nas to czeka, niestety zawsze przychodzi niespodziewanie. Pochodzę z długowiecznej rodziny, w sierpniu mój dziadziuś był pierwszą tak bliską osobą która odeszła, takich chwil przede mną jeszcze sporo, rodzina się starzeje...nie da się na to przygotować, płacz jeśli jest Ci lżej, nie trzymaj nerwów w sobie. Z czasem będzie lepiej zobaczysz :* Ja jestem pewna że moja fasolka to prezent od dziadzia, do niego się modliłam i jego prosiłam o nią.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mi rowniez cierpna rece we snie . Narobilyscie mi takiego smaka na lody ze specjalnie przytargalam pistacjowe :)

Paula smutna wiadomosc , trzymaj sie.

Matko ... mam taki wzdety brzuch ze wlasciwie to juz na 8 mc wygladam. Wlasciwie to non stop ma wzdecie , dziewczyny w ciazy mozna brac espumisan ?

mi też cierpnie strasznie prawa ręka i przez to ciągle się budze

ja pytałam moją gin o espumisan to powiedziała że jak jest potrzeba to można, ja akurat też przed chwilą wzięłam

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie pisałam chyba od 30 grudnia, ale wszystko przeczytałam.
    Bardzo mi przykro z powodu tych smutnych wiadomości ;(
    Witam i gratuluję nowe mamusie :)
    Dziewczyny, ja mam ogólnie jakieś kiepskie samopoczucie, mdli mnie mocno, zębów się nie da umyć, nic na mięsie nie jestem w stanie ugotować, nie mówiąc o zjedzeniu. Jestem totalnie wykończona, śpiąca, nie mam siły na nic.
    W poniedziałek wizyta, więc już strach mnie ogarnia. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i 21 stycznia mam umówioną wizytę. Jestem po tych głównych badaniach i większość jest ok, tylko krew poszła w anemię, tsh 0,14 a granica od 0,35 zobaczymy co powie lekarz, ale ja biorę Euthyrox 175. Co do toxo to IgM 0,08 a IgG 15,40.Rok temu w marcu poroniłam i robiłam też wtedy toxo i wyniki miałam bardzo podobne i lekarz wtedy powiedział, że już przeszłam zakażenie i obecnie nie mam, więc chyba teraz też tak jest. W moczu liczne bakterie, pasma śluzu i nabłonki płaskie. Zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek.

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja jestem.

Umarł mój kuzyn, za tydzień pogrzeb... Nagła śmierć, nie wiadomo dlaczego...

Bardzo mi przykro. ....trzymaj się, pamiętaj o malenstwie.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie pisałam chyba od 30 grudnia, ale wszystko przeczytałam.
    Bardzo mi przykro z powodu tych smutnych wiadomości ;(
    Witam i gratuluję nowe mamusie :)
    Dziewczyny, ja mam ogólnie jakieś kiepskie samopoczucie, mdli mnie mocno, zębów się nie da umyć, nic na mięsie nie jestem w stanie ugotować, nie mówiąc o zjedzeniu. Jestem totalnie wykończona, śpiąca, nie mam siły na nic.
    W poniedziałek wizyta, więc już strach mnie ogarnia. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i 21 stycznia mam umówioną wizytę. Jestem po tych głównych badaniach i większość jest ok, tylko krew poszła w anemię, tsh 0,14 a granica od 0,35 zobaczymy co powie lekarz, ale ja biorę Euthyrox 175. Co do toxo to IgM 0,08 a IgG 15,40.Rok temu w marcu poroniłam i robiłam też wtedy toxo i wyniki miałam bardzo podobne i lekarz wtedy powiedział, że już przeszłam zakażenie i obecnie nie mam, więc chyba teraz też tak jest. W moczu liczne bakterie, pasma śluzu i nabłonki płaskie. Zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek.

A jaka masz dokładnie morfologie krwi? Bo ja mam hematokryt i eozynofile poniżej normy i tez wyczytałam że to objaw niedokrwistości.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Zabka11 musisz się trzymać i myśleć o malenstwie. Ja w tamtym roku zaszłam w ciążę w dniu urodzin mojej babci. 2 miesiące później zmarła a mój Tata miał zawał. Byłam złamana i poronilam. Przyczyny nie znaleźli a był to 13 tydzień. Wiem co czujesz, ale nie mamy wpływu na przemijanie.

Wstrząsnęły mna twoje slowa....uświadomiły jak wazne dla dziecka jest moje samopoczucie. Obiecałam sobie ze juz koniec z plakaniem i dolowaniem, modle się za babcię i wiem ze bog ma ją w swojej opiece. Wiele się w życiu nacierpiala, widocznie przyszedl już ten czas aby sie pozegnac.jak to moja mama powiedziała :jedno życie się rodzi, a inne gaśnie. ... :(
    Musze troszczyć sie o moje maleństwo bo na babci zdrowie i życie nie mam już wpływu, a życie i zdrowie malenstwa jest w moich rekach.
    jutro pracuje z poziomu domu, tak się umówiłam z szefem.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu mój wujek odszedł bardzo niespodziewanie... rano ze mną rozmawiał, przed południem zszedł do piwnicy po węgiel, kiedy już wracał z piwnicy do mieszkania (mieszkał na pierwszym piętrze) dostał zawału - niestety mimo szybkiej reanimacji nic nie dało się zrobić :(
    Mój bardzo bliski dziadek też zmarł na zawał, byłam wtedy dzieckiem. To przychodzi niespodziewanie i zawsze boli...

Dobrego dnia dziewczyny :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

U mnie sytuacja bez zmian.czekamy na to się wydarzy....

Pisalyscie o apetycie.ja mam ogólnie spory apetyt bo jak coś zjem to przechodzą mi mdłości, a jak mam pusty żołądek to mnie mdli okropnie.
    Na szczescie jak do tej pory nie miałam spotkania z porcelana, choć niewiele brakowało.
    Dzis zostałam w domu, coś do pracy musze porobic, potem o 13 jade po córkę do szkoły a wieczorem wioze ja jeszcze na zajecia.
    zajmuje sie czym tylko moge aby zająć myśli i nie rozpaczac.choć każdy dzwoniący telefon stawia mnie do pionu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:16

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ