SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka, Maniuś - wpisałam Was na listę i w tabelkę
zewa24 - witajCiebie również dopisałam na listę i w tabelkę
maaadzik1207 - najpierw miałam robione badanie przez brzuch, ale było bardzo słabo widać, dlatego gin zrobił usg dopochwowe. Powiedział, że może byłoby widać płeć, ale maluszek cały czas uciekał przed sondą i trzymał mocno nóżki razem, także nic a nic nie było widać miejsca między nóżkami. Poczekamy do lutego, może wtedy zechce nam zdradzić swoją płeć
sylwucha89, ojjj, jeszcze nie tak dawno ja oglądałam po raz pierwszy bijące serce maluszka, a tu już mam takiego dużego szkrabatrzymam kciuki za Was
Cassie poczekaj jeszcze 3 tygodnie, jak zobaczysz swoje dziecko na usg to się zdziwisz, już będzie mieć kształt małego człowieczka, zobaczyszja też się martwiłam czy maluszek za wolno nie rośnie, ciągle na usg tylko plamkę widziałam, a tu proszę, wczoraj go nie poznałam
zabka11 tulę mocno :*
Dziewczyny, jeśli jeszcze którąś mam wpisać na listę czy do tabelki to dajcie znaćwszystko zaktualizowałam.
Maniuś, Cassie, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
nick nieaktualnyZabka11 musisz się trzymać i myśleć o malenstwie. Ja w tamtym roku zaszłam w ciążę w dniu urodzin mojej babci. 2 miesiące później zmarła a mój Tata miał zawał. Byłam złamana i poronilam. Przyczyny nie znaleźli a był to 13 tydzień. Wiem co czujesz, ale nie mamy wpływu na przemijanie.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mi rowniez cierpna rece we snie . Narobilyscie mi takiego smaka na lody ze specjalnie przytargalam pistacjowe
Paula smutna wiadomosc , trzymaj sie.
Matko ... mam taki wzdety brzuch ze wlasciwie to juz na 8 mc wygladam. Wlasciwie to non stop ma wzdecie , dziewczyny w ciazy mozna brac espumisan ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zabka, Paula wyrazy współczucia. Zabka fasolka sobie poradzi, zobaczysz że babcia nie da krzywdy zrobić! Takie to życie, każdego z nas to czeka, niestety zawsze przychodzi niespodziewanie. Pochodzę z długowiecznej rodziny, w sierpniu mój dziadziuś był pierwszą tak bliską osobą która odeszła, takich chwil przede mną jeszcze sporo, rodzina się starzeje...nie da się na to przygotować, płacz jeśli jest Ci lżej, nie trzymaj nerwów w sobie. Z czasem będzie lepiej zobaczysz :* Ja jestem pewna że moja fasolka to prezent od dziadzia, do niego się modliłam i jego prosiłam o nią.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:mi rowniez cierpna rece we snie . Narobilyscie mi takiego smaka na lody ze specjalnie przytargalam pistacjowe
Paula smutna wiadomosc , trzymaj sie.
Matko ... mam taki wzdety brzuch ze wlasciwie to juz na 8 mc wygladam. Wlasciwie to non stop ma wzdecie , dziewczyny w ciazy mozna brac espumisan ?
mi też cierpnie strasznie prawa ręka i przez to ciągle się budze
ja pytałam moją gin o espumisan to powiedziała że jak jest potrzeba to można, ja akurat też przed chwilą wzięłam -
Cześć dziewczyny. Nie pisałam chyba od 30 grudnia, ale wszystko przeczytałam.
Bardzo mi przykro z powodu tych smutnych wiadomości ;(
Witam i gratuluję nowe mamusie
Dziewczyny, ja mam ogólnie jakieś kiepskie samopoczucie, mdli mnie mocno, zębów się nie da umyć, nic na mięsie nie jestem w stanie ugotować, nie mówiąc o zjedzeniu. Jestem totalnie wykończona, śpiąca, nie mam siły na nic.
W poniedziałek wizyta, więc już strach mnie ogarnia. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i 21 stycznia mam umówioną wizytę. Jestem po tych głównych badaniach i większość jest ok, tylko krew poszła w anemię, tsh 0,14 a granica od 0,35 zobaczymy co powie lekarz, ale ja biorę Euthyrox 175. Co do toxo to IgM 0,08 a IgG 15,40.Rok temu w marcu poroniłam i robiłam też wtedy toxo i wyniki miałam bardzo podobne i lekarz wtedy powiedział, że już przeszłam zakażenie i obecnie nie mam, więc chyba teraz też tak jest. W moczu liczne bakterie, pasma śluzu i nabłonki płaskie. Zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek. -
gagat82 wrote:Cześć dziewczyny. Nie pisałam chyba od 30 grudnia, ale wszystko przeczytałam.
Bardzo mi przykro z powodu tych smutnych wiadomości ;(
Witam i gratuluję nowe mamusie
Dziewczyny, ja mam ogólnie jakieś kiepskie samopoczucie, mdli mnie mocno, zębów się nie da umyć, nic na mięsie nie jestem w stanie ugotować, nie mówiąc o zjedzeniu. Jestem totalnie wykończona, śpiąca, nie mam siły na nic.
W poniedziałek wizyta, więc już strach mnie ogarnia. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i 21 stycznia mam umówioną wizytę. Jestem po tych głównych badaniach i większość jest ok, tylko krew poszła w anemię, tsh 0,14 a granica od 0,35 zobaczymy co powie lekarz, ale ja biorę Euthyrox 175. Co do toxo to IgM 0,08 a IgG 15,40.Rok temu w marcu poroniłam i robiłam też wtedy toxo i wyniki miałam bardzo podobne i lekarz wtedy powiedział, że już przeszłam zakażenie i obecnie nie mam, więc chyba teraz też tak jest. W moczu liczne bakterie, pasma śluzu i nabłonki płaskie. Zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek.
A jaka masz dokładnie morfologie krwi? Bo ja mam hematokryt i eozynofile poniżej normy i tez wyczytałam że to objaw niedokrwistości. -
Y wrote:Zabka11 musisz się trzymać i myśleć o malenstwie. Ja w tamtym roku zaszłam w ciążę w dniu urodzin mojej babci. 2 miesiące później zmarła a mój Tata miał zawał. Byłam złamana i poronilam. Przyczyny nie znaleźli a był to 13 tydzień. Wiem co czujesz, ale nie mamy wpływu na przemijanie.
Wstrząsnęły mna twoje slowa....uświadomiły jak wazne dla dziecka jest moje samopoczucie. Obiecałam sobie ze juz koniec z plakaniem i dolowaniem, modle się za babcię i wiem ze bog ma ją w swojej opiece. Wiele się w życiu nacierpiala, widocznie przyszedl już ten czas aby sie pozegnac.jak to moja mama powiedziała :jedno życie się rodzi, a inne gaśnie. ...
Musze troszczyć sie o moje maleństwo bo na babci zdrowie i życie nie mam już wpływu, a życie i zdrowie malenstwa jest w moich rekach.
jutro pracuje z poziomu domu, tak się umówiłam z szefem. -
Rok temu mój wujek odszedł bardzo niespodziewanie... rano ze mną rozmawiał, przed południem zszedł do piwnicy po węgiel, kiedy już wracał z piwnicy do mieszkania (mieszkał na pierwszym piętrze) dostał zawału - niestety mimo szybkiej reanimacji nic nie dało się zrobić
Mój bardzo bliski dziadek też zmarł na zawał, byłam wtedy dzieckiem. To przychodzi niespodziewanie i zawsze boli...
Dobrego dnia dziewczyny :*
Julia07.2015
-
Witajcie
U mnie sytuacja bez zmian.czekamy na to się wydarzy....
Pisalyscie o apetycie.ja mam ogólnie spory apetyt bo jak coś zjem to przechodzą mi mdłości, a jak mam pusty żołądek to mnie mdli okropnie.
Na szczescie jak do tej pory nie miałam spotkania z porcelana, choć niewiele brakowało.
Dzis zostałam w domu, coś do pracy musze porobic, potem o 13 jade po córkę do szkoły a wieczorem wioze ja jeszcze na zajecia.
zajmuje sie czym tylko moge aby zająć myśli i nie rozpaczac.choć każdy dzwoniący telefon stawia mnie do pionu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:16