X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr wiedziałam, że jak zjem tej porze fasolkę po bretońsku to będzie mi ciężko na żołądku, ale cóż jak głodna się tak kosmicznie zrobiłam...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys moze troche coli, pepsi ?

zapytam poloznej ale ja nigdy nie lubilam "grzebac" w tych okolicach, a maz hmmm jakby to ujac, zmienia technike masazu haha

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weridiana tak, tak, ja popiłam colą, ale nie był to dobry pomysł :P
    wypiję trochę wody i powinno być lepiej

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Dzis zapowiada sie zalatany dzien.
    Zaraz budze julcie,sniadanko i kurs do szkoly.
    Potem ryneczek.
    Nastepnie segregacja ciuszkow Klary i pranie.
    Dokonczenie wczorajszego prasowania.
    Przed 13 mam byc u kolezanki z sukienkami do skrocenia i lekkiego przerobienia. Potem odbior julci ze szkoly.
    Obiad
    O 15:30 wizyta u gina :)
    Nastepnie zajecia taneczne julci.

Takze dzis maratonik ;)
    Zatem wstaje z wyrka i lece zrobic sniadanie

Weridiana, lys, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czerwone prosto z drzewka... a mało tego, mąż mi po obiedzie zasnął na kanapie, więc nie pojechaliśmy... za to moja teściówka to the beściara!!!! przywiozła mi do domu ... Wariatka heheheheheh

Bosko :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tygodniu i 8 miesiącu. Jejku jestem już w 8 miesiącu :) do terminu zostało mi 53 dni, a do daty ciąży donoszonej 39 dni. Coraz bliżej :)

A teraz mykam mam o 12 ostatni egzamin, i potem obrona i koniec studiowania :(

Trzymacie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 06:38

Maniuś, Martucha86, kasiuleek, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w 31 tygodniu i 8 miesiącu. Jejku jestem już w 8 miesiącu :) do terminu zostało mi 53 dni, a do daty ciąży donoszonej 39 dni. Coraz bliżej :)

Zastanawiam sie jak to wyliczylas, bo ja mam termin 2 tygodnie przed Toba i do porodu wg belly zostalo 56 dni ;)????

Witamy sie w 33 tc. Noc dzis byla do dupy, najpierw nie umialam zasnac, nie wiem ile godzin sie rzucalam, a potem po 2 obudzila mnie lydka, czulam ze sie napina, nie chcialam dopuscic do skurczu wiec musialam wstac ja rozchodzic, od 5 bylam juz na trybie czuwania i taka oto nocka. Czy Wam tez noc w noc sni sie cos zwiazanego z ciaza/porodem/forum???? Juz nie pamietm kiedy mialam sen z innej kategori tematycznej. Troche to meczace, bo chociaz w nocy bym chciala myslec o czyms innym, np. znalezc sie w cieplym kraju pod palmami :D

Martucha86, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Dobrze,że wieczór minął na oglądaniu filmu, bo się mega zestresowałam tym terminem CC.
    Swoją drogą oglądaliśmy " Służby Specjalne"-dobry,mocny, polski film.
    Magda- Twoje na następny raz, bo już czekają w kolejce :)
    Co do mojego CC.
    Paula_071- no właśnie dlatego chyba mnie to tak zaskoczyło i zestresowało,że ja tą koleżankę o nic nie prosiłam. Zadzwoniłam zapytać jak to u nich się załatwia i jak wygląda CC i dalej opieka po tym bardziej,że właśnie zastanawiałam się wciąż nad Klinikami. Umówiłam się z nią,że jak za tydz.będę mieć skierowanie, to zadzwonię (oczywiście jak już się zdecyduję na szpital) i wtedy pomoże mi w ustaleniu terminu- bo to podobno nie takie łatwe i oczywiste.
    A tu jesteśmy na spacerze z mężem, a ona dzwoni i mówi- no właśnie mam dyżur, jest ze mną dr. R i wpisał Cię do siebie na CC na 21 lipca ! ZONK! Więc w sumie to zadecydował los?! za mnie.Może i lepiej,bo ja strasznie jestem niezdecydowana i pewnie nie umiałabym podjąć decyzji do końca.
    Co do CC to przedstawiła mi to tak:
    21 lipca stawić się na czczo na IP z wszystkimi badaniami- przede wszystkim kartą ciąży i morfologią- najpóźniej z przed 3 dni. Mam zabrać ze sobą -UWAGA! 4 bandaże elastyczne, jak zapytałam po co- to powiedziała,że wiążą nogi nimi?! Po co, ktoś wie?Muszę poczytać. Lewatywę robią na życzenie, więc mnie ominie, bo to dla mnie tragedia jest:) A na wieczór przed dzień mam wziąć 1 tabletkę ranigastu. Ot tyle. Na pewno jeszcze do niej zadzwonię i wypytam co i jak, bo za msc to zapomnę. No i do 12:00 w południe ma być po wszystkim.
    Jakoś to do mnie dopiero dociera i paraliżuje mnie na samą myśl...

Ofka tu są te śpiochy- http://allegro.pl/body-z-twoim-napisem-duzo-wzorow-rozmiary-56-98-i5347545071.html

A poza tym dzień jak co dzień. Zdążyłam zrobić już kompot i przygotować składniki na galaretkę na deser. Na obiad schabowy, mizeria i ryż.
    A dodatkowo wszelkie zajęcia Pani Domu-pranie,sprzątanie, gotowanie :)
    Miłego czwartku!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zastanawiam sie jak to wyliczylas, bo ja mam termin 2 tygodnie przed Toba i do porodu wg belly zostalo 56 dni ;)????

12 dni czerwca + 31 dni lipca = 43 dni + 20 dni sierpnia = 53 dni :) tak to obliczyłam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    12 dni czerwca + 31 dni lipca = 43 dni + 20 dni sierpnia = 53 dni :) tak to obliczyłam :)

43+20=63, ale wg suwaczka wychodzi Ci inny termin?

Staraczka23, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :-) jakos tak pochmurno u nas, moze wrócić pod kocyk i przysnac jeszcze na kanapie? Wypilam kawe, ale i tak jakas oklapla dzisiaj jestem. Wczoraj was czytałam i dawno sie tak nie usmialam. Dzieki za rozweselenie :-) miłego dnia

niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Nie dość że nie mogłam do 2 usunąć, co 30 minut siusiu to jeszcze o 7 mnie administracja obudziła z jakąś kartka do podpisu :/

Co do masażu krocza to po pierwsze nie wolno go robi gdy ma się jakiś stan zapalny tzn pchać palce do środka.
    Ja robie trochę inaczej bo jestem delikatna i za chwilę coś by mi wyskoczyło.
    Palcem opuszkami tylko lekko na dole do wejścia pochwy smaruje dużo olejku a tak to skórę w około. No naciągam bo ten olejek powoduje że skóra sama jest podatna na rozciaganie. Wiec dodatkowo jej nie naciągam. Koleżanka tez tak robiła i urodziła bez nacierania. Wzięła olejek na poródowce In polewa li krocze cały czas.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    43+20=63, ale wg suwaczka wychodzi Ci inny termin?

A faktycznie :P 63 no tak to jest jak się historyk zabiera za liczenie XD haha, bo suwaczek liczy wg ostatniej miesiączki, którą miałam 20 listopada i wg tego belly obliczyło mi że urodzę 4 września. Dlatego właśnie byłam przez długi czas na wrześniówkach. Ale wg mojej Pani ginekolog dziecko się urodzi 20 sierpnia.

Ale się pięknie uczę na egzamin :3 no nic pójdę na żywioł :3 u nas też pada i jest zimo, miałam przygotowaną na dziś ładną sukienkę, a tak pójdę w spodniach i nieładnej bluzce i kaloszach. Mam nadzieję że prof. mi wybaczy taki strój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:22

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na obiadek robie kapusniak z mlodej kapustki, ale mam tylko kapuste wiec musze zwlec tylek i szorowac po pozostale warzywka ;) A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
    Psiosyka podziwiam Cie za taka energie z samego rana, ja jak z loka wychodze to jakby stado sloni przetoczylo sie przez pokoj, czuje sie tak ciezka i wczoraj to nawet z wanny wyjsc mi bylo mega trudno, a brzucha mega duzego nie mam. Podziwiam te kobitki w ciazy, ktore maja duzy brzuszek i smigaja jak maly samochodzik

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki;)

Laydy:
    Ja mam 30tc+1 i mam 69dni do tp,wiec cos nie tak z twoim liczeniem:p teoretycznie ty powinnas miec 70dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 07:59

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A faktycznie :P 63 no tak to jest jak się historyk zabiera za liczenie XD haha, bo suwaczek liczy wg ostatniej miesiączki, którą miałam 20 listopada i wg tego belly obliczyło mi że urodzę 4 września. Dlatego właśnie byłam przez długi czas na wrześniówkach. Ale wg mojej Pani ginekolog dziecko się urodzi 20 sierpnia.

Dziwna sprawa. Zaden ginekolog nie jest w stanie przewidziec kiedy urodzi sie dziecko ;) A wiekszosc lekarzy, zeby nie powiedziec, ze wszyscy przy wyznaczaniu tp kieruja sie data om, nawet jak z usg i pomiarow wychodzi, ze dziecko jest wieksze to i tak w karte ciazy wpisuja tp z om.
    Ja jednak dalej nie rozumiem jak wyszedl termin 4 wrzesien skoro om mialas 20.11 to tak jak masz suwak tp 27.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:04

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)

Witam sie z Wami I zycze milego dnia :-)

Ja dzis jade do sklepu Forever 21 bo kolezanka mowila, ze sa fajne dlugie sukienki. Moze uda mi sie cos kupic fajnego :-) a w Polsce tez jest ten sklep? Gdzie Wy sie ubieracie?

psioszka11, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis na obiadek robie kapusniak z mlodej kapustki, ale mam tylko kapuste wiec musze zwlec tylek i szorowac po pozostale warzywka ;) A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
    Psiosyka podziwiam Cie za taka energie z samego rana, ja jak z loka wychodze to jakby stado sloni przetoczylo sie przez pokoj, czuje sie tak ciezka i wczoraj to nawet z wanny wyjsc mi bylo mega trudno, a brzucha mega duzego nie mam. Podziwiam te kobitki w ciazy, ktore maja duzy brzuszek i smigaja jak maly samochodzik

Ja właśnie z rana mogę wszystko zrobić- dlatego zawsze rano piorę, prasuję, gotuję, bo później jak już usiądę przed tv, kompem, wezmę książkę to koniec. Nie mówiąc o tym,że po 12:00 standardowo muszę zaliczyć drzemkę:)
    Z wanną jest podobnie- mąż czasem mi pomaga, więc to chyba taka dolegliwość ciężarnych.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te wyloczanie terminu porodu to dalej kosmiczna sprawa, ja mialam mega nieregularne miesiaczki od 25 do 46 Dni, niby sugeruje sie ostatnia miesiaczka ale wg tej reguly nelego dolicza sie jakiee dni jak cykl 28 to sie dolicza 7 dni czy jakos tak a przy takich nieregularnych? Lady ja mialam ost. Miesiaczke 3.11 i termin mam 10.08- teoretycznie. Wg usg pierwszego 3.08 no ciekawe jak bedzie :)

Wiecie co wczorajsze racuchy jedzone o 22.30 nie byly dobrym pomyslem, myslalam o 4 ze bedziemy jechac na IP, mialam takie skurcze zoladka i jelit ze o Jezuu. Woda, gaviscon i spanie na siedzaco. Pokaralo mnie. Jak nie skurcz lydki o 4 rano to skurcz zoladka.
    Dzis na obiad fasolka szparagowa, mlode ziemniaki i kurczaczek :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz mnie tez pokaralo, bo wczoraj pisalas o swoim skurczu lydki i sobie pomyslalam, ze na szczescie chociaz to mnie w ciazy omija, bo wczesniej czy na basenie czy w nocy zdarzaly mi sie czesto, a tu masz w nocy ostrzezenie :P

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ