WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore licza ruchy dziecka czy u was tez dzieciaczki wykonuja plan dnia w pierwszej godzinie liczenia? Ja mam liczyc od 9 do 21 i zaznaczyc kiedy odczulam 10 ruch i maly wyrabia norme juz w pierwszej godzinie moze ja cos zle licze?
    Czuje ruch zaliczam potem przerwa kilka min kolejny ruch zaliczam itd wlasnie tak licze te ruchy

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka pampuchy drozdzowe mmmmm uwielbiam z sosikiem miesnym mmmm pycha
    Tylko ja ich recznie nie robie kupuje w lidlu sa pyszne

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane,
    Oj wene wczoraj mialyscie - nie powiem. Ja nie mialam sily na nic. Noc u mnie po japonsku "jako tako". Co godzine-dwie sie budzilam, bo mi duszno goraco, sucho w ustach, nos pozatykany. Raz to otworzylam szeroko okno, wystawilam glowe, myslalam, ze sie udusze. Teraz jest juz ciut lepiej, chyba musialabym spac na siedzaco ;) Qurna zime przetrzymalam, wiosne przetrzymalam, a na lato musialam sie pochorowac.
    Wy racuchy, rybki jecie na noc, a ja sobie przypomnialam o 22, ze ostatni raz jadlam o 11 i chyba jestem glodna - jak pomyslalam to poczulam. Zamowilismy jedzonko i o 23 zajadalismy pizze i frytki z serem. Hehehe bardzo zdrowo ;)
    Psioszka nogi bardzo czesto bandazuja przed operacjami, ponoc w jakis sposob wspomaga to krazenie i zapobiega obrzekom. Szwagier ze trzy-cztery lata temu mial operacje na ucho i jak kazali mu zalozyc ponczochy uciskowe na nogi, to myslal, ze sobie jaja z niego robia, a to nie byl zart - do tej pory sie z tego smieje. Zaluje, ze nikt mu zdjecia nie zrobil w tych rajtach ;)
    Milego dnia babeczki :)

psioszka11, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) co do liczenia ruchów - nam położna mówiła, że odchodzi się od tego, bo metod liczenia jest mnóstwo (10 na 12 godzin, 5 w ciągu godziny itp itd) ale żadna nie jest idealna, bo każde dziecko jest inne i ma inny rytm. I kazała generalnie obserwować te ruchy, ale bez liczenia. Każda mama zna już swojego malucha i wie w jakich godzinach i w jakim natężeniu się rusza i jeśli coś odbiega od normy to wtedy na IP się trzeba zgłosić. Ale odradzala właśnie takie sztywne liczenie ruchów, a zachęcała do obserwacji czy taki codzienny rytm jest zachowany. Moja Córcia np rusza się zawsze rano, wieczorem, a w dzień po posiłkach zazwyczaj. No i tego się trzymam :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia dobre wieści!!:) a jak stoisz wyprawkowo ? Wszystko masz, czy zdalnie sterujesz , co kto ma kupić?

Ale mi się nic nie chce........ leń, leń, leń . Miałam umyć głowę, zrobić truskawki w słoikach, poprasować, wstawić zmywarkę i pranie. A gówno siedzę jak ta matrona i podziwiam nowy lakier na paznokciach.

Maniuś, zabka11, Weridiana, witaminkab, lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała liczyć, to też po porannej porcji kopniakow miałabym liczenie na cały dzień zakończone wiec faktycznie bez sensu trochę :P

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - nie ma to jak dobre wiesci z rana , super dzielna jestes mamuska !

faktycznie z ta ryba mnie wczoraj pokarało, pół nocy nie spałam - własciwie to takich bóli brzucha dostałam plus niedobrze mi było ze nie wiedziałam czy rodze czy co ? jęczałam tylko i przewracałam sie z boku na bok co chwile mówiąc do męza tylko mnie nie doknij , uraź ... odsun sie. :) naszczescie juz lepiej.

Miłego dnia dziewczyny !

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj syn wlasnie rano jest aktywny potem ok 14 nastepnie 19 i jak mama kladzie sie spac czyli po 22
    No ale musze te kratki zaznaczac wiec to robie :-)
    Dzieki za odp czyli gra gitara :-)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Za dwa tygodnie mam egzamin roczny z postepowania administracyjnego i do napisania skarga do wsa...nawet tego nie tknelam...
    To chyba z SądowoAdministracyjnego ;) Ehhh.... to był najgorszy egzamin na moich studiach ;) Wszystko byłam w stanie przeżyć, ale Postępowanie Sądowoadministracyjne to był postrach moich studiów ;) Przy nim Postępowanie Administracyjne to była przyjemność :P

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)

Miru ale sie uśmiałam z tej historii w autobusie

Euforia super wiesci, trzymajcie sie w dwupaku:)

Ja na obiad mam bitki, pewnie zrobie ziemniackzi i mizerie do tego, mam tez leczo które wczoraj robiłam ale pewno zostawie na jutro na obiad:)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej brzuchatki :-)

Witam sie z Wami I zycze milego dnia :-)

Ja dzis jade do sklepu Forever 21 bo kolezanka mowila, ze sa fajne dlugie sukienki. Moze uda mi sie cos kupic fajnego :-) a w Polsce tez jest ten sklep? Gdzie Wy sie ubieracie?

Pati pamietam ten sklep z NY - uwielbialam go, w PL niestety go nie ma.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psiosyka podziwiam Cie za taka energie z samego rana, ja jak z loka wychodze to jakby stado sloni przetoczylo sie przez pokoj, czuje sie tak ciezka i wczoraj to nawet z wanny wyjsc mi bylo mega trudno, a brzucha mega duzego nie mam. Podziwiam te kobitki w ciazy, ktore maja duzy brzuszek i smigaja jak maly samochodzik

Ja tez wolno i ciezko wstaje z lozka, ale jak sie rozchodze to smigam.najgorzej podniesc sie z fotela albo lozka wlasnie, przy pierwszych krokach wszystko mnie boli i ciagnie.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny ktore licza ruchy dziecka czy u was tez dzieciaczki wykonuja plan dnia w pierwszej godzinie liczenia? Ja mam liczyc od 9 do 21 i zaznaczyc kiedy odczulam 10 ruch i maly wyrabia norme juz w pierwszej godzinie moze ja cos zle licze?
    Czuje ruch zaliczam potem przerwa kilka min kolejny ruch zaliczam itd wlasnie tak licze te ruchy

ja liczę np czkawkę całą jako jeden ruch, a reszta kopniaki czy ruchy rączą albo nóżką jako jeden, i u mnie też padają rekordy, ciągu godziny 28 ruchów, ale potem za 2, 3 godzinki są np w ciagu godziny 4, 7 ruchów, potem wieczorem znowu sie rusza aż do 34 dobija na godzinę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Griszanka, tak czułam,że to coś z krążeniem. Na pewno zapytam przed ta kumeplę o wszystko, ale wczoraj byłam tak zszokowana,że tylko słuchałam co mówi,bo nawet nie miałam jak zapisać, bo złapała mnie na spacerze. Poszukam w necie jeszcze o tym,ale pewnie tak jest z tym krążeniem. Mumia jak nic :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Euforia dobre wieści!!:) a jak stoisz wyprawkowo ? Wszystko masz, czy zdalnie sterujesz , co kto ma kupić?

Ale mi się nic nie chce........ leń, leń, leń . Miałam umyć głowę, zrobić truskawki w słoikach, poprasować, wstawić zmywarkę i pranie. A gówno siedzę jak ta matrona i podziwiam nowy lakier na paznokciach.

Chyba wszystko mam, kilka drobiazkow mi zostalo do kupienia. Zamowilam wszystko ze szpitalnego lozka, tylko wozek zamowil maz w sklepie:)

chcebycmama, magda sz, Weridiana, ainer85, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Po pierwsze dziekuje Wam za pomoc i pomysly w sprawie kontroli...bylam,przezylam,zalatwilam :) powiedzialam ze bylam na zakupach bo nie ma kto tego za mnie zrobic :) pani bardzo sympatyczna wpisala niezdolnosc do pracy i wyznaczyla kiedy moge wychodzic z domu,tak ze zwolnienie nie do konca lezace...dzieki Bogu,a tak sie stresowalam :/

Po drugie-Euforia dobrze ze sie "razem trzymacie" nadal :) dzielna z Was parka :)

Po trzecie pomalutku nasze dzieciatka beda opuszczac apartamenciki <3 naprawde to juz tak blisko :)

Aaaa i po czwarte!!! Witamy w 31 tygodniu :) mamusiu 3 z przodu!!! :) czy to juz 8 msc??? :)

Pozdrawiamy :)

Lady Savage, Martucha86, euforia, Weridiana, lys, mamasia, małaMyszka, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Mam sprawę... Szukam piosenki na pierwszy taniec... i ciężko. Generalnie mój ma w ogóle pomysł, żeby na początku zacząć statecznie ale tylko przez chwilę a potem coś z jajem... Ale sama nie wiem... Jakimiś wybitnymi tancerzami nie jesteśmy, wiec trzeba by było iść do szkoły pouczyć się ;P Powiedzcie mi jakie wy miałyście utwory, jak to wyglądało ;) Może coś mnie natchnie, pomoże :)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla my zgapilismy z tego filmiku latwe kroki krotki taniec Pierwszy Taniec wykonany cudownie.: https://youtu.be/7unV7aB02Aw
    A melodia to walc z filmu Noce i Dnie

Amberla, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=MySFSOVnzdM

my tanczylismy do tego:)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny... Mam sprawę... Szukam piosenki na pierwszy taniec... i ciężko. Generalnie mój ma w ogóle pomysł, żeby na początku zacząć statecznie ale tylko przez chwilę a potem coś z jajem... Ale sama nie wiem... Jakimiś wybitnymi tancerzami nie jesteśmy, wiec trzeba by było iść do szkoły pouczyć się ;P Powiedzcie mi jakie wy miałyście utwory, jak to wyglądało ;) Może coś mnie natchnie, pomoże :)

My chodziliśmy do szkoły tańca się uczyć, ale powiem Ci,że nic nam z tego tańca nie wyszło, bo miałam długi tren,który deptałam i nie przewidziałam tego wcześniej.
    Nasz utwór na pierwszy taniec mało znany:
    https://www.youtube.com/watch?v=a3HcZM7LWn8

Ale u znajomych było takie mieszane jak Twój przyszły mąż chciałby, to mieli coś takiego,że on dla niej śpiewa: https://www.youtube.com/watch?v=SPD_96yFYRI
    a potem ona dla niego: https://www.youtube.com/watch?v=hLkqVUlwT-Y
    I super,śmiesznie to wyszło.
    A kiedy Wy macie to weselicho?

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ