X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a co z pałąkiem do karuzeli? Jak ja zawiesisz? Ja też zrobię sama, mam już wizję, ale nie mogę znaleźć stelaża do karuzeli, przynajmniej w rozsądnej cenie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    sudocrem wzięłyście 125 g czy na początek mały?

ja kupiłam mały, bo to i tak tylko doraźnie na jakieś większe odparzenia, a tak to linomag czy bepanthen

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest męczarnia segregacja ciuszków... Wszystko mam już poprane, posegregowałam na kupki tematycznie. Chyba z 2 godziny układałam od najmniejszego do największego. W ogóle nie ma co się sugerować metką, 40% 62 jest mniejsze niż 56.
    Samych bodziaków 56 z długim rękawem mam 26 sztuk. Gdyby nie moja bratowa to bym chyba zbankrutowała, muszę coś porządnego kupić bratankowi w podzięce:)

magda sz, małaMyszka, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę się wziąć za segregację ciuszków, bo się zaraz okaże że mi czegoś brakuje, albo że właśnie rozmiarówka popieprzona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Też muszę się wziąć za segregację ciuszków, bo się zaraz okaże że mi czegoś brakuje, albo że właśnie rozmiarówka popieprzona.

Ja jestem zdziwiona, że 56 mam więcej niż 62. Ale moja bratowa powiedziała, że dość płynnie przeszła z tych 56 na 68 - właśnie ze względu na różnice w rozmiarówce.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja jestem zdziwiona, że 56 mam więcej niż 62. Ale moja bratowa powiedziała, że dość płynnie przeszła z tych 56 na 68 - właśnie ze względu na różnice w rozmiarówce.

Tak, dziwna sprawa z tą rozmiarówką. Mogliby to jakoś ujednolicić.

Ja np. mam 20 szt. body z długim rękawem roz. 62, bo się pomyliłam, miałam wziąć 10 szt. roz. 62 i 10 szt. rozmiar 68...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Miru a co z pałąkiem do karuzeli? Jak ja zawiesisz? Ja też zrobię sama, mam już wizję, ale nie mogę znaleźć stelaża do karuzeli, przynajmniej w rozsądnej cenie.

My robimy sami. Z okraglego polaka około 6 zł na 1,5 m. Krzyż zrobiony, pałąk grubszy żeby był mocniejszy. Tylko teraz zrobimy mocowanie albo na ranę łóżeczka albo od ściany ;) ogólnie 10 zl max.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru wrzesien prywatnie?? Udalo Ci sie przyspieszyc??
    Szukam dalej. Ale cenowo lekka przesada :/

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam z tymi rozmiarami problem, przymierzałam jedne body do drugich bo metka metką a wielkość to co innego.

Pakujemy właśnie torbę do szpitala, ciekawe jak mąż sobie poradzi :D

Psioszka ogladałaś ostatnio Służby- są gdzieś on line? Od dawna chcę to obejrzeć, przegapiłam jak było w kinie a teraz nie mogę tego znalezc

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, jak jesteś w ciąży to powinni Cię przyjąć. generalnie powinnaś być stanowcza i powiedzieć, że potrzebujesz mieć zaświadczenie do porodu. a jak nie wcisną Cie nigdzie, to chcieć od nich to na piśmie. to samo tyczy okulisty - nie mogą wyznaczyć terminu po porodzie jak masz wadę i nie wiadomo czy nie jest to przeciwwskazaniem do porodu sn.

małaMyszka, Weridiana, Hermiona lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak mnie maz zdenerwowal, ze cisnienie to mi chyba do 200 skoczylo, a godzine sie placzem zanosilam ;( On najchetniej wcale by w domu z nami nie byl tylko odebral ze szpitala i nastepnego dnia do pracy wrocil, bo jemu sie kuzwa zaleglosci porobia!!!!!! Ze ja przesadzam, ze cc to nic takiego i po tygodniu to ja moge smialo wszystko sama robic, nawet wozek na 4 pietro wnosic!!!! Jasne, yme ku*rwa moge, ale jest ojcem czy nie?????? Trafilo mnie, ale to tak mnie trafilo, ze zadzwonilam do tesciowej powiedzialam, a raczeg zanosilam sie jej przez ten telefon, ze albo wplynie na syna albo ja mu pakuje walizki i wraca do domu! Stanela po mojej stronie i opierdolila z gory na dol i obiecal, ze wezmie 2 tyg tacierzynskiego i 2 tyg wypoczynkowego, ale co mi z tego jak miesiac temu tez obiecal, a teraz doprowadzil mnie do takiegnd stanu, ze ledwo oddech lapie :/
    Przez 5 lat sie dostosowywalam do niego z urlopem, co nie zawsze bylo mi na reke, a on nawet w takiej sytuacji prace stawia ponad swoje dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:52

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - już się nie denerwuj!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka nie przejmuj się za małymi gaciami z Canpolu, na mnie L jest za mała, te z Baby Ono dużo lepsze. Koszule do karmienia też mam l/xl największe jakie były i są na styk, jakie posrane numeracje mają dla ciężarnych.

Piękny filmik! Podziwiam Cię że dałaś radę bo ja bez ciąży myślałam że się zapłacze ze zmęczenia, jeszcze jak się kłóciliśmy z mężem haha można to wyłapać na niektórych ujęciach.
    PS. Gdzie jest taki piękny ogród?

Zetka jak powiesz o co chodzi to internista powinien Ci wypisać. Nie wiem jak Nystacyna ale Pimafucin na drożdże czyli grzybki. Poczytaj w necie w ulotkach. Lactovaginal raz na jakiś czas też nie zaszkodzi żeby wspomóc zdrowe bakterie.
    tez plakalam kochana bo ze 3 razy po drodze rzygalam... to byl styczen wiec jeszcze 3 miesiac nie czwarty... bylo mega zimno wiec maz wymyslil palmiarnie w walbrzychu, i tak bylo 10 stopni...

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wróciliśmy ze sklepu, bo zapomniałam kupić puszeczkę dla małej, a głodna już była... kupiliśmy po drodze pizzę na kolację...

i co??? M. usiadł na kanapie i bawi się w necie, zostawił mi tą pizzę i poszedł w pizdu... mówię do niego: no wrzucaj tą pizzę do piekarnika, na co czekasz? Ja mam wszystko robić???!!! Codziennie rano masz śniadanko pod nosem, a ja nawet nie mogę liczyć na anatolka z rana! O nieee tak to nie będzie wyglądało. Koniec! - i poszłam siusiu...

w 3 sek. stał przy mnie i tylko pytal w czym mi pomóc, co zrobić, co przynieść...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze, moj chyba chce zrobic wszystko abym urodzila w terminie dogodnym dla niego, po prostu slow mi brak

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zazdroszcze, moj chyba chce zrobic wszystko abym urodzila w terminie dogodnym dla niego, po prostu slow mi brak
    nie ma czego zazdrościć... to trwa zazwyczaj od 3 do 5 min. Wczoraj wieczorem poprosiłam go, żeby podał mi kolację, bo mała spała u mnie na fotelu, a że jest bujany to jakbym wstała, to mała by spadła... czekałam prawie godzinę... w końcu obudziłam małą i sama sobie wzięłam ...

facetów się nie zrozumie...

mój to już nawet nie pyta, kiedy kolejna wizyta. Dzisiaj mu powiedziałam, że na następnej będzie pierwsze KTG, ale jadę na 12:15, bo on i tak by pewnie nie chciał siedzieć i czekać... to nawet nie skomentował...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Miru, jak jesteś w ciąży to powinni Cię przyjąć. generalnie powinnaś być stanowcza i powiedzieć, że potrzebujesz mieć zaświadczenie do porodu. a jak nie wcisną Cie nigdzie, to chcieć od nich to na piśmie. to samo tyczy okulisty - nie mogą wyznaczyć terminu po porodzie jak masz wadę i nie wiadomo czy nie jest to przeciwwskazaniem do porodu sn.
    Niby tak ale u nas w przychodni to się nie przegada nikomu.
    znalazłam w miejscowości gdzie mieszka niecierpliwa i koszt wizyty 100 zł i to w 5 prywatnych gabinetach a u mnie w przychodni 250. Żal.pl

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech prawdę mówią ze mężczyźni są z innej planety.
    Ja mam przestać czytać forum bo .....uwaga mam jeszcze jedno dziecko. Tak mi dał do pieca.

Co do jednorazowych majtek babyono to po waszych doświadczeniach przymierzylam i okazały się za małe. Dobrze ze kupiłam tez pieluchomajtki i zwykle bawełniane.

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faceci są z marsa haha jak to mówią, jak nie powiesz to sie nie skapną za nic w swiecie..

pojadłam ryżu na mleku z truskawkami i chyba czas sie połozyc:)

co do majtek to ja nie kupowałam tych jednorazowcyh, mama zamiar kupić ze 3 pary porzadnie sciskających i uzywac na poczatku podkłądów a potem podpasek, znajome mówią ze wogóle podkłądów nie uzywały tylko podpaski, siostry tez tak mówią

ostatnio jak zakłądałam rajstopy na pogrzeb to myslałam ze sie zapłącze bo nie chciały wejsc na dupsko a wzięłąm rozmiar L, no zesz kurde jak juz naciągnęłam to tak sie spociłam ze szok

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarliśmy po wizycie, kwitnelismy tam od 18, a wyszliśmy po 21, bo w międzyczasie dr miał dwie cesarki. Synek ma już dość nisko główkę, ale szyjka ok. Waży 2351 g +/- 350 g, serduszko bije ładnie miarowo.

lys, magda sz, Laura, Paula_071, chcebycmama, sylwucha89, małaMyszka, Maniuś, Weridiana, psioszka11, Pati Belgia, Amberla, Martucha86, 0na88, bosa, Katarka, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ