SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa licz od 100 do 0, spokojnie. Teraz nerwy to nie przelewki, już się przekonałyśmy. Faceci są z innej planety, ani krzyk ani nic nie działa, im trzeba tłumaczyć bardziej szczegółowo niż dziecku. Dobrze ze do tesciowki zadzwoniłaś, niech ona przejmie Twoje nerwy na synusia.
Nie ma pojęcia z czym to sie je taka CC, może niech pogada z mężem jakiejś koleżanki co miała? a jak u niego w pracy? może on ma stresa że prace może przez urlopy stracić a tu żona i dziecko? czasem facet wprost nie powie tylko trzeba wyciągać ich stresy.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
mamasia, Ty masz 3 dni do przodu względem mnie i Twój synek większy o jakieś 150g. coś mi się wydaje, że nie będą z nich kruszynki... chyba, że nie będą czekać do 40tc.
EDIT: a nie - źle popatrzyłam, Ty masz tydzień i 3 dni. To mój taki wykarmiony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:13
Miru, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Mamasia śliczna waga te nasze maluszki nie takie małe juz
Moje dziecko ma śmieszny rytuał co wieczór. Od dwóch miesięcy codziennie o 22.00 ustawia się bokiem wypina i wystawia stopę na środku. I tak długo ja wypina aż jej nie dotkne. Zabieram dłoń a on nagle coraz mocniej i nerwowo kopie ta jedna stopa. Wtedy palcem ja glaskam zatacza kółka i tak delikatnie go smyram przez jakieś 10-15 min on od razu się wycisza i po tych 15 min śpijak glaskam ta stopki to delikatnie ja napręża delikatnie rusza tylko żebym go dotykają
Już wiem ze tak będziemy się usypiac po porodzie
A czuje go bardzo dobrze bo łożysko jest na tylnej ścianie. Wiec mamy Kontak bardzo bliski ♥
Paula_071, magda sz, chcebycmama, mamasia, Maniuś, Weridiana, małaMyszka, Amberla, Martucha86, Katarka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotka jak podpaski to tylko takie bawełniane, nie można always itp. z takimi siatkami sztucznymi. Mogą być np. takie Naturella. Mam te podkłady Bella, wielkie są ale przemęczę się pare dni.
Mamasia ładna wagasynek chyba malutki nie będzie co?
Myszka ja mężowi może ze 3 razy w życiu zrobiłam śniadanie do pracy, niech się cieszy że obiad ma pod nos i czasami kolację. Rączki mu do pupy nie przyrosły i sam robi. W ogóle mi nie pomaga w kuchni więc ja też nie będę się zrywać rano. Dobrze że lubi sprzątać, chociaż tyle bo kuchenna kaleka z niego, kiedyś mi taki kisiel zrobił że nie dało się jeśćmamasia, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Niecierpliwa licz od 100 do 0, spokojnie. Teraz nerwy to nie przelewki, już się przekonałyśmy. Faceci są z innej planety, ani krzyk ani nic nie działa, im trzeba tłumaczyć bardziej szczegółowo niż dziecku. Dobrze ze do tesciowki zadzwoniłaś, niech ona przejmie Twoje nerwy na synusia.
Nie ma pojęcia z czym to sie je taka CC, może niech pogada z mężem jakiejś koleżanki co miała? a jak u niego w pracy? może on ma stresa że prace może przez urlopy stracić a tu żona i dziecko? czasem facet wprost nie powie tylko trzeba wyciągać ich stresy.
Magda nikt go za urlop nie zwolni, pracujemy w budzetowce i to za marne grosze, za takie poswiecenie nikt mu nawet slowa dziekuje nie powie. Od 5 lat pracy ani 1 dzien na l4 nie byl, on chyba mysli, ze bez niego to caly wydzial sie zawali i nawet nie chce korzystac z tego co mu sie nalezy jak psu buda! Gdyby to jeszcze byla prywatna korporacja, wysokie zarobki, premia co kwartal a tu guzik i jeszcze praca na 1 miejscu??? Nie moge tego pojac. Jego kuzynka miala cc i w tym samym szpitalu, dzis akurat z nia rozmawialam i kazalam mu z nia pogadac, to uslyszalam, ze ona przdasadza, ze tak dlugo po cc do siebie dochodzila.
Aaa i urlop wezmie dopiero od dni, w ktorym mnie wypisza, bo co on mi w szpitalu pomoze, skoro tam fachowa opieka jestWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:29
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Mamasia śliczna waga te nasze maluszki nie takie małe juz
Moje dziecko ma śmieszny rytuał co wieczór. Od dwóch miesięcy codziennie o 22.00 ustawia się bokiem wypina i wystawia stopę na środku. I tak długo ja wypina aż jej nie dotkne. Zabieram dłoń a on nagle coraz mocniej i nerwowo kopie ta jedna stopa. Wtedy palcem ja glaskam zatacza kółka i tak delikatnie go smyram przez jakieś 10-15 min on od razu się wycisza i po tych 15 min śpijak glaskam ta stopki to delikatnie ja napręża delikatnie rusza tylko żebym go dotykają
Już wiem ze tak będziemy się usypiac po porodzie
A czuje go bardzo dobrze bo łożysko jest na tylnej ścianie. Wiec mamy Kontak bardzo bliski ♥małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Migotka jak podpaski to tylko takie bawełniane, nie można always itp. z takimi siatkami sztucznymi. Mogą być np. takie Naturella. Mam te podkłady Bella, wielkie są ale przemęczę się pare dni.
Mamasia ładna wagasynek chyba malutki nie będzie co?
Myszka ja mężowi może ze 3 razy w życiu zrobiłam śniadanie do pracy, niech się cieszy że obiad ma pod nos i czasami kolację. Rączki mu do pupy nie przyrosły i sam robi. W ogóle mi nie pomaga w kuchni więc ja też nie będę się zrywać rano. Dobrze że lubi sprzątać, chociaż tyle bo kuchenna kaleka z niego, kiedyś mi taki kisiel zrobił że nie dało się jeśćtylko to niskie położenie główki trochę nas i lekarza zaniepokoilo, by nie chciał wcześniej napierac, a tak może być
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Magda nikt go za urlop nie zwolni, pracujemy w budzetowce i to za marne grosze, za takie poswiecenie nikt mu nawet slowa dziekuje nie powie. Od 5 lat pracy ani 1 dzien na l4 nie byl, on chyba mysli, ze bez niego to caly wydzial sie zawali i nawet nie chce korzystac z tego co mu sie nalezy jak psu buda! Gdyby to jeszcze byla prywatna korporacja, wysokie zarobki, premia co kwartal a tu guzik i jeszcze praca na 1 miejscu??? Nie moge tego pojac. Jego kuzynka miala cc i w tym samym szpitalu, dzis akurat z nia rozmawialam i kazalam mu z nia pogadac, to uslyszalam, ze ona przdasadza, ze tak dlugo po cc do siebie dochodzila.
Aaa i urlop wezmie dopiero od dni, w ktorym mnie wypisza, bo co on mi w szpitalu pomoze, skoro tam fachowa opieka jestale wiem, że się tak tylko droczy, choć z początku mnie to wkurzalo
-
Amysia- ja tez mam znow nawrot zatkanego nosa....utrudnia nie tylko spanie,ale tez normalne funkcjonowanie w dzien....
Malamyszka, miru - ja mam sklonnosc do infekcjii mocno sie zastanawiam czy nawet zewn.moge stosowac ten olejek....
-
zabka11 wrote:Amysia- ja tez mam znow nawrot zatkanego nosa....utrudnia nie tylko spanie,ale tez normalne funkcjonowanie w dzien....
Malamyszka, miru - ja mam sklonnosc do infekcjii mocno sie zastanawiam czy nawet zewn.moge stosowac ten olejek....
Ten olejek nie wywoła infekcji. Nawet po depilacji nim robie i skóra nie piecze nie robiąc się krostki itd.
-
mamasia wrote:A widać, że to nóżka? W sensie czy taki ślad się odbija na brzuchu z paluszkami? Ja mam łożysko na przedniej ścianie i czuje takie "kulki"
Widać podłużne odbicie ale jak go glaskam to często opiera stopkę i czyje Gdzie cie zaczyna tzn piętai gdzie kkończy paluszki ale nie każdy pojedynczo tylko tak jakbyś złapała je razem. Ostatnio palcem wskazgujacym i kciukiem złapałam za końce żeby nie skłamac kilka cm. Takie malenkie
ostatnio Łukasz przyłożył policzek do podbrzusza i dość długo trzymał. Nagle poczułam ze mlody ręką jeździ w tym miejscu. Ale zaciśnięte piastka, Łukasz podskoczyl i mówi glaskal mnie. Faktycznie tak to wyglądało.
Jak tylko ciało przyłożymy do brzucha momentalnie rączka lub nóżka w ruchale nie odpycha tylko właśnie jakby łapał albo glaskal. Jak stało się to raz lub dwa razy myślałam że to zbieg okoliczności. .przypadek. ale teraz wiem ze tak właśnie reaguje na nas
Za to jak pies się przytuli to go kopie , a pies nosem przyciska to miejsce i kręci łbemkomicznie to wygląda.
Ale jak powiem." Gdzie jest nasz dzidzius" od razu wskakuje i patrzy ja brzuch jakby czekał na cośWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 23:54
Weridiana, małaMyszka, magda sz, mamasia, Katarka lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam próbkę sudocream ale pamiętam ze z Laura się nie sprawdził, tzn.powodowal podrażnienia. Być może dla niej był zbyt mocny. Z kolei kuzyna zona bardzo sobie chwalila i stosowała przy dwójce dzieci.
ja przy jakiś historiach pt. zaczerwienienia używałam takiej maści brązowej, pachnie jak kakao, nie mogę sobie przypomnieć nazwy, ziołowa. Z tym ze to nie była maść dla dzieci, sąsiadka mi poleciła i zadziałało.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Wczoraj dzień szybko zleciał.Mąż wrócił z pracy, popakowaliśmy torby za jego namową. Stał z kartką, rozdzielał ,pakował- ja miałam tylko układać na łóżko. Fajnie,że się zaangażował
Magda- film tu do pobrania- www.torrenty.pl
Ofka właśnie oglądając- mówię:znam to miejsce, a to mój rodzinny Wałbrzyszek:)
Dużo piszecie o karuzeli- my nie kupujemy.Sama z racji zawodu wiem,że to za dużo stymulacji dla malucha tym bardziej noworodka. Położna, lekarz wszyscy nam mówili o tych karuzelach,że są bee.Jeżeli już to pozakładać na te kolorowe wariactwa czarno-białe skarpetki,żeby za dużo bodźców dziecko nie miało.
Za Waszą namową przymierzyłam wczoraj też gatki podczas pakowania- ja mam z Babyono 2xl i są super- wysokie i wygodne. Dokupię jeszcze ,bo mam tylko 2 pary.
Od dziś już zostajemy an weekendy we Wro, dziwnie się czuje, bo zawsze w pt jeździliśmy już do rodziców.Ale już nie chcemy ryzykować. Wcz zauważyliśmy,że brzuch mi spadł- Wam też? Poza tym moi rodzice jadą dziś na maraton rowerowy w zachodnio-pomorskie, bo mój tato jest kolarzem i ma zawody.
To miłego piątku i weekendu!Podobno deszczowego w całej Polsce:/małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej brzuchatki...
U nas tez brzydka pogoda i nie zapowiada sie na ładniejsza...
Wy juz torby do szpitala pakujecie? Ja to tak myślałam, ze spakuje dopiero w około 34 tc... Ale teraz to zaczęłam sie zastanawiać...
Miłego dnia sierpnioweczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 07:54
małaMyszka, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry-obudzil mnie glod
tak ze juz jestem po sniadaniu...najwyzej strzele sobie drzemke popoludniu
Wczoraj poprasowalam te kolorowe ciuszki-i normalnie cieszylam sie jak glupi do seramaz tylko na mnie patrzyl-nie komentowal
tak ze Paula nie bylo tak zle
Ja tez juz czuje potrzebe spakowania torby i dopiecia wszystkiego na ostatni guzik...niby jeszcze czasu a czasu ale jakis wewnetrzny glos mi mowi ze tak bedzie lepiej...
Zyczymy milego dniaktos dzis wizytuje???
Laura, psioszka11, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
A i Uwaga dziewczyny
Dziś częstuję Was wirtualnym tortem urodzinowym, dzisiaj obchodzę 37 lat!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32266ada8182.jpg
Lady Savage, AgaSad, psioszka11, ekropka, sylwucha89, magda sz, Hermiona, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, 0na88, aaaaga, Pati Belgia, bosa, mamasia, ainer85, Katarka, niecierpliwa, Y, Zetka, lys, Amberla, Neyla, witaminkab, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość