SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:Pati Belgia piękne to wszystko. Łóżeczko kolo łóżka ciekawe jak Marcel długo wytrzyma
Niecierpliwa ja też mam ten z ziajki. 3,90 zł a fajnie działa.
Majciochy mam m mam nadzieje ze wyjdę dupcia w nie. Wczoraj spakowana torbę do szpitala. Mój jak zobaczył ze to juz to zrobił oczy jak lemur a dziś remontuje nasza sypialnieHaha od miesiąca nie mogłam go zmobilizować. Płyty stelaż stoi na przedpokoju a on ciągle czasu nie ma a tu proszę praca wre
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was kupiła karuzele do łóżeczka, ale nie grająca i bez projektora? Taka zwykła, może być hand made, prosta i ładna, hmm?
-
Miru wrote:Nystatyne tez jak mam biorę profilaktycznie przy luteinie bo często się robi stan zapalny. Ja to w ogóle delikatna jestem i co chwilę coś.
Nystatyne tez co dwa trzy dni jedna na noc.
ja wiele razy byłam u gin i nic nie było widać a jak zrobiłam posiew to wyszły jakieś bakterie. Nic groźnego ale podobno leczyć trzeba. A jak czop odpadnie to już w ogóle ani współżyć ani doprowadzić do infekcji bo wszystko laduje u dziecka. Tak więc lepiej tera niż później.
A receptę wpisze internista?
To jest na bakteryjne czy grzybicze?
-
niecierpliwa wrote:Moj bierze 2 tyg urlopu tatusiowego, 2 tyg urlopu wypoczynkowego i to juz byl wielki problem, ze tak dlugo ma byc w domu, wiec jakbym mu jeszcze l4 zaproponowala to by mnie wysmial
Ale to zamiast tatusiowego może wziąć l-4, a wykorzystać te 2 tygodnie później, w innym terminie
Pamiętajcie, że za urodzenie dziecka jest 2 dni urlopu okolicznościowego jeszcze (zarówno dla matki jak i dla ojca).małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Nie ma szans go na to namowic, ma dosc specyficzna prace i generalnie moze wziac urlop tylko wtedy, kiedy jego sedzia idzie na urlop. Taka niepisana umowa miedzy pracownikami, zeby nie musieli sie zastepowac, wiec zeby wzial urlop po porodzie to juz byl wielki dramat.
A ten urop okolicznosciowy za urodzenie dziecka do kiedy mozna wykorzystac??
Edit z tego wynika, ze matce nie przysluguje
http://kadry.infor.pl/urlopy/urlopy-okolicznosciowe/699991,Urlop-okolicznosciowy-urodzenie-dziecka.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:55
-
Paula_071 wrote:Ale to zamiast tatusiowego może wziąć l-4, a wykorzystać te 2 tygodnie później, w innym terminie
Pamiętajcie, że za urodzenie dziecka jest 2 dni urlopu okolicznościowego jeszcze (zarówno dla matki jak i dla ojca).
No walsnie my tak kombinujemyPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Czy któraś z was ma częste twardnienia brzucha? Przez godz aż 7 razy sie napiął a do tego maly rzadko dzis sie rusza:( nie chce się denerwowac dlatego pytam was może cos na to brałyście?
Ja mam i biorę nospe. Jak leże jest ok, jak wstaje lub chodzę to już gorzej. I krzyż do tego boli.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nie ma szans go na to namowic, ma dosc specyficzna prace i generalnie moze wziac urlop tylko wtedy, kiedy jego sedzia idzie na urlop. Taka niepisana umowa miedzy pracownikami, zeby nie musieli sie zastepowac, wiec zeby wzial urlop po porodzie to juz byl wielki dramat.
A ten urop okolicznosciowy za urodzenie dziecka do kiedy mozna wykorzystac??
Kodeks tego nie reguluje, ale ma to być powiązane z urodzeniem się dziecka. Nie musi to być tego samego dnia, może być parę dni później. Tak samo jak 2 dni urlopu okolicznościowego na ślub - muszą być blisko terminu, ale niekoniecznie w dniu ślubu.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
psioszka11 wrote:Ofka super filmik,a Ty dziewczyno super wyglądasz. Jeśli Cię to pocieszy to ja już mam 3 cyfrową wagę... 14kg na plusie.
ja też, 3 cyfrowa waga.małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka nie przejmuj się za małymi gaciami z Canpolu, na mnie L jest za mała, te z Baby Ono dużo lepsze. Koszule do karmienia też mam l/xl największe jakie były i są na styk, jakie posrane numeracje mają dla ciężarnych.
Piękny filmik! Podziwiam Cię że dałaś radę bo ja bez ciąży myślałam że się zapłacze ze zmęczenia, jeszcze jak się kłóciliśmy z mężem haha można to wyłapać na niektórych ujęciach.
PS. Gdzie jest taki piękny ogród?
Zetka jak powiesz o co chodzi to internista powinien Ci wypisać. Nie wiem jak Nystacyna ale Pimafucin na drożdże czyli grzybki. Poczytaj w necie w ulotkach. Lactovaginal raz na jakiś czas też nie zaszkodzi żeby wspomóc zdrowe bakterie.chcebycmama, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00266575/
Ślicznosci! Myślę, że mój syn się tym zainteresuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:23
niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Tak Ofka ślicznie wyglądasz i piękny filmik.
Uwaga, nastąpiła zmiana awatarka. Na zdjęciu moje 1,5 kg szczęście!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:22
niecierpliwa, magda sz, lys, Lady Savage, Laura, sylwucha89, Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was kupiła karuzele do łóżeczka, ale nie grająca i bez projektora? Taka zwykła, może być hand made, prosta i ładna, hmm?
Ja robiłam sobie sama dwie na zmianęsą nie grają bez projektora. Jedna czarno biała druga w sowy czarno biało żółte.
Nie kupujemy innej bo mnie drażni ten dźwięk. Będzie miał misia grającego i nic więcej. Jestem zwolenniczka minimalizmu
Zetka nigdy nie przepisywalam u internisty ale jeśli w kartotece będziesz miała już wypisane to nie powinno być problemu.
i grzybiczne i bakteryjne. Nawet profilaktycznie dają tym co krążek mają żeby co 3 dni brać póki krążek jest.
Pati Belgia to wszystko wyjaśnia
W szpitalu kazali mi iść do kardiologa po zaświadczenie czy mogę rodzic z moja wadą serca SN a jeśli będzie konieczne cc to jakie znieczulenie. No i poszłam się zapisać a tam...termin na wrzesień i konsultacja 250 zł plus usg jeśli będzie potrzebne j echo serca kolejne tylemałaMyszka, Hermiona, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość