WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bierze 2 tyg urlopu tatusiowego, 2 tyg urlopu wypoczynkowego i to juz byl wielki problem, ze tak dlugo ma byc w domu, wiec jakbym mu jeszcze l4 zaproponowala to by mnie wysmial :D

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was kupiła karuzele do łóżeczka, ale nie grająca i bez projektora? Taka zwykła, może być hand made, prosta i ładna, hmm?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Pati Belgia piękne to wszystko. Łóżeczko kolo łóżka ciekawe jak Marcel długo wytrzyma :)

Niecierpliwa ja też mam ten z ziajki. 3,90 zł a fajnie działa.

Majciochy mam m mam nadzieje ze wyjdę dupcia w nie. Wczoraj spakowana torbę do szpitala. Mój jak zobaczył ze to juz to zrobił oczy jak lemur a dziś remontuje nasza sypialnie :) Haha od miesiąca nie mogłam go zmobilizować. Płyty stelaż stoi na przedpokoju a on ciągle czasu nie ma a tu proszę praca wre ;)
    Miru Roxanne bedzie spala na razie z nami w sypialnie w kołysce. Dopiero kiedy zacznie przesypiac noce w miarę bez budzenia, zacznie spać razem z Marcelem :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was kupiła karuzele do łóżeczka, ale nie grająca i bez projektora? Taka zwykła, może być hand made, prosta i ładna, hmm?
    Ja narazie nie kupiłam jeszcze karuzeli bo zapomniałam całkowicie :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Nystatyne tez jak mam biorę profilaktycznie przy luteinie bo często się robi stan zapalny. Ja to w ogóle delikatna jestem i co chwilę coś.
    Nystatyne tez co dwa trzy dni jedna na noc.
    ja wiele razy byłam u gin i nic nie było widać a jak zrobiłam posiew to wyszły jakieś bakterie. Nic groźnego ale podobno leczyć trzeba. A jak czop odpadnie to już w ogóle ani współżyć ani doprowadzić do infekcji bo wszystko laduje u dziecka. Tak więc lepiej tera niż później.

A receptę wpisze internista?
    To jest na bakteryjne czy grzybicze?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj bierze 2 tyg urlopu tatusiowego, 2 tyg urlopu wypoczynkowego i to juz byl wielki problem, ze tak dlugo ma byc w domu, wiec jakbym mu jeszcze l4 zaproponowala to by mnie wysmial :D

Ale to zamiast tatusiowego może wziąć l-4, a wykorzystać te 2 tygodnie później, w innym terminie :)
    Pamiętajcie, że za urodzenie dziecka jest 2 dni urlopu okolicznościowego jeszcze (zarówno dla matki jak i dla ojca).

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans go na to namowic, ma dosc specyficzna prace i generalnie moze wziac urlop tylko wtedy, kiedy jego sedzia idzie na urlop. Taka niepisana umowa miedzy pracownikami, zeby nie musieli sie zastepowac, wiec zeby wzial urlop po porodzie to juz byl wielki dramat.

A ten urop okolicznosciowy za urodzenie dziecka do kiedy mozna wykorzystac??

Edit z tego wynika, ze matce nie przysluguje
    http://kadry.infor.pl/urlopy/urlopy-okolicznosciowe/699991,Urlop-okolicznosciowy-urodzenie-dziecka.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:55

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale to zamiast tatusiowego może wziąć l-4, a wykorzystać te 2 tygodnie później, w innym terminie :)
    Pamiętajcie, że za urodzenie dziecka jest 2 dni urlopu okolicznościowego jeszcze (zarówno dla matki jak i dla ojca).

No walsnie my tak kombinujemy :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Czy któraś z was ma częste twardnienia brzucha? Przez godz aż 7 razy sie napiął a do tego maly rzadko dzis sie rusza:( nie chce się denerwowac dlatego pytam was może cos na to brałyście?

Ja mam i biorę nospe. Jak leże jest ok, jak wstaje lub chodzę to już gorzej. I krzyż do tego boli.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie ma szans go na to namowic, ma dosc specyficzna prace i generalnie moze wziac urlop tylko wtedy, kiedy jego sedzia idzie na urlop. Taka niepisana umowa miedzy pracownikami, zeby nie musieli sie zastepowac, wiec zeby wzial urlop po porodzie to juz byl wielki dramat.

A ten urop okolicznosciowy za urodzenie dziecka do kiedy mozna wykorzystac??

Kodeks tego nie reguluje, ale ma to być powiązane z urodzeniem się dziecka. Nie musi to być tego samego dnia, może być parę dni później. Tak samo jak 2 dni urlopu okolicznościowego na ślub - muszą być blisko terminu, ale niekoniecznie w dniu ślubu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ofka super filmik,a Ty dziewczyno super wyglądasz. Jeśli Cię to pocieszy to ja już mam 3 cyfrową wagę... 14kg na plusie.

ja też, 3 cyfrowa waga.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały I i II trymestr przeszłam ciążę super :) a teraz pół dnia przesypiam. czy któraś też tak ma?

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówienie wysłane - prawie 350 zł heheeh z tym, że wzięłam monitor oddechu za 275 zł :D

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka nie przejmuj się za małymi gaciami z Canpolu, na mnie L jest za mała, te z Baby Ono dużo lepsze. Koszule do karmienia też mam l/xl największe jakie były i są na styk, jakie posrane numeracje mają dla ciężarnych.

Piękny filmik! Podziwiam Cię że dałaś radę bo ja bez ciąży myślałam że się zapłacze ze zmęczenia, jeszcze jak się kłóciliśmy z mężem haha można to wyłapać na niektórych ujęciach.
    PS. Gdzie jest taki piękny ogród?

Zetka jak powiesz o co chodzi to internista powinien Ci wypisać. Nie wiem jak Nystacyna ale Pimafucin na drożdże czyli grzybki. Poczytaj w necie w ulotkach. Lactovaginal raz na jakiś czas też nie zaszkodzi żeby wspomóc zdrowe bakterie.

chcebycmama, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00266575/

Ślicznosci! Myślę, że mój syn się tym zainteresuje. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:23

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ofka ślicznie wyglądasz i piękny filmik. :-)

Uwaga, nastąpiła zmiana awatarka. Na zdjęciu moje 1,5 kg szczęście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:22

niecierpliwa, magda sz, lys, Lady Savage, Laura, sylwucha89, Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00266575/

Ślicznosci! Myślę, że mój syn się tym zainteresuje. :-)

Mam go, mam go :D

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Ja robiłam sobie sama dwie na zmianę :) są nie grają bez projektora. Jedna czarno biała druga w sowy czarno biało żółte.
    Nie kupujemy innej bo mnie drażni ten dźwięk. Będzie miał misia grającego i nic więcej. Jestem zwolenniczka minimalizmu ;)

Zetka nigdy nie przepisywalam u internisty ale jeśli w kartotece będziesz miała już wypisane to nie powinno być problemu.
    i grzybiczne i bakteryjne. Nawet profilaktycznie dają tym co krążek mają żeby co 3 dni brać póki krążek jest.

Pati Belgia to wszystko wyjaśnia :)

W szpitalu kazali mi iść do kardiologa po zaświadczenie czy mogę rodzic z moja wadą serca SN a jeśli będzie konieczne cc to jakie znieczulenie. No i poszłam się zapisać a tam...termin na wrzesień i konsultacja 250 zł plus usg jeśli będzie potrzebne j echo serca kolejne tyle :/ :(

małaMyszka, Hermiona, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrzesien prywatnie?? Udalo Ci sie przyspieszyc??

• lys Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy któraś kupiła gaziki nasączane do przemywania pępka?

ja mam te gaziki, ale do pępka planuję używać octenisept, jest lepszy

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ