WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nam położona doradziła jeszcze puder kupić- choć odchodzi się od zasypek itd, to mówi,że bardzo często dzieci się odparzają pod paszkami, w pachwinach i między nóżkami.Odradziła szampony. Na 30min przed kąpielą, jak ma ciemieniuchę to oliwką posmarować, potem czapeczkę na to i po 30min zdjąć i umyć.
    W ogóle jeśli stosujemy emolienty to po kąpieli nie używać już żadnej oliwki itp. Kąpiemy co 2 dni i w między czasie jak ma suchą skórę to w dzień bez mycia można jakiś balsamik wklepać.

Dokładnie jak Psioszka mówi. Pierwsze miesiące tylko w emoliencie kąpaliśmy i to co 2 dni i w tym też głowę. Ciemieniuchę - oliwka z oliwek na poł godziny przed kąpielą. na to czapeczka a potem czesanie szczotką z miękkim włosiem. Dopiero później koło października włączyliśmy szampon. Balsamikiem praktycznie od początku smarowałam. Buzię myłam pierwsze miesiące wcikami z przegotowaną wodą. Oczy też wacikami z tą wodą a jak miała zakany kanalik i łzawiło to wiadomo - solą fizjologiczną. o czymś zapomniałam? Gruszeczka do nosa z apteki z najcieńszą możliwą końcówką ( Kupiłam na allegro jedną ale miała za dużą końcówkę i P musiał dokupić malutką). Paznokcie obcinane perwszy raz po 2-3 tygodniach - żeby płytki nie zniszczyć. Niedrapki tylko w szpitalu miała. A mimo tego że obcięłam po 2-3 tyg nigdy się nie zadrapała ( ale to różnei bywa). Do pępka octenisept ( do blizny po CC też) ipatyczkami wysusząłam przy samym pępku. Oliwki i zasypki nigdy nie używałam. DO pupy Sudocrem. Odkąd się urodziła tylko raz miała problem z pupą. Ale ogromny - żywy ogień i grzybica - a to od zmiany pieluszek i brania w międzyczasie leku, który ją trochę wyjałowił. Do buzi używałam na słońce Musteli. Ale to dopiero po roku. Bo jak urodziła się 21 sierpnia to ją osłanialismy przed słońcem a potem już go nie było, więc dopiero na wiosnę kupiłam kremy na opalanie. DO ciała na opalanie Ziajka. A ostatnio Bioderma ( fajna). Na zimę krem na zimno Musteli albo Nivea :) Chyba tyle :D

magda sz, małaMyszka, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja tez chudne , tzn . do 20 tygodnia przyytlam 5 kg zanim zdiagnozowali mi cukrzyce , pozniej wkroczylam z dieta i zaczelam chudnac , moj koncowy bilans do tej pory to w sumie +3kg. Dostalam od diabetolozki paski do badania ketonow w moczu ( podobno jak wystepuja przy cukrzycy tzn ze dzieciatko gloduje i jesz za malo ) jak tych ketonow nie masz to nie ma co sie martwic , w zwyklym badaniu moczu tez badaja czy nie wystepuja ketony.

Ja co prawda dostalam insuline , ale ja polecam - jem znacznie wiecej i wreszcie czuje sie syta a cukry w normie.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Magda Sz pieknie wygladaliscie sukienka cudna taniec na luzie :)
    Ofka sama zrobilas ten tort? zdolniacha -wymiatasz
    ja zamierzam smarowac- masowac synka olejkiem ze slodkich migdalow ,
    kupilam maly puder Alantan jak zuzyje to do opakowania nasypie zwykla make ziemniaczana
    na sutki mam z ziaji lano maść - 100% lanolina nie trzeba zmywac
    do pupy na razie mam maly sudokrem musze jeszcze cos kupic na lekkie podraznienia bo ten sudokrem jest silnie dzialajacy na wieksze problemy dupne
    na buzke mam krem na kazda pogode Hippa co do kremu z filtrem kupie jak maly sie urodzi bo i tak nie wytawia sie malucha na dzialanie promienii na poczatku wiec kupie z czasem
    sama? kochana sama to ja go moge tylko zjesc...zamowiłam:)

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o tym octenisepcie, ze tez do rany po cc a jaka pojemnosc kupujecie bo widzialam w gemini jakas mala to kosztowala ok. 16 zl, a wielka 60 zl i oplaca sie o wiele bardziej, ale zastanawiam sie ile tego bedzie trzeba???

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zamówienie złożone cały komplet musteli - krem do buźki ochronny (wiatr,zimno itp.), żel do mycia, krem do pupki, mleczko do ciała. Oprócz tego waciki te duze do przemywania buźki no i sobie od razu majtki wielorazowe baby ono i krem o którym napisała aga - ziaja lano maść :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Czy któraś z was ma częste twardnienia brzucha? Przez godz aż 7 razy sie napiął a do tego maly rzadko dzis sie rusza:( nie chce się denerwowac dlatego pytam was może cos na to brałyście?

Madzik ja lykam wtedy magnez , nospe i leze - zazwyczaj mam tez wtedy bole brzucha , zawsze przechodzilo - jezeli by nie przeszlo pojechalabym na IP sprawdzic czy wsio ok.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupilam canapol jednorazowe gacie xl i kurwa za małe...wielorazowe wchodza ale ledwo:(((

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pozazdrosciłam Madzi a mój filmik widać?...

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofkla ja nie widze linka :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/8VvVqqHHsBQ

to ja juz upasiona w 4 miesiacu hehheh

0na88, małaMyszka, psioszka11, magda sz, chcebycmama, lys, sylwucha89, Weridiana, Hermiona, ainer85, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, a jaki nosisz rozmiar ? Ja wziełam baby Ono wielorazowe, no i normalnie to nosze rozmiar L, narazie nic nie przytylam w ciało, tylko w brzuszek, ale wziełam XL z zapasem, to teraz sie zastanawiam czy nie powinnam wziac jeszcze wiekszych?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam linomag zielony do pupy małego, ponoć można też używać na sutki. W SR dostałam też opakowanie Maltanu, ponoć też dobry.

Lys - nie wiem jak Mustella, teściowa poleciła Biodermę więc się dostosuję. Ja będę smarować dziecko od początku przeciwsłonecznymi kremami. W cieniu człowiek też się opala, a taka biała skórka jest bardzo delikatna.

Ja kupiłam mały octenisept, jak będzie mało to dokupię.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ofka, a jaki nosisz rozmiar ? Ja wziełam baby Ono wielorazowe, no i normalnie to nosze rozmiar L, narazie nic nie przytylam w ciało, tylko w brzuszek, ale wziełam XL z zapasem, to teraz sie zastanawiam czy nie powinnam wziac jeszcze wiekszych?
    46 niestety kochana ale ja mam mega wielka dupe... na filmiku widac hahah

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie ty kuzwa jestes upasiona ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 17:05

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    46 niestety kochana ale ja mam mega wielka dupe... na filmiku widac hahah

Jasssssne! Chyba w chińskiej numeracji.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    gdzie ty kuzwa jestes upasiona ?!

prawie 25 kg na plusie już... :(( a moj maz chudy jak szczapka:(

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja prawie sto kilo waze!!! 97 dokładnie.

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kij z kilogramami , wizualnie wygladasz dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 17:13

małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a kij z kilogramami , wizualnie wygladasz dobrze
    dziekuje:)

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka nie martw sie ja tez sie w majty z canpolu nie zmiescilam, babyono ma wieksza rozmiarowke. Teraz zamowilam sobie XL :P

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ