SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Nam położona doradziła jeszcze puder kupić- choć odchodzi się od zasypek itd, to mówi,że bardzo często dzieci się odparzają pod paszkami, w pachwinach i między nóżkami.Odradziła szampony. Na 30min przed kąpielą, jak ma ciemieniuchę to oliwką posmarować, potem czapeczkę na to i po 30min zdjąć i umyć.
W ogóle jeśli stosujemy emolienty to po kąpieli nie używać już żadnej oliwki itp. Kąpiemy co 2 dni i w między czasie jak ma suchą skórę to w dzień bez mycia można jakiś balsamik wklepać.
Dokładnie jak Psioszka mówi. Pierwsze miesiące tylko w emoliencie kąpaliśmy i to co 2 dni i w tym też głowę. Ciemieniuchę - oliwka z oliwek na poł godziny przed kąpielą. na to czapeczka a potem czesanie szczotką z miękkim włosiem. Dopiero później koło października włączyliśmy szampon. Balsamikiem praktycznie od początku smarowałam. Buzię myłam pierwsze miesiące wcikami z przegotowaną wodą. Oczy też wacikami z tą wodą a jak miała zakany kanalik i łzawiło to wiadomo - solą fizjologiczną. o czymś zapomniałam? Gruszeczka do nosa z apteki z najcieńszą możliwą końcówką ( Kupiłam na allegro jedną ale miała za dużą końcówkę i P musiał dokupić malutką). Paznokcie obcinane perwszy raz po 2-3 tygodniach - żeby płytki nie zniszczyć. Niedrapki tylko w szpitalu miała. A mimo tego że obcięłam po 2-3 tyg nigdy się nie zadrapała ( ale to różnei bywa). Do pępka octenisept ( do blizny po CC też) ipatyczkami wysusząłam przy samym pępku. Oliwki i zasypki nigdy nie używałam. DO pupy Sudocrem. Odkąd się urodziła tylko raz miała problem z pupą. Ale ogromny - żywy ogień i grzybica - a to od zmiany pieluszek i brania w międzyczasie leku, który ją trochę wyjałowił. Do buzi używałam na słońce Musteli. Ale to dopiero po roku. Bo jak urodziła się 21 sierpnia to ją osłanialismy przed słońcem a potem już go nie było, więc dopiero na wiosnę kupiłam kremy na opalanie. DO ciała na opalanie Ziajka. A ostatnio Bioderma ( fajna). Na zimę krem na zimno Musteli albo NiveaChyba tyle
magda sz, małaMyszka, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Laura ja tez chudne , tzn . do 20 tygodnia przyytlam 5 kg zanim zdiagnozowali mi cukrzyce , pozniej wkroczylam z dieta i zaczelam chudnac , moj koncowy bilans do tej pory to w sumie +3kg. Dostalam od diabetolozki paski do badania ketonow w moczu ( podobno jak wystepuja przy cukrzycy tzn ze dzieciatko gloduje i jesz za malo ) jak tych ketonow nie masz to nie ma co sie martwic , w zwyklym badaniu moczu tez badaja czy nie wystepuja ketony.
Ja co prawda dostalam insuline , ale ja polecam - jem znacznie wiecej i wreszcie czuje sie syta a cukry w normie.
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Magda Sz pieknie wygladaliscie sukienka cudna taniec na luzie
Ofka sama zrobilas ten tort? zdolniacha -wymiatasz
ja zamierzam smarowac- masowac synka olejkiem ze slodkich migdalow ,
kupilam maly puder Alantan jak zuzyje to do opakowania nasypie zwykla make ziemniaczana
na sutki mam z ziaji lano maść - 100% lanolina nie trzeba zmywac
do pupy na razie mam maly sudokrem musze jeszcze cos kupic na lekkie podraznienia bo ten sudokrem jest silnie dzialajacy na wieksze problemy dupne
na buzke mam krem na kazda pogode Hippa co do kremu z filtrem kupie jak maly sie urodzi bo i tak nie wytawia sie malucha na dzialanie promienii na poczatku wiec kupie z czasem
małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Piszecie o tym octenisepcie, ze tez do rany po cc a jaka pojemnosc kupujecie bo widzialam w gemini jakas mala to kosztowala ok. 16 zl, a wielka 60 zl i oplaca sie o wiele bardziej, ale zastanawiam sie ile tego bedzie trzeba???
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No to zamówienie złożone cały komplet musteli - krem do buźki ochronny (wiatr,zimno itp.), żel do mycia, krem do pupki, mleczko do ciała. Oprócz tego waciki te duze do przemywania buźki no i sobie od razu majtki wielorazowe baby ono i krem o którym napisała aga - ziaja lano maść
-
maaadzik1207 wrote:Czy któraś z was ma częste twardnienia brzucha? Przez godz aż 7 razy sie napiął a do tego maly rzadko dzis sie rusza:( nie chce się denerwowac dlatego pytam was może cos na to brałyście?
Madzik ja lykam wtedy magnez , nospe i leze - zazwyczaj mam tez wtedy bole brzucha , zawsze przechodzilo - jezeli by nie przeszlo pojechalabym na IP sprawdzic czy wsio ok.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka, a jaki nosisz rozmiar ? Ja wziełam baby Ono wielorazowe, no i normalnie to nosze rozmiar L, narazie nic nie przytylam w ciało, tylko w brzuszek, ale wziełam XL z zapasem, to teraz sie zastanawiam czy nie powinnam wziac jeszcze wiekszych?
-
Ja kupiłam linomag zielony do pupy małego, ponoć można też używać na sutki. W SR dostałam też opakowanie Maltanu, ponoć też dobry.
Lys - nie wiem jak Mustella, teściowa poleciła Biodermę więc się dostosuję. Ja będę smarować dziecko od początku przeciwsłonecznymi kremami. W cieniu człowiek też się opala, a taka biała skórka jest bardzo delikatna.
Ja kupiłam mały octenisept, jak będzie mało to dokupię.małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:Ofka, a jaki nosisz rozmiar ? Ja wziełam baby Ono wielorazowe, no i normalnie to nosze rozmiar L, narazie nic nie przytylam w ciało, tylko w brzuszek, ale wziełam XL z zapasem, to teraz sie zastanawiam czy nie powinnam wziac jeszcze wiekszych?