SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Laura super..jakie kolorowe:) a przewijak też zamawiałaś u tego samego sprzedawcy?
baldachimu nie chciałam ale w zamian dostałam komplet pościeli na zmianę
Polecam tego sprzedawce, za łóżeczkiem czekaliśmy tylko 3 dni
Edit.I ręczniczki też u niego, leżą na przewijakuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 16:01
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziękuję Marta
podniosłaś mnie na duchu.
A przekraczasz czasami 120 po godzinie??
Średnio w tygodniu 2 do 4 razy lekko przekrocze...ale wtedy staram się zapisać co jadłam i to z lekarzem obgadac!
Dziwne jest tylko to, ze dostałam wytyczne (poradnia diabetologiczna Poznań Polna) aby mierzyć poziom 1,5 h po posiłku. Mam to na kartce wiec o pomyłce nie na mowy. Co poradnia to inne normy...dziwne.
Ale tego się trzymam!
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Średnio w tygodniu 2 do 4 razy lekko przekrocze...ale wtedy staram się zapisać co jadłam i to z lekarzem obgadac
!
Dziwne jest tylko to, ze dostałam wytyczne (poradnia diabetologiczna Poznań Polna) aby mierzyć poziom 1,5 h po posiłku. Mam to na kartce wiec o pomyłce nie na mowy. Co poradnia to inne normy...dziwne.
Ale tego się trzymam!
A jaką masz ustaloną normę po pół tora godzinie??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja z kosmetyków i art.aptecznych dla dziecka mam:
- oilatum do kąpieli,
- ziajka f30 emulsja przeciwsłoneczna, (możliwe, że dokupię Biodermę bądź Mustelle f50),
- bepanthen, linomag, sudocrem - do pupy,
- sól fizjologiczna - do oczu,
- octenisept - do pępka,
- baby cap - spray na ciemieniuchę (może się przyda, może nie),
- disnemar - roztwór do nosa,
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Magda.sz piekna sukienka, w ogole wygladalas pieknie
Ja tam zajelam sie szukaniem Twojej tesciowej ze schabowym
magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Madzia dzieki, Paula dzieki... a masci na sutki jakie? bo ja kupilam do pupy alantan, mozna nimi tez smarowac ale nie wiem dziecko moze to zlizac? sa pewnie takie masci co moze nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 17:08
-
Nam położona doradziła jeszcze puder kupić- choć odchodzi się od zasypek itd, to mówi,że bardzo często dzieci się odparzają pod paszkami, w pachwinach i między nóżkami.Odradziła szampony. Na 30min przed kąpielą, jak ma ciemieniuchę to oliwką posmarować, potem czapeczkę na to i po 30min zdjąć i umyć.
W ogóle jeśli stosujemy emolienty to po kąpieli nie używać już żadnej oliwki itp. Kąpiemy co 2 dni i w między czasie jak ma suchą skórę to w dzień bez mycia można jakiś balsamik wklepać.Amberla, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Magda Sz pieknie wygladaliscie sukienka cudna taniec na luzie
Ofka sama zrobilas ten tort? zdolniacha -wymiatasz
ja zamierzam smarowac- masowac synka olejkiem ze slodkich migdalow ,
kupilam maly puder Alantan jak zuzyje to do opakowania nasypie zwykla make ziemniaczana
na sutki mam z ziaji lano maść - 100% lanolina nie trzeba zmywac
do pupy na razie mam maly sudokrem musze jeszcze cos kupic na lekkie podraznienia bo ten sudokrem jest silnie dzialajacy na wieksze problemy dupne
na buzke mam krem na kazda pogode Hippa co do kremu z filtrem kupie jak maly sie urodzi bo i tak nie wytawia sie malucha na dzialanie promienii na poczatku wiec kupie z czasemniecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
ja nadal na swoich psychotropach, w miedzy czasie miałam ktg bo brzuch twardy, mam wrażenie, ze lekarz sam nie wie o co loto... ale mała się rusza, na ktg skurczy nie było, a jutro wizyta więc zobaczę co i jak.
maaadzik1207 jak maleństwo słabo się rusza to jedź na ktg ja miałam takie zalecenia.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
oczywiście podczytuje Was na bieżąco, ale jestem tak zamulona czasami, ze to szok.
na problemy żołądkowe/zgage polecam Wam pół łyżeczki/łyżeczke sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie, u mnie to działa cuda!!
i siemie lniane, ale trzeba zalać z 3h odczekać a potem to wypić/zjeść na zaparcia super( na czczo) i na takie jelitowe jazdy też
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość