X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My pnj wizycie, ale polowicznie. Mialam ktg, gdzie puls 140-150 bez zadnego ruchu, mala ewidentnie spala. Lekarka zobaczyla zapis i ktg do powtorki za godzh.ne czy ktos mi moze powiedziec dlaczego??? Ja chyba zbankrutuje dzis na wizycie 250 zl :/

A nie da rady na te KTG chodzić do szpitala?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona zadnego skierowania nie daje skoro ma w gabinecie. Ja tylko nie rozumiem dlaczego mam je powtarzac??
    Zjadlam batonika, mloda dostala czkawki i mam nadzieje, ze teraz zas nie zasnie

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko trzymam kciuki!!! Jak trzeba to trzeba... Nawet za cenę pobytu w szpitalu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No ona zadnego skierowania nie daje skoro ma w gabinecie. Ja tylko nie rozumiem dlaczego mam je powtarzac??
    Zjadlam batonika, mloda dostala czkawki i mam nadzieje, ze teraz zas nie zasnie
    Jak pojedziesz do szpitala w ktorym chcesz rodzic to nie potrzebne skierowanie. Mowisz ze dziecko slabiej czujesz i bardzo cie to niepokoi. Polozna dzisiaj nam mowila ze tak sie robi.

magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie musisz mieć skierowania na KTG na IP, jedziesz mówisz że np. nie czujesz ruchów czy jakaś ściemka i muszą Ci zrobić. Może poczekasz trochę ale przynajmniej za darmo.

Cassie miło Cię widzieć :) Jak tam Twój szkrab? miałaś już te ostatnie USG?

Co do hemoglobinki to ja nie mogłam nigdzie znalezc tego syropku po aptekach a z gemini nie opłaca mi się zamawiać tylko syropku więc codziennie pije 3 szklanki soku jabłko-burak z Royal Apple- i też hemoglobinka ładnie urosła :) to chyba magia buraka.

Myszka też już się nie możesz doczekać pierwszego spaceru po dzielni? :D i jak też tak daje fabryką? Mnie kolor bardzo pozytywnie zaskoczył bo nigdzie nie widziałam nowego Lupo. W domu wydaje się spory ale w sklepie na tle innych wózków to wydawał się mały.

Rybka dawaj znać jutro co tam powiedzą, może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, ale współczuje co musiałaś czuć jak odebrałaś wyniki, ja dostałam skurczy przez moje CRP :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    to może te:

http://www.filmweb.pl/film/Za+jakie+grzechy%2C+dobry+Bo%C5%BCe-2014-714022
    http://www.filmweb.pl/film/Babcia+Gandzia-2012-651613
    http://www.filmweb.pl/film/Bezwstydny+Mortdecai-2015-693177
    http://www.filmweb.pl/film/Whiplash-2014-698847
    http://www.filmweb.pl/film/John+Wick-2014-698144
    http://www.filmweb.pl/film/Bez+lito%C5%9Bci-2014-316785
    http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dziewczyna-2014-695409
    http://www.filmweb.pl/film/22+Jump+Street-2014-661776

Oglądałam parę i też polecam jak Lys A najbardziej pierwszą pozycję " Z ajakie grzechy dobry Boże" - genialny. Pamiętam że tak się uśmialiśmy ;) Naprawdę warto!

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ja też się bardzo uśmiałam na tym filmie. Dwa razy oglądałam, co mi się nie zdarza.

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no daje trochę fabryką, ale da się wytrzymać... M. wrócił z pracy, zobaczył brykę i od razu zaczął jeździć bawić się i mówić, że taką furą jedzie z Sebastianem do Krakowa, taka jest zajebista!!!

Kolor też go trochę zdziwił, myśleliśmy, że będzie taki jak parasolka, ale i tak uważam, że prezentuje się zacnie... Już bym nim jeździła, ale troche głupio bym wyglądała hehe hehe hehe

magda sz, zabka11, Laura, mamasia, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh noo ja miałam myśli żeby do sklepu z nim pojechać :D ale pomyśleliby -wariatka. W ogóle zdałam sobie sprawę że jeszcze parę miesięcy starania się o dziecko a skończyłabym w wariatkowie z lalką babyborn...Jak dobrze że za kilka tygodni będzie dzidzia :)

zabka11, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    dla ciężarnych norma leukocytów jest bodajże do 15, granulocyty też się interpretuje inaczej, nie wg ogólnej normy,
    ja też jakoś niedawno miałam podwyższone te granulocyty i lekarz powiedział, że to jest ok
    Tu jest co nieco o morfologii w ciąży

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/morfologia_w_ciazy_normy_badan.html?sword_list%5B0%5D=morfologia&sword_list%5B1%5D=w&sword_list%5B2%5D=ci%C4%85%C5%BCy&no_cache=1

najgorzej, że w wynikach są normy poza okresem ciąży i to wprowadza w niepotrzebny stres :)

lys, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie jutro zapowiadaja deszcz, wiec pranie gondolki i fotelika zostawiam na srode - wowczas ma byc ladnie.

Ale namieszalam....zjadlam ziemniaczka czekoladowego, kilka chipsow, potem trocghe sorbetu mango, 1 pomarancze, pol kotlecika z indyka z pekinka, to wszystko popilam herbata :0
    Nie wiem co mnie napadlo....;) czyzby ciaza????;)

Skoro jutro ma padac, to bede na allegro zakupki planowac (wanienka, kosze wiklinowe,koszule do karmienia,materac do lozeczka) ;)

I zajrze na rynek po czeresnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 20:32

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Tu jest co nieco o morfologii w ciąży

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/morfologia_w_ciazy_normy_badan.html?sword_list%5B0%5D=morfologia&sword_list%5B1%5D=w&sword_list%5B2%5D=ci%C4%85%C5%BCy&no_cache=1

najgorzej, że w wynikach są normy poza okresem ciąży i to wprowadza w niepotrzebny stres :)

No to jeszcze do kompletu dla zainteresowanych o wynikach badania moczu w ciąży:

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-moczu-w-ciazy-interpretacja-wynikow_35156.html

mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam ciekawy przepis :http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/03/zakrecona-pizza.html
    Trzeba koniecznie niebawem wyprobowac ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla miło jest słyszeć że tak fajnie przeszlas poród i czas połogu. To daje mi nadzieję że tym razem będzie wszystko dobrze i jestem pozytywnie nastawiona. Mam swoje chwile słabości ale kto ich nie ma ;-)

Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Znalazlam ciekawy przepis :http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/03/zakrecona-pizza.html
    Trzeba koniecznie niebawem wyprobowac ;)

mmmmmmmm wygląda bardzo smakowicie

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co do hemoglobinki to ja nie mogłam nigdzie znalezc tego syropku po aptekach a z gemini nie opłaca mi się zamawiać tylko syropku więc codziennie pije 3 szklanki soku jabłko-burak z Royal Apple- i też hemoglobinka ładnie urosła :) to chyba magia buraka.

Ja kupiłam tę sokowirówkę z Lidla i też sobie trzaskam soczki. Robię 0,8l z buraków, marchewki i jabłek i mam na dwa dni :)

edit: 2 godziny leżałam po obżarstwie tortowym. W końcu się ogarnęłam, posprzątałam mieszkanie, bo jutro wpadają do mnie ludzie z pracy (zapowiedziało się 8 osób, ale pewnie ktoś się wykruszy). Muszę przyszykować jakieś skłodkości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:07

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam!!! trzeba zrobić :)

Pytałam dziś w 3 aptekach o olejek do masażu krocza i nigdzie nie mają i nawet nie mogą zamówić bo nie ma czegoś takiego w hurtowni. Kupiłyście już? macie jakąś konkretną firmę? Mam w domu olejek różany i oliwkę z rosmana babydream i myślałam że może tym? ta oliwa ma w sobie ten olejek migdałowy. Myślicie że można tym masować?

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie cały dzień Was nadrabiam, ale w końcu się udało ☺
    widzę, że sporo dziewczyn ma we środę wizyty, ja też.
    Wczoraj zrobiłam zakupy na allegro, jeszcze apteka i zostanie mi już tylko kilka rzeczy do kupienia, ale może przestanie mi się śnić, że rodzi się mała a ja nie mam gdzie jej przewinac.
    miłego wieczoru

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas w szkole rodzenia położna mówiła, że najważniejsze są ćwiczenia mięśni Kegla, a masaż dodatkowo i jak najbardziej można olejkiem rozanym.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z dzikiej róży - rzadki olej o barwie ciemnożółtej do lekko brązowawej wytwarzany z nasion dzikiej róży (Rosa canina) przez ich ekstrakcję w heksanie. Następnie poddawany jest procesowirafinacji. Zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Chilezawiera 40% kwasu linolowego, 40% kwasu alfa-linolenowego, witaminę Aolej schnącypo otworzeniu tylko 8-10 tygodninie ogrzewać

Stosuje się głównie w przemyśle kosmetycznym do pielęgnacji każdego rodzajuskóry, ale szczególnie polecany wrażliwej, uszkodzonej skórze (także przez nadmierne opalanie), przy couperose (cerze ze skłonnością do pękających, rozszerzonych naczynek). Olej ten wspomaga łuszczącą się skórę, hamuje proces starzenia, równie dobry dla skóry tłustej ze skłonnością dotrądziku. Używany w preparatach do pielęgnacji zniszczonych włosów (wzmacnia elastyczność). Wykazuje działanie ochronne, przeciwzapalne, rozjaśnia, uelastycznia i ożywia zmęczoną skórę, wygładza zmarszczki.

Olej z dzikiej róży zaliczany jest do drogich olejów. Może być mieszany z innym olejem roślinnym, co doda mu stabilności i przedłuży jego trwałość.

a używam tego olejku: rosa rubiginosa seeds oil

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ