WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha mnie nie badał już wziernikiem, chyba już nawet nie może żeby czopa nie zruszyć za szybko. Wsadził płytko patyczek w pochwę i może na milimetr-dwa do odbytu. Szyjkę sprawdzał delikatnie palcami.

Niecierpliwa moja też ma ostatnio częściej czkawkę- zauważyłam że dzieje się to godzinę po jak zjem słodkie :)

Kluski już te nasze dzieciaki :) mam jakiś zanik pamięci bo pamiętam jak ważyły 10 gram a teraz 2 kg taki nagły skok nie do ogarnięcia. Chciałabym już za miesiąc tulić malutką :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź :). Wiem już czego się spodziewać :)!

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba negocjacji też skończyła się fiaskiem, wyszedł o 18:00 bo jest mną zmęczony jak to ujął :/ Ehh... szkoda gadać.
    Poszliśmy z Fado na długi spacerek, zrobiłam mus z truskawek, pastę jajeczno serkową i zjadłam kolację. Zaraz pójdę wziąć kąpiel i idę spać, oczywiście o ile Leon da mi,a nie tak jak wczoraj do 1 w nocy.
    A miałam Wam napisać,że moja szyjka ma już 27mm- zapytałam,że znacznie się skróciła, ale podobno prawidłowo i tak już będzie. Ważne,że zamknięta.

P.S mi też tak jak Magda pisała- leciutko do odbytu i pochwy, nic nie czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:37

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    a kiedy mialas ostatnia wizyte?
    waga wydaje sie byc prawidlowa :-)

Ofka wspolczuje tych kontroli , widac ze sie czepiaja
    troche mi to przypomina straznikow miejskich wlepiajacych mandaty wlascicielom psow puszczonych luzem ale unikajacych ciemnych uliczek lub sikajacych w bramach pijakow ...
    tym to nie zwroca uwagi
    ooooo nie maja sie czego doczepic, jak odmowia, pojde do sadu.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz moje stopy sa cudne :) Lata takich nie mialam, lewa gladziutka jak w reklamie, nad prawa pieta jeszcze musze popracowac, ale roznica kolosalna!! Myslalam, zeby powtorzyc po miesiacu, ale z moich wyliczen wynika, ze wtedy bede sie luszczyc na porodowce, wiec powtorze po porodzie o ile znajde czas ;)

magda sz, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma czesto czkawke, a po arbuzie to za kazfym razem...kurwa dziewczyny a ja znowu chyba zapalenie pecherza...to juz bedzie czwart antybiotyk w ciazy no ja pierdole. Wprawdzie ten na pecherz to jedna dawka, monural ale zawsze... kochane jaki dowcipny priobiotyk bierzecie? Bo mi ginka i siora kazaly brac profilaktycznie abioferm, to zel w aplikatorach, zwlaszcza po basenie, 4 dychy 7 dawek, moze cos tamszego..

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady więc teraz już się pilnuj :)
    Ja mam łącznie 7 posiłków i ostatni o 22, mogę zjeść dwie kanapki (ciemny chlebek oczywiście)

Niecierpliwa mój Dominiś też ma często czkawkę ale powiem szczerze, że zauważyłam od kilku dni i zorientowałam się dopiero że to czkawka ;)

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provag widze tanszy jest ale jest w zelu, rozumiem ze smaruje sie go na zewnatrz jak masc a nie ma czegos do srodka jak globulki? Help.

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka mi ginka polecila provag dowcipnie
    No pewnie ze sie fotkami pochwale a co :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Yyyyy moj drugi pracodawca ma kontrole z zus na okolicznosc czy faktycznie wykonywalam u niego prace i do czasu kontroli zero kasy... nic to wyplaca mi na raz poczekam sobie dziady jedne, niech tylko odmowia, do sadu pojde. z tego co wiem akt sprawy nie moga kontrolowac bo jest tajemnica radcowska i jak mnie sprawdza kurwy jedne....

Żałosny jest ten zus.. i taka jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju..zamiast dać spokój chociaż kobietom w ciąży - a niech sobie będą na tym zwolnieniu ile chcą, niech rodzą dzieci to nie.. będą mendy chodzić, sprawdzać i robić wszystko żeby kasy nie wypłacić.. albo przynajmniej opóźnić wypłaty.. aż się gotuję jak czytam o tych kontrolach..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja kupiłam sok z żurawiny w aptece- piję codziennie kieliszek i od tego czasu mam święty spokój z pęcherzem. Może spróbuj tego?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja biore Lactovaginal na noc 20 zł za 10 tabletek. Biorę raz w tygodniu profilaktycznie.

Niecierpliwa ja tak samo jestem zachwycona :) jeszcze została mi góra stopy, ale to zaraz wymoczę i ręczniczkiem pościeram :) stópki mam jak niemowlaczek

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Lady więc teraz już się pilnuj :)
    Ja mam łącznie 7 posiłków i ostatni o 22, mogę zjeść dwie kanapki (ciemny chlebek oczywiście)

Niecierpliwa mój Dominiś też ma często czkawkę ale powiem szczerze, że zauważyłam od kilku dni i zorientowałam się dopiero że to czkawka ;)

Moja ma czkawkę po sokach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka ja biore Lactovaginal na noc 20 zł za 10 tabletek. Biorę raz w tygodniu profilaktycznie.

Niecierpliwa ja tak samo jestem zachwycona :) jeszcze została mi góra stopy, ale to zaraz wymoczę i ręczniczkiem pościeram :) stópki mam jak niemowlaczek

Ja juz dzis uzylam troche pumeksa ;) Tam pisalo, zeby go nie uzywac w ciagu tych 4-5 dni od uzycia do zluszczania wiec dzis poszedl w ruch :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja się kładę, jutro o 4 wyjazd nad morze, oglądałam pogodę i ma lać XD przez całe 2 tyg potem 2 dni słońca po czym znowu ma lać 2 tygodnie. Nie rozpieszcza nas lato w tym roku, no nic. Ja zamierzam sie dobrze bawić :P i nogi zamoczyć w morzu mimo wszystko :P pozdrawiam i do za kliknięcia za kilka dni.

Weridiana, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po ciąży stopa nie urosła.

Co do Czkawka to różnie, czasami nic a czasami kilka dziennie.

Z tym żołądkiem w ciągu dnia mi było lepiej a teraz znów. Wzięłam ten syrop na G. Ochyda, jakbym rozwodniona pastę piła. Chyba troszkę pomaga. Ale mam cały czas gule w gardle i przelyku i ciężko mi oddychać. A zjadłam dziś tylko przez cały dzień 4 kanapki i 2 herbaty bo więcej się boje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:31

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys ja mam Rh+ i mąż też, on to zlecił bo niby tego wymagają do porodu. Poczytałam w necie i jest ok. Mogliby być bardziej rozwieźli w tych wynikach badań żeby człowieka nie stresować :)

ano wymagają, tylko myślałam, że tylko od kobiet Rh-, ale wychodzi na to że od wszystkich :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dopiero WAs nadrobiłąm:)

dzieciaczki nasze kochane rosną:)

mój maluch od wczoraj smyra mnie po pęcherzu, niezbyt przyjemne uczucieeee

aaa lece pod prysznic i spadam spac bo padam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj ma czesto czkawke, a po arbuzie to za kazfym razem...kurwa dziewczyny a ja znowu chyba zapalenie pecherza...to juz bedzie czwart antybiotyk w ciazy no ja pierdole. Wprawdzie ten na pecherz to jedna dawka, monural ale zawsze... kochane jaki dowcipny priobiotyk bierzecie? Bo mi ginka i siora kazaly brac profilaktycznie abioferm, to zel w aplikatorach, zwlaszcza po basenie, 4 dychy 7 dawek, moze cos tamszego..

A teraz też chodzisz na basen?
    I rozumiem, że posiew moczu był robiony?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka mi ginka polecila provag dowcipnie
    No pewnie ze sie fotkami pochwale a co :-)
    ale co, w żelu czy w jakiej postaci?

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ