X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha mnie nie badał już wziernikiem, chyba już nawet nie może żeby czopa nie zruszyć za szybko. Wsadził płytko patyczek w pochwę i może na milimetr-dwa do odbytu. Szyjkę sprawdzał delikatnie palcami.

Niecierpliwa moja też ma ostatnio częściej czkawkę- zauważyłam że dzieje się to godzinę po jak zjem słodkie :)

Kluski już te nasze dzieciaki :) mam jakiś zanik pamięci bo pamiętam jak ważyły 10 gram a teraz 2 kg taki nagły skok nie do ogarnięcia. Chciałabym już za miesiąc tulić malutką :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź :). Wiem już czego się spodziewać :)!

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba negocjacji też skończyła się fiaskiem, wyszedł o 18:00 bo jest mną zmęczony jak to ujął :/ Ehh... szkoda gadać.
    Poszliśmy z Fado na długi spacerek, zrobiłam mus z truskawek, pastę jajeczno serkową i zjadłam kolację. Zaraz pójdę wziąć kąpiel i idę spać, oczywiście o ile Leon da mi,a nie tak jak wczoraj do 1 w nocy.
    A miałam Wam napisać,że moja szyjka ma już 27mm- zapytałam,że znacznie się skróciła, ale podobno prawidłowo i tak już będzie. Ważne,że zamknięta.

P.S mi też tak jak Magda pisała- leciutko do odbytu i pochwy, nic nie czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:37

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    a kiedy mialas ostatnia wizyte?
    waga wydaje sie byc prawidlowa :-)

Ofka wspolczuje tych kontroli , widac ze sie czepiaja
    troche mi to przypomina straznikow miejskich wlepiajacych mandaty wlascicielom psow puszczonych luzem ale unikajacych ciemnych uliczek lub sikajacych w bramach pijakow ...
    tym to nie zwroca uwagi
    ooooo nie maja sie czego doczepic, jak odmowia, pojde do sadu.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz moje stopy sa cudne :) Lata takich nie mialam, lewa gladziutka jak w reklamie, nad prawa pieta jeszcze musze popracowac, ale roznica kolosalna!! Myslalam, zeby powtorzyc po miesiacu, ale z moich wyliczen wynika, ze wtedy bede sie luszczyc na porodowce, wiec powtorze po porodzie o ile znajde czas ;)

magda sz, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma czesto czkawke, a po arbuzie to za kazfym razem...kurwa dziewczyny a ja znowu chyba zapalenie pecherza...to juz bedzie czwart antybiotyk w ciazy no ja pierdole. Wprawdzie ten na pecherz to jedna dawka, monural ale zawsze... kochane jaki dowcipny priobiotyk bierzecie? Bo mi ginka i siora kazaly brac profilaktycznie abioferm, to zel w aplikatorach, zwlaszcza po basenie, 4 dychy 7 dawek, moze cos tamszego..

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady więc teraz już się pilnuj :)
    Ja mam łącznie 7 posiłków i ostatni o 22, mogę zjeść dwie kanapki (ciemny chlebek oczywiście)

Niecierpliwa mój Dominiś też ma często czkawkę ale powiem szczerze, że zauważyłam od kilku dni i zorientowałam się dopiero że to czkawka ;)

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provag widze tanszy jest ale jest w zelu, rozumiem ze smaruje sie go na zewnatrz jak masc a nie ma czegos do srodka jak globulki? Help.

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka mi ginka polecila provag dowcipnie
    No pewnie ze sie fotkami pochwale a co :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Yyyyy moj drugi pracodawca ma kontrole z zus na okolicznosc czy faktycznie wykonywalam u niego prace i do czasu kontroli zero kasy... nic to wyplaca mi na raz poczekam sobie dziady jedne, niech tylko odmowia, do sadu pojde. z tego co wiem akt sprawy nie moga kontrolowac bo jest tajemnica radcowska i jak mnie sprawdza kurwy jedne....

Żałosny jest ten zus.. i taka jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju..zamiast dać spokój chociaż kobietom w ciąży - a niech sobie będą na tym zwolnieniu ile chcą, niech rodzą dzieci to nie.. będą mendy chodzić, sprawdzać i robić wszystko żeby kasy nie wypłacić.. albo przynajmniej opóźnić wypłaty.. aż się gotuję jak czytam o tych kontrolach..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja kupiłam sok z żurawiny w aptece- piję codziennie kieliszek i od tego czasu mam święty spokój z pęcherzem. Może spróbuj tego?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja biore Lactovaginal na noc 20 zł za 10 tabletek. Biorę raz w tygodniu profilaktycznie.

Niecierpliwa ja tak samo jestem zachwycona :) jeszcze została mi góra stopy, ale to zaraz wymoczę i ręczniczkiem pościeram :) stópki mam jak niemowlaczek

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Lady więc teraz już się pilnuj :)
    Ja mam łącznie 7 posiłków i ostatni o 22, mogę zjeść dwie kanapki (ciemny chlebek oczywiście)

Niecierpliwa mój Dominiś też ma często czkawkę ale powiem szczerze, że zauważyłam od kilku dni i zorientowałam się dopiero że to czkawka ;)

Moja ma czkawkę po sokach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka ja biore Lactovaginal na noc 20 zł za 10 tabletek. Biorę raz w tygodniu profilaktycznie.

Niecierpliwa ja tak samo jestem zachwycona :) jeszcze została mi góra stopy, ale to zaraz wymoczę i ręczniczkiem pościeram :) stópki mam jak niemowlaczek

Ja juz dzis uzylam troche pumeksa ;) Tam pisalo, zeby go nie uzywac w ciagu tych 4-5 dni od uzycia do zluszczania wiec dzis poszedl w ruch :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja się kładę, jutro o 4 wyjazd nad morze, oglądałam pogodę i ma lać XD przez całe 2 tyg potem 2 dni słońca po czym znowu ma lać 2 tygodnie. Nie rozpieszcza nas lato w tym roku, no nic. Ja zamierzam sie dobrze bawić :P i nogi zamoczyć w morzu mimo wszystko :P pozdrawiam i do za kliknięcia za kilka dni.

Weridiana, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po ciąży stopa nie urosła.

Co do Czkawka to różnie, czasami nic a czasami kilka dziennie.

Z tym żołądkiem w ciągu dnia mi było lepiej a teraz znów. Wzięłam ten syrop na G. Ochyda, jakbym rozwodniona pastę piła. Chyba troszkę pomaga. Ale mam cały czas gule w gardle i przelyku i ciężko mi oddychać. A zjadłam dziś tylko przez cały dzień 4 kanapki i 2 herbaty bo więcej się boje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:31

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys ja mam Rh+ i mąż też, on to zlecił bo niby tego wymagają do porodu. Poczytałam w necie i jest ok. Mogliby być bardziej rozwieźli w tych wynikach badań żeby człowieka nie stresować :)

ano wymagają, tylko myślałam, że tylko od kobiet Rh-, ale wychodzi na to że od wszystkich :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dopiero WAs nadrobiłąm:)

dzieciaczki nasze kochane rosną:)

mój maluch od wczoraj smyra mnie po pęcherzu, niezbyt przyjemne uczucieeee

aaa lece pod prysznic i spadam spac bo padam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj ma czesto czkawke, a po arbuzie to za kazfym razem...kurwa dziewczyny a ja znowu chyba zapalenie pecherza...to juz bedzie czwart antybiotyk w ciazy no ja pierdole. Wprawdzie ten na pecherz to jedna dawka, monural ale zawsze... kochane jaki dowcipny priobiotyk bierzecie? Bo mi ginka i siora kazaly brac profilaktycznie abioferm, to zel w aplikatorach, zwlaszcza po basenie, 4 dychy 7 dawek, moze cos tamszego..

A teraz też chodzisz na basen?
    I rozumiem, że posiew moczu był robiony?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka mi ginka polecila provag dowcipnie
    No pewnie ze sie fotkami pochwale a co :-)
    ale co, w żelu czy w jakiej postaci?

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ