SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny,które znają się na przepisach:
Powiedzcie mi jak to jest z kasą za wczasy pod gruszą?Ja co roku do wypłaty dostawałam ładną sumkę, a w tym roku nic?! Nie należy się,jak jest się na l4?
Zeby dostac wczasy pod grusza musisz byc w danym roku na urlopie 14 dni kalendarzowych pod rzadmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka musisz wziac 2 tyg urlopu ciagiem zeby dostac grusze, Myszka tak robi z tego co pisala, pod koniec lipca bierze 2 Tyg urlopu i wraca na l4. Moj maz mial wziac urlop tatusiowy ale bierze 2 tyg normalnego zeby troche wpadlo
a tatusiowy wezmie jakos w ciagu roku.
Musze sie zamienic na miejsca do spania, cale zycie spie pod sciana, musze miec taki bezpieczny kat do zasypiania, mama mnie tego nauczyla bo jak bylam mala to czesto fikalam z lozka, zawsze bylo pelno poduszek i zabezpieczen pod lozkiem. Ale nie daje rady juz przez meza w nocy sie przewalac jak ide siku, no i do karmienia malej tez nie bede sie przewalac, tylko jak po calym zyciu spania sie przestawic na spanie na wylocie lozka? Moze to glupi problem ale dla mnie sen to swietosc i przezywam ta zmiane:) jakbym wiekszych problemow nie miala.
Kurcze ja tez martwie sie o Miru zaraz przeszperam jej pamietnik na belly i na fb zobacze moze cos pisala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:28
Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zeby dostac wczasy pod grusza musisz byc w danym roku na urlopie 14 dni kalendarzowych pod rzad
No właśnie doczytałam w przepisach w necie.No to już po ptokach. Bo wcz na wizycie dostałam l4 do 21lipca- czyli do dnia cc. Szkoda, bo zawsze ok 1000zł dostawałam za gruszkęmałaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hejka
a my witamy w 32 tygodniu
coraz blizej
wedlug ostatniej @ to dzis juz 33 zaczynam i choc suwaczka juz nie zmieniam to chyba jednak bede sobie liczyc od @ bo Malutki i tak wiekszy a gin i tak twierdzi ze kolo polowy sierpnia moge rodzic
W nocy jeszcze w dzien ojca urodzila moja znajomachlopczyk wg usg waga 2700 a urodzil sie 3300!!! Tak ze nie mala pomylka
i rodzila 4 godz.pierwsze dziecko-fajnie
Psioszka nie wiem jak w Polsce ale tu w Austrii dostalam pieniadze za urlop pomimo zwolnienia...
Pozdrawiampsioszka11, magda sz, Martucha86, Laura, lys, Weridiana, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
My jeszcze w łóżeczku a chęci do wstania zerowe
Dziś wizyta więc czeka mnie "walka o gładkosc"nie wiem jak ja to zrobię, mąż chciał mi wczoraj pomóc ale jakoś mu nie ufam, że mnie nie zatnie
Śniło mi się dziś, że Synek urodził się z wagą 2kg... mało prawdopodobne skoro już ma więcejAle i tak fajnie było zobaczyc taką małą kruszynkę w śnie
Maniuś, aaaaga, niecierpliwa, magda sz, Laura, Weridiana, jesslin87, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda.sz ja dzis rano rozmawialam o tym z mezem, ja tez spie tylko od sciany i na poczatku ciazy robilismy przemeblowanie z lozkiem na druga sciane, zebym przyzwyczajala sie do spania na lewym boku, a teraz tez juz mi ciezko sie wydostac z lozka na siku i pozatym jak na poczatku mala bedzie w kolysce u nas spala to ja musze spac na wylocie. U nas nie wystarczy zamienic sie miejscami bo jak mam spac na lewym boku to nie moge byc twarza do meza obrocona bo tak spac nie umiem, wiec znowu musimy lozkiem przejechac na druga sciane
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja juz po płatkach
Od 2 tygodni na sniadanie wcinam płatki Crunchy Sante, mam mega cisnienie na nie ranoDobrze, bo tak to mleka nie pije,a z płatkami pycha
Wczoraj zaczeła sie u nas szkola rodzenia, bedzie w sumie 5 spotkan (jeszcze 4) co tydzień w srody, fajnie bylodobrze posluchac.
psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
ja juz noc w noc snie o porodzie - ale mam paranoje
Ja jestem wkurzona na meza , moj z kolei caly czas mysli o przyjemnosciach tzn. a dzis sie napije piwa , a dzis spotykam sie z kolegami itd , itd. na weekendy wyjezdza (niby zarobkowo - dorabia) ale ja jestem w strachu ze moge niedlugo urodzic do teminu zostalo mi 39 dni no ale termin swoje a zycie swoje - wiec mu mowie ze chcialabym zeby przestal mnie zostawiac sama na weekendy, ze zaczynam sie bac itd..o dwie rzeczy go prosilam zeby je zalatwil tzn przeglad i klimatyzacje w aucie ale on ma czas.. ale kuzwa jak on cos potrzebuje to trzeba mu zrobic od razu, w ogole wku**wia mnie ze patrzac po waszych opowiesciach wasi mezowi czy partnerzy sa zaangazowani , a ten patafian ani jednego bodziaka nie kupil , guzik go interesuje co jeszcze potrzebuje , co juz mam , nie zauwazam tez zadnych czulych gestow jezeli chdzi o ciaze ( zadnych rozmow do brzucha , glaskania , nic ) cos czuje ze bede samotna matka majaca obok mezapsioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona to samo mojemu wczoraj powiedziałam- że przyzwyczajam się do myśli, że ja , Leon i Fado będziemy musieli sami na siebie liczyć
A już mi szkoda nerwów i słów na tego chłopa, ciśnienie mi wcz skoczyło, musiałam wziąć tabletkę, to się przestraszył- pytam- TERAZ?! a od 3 dni to co sielanka jest? A dobra, miałam już skończyć. Ma teraz czas na poprawę, zobaczymy co z tego wyjdzie.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ona88 może on po prostu jeszcze nie czuje tego, że nowy członek rodziny się pojawi... do niektórych facetów instynkt ojcowski dochodzi dopiero po porodzie
Więc może wszystko przed nim i po porodzie zmieni się facet w tej kwestii nie do poznania, czego Ci życzę
0na88, Amberla, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Martucha- my kupilismy baby design husky i jestesmy baaardzo zadowoleni
Ona- do meża moze jeszcze nie dociera niektorzy faceci tak mają, zobaczysz ze po porodze zmieni swoje podejscie
Magda- mysle ze to dobry pomysł..
Tak samo nie ma wiesci od euforii..0na88, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Sprawdzalam pamietnik Miru i ost. Wpis 20, na fb 13 czerwca. Jest jej nr tel, moze jak sie nie odezwie do niedzieli to napisac do niej smska czy wszystko ok.
Tez co chwila o niej mysle, nawet jak w szpitalu byla to nam zdawala relacjemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Martucha my kupiliśmy Bebetto Holland, dziś odbieramy, składamy, robimy jazdę próbną po mieszkaniu - mam nadzieję, że będę dalej zadowolona z wyboru
dokładnie, popieram pomysł z smsem do MiruWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:59
Martucha86, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona moj maz nie kupil zadnego ciuszka i nawet nie ukrywa, ze go to nie kreci, co do czulosci brzuszkowych to raz na pare dni mu sie przypomni, ze warto pogadac z Julka a sa to rozmowy typu "dobrze, wal matke niech sie skreca". Jedyna rzecza jaka chcial kupic byl mis szumis, bo jak to stwierdzil pewnie bedzie miala charakterek po mamusi i non stop bedzie sie drzec
A jak zobaczyl ostatnie zdjecie z usg, gdzie Julka usteczka miala w podkowke, to stwierdzil, ze pewnie bedzie wiecznie nadasana jak mamusia...nic tylko pale i lac po lbie
0na88, zabka11, Zetka, gianna88, Laura, lys, Weridiana, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość