WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny,które znają się na przepisach:
    Powiedzcie mi jak to jest z kasą za wczasy pod gruszą?Ja co roku do wypłaty dostawałam ładną sumkę, a w tym roku nic?! Nie należy się,jak jest się na l4?

Zeby dostac wczasy pod grusza musisz byc w danym roku na urlopie 14 dni kalendarzowych pod rzad

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka musisz wziac 2 tyg urlopu ciagiem zeby dostac grusze, Myszka tak robi z tego co pisala, pod koniec lipca bierze 2 Tyg urlopu i wraca na l4. Moj maz mial wziac urlop tatusiowy ale bierze 2 tyg normalnego zeby troche wpadlo :) a tatusiowy wezmie jakos w ciagu roku.
    Musze sie zamienic na miejsca do spania, cale zycie spie pod sciana, musze miec taki bezpieczny kat do zasypiania, mama mnie tego nauczyla bo jak bylam mala to czesto fikalam z lozka, zawsze bylo pelno poduszek i zabezpieczen pod lozkiem. Ale nie daje rady juz przez meza w nocy sie przewalac jak ide siku, no i do karmienia malej tez nie bede sie przewalac, tylko jak po calym zyciu spania sie przestawic na spanie na wylocie lozka? Moze to glupi problem ale dla mnie sen to swietosc i przezywam ta zmiane:) jakbym wiekszych problemow nie miala.

Kurcze ja tez martwie sie o Miru zaraz przeszperam jej pamietnik na belly i na fb zobacze moze cos pisala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:28

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zeby dostac wczasy pod grusza musisz byc w danym roku na urlopie 14 dni kalendarzowych pod rzad

No właśnie doczytałam w przepisach w necie.No to już po ptokach. Bo wcz na wizycie dostałam l4 do 21lipca- czyli do dnia cc. Szkoda, bo zawsze ok 1000zł dostawałam za gruszkę :/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D a my witamy w 32 tygodniu <3 coraz blizej :) wedlug ostatniej @ to dzis juz 33 zaczynam i choc suwaczka juz nie zmieniam to chyba jednak bede sobie liczyc od @ bo Malutki i tak wiekszy a gin i tak twierdzi ze kolo polowy sierpnia moge rodzic <3

W nocy jeszcze w dzien ojca urodzila moja znajoma :) chlopczyk wg usg waga 2700 a urodzil sie 3300!!! Tak ze nie mala pomylka :) i rodzila 4 godz.pierwsze dziecko-fajnie :)

Psioszka nie wiem jak w Polsce ale tu w Austrii dostalam pieniadze za urlop pomimo zwolnienia...

Pozdrawiam :)

psioszka11, magda sz, Martucha86, Laura, lys, Weridiana, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    My jeszcze w łóżeczku a chęci do wstania zerowe :)

Dziś wizyta więc czeka mnie "walka o gładkosc" :D nie wiem jak ja to zrobię, mąż chciał mi wczoraj pomóc ale jakoś mu nie ufam, że mnie nie zatnie :P

Śniło mi się dziś, że Synek urodził się z wagą 2kg... mało prawdopodobne skoro już ma więcej ;) Ale i tak fajnie było zobaczyc taką małą kruszynkę w śnie :)

Maniuś, aaaaga, niecierpliwa, magda sz, Laura, Weridiana, jesslin87, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz ja dzis rano rozmawialam o tym z mezem, ja tez spie tylko od sciany i na poczatku ciazy robilismy przemeblowanie z lozkiem na druga sciane, zebym przyzwyczajala sie do spania na lewym boku, a teraz tez juz mi ciezko sie wydostac z lozka na siku i pozatym jak na poczatku mala bedzie w kolysce u nas spala to ja musze spac na wylocie. U nas nie wystarczy zamienic sie miejscami bo jak mam spac na lewym boku to nie moge byc twarza do meza obrocona bo tak spac nie umiem, wiec znowu musimy lozkiem przejechac na druga sciane :P

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja juz po płatkach :P
    Od 2 tygodni na sniadanie wcinam płatki Crunchy Sante, mam mega cisnienie na nie rano :P Dobrze, bo tak to mleka nie pije,a z płatkami pycha :)

Wczoraj zaczeła sie u nas szkola rodzenia, bedzie w sumie 5 spotkan (jeszcze 4) co tydzień w srody, fajnie bylo :) dobrze posluchac.

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja juz noc w noc snie o porodzie - ale mam paranoje ;)

Ja jestem wkurzona na meza , moj z kolei caly czas mysli o przyjemnosciach tzn. a dzis sie napije piwa , a dzis spotykam sie z kolegami itd , itd. na weekendy wyjezdza (niby zarobkowo - dorabia) ale ja jestem w strachu ze moge niedlugo urodzic do teminu zostalo mi 39 dni no ale termin swoje a zycie swoje - wiec mu mowie ze chcialabym zeby przestal mnie zostawiac sama na weekendy, ze zaczynam sie bac itd..o dwie rzeczy go prosilam zeby je zalatwil tzn przeglad i klimatyzacje w aucie ale on ma czas.. ale kuzwa jak on cos potrzebuje to trzeba mu zrobic od razu, w ogole wku**wia mnie ze patrzac po waszych opowiesciach wasi mezowi czy partnerzy sa zaangazowani , a ten patafian ani jednego bodziaka nie kupil , guzik go interesuje co jeszcze potrzebuje , co juz mam , nie zauwazam tez zadnych czulych gestow jezeli chdzi o ciaze ( zadnych rozmow do brzucha , glaskania , nic ) cos czuje ze bede samotna matka majaca obok meza :/

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie ze pierdziele z rana , ale cos mnie wzielo ;-)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to samo mojemu wczoraj powiedziałam- że przyzwyczajam się do myśli, że ja , Leon i Fado będziemy musieli sami na siebie liczyć :/
    A już mi szkoda nerwów i słów na tego chłopa, ciśnienie mi wcz skoczyło, musiałam wziąć tabletkę, to się przestraszył- pytam- TERAZ?! a od 3 dni to co sielanka jest? A dobra, miałam już skończyć. Ma teraz czas na poprawę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 może on po prostu jeszcze nie czuje tego, że nowy członek rodziny się pojawi... do niektórych facetów instynkt ojcowski dochodzi dopiero po porodzie :) Więc może wszystko przed nim i po porodzie zmieni się facet w tej kwestii nie do poznania, czego Ci życzę :)

0na88, Amberla, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Napiszcie jaki wózek kupilyscie/kupujecie?
    Będziemy dziś podejmować decyzje i chce zobaczyć jeszcze na jakie modele Wy się zdecydowalyscie.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 - mam nadzieje ze sie milo rozczaruje ;-)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzalam pamietnik Miru i ost. Wpis 20, na fb 13 czerwca. Jest jej nr tel, moze jak sie nie odezwie do niedzieli to napisac do niej smska czy wszystko ok.

psioszka11, witaminkab, Weridiana, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha- my kupilismy baby design husky i jestesmy baaardzo zadowoleni :)

Ona- do meża moze jeszcze nie dociera niektorzy faceci tak mają, zobaczysz ze po porodze zmieni swoje podejscie :)

Magda- mysle ze to dobry pomysł..
    Tak samo nie ma wiesci od euforii..

0na88, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sprawdzalam pamietnik Miru i ost. Wpis 20, na fb 13 czerwca. Jest jej nr tel, moze jak sie nie odezwie do niedzieli to napisac do niej smska czy wszystko ok.

Tez co chwila o niej mysle, nawet jak w szpitalu byla to nam zdawala relacje

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia zawsze rzadko sie meldowala, jakos raz na 2 tygodnie, ale Miru byla codziennie

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie nie odezwie to mozna jej napisac smsa - na pewno jej sie milo zrobi

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha my kupiliśmy Bebetto Holland, dziś odbieramy, składamy, robimy jazdę próbną po mieszkaniu - mam nadzieję, że będę dalej zadowolona z wyboru :D

dokładnie, popieram pomysł z smsem do Miru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:59

Martucha86, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moj maz nie kupil zadnego ciuszka i nawet nie ukrywa, ze go to nie kreci, co do czulosci brzuszkowych to raz na pare dni mu sie przypomni, ze warto pogadac z Julka a sa to rozmowy typu "dobrze, wal matke niech sie skreca". Jedyna rzecza jaka chcial kupic byl mis szumis, bo jak to stwierdzil pewnie bedzie miala charakterek po mamusi i non stop bedzie sie drzec ;) A jak zobaczyl ostatnie zdjecie z usg, gdzie Julka usteczka miala w podkowke, to stwierdzil, ze pewnie bedzie wiecznie nadasana jak mamusia...nic tylko pale i lac po lbie :P

0na88, zabka11, Zetka, gianna88, Laura, lys, Weridiana, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ