X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, zawsze mozesz jej powiedziec, ze zobaczysz jak bedziecie sie dogadywac z Pola- rozumiem, ze to nikt bliski dla Ciebie. Skoro ona taka niewyrozumiala i sama nie chce zrozumiec, ze przy okazji nie chcesz jej naciagac na niepotrzebne koszta za miejsce dla Was na weselu, to niech sie goni. Pojdziesz do kosciola, a potem zlozysz jej zyczenia, dasz prezent i powiesz, ze jednak musisz wracac do domu, bo mala jest strasznie marudna i rodzice sobie z nia nie radza. W ten sposob bedzie miala lepsze samopoczucie przez ten czas do wesela ;) A tak samo zycie, w koncu uprzedzalas, ze moze byc roznie :p
    Taka bylabym wredna :D
    Ambrela, Rybka - tak naczytalam sie o Waszych problemach i sama zaczelam sie martwic. Ten moj synus tez taki malenki, ostatnio oscyluje w okol 5 centyla. No i kurna zasnac nie moglam, dodatkowo poczytalam o tej hipotrofii - idiotka. Nie dosc, ze wczoraj sie nakrecilam, to jeszcze maly lobuz po przebudzeniu nic mi sie nie ruszal, wiec sraka z nerwow gotowa. Nawdupialam sie na sniadanie mega slodkich wafelkow, a ten laskawie na chwile mi wystawil dupke z prawej strony i dalej poszedl spac - co za leniuszek. Mam nadzieje, ze z Waszymi pociechami bedzie wszystko dobrze.
    Milego dnia :)

Weridiana, Paula_071, magda sz, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak sobie czytam nas od kilku dni i chyba każda ma już mega nerwówkę i stresa i trochę szukamy u siebie jakiś objawów- oczywiście nie mówię tu o naszych szpitalnych koleżankach, które na poważnie mają czym się martwić. Widzę sama po sobie. Nie panikowałam bakteriami w moczu wcześniej- a dziś już też poczytałam ,że Bóg wie co to może być, że do sepsy doprowadzić itp i po co?! Sama się nakręcam, ale myślę,że to już stres przed porodem tak z nami robi. Więc dziewczyny- życzę sobie i Wam równowagi :)

magda sz, Zetka, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - super ze z mezem malymi krokami do przodu. I fajnie ze umowilas sie do fryzjera, ja tez muszeeeeeeee.

KUPUJECIE WALECZKI DO LOZECZKA CZY PODUSZKE KLIN???
    Dla mnie to bardzo wazne, nie wiem na co sie zdecydowac, mam traume z czasow gdy juleczka byla mala i kladlam ja na plasko. Po jedzeniu jej sie ladnie odbilo, polozylam ja na boczku i wyszlam na sekunde do kuchni - nie wiem jak to mozliwe ale jakos przekrecila sie na wznak i jak weszlam po sekundzie do pokoju to dusila sie ulanym mlekiem :(wyszlo jej noskiem i ustami. Instynktownie chwycilam ja jak kotka, przewrocilam na plecki i poklepalam i dzieki temu oczyscily sie drogi oddechowe.
    Dopeiro potem wpadlam w histerie i strach,co moglo sie stac....:(:( :( dziecko mi sie dusilo :( :(:(
    Dlatego teraz chce sie zabezpieczyc przed czym takim i zastanawiam sie cowybrac...a moze jedno i drugie?????

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, wiekszosc moich znajomych kupowało klin i chwalą i ja chyba tez kupie :)

Griszanka- ona bedzie 17lipca w Polsce, wiec bedziemy sie widziciec i jej dobitnie coś powiem, o ile wczesniej jej mamam nie przetłumaczy, bo jak widzialam sie z jej mamą i powiedziałam ze na weselu to nas nie bedzie bo jednak bede świeżo po porodzie to ona to zrozumiała, wiec moze jak zacznie sie jej zalic to jej przemówi :P
    I tak jej powiedziałm "pogadamy jak ty bedziesz w ciąży".
    Ona od zawsze była egoistką wiec mnie to w suie nie dziwi jej zachowanie...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U nas dzis ladna pogoda od rana, wiec juz druga pralka z ubrankami Julki leci ;) Tylko ja sie pytam, kto to bedzie prasowal???????
    Jutro rano zaraz po sniadanku jedziemy do rodzicow, zazwyczaj jezdzimz w piatki wieczorem, ale od paru dni wieczorami zle sie czuje, brzuch mnie boli, mala sie wypycha, ciezko mi nawet lezec czy obrocic sie na lozku wiec wole noc spedzic w swojej sypialni ;) Moze popoludniu wyciagne meza po wozek, bo juz 2 tygodnie temu dzwonili, ze jest do odbioru - moja karta przetargowa bedzie obiad, ktory uwielbia miruna z frytkami i surowka z mlodej kapustki ;)

Czekam na wiesci z dzisiejszych wizyt i zaciskam mocno kciuki!!

Psioszka, a co to jest rownowaga???? ;) Julka zawsze jak tylko sie obudzilam dawala o sobie znac, a od paru dni musze poczekac z pol godziny, troche ja poszturchac i laskawie matke uspokaja, ale nie musze chyba mowic ile mysli mam przez te pol godziny :P

Zabka ja nie kupuje nic, polozna mowila zeby na poczatku calkiem plasko, mam maly waleczek, ktory byl w gratisie do'poduszki supermami, zawsze tez pod materac mozna wlozyc recznik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:35

ekropka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny ;)
    u mnie dziś dzień zaczoł się innaczej ;) bo ponieważ moj mąż zrobił nam śniadanie do łózka przed wyjsciem do pracy, wychodząć sam z siebie powiedziała ze to najwyszy czas bym odpoczeła i poleżała.. chyba wczoraj zauwazył ile mi wysiłku i bólu sprawia chodzenie i sprzątanie mieszkania

co do nerwó.. oj tak to chyba już stres przed porodowy.. ja chodze wściekła jak osa wszystko mnei drażni i wyszukuje u siebie co by moglo byc nie tak a najgorsze jest to że wizyta tak daleko (07-07)

trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach !!! o czywiscie czekam na dobre wieści :)

psioszka11, Weridiana, mamasia, Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u nas zapowiada sie piekna pogoda :) ale pewnie od razu bedzie 30 stopni a wczoraj bylo 13 :D

Trzymam kciuki za dziewczyny i maluchy w szpitalach!!!

Ja dzis mam w planie ogarnircie domku i tyle...ciuszki juz poprane i poprasowane :)

Od kilku dni wieczoeem mam lekkie bole okresowe ale nie trwaja one dlugo...i sluz jakby "plodny"...ma ktoras tak???

Maly nas rano skopal-moj kochany <3 nie moge sie juz doczekac :D

Milego dnia kochane!!! :P

Weridiana, Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słońce, wakacje w pkolu się zaczęły, ale cóż z tego jak mała ma gile po passss i marudna strasznie

niecierpliwa- jak znajdziesz jakiegoś wafla do prasowanie, to podeślij też do mnie, bo góreczka czeka ;)

Czytałam wczoraj o tej hipotrofii, najważniejsze że będziecie pod opieka lekarską i kontrolą oni wszystkiego dopilnują. I na 100 % będzie wszystko dobrze <3

A ja wrócę do tematu witamin, bo nie wiem co robić.... zostało mi raptem 10 szt. i nie wiem czy kupować nowe opakowanie ( ale one jest na 2 miesiące) czy jakieś inne kupić, mniejsze. Ale z kolei nie wiem które ( biore Adamed Mama DHA ze względu na zawartość jodu) Endokrynolog powiedziała żebym po porodzie dalej łykała witaminy z jodem. Jak kupie te moje to będę musiała ponad połowę opakowania wywalić.... Czy można je normalnie łykać podczas karmienia?? pewnie maja trochę inny skład... Dupa, dupa wiem że gitarę zawracam takimi duperelami, ale sama nie wiem co robić

niecierpliwa, magda sz, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Nie było nas długo. .. dziękuję za smska i Wasza pamięć. Co u nas?
    Objawy się nasiliły ale mocno wierzymy ze chociaż do połowy lipca będziemy w dwupaku ;)
    Remont pomieszczenia gdzie będzie nasza sypialnia ruszył z kopyta.
    Kompletowalusmy jeszcze wyprawkę i wyposażenie sypialni.
    w poniedziałek wizyta u kardiologa a później u ginekolog.
    staram się dużo leżeć dla dobra małego. ..noce są tragiczne śpię po 2-3 h ale już tak mało zostało ze wytrzymam.
    Nie jestem w stanie was nadrobić. Nie wiem która jest szpitalu i z jakiego powodu ale życzę dużo cierpliwości i zdrowia.

psioszka11, niecierpliwa, Laura, 0na88, Maniuś, magda sz, ainer85, aaaaga, Zetka, Weridiana, mamasia, witaminkab, Y, Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tyle już wytrzymałaś, więc i 2 tygodnie do połowy lipca wytrzymasz, a może i dłużej! Odpoczywaj kobieto! Dobrze,że znalazłaś chwilę na odzew, bo się na prawdę martwiłyśmy.
    To została nam jeszcze Kasia do odzewu?

magda sz, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super ze synek jeszcze w brzuszku :) juz niedużo zostalo :)

Nie pamietam która z was robiła "zakręcona pizze" bodajze zabka ? I jak ? Dobre ?:) Bo jutro znajomi przychodza i tak mysle zeby to zrobic :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PnŚ będzie za chwilę o Misiach Szumisiach:)

Kkarolinaaaa, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, Rybka, Amberla trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!

A u nas na wizycie wczoraj wyszło, że Młody waży ok 2300g. Jeszcze 2 tyg temu byliśmy przy 90 centylu a teraz blisko 50. Od razu widac, że dzidzie równo nie rosną, mają skoki formy.

Wczoraj byliśmy też u znajomych i ich Synek ma 2msce, urodził się 3780g 57cm, a teraz ma ponad 6kg! I wyobraźcie sobie, że nie wchodzi już w większosc ubranek 62, no w szoku byłam, a karmiony cycem tylko, w ogóle taki bobas duży, że wow! Coś za szybko te niektóre dzieci rosną chyba...

Kkarolinaaaa, Laura, Maniuś, psioszka11, Paula_071, Martucha86, niecierpliwa, 0na88, Weridiana, mamasia, lys, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    W PnŚ będzie za chwilę o Misiach Szumisiach:)

ale mnie drażni te PnŚ - szczególnie prowadzący, no ale oglądam czasem... bo co zrobic jak TVN na wakacje szaleje :/

Ja Misia Szumisia kupiłam i jestem nim zauroczona, nie dosc, że bardzo mi się podoba to fajnie szumi i ma fajne te łapki na magnes, że można go wszędzie przyczepic - mam nadzieję, że się sprawdzi :)

psioszka11, niecierpliwa, Y, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała na pierwszych usg (do ok 18tc) byla +tydzień, termin wychodził na 20sierpnia (według om 26sierpnia) potem przystopowała i była juz terminowa, a teraz znowu ma +tydzień do przodu, wiec zapewne mialam wczesniej owulacje, skoro kiedy jest różnica to zawsze taka sama...no nie wiem, tak sobie to tłumacze :P

Dzieciaczki rosną błyskawicznie...
    ma 2miesiace i 6kg, a jak ta kobieta co urodziła w moim miescie bobasa 5100 ?:D on mając 2 miesiace bedzie wazył z 8kg :D

gianna88, magda sz, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna- ja tak samo, nie lubie PnŚ ale obejrze o szumisiach, zawsze ogladalam ddtvn i jestem aż zła ze go nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:54

gianna88, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też musiałam przestawić się na PnŚ , TVN nas opuścił to trudno- 4 tygodnie jeszcze pooglądam, później pewnie nie będzie czasu na tv:)

gianna88, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

A ja wrócę do tematu witamin, bo nie wiem co robić.... zostało mi raptem 10 szt. i nie wiem czy kupować nowe opakowanie ( ale one jest na 2 miesiące) czy jakieś inne kupić, mniejsze. Ale z kolei nie wiem które ( biore Adamed Mama DHA ze względu na zawartość jodu) Endokrynolog powiedziała żebym po porodzie dalej łykała witaminy z jodem. Jak kupie te moje to będę musiała ponad połowę opakowania wywalić.... Czy można je normalnie łykać podczas karmienia?? pewnie maja trochę inny skład... Dupa, dupa wiem że gitarę zawracam takimi duperelami, ale sama nie wiem co robić

Położna na SR mówiła, żeby po porodzie dalej łykać te witaminy, które bierzemy podczas ciąży. Że niby na początku jest bardzo monotonna dieta, więc dobrze uzupełnić witaminy.

Jadę na SR, dzisiaj dwie godziny z rehabilitantką która pokaże jak zajmować się dzieckiem by nie miał problemów ruchowych, a później na 14:00 wizyta u gina. Ciekawe ile waży ten mój klocek w brzuchu;)

Laura, gianna88, psioszka11, Weridiana, mamasia, ainer85, lys, Maniuś, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ho!

Dawno mnie nie było ale dużo się działo dlatego nie udzielałam się. Nie jestem w stanie Was nadrobić ale mam nadzieję, ze u Was wszystko dobrze i wszystkie jeszcze jesteśmy w dwupakach :) Jeśli coś się zmieniło to napiszcie mi!

Ja byłam w szpitalu bo miałam mega skurcze.Ta upalna pogoda mi nie służyła totalnie.Po kroplówkach przeszło i mnie wypuścili. Mam ciążę wysokiego ryzyka więc trochę się obawiałam wcześniejszego rozwiązania. Więc po wyjściu wzięliśmy się za remont sypialni, każdą wolną chwilę spędzaliśmy na przygotowaniach.No i już wszystko gotowe, kącik dla Marty w naszej sypialni też :) Codziennie rano jak się budzę nie mogę się napatrzeć :) Wszystko udało nam się zrobić własnymi rękami, łącznie z dekoracjami wiec nie wydaliśmy na to za dużo kasy ;)

Teraz muszę na ktg przychodzić co dwa dni i sprawdzać czy wszystko ok. Byłam dziś rano i skurcze znów się pojawiły :| Mam przyjechać jeszcze po 14.00 bo rano jak byłam to z biegu i może dlatego. A teraz mam odpocząć przed badaniem i mam nadzieję, ze weekendu nie spędzę na oddziale. Pozdrawiam Was i ściskam i mam nadzieję zaglądać tu częściej! :)

psioszka11, gianna88, magda sz, 0na88, Zetka, Paula_071, Laura, Weridiana, Martucha86, niecierpliwa, mamasia, Y, Katarka, ainer85, lys, Neyla, Maniuś, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia fajnie,że się odezwałaś! Siła Sióstr- wywołać Was i nagle wszystkie się meldują i to w dwupaku- świetnie!
    Dużo zdrówka dla Was kobietki!

KasiaeN., Martucha86, niecierpliwa, mamasia, Neyla, Maniuś, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ