SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Amberla wrote:No właśnie rybka. W któryms poście pytałam Cię o Twoja hipotrofie. Ile ma dziecko? Jak się czujesz?
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Moje malenstwo wczoraj na pomiarach odpowiada 29 tydz ciazy ale cala nie tylko waga. I wymiary i waga bo 1600-1700g. Ale pijemy swinstwo zeby przybrala i mam nadzieje ze bedzie dobrze!
Ze mna lezala mloda dziewczyna ktora miala ten sam termin ci ja a ost usg wykazalo ze maly wazy ok 1800 gram i miala rozwarcie na 1,5 cm i gin nic nie moil ze male dziecko i od wczoraj juz w domku.Amberla, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Moje malenstwo wczoraj na pomiarach odpowiada 29 tydz ciazy ale cala nie tylko waga. I wymiary i waga bo 1600-1700g. Ale pijemy swinstwo zeby przybrala i mam nadzieje ze bedzie dobrze!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Boze nie ogarniam..ta moja "przyjaciółka" o której juz pisalam ze ma slub 12 wrzesnia znowu poruszyla temat tego jej wesela !
rzygać juz mi sie chce jak o tym slysze.
Czemu do durnia nie dociera ze ja bede miesiac albo mniej po porodzie !?
Napisałam jej żeby zrouzmiała ze dla mnie w tym momencie i w sumie juz zawsze najważniejsze bedzie dziecko, Pola bedzie miała ok miesiaca, ja bede miałą połóg, chce karmić piersią wiec butelki nie chce dawać na początku, na dodatek wesele jest 30km od naszego miasta.
Pisałam jej ze w kosciele oczywiscie bede bo slub bedzie w naszym miescie, wiec pójdziemy.
Dla mnie byloby wstyd tak namawiać kogoś na siłe zeby przyszedł ;/
A ta wiece co na to ?
Ze to jej najważniejszy dzień w zyciu i że dla chcacego nic trudnego :o
Co to znaczy? ze mam cycki zostawic u rodziców ?
Jak mozna byc takim egoistą .. ;/], a TP na 2.08. Ostatnio jak dostaliśmy zaproszenie (w zasadzie to dzięki nam ta para w ogóle się poznała i to na naszym weselu
) to od razu powiedziałam, że P. będzie, ale czy ja z małym to ciężko mi powiedzieć. Postaram się, ale nie jestem w stanie wróżyć z fusów jak mały nam się będzie chował i w ogóle. Ślub i wesele jest ponad 100km od Wrocławia i jest to też spora przeszkoda. Jeśli uda mi się pojechać to zabieramy teściów i ściągnę im trochę pokarmu lub będę latać co 2-3 godziny do dziecka
W każdym bądź razie zapraszający zrozumieli sytuację i nie mają do nas pretensji czy coś
-
euforia wrote:Dziewczyny gdzie moge obejrzec film " Za jakie grzechy dobry Boze?" na cda nie ma:( a zawsze to jakas rozrywka w szpitalu.
http://kinoman.tv/szukaj?query=za+jakie+grzechy+dobry+bo%C5%BCeeuforia, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Ja o badaniu.... hmmm.... jutro jeszcze idę do specjalisty. Ale potwierdza się hipotrofia płodu. Mam skierowanie do szpitala. Jak jutro też potwierdzą to idę do szpitala do porodu i być może rozwiążą wcześniej....
trzymam kciuki za jutro i jutrzejsze wiesći
-
Dzień dobry!
Za oknem jak zwykle szaro,zimno ze wstawać się nie chce.
Cala noc się kręciłam tak się przestraszyłam wymiarami brzuszka u swojego synka.
Dziewczyny naprawde wam współczuję i mam nadzieję ze będzie dobrze wszystko.
Dzis jest ostatni dzień przedszkola a ja nawet nie mogę być na zakończeniumój tata jedzie do młodego...ehhh normalnie mi smutno.
-
Dzien dobry
U nas tez szaro, ale ma sie przejasnic.
Na 10 jade z julcia na zakonczenie szkoly, potem w nagrode za piekne swiadectwo zabiore ja na jakies pyszne lody
Obiad mam z wczoraj, zatem stanie przy garach dzis odpada
Jutro chyba zrobie makaron z kurczakiem i szpinakiem.
Ide na sniadanko.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Dziewczyny jestem z Wami całym sercem, mam nadzieję,że dzisiaj będą dobre wieści ze szpitala. Dobrze,że jesteście pod opiekę, w razie W zawsze są przy Was lekarze. Czekamy na dobre wiadomości!
My wczoraj znowu wałkowaliśmy nasze małżeństwo, ale jest już ciut lepiej. Spaliśmy już razem, więc to plus
Poza tym w nocy dopiero dostałam maila od gin- i co- znowu mam zrobić posiew! bo są te bakterie. Skąd -nie wiem?!Ale niestety za późno przeczytałam- w trakcie śniadania, po siusiu porannym no i nie mam jałowego pudełka. Więc dopiero w pon zrobię, zaniosę, zanim się wyhodują to znowu do czwartku i tak w kółko.Już mam nerwa na to, bo co drugi dzień tylko sikam i biegam do labo...
A dziś jedziemy do rodziców- M jedzie kończyć ten nieszczęsny remont, a ja umówiłam się za to do fryzjera.
Dobrego dnia Siostry!Weridiana, zabka11, euforia, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Witamy się w 32 tygodniu
Dziewczyny w szpitalach trzymamy kciuki mocno za Was, i życzymy abyście szybko wróciły do domku i mogły się cieszyć pobytem w domkach a nie w szpitalach.
Trzymajcie się dzielnie!Weridiana, Katarka, Martucha86, Maniuś, euforia, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dzien dobry dziewczyny
Laura pytalas chyba o czyszczenie pralki to byl ocet i soda oczyszczona spozywcza. soda tam gdzie proszek, a ocet do bebna. ja wlalam ocet tam gdzie proszek aby po drodze troche tez przeczyscilno i nastwiasz program
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:To ja nie chce myslec co tam sie dzieje, jak na dworze 30 stopni
A co lekarze mowia? Skurcze sie wyciszyly??
Wczoraj rano na ktg wyszły napięcia macicy, ale nie było skurczoów:) Po południu ktg wyszło ładniejsze, mniejsze napięcia i zero skurczówDzisiaj powinnam mieć znowu dwa razy ktg i będę miała usg
niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, zabka11, kasiuleek, Paula_071, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:dzien dobry dziewczyny
Laura pytalas chyba o czyszczenie pralki to byl ocet i soda oczyszczona spozywcza. soda tam gdzie proszek, a ocet do bebna. ja wlalam ocet tam gdzie proszek aby po drodze troche tez przeczyscilno i nastwiasz program
-
Katarka wrote:Wczoraj rano na ktg wyszły napięcia macicy, ale nie było skurczoów:) Po południu ktg wyszło ładniejsze, mniejsze napięcia i zero skurczów
Dzisiaj powinnam mieć znowu dwa razy ktg i będę miała usg
Weridiana, Katarka, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla mysle o tobie,
mam nadzieje ze mimo wszystko to pomylka,
a jesli nie to dobrze ze wiesz i lekarze moga to monitorowac.
czesto pytamy dlaczego ....hmmm jak sama wiesz nawet lekarze rozkladaja rece, tak sie zdarza. Ja jestem krotkowidzem, jak pewnie wielu z nas i urodzilam sie z ta wada..dlaczego ? w rodzinie to ja pierwsza nosze okulary
ale do czego zmierzam , chodzi mi o to ze zadnej wady czy choroby nie mozna lekcewazyc jednak nie mozna tez wpadac w panike i myslec ze zawalil sie swiat, trzeba wierzyc ze pod kontrola i odpowiednia pomoca mozemy zupelnie normalnie funkcjonowac czasami nawet lepiej niz "zdrowy" czlowiek ktory nie jest swiadomy choroby czy jakiejs wady.
Mojego meza brat urodzil sie jako wczesniak, nikt nigdy nie sprawdzil ze zyje sobie z ...dziura w sercu, jako dwudziestoparolatek meczyl sie przy malym wysilku, az pewnego dnia wyladowal na pogotowiu, zrobili badania i okazalo sie ze niezbedny jest zabieg-operacja, zalozyli mu taka "parasolke" na te dziure i to sie zaroslo. nie wiem jak fachowo to sie nazywa ale jest ok. moze dalej normalnie zyc.
ta nieswiadomosc czy niewiedza - to jest najgorsze
moja wizyta o 16:00 czyli w PL 17:00 bedzie dobrze
potem szybko po corke bo akurat maz musi zostac dluzej w pracy...
ale sie za ta moja gadula stesknilamLaura, magda sz, niecierpliwa, zabka11, euforia, Paula_071, Zetka, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Mamasia- no bo to jednak powinno sie zrozumiec,ja nie mialabym czelności zeby kogos zmuszac do przyjscia na wesele jeszcze w takiej sytuacji. Ona sie obrazila teraz,ale mnie to tyyyyle obchodzi...:p
Mamusie w szpitalach,wszystkiego dobrego kochane!
Weridiana, euforia, Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
My nie spimy od 5..Maja chciala mi stope wypchnac przez pepek..nie bylo to zbyt przyjemne, dodatkowo w brzuszku mi burczalo i urzadzila sobie zabawe przyciskajac w roznych miejscach jelita przez co mialam istna rewoulcje w brzuchu a dzwieki ktore sie wydobywaly ciezko nazwac. Snilo mi sie ze urodzilam 17 sierpnia..nie ma bata to jest 42 tydz, tyle to ja nie dam rady.
Teraz bym odespala ale idioci ze szkoly od godziny udaja ze pracuja i odgarniaja liscie- 3 na krzyz na chodniku! Noz kuzwa,codziennie jest kosiarka albo dmichawa do lisci, dodam ze trawy prawie nie ma na terenie szkoly bo wszedzie rozne boiska i korty ale ze sztuczna trawa..chyba w wakacje bombe do tej szkoly wrzuce jak nikogo nie bedzie. No to ponarzekalam bo ciezkiej nocy...
Dziewczyny czekam na dobre wiadomosci dzis, dzidzie nie raz nas straszyly ale zawsze dobrze sie wszystko konczylo takze i niech tym razem tak bedzie!Weridiana, psioszka11, zabka11, euforia, Paula_071, Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość