SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia fajnie że się odezwałaś bo byłaś następna na liście gończym
Czekamy zatem na fotki sypialni i kąciku
Co do tego klinu to dostałam taki ale jest prawie tak gruby jak materac, jak go wsadzę pod materac to będzie na równi z brzegiem łóżeczkapóki materacyk jest na najwyższym poziomie to chyba będę wsadzać jakiś ręcznik żeby delikatnie podnieść. Wydaje mi się też że to za duże dla noworodka. No nie wiem same zobaczcie
ten klin to niebieskie coś pod materacemKasiaeN., niecierpliwa, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to super, ze wszystkie w dwupaku
Myślałam o Was często ale wciąż brakowało czasu aby przysiąść i poczytać no ale teraz odpoczywamy i czekamy...
Przesyłam Wam zdjęcia kąciku Marty i kilka zrobionych przed szpitalem
chcebycmama, gianna88, aaaaga, 0na88, magda sz, Paula_071, Laura, Zetka, Weridiana, psioszka11, Martucha86, niecierpliwa, witaminkab, mamasia, Y, ainer85, lys, Neyla, Maniuś, jesslin87, futuremama, zabka11, AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Dziewczyny bedzie dobrze no innej opcji nie ma !
Ja dzisiaj jestem jakas taka nie wyrazna musze isc do sklepu a jeszcze w piżamie chodze nic mi sie nie chce tak bardzo wszystko mi jedno ehhh
Maz wczoraj 3 godz prasowal az mi go szkoda bylo ale jak chcialam go zastapic to nie dal mi sobie pomoc
W weekend kolejna pralka nas czeka a potem zostana reczniki rożek kocyk i ochraniacz na lozeczko
Milego dzionkaWeridiana, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się
Do mnie szumisiem ma przyjść dzisiaj
Odnośnie Hipotrofii, to w pierwszej ciąży w 36tc wylądowałam tydzień na PC z tego powodu. Co prawda synek miał ponad 2kg ale jednak. Po tygodniu okazało się ze przyrasta. Miałam 2 razy dziennie ktg, tlenoterapie i w sumie nie wiem jakie leki. Jaś urodził się w 38w6d z wagą 2920g i wszystko było dobrze.
Powodzenia dziewczyny.
Odnośnie ruchów, to u mnie od kilku dni tez słabiej. Rozpycha się ale czasami dopiero jak poszukam w brzuch.
Tez się martwię, bo od 2 tyg waga mi stoi. Zaczęłam mierzyć brzuszek i w ciągu tygodnia różnica +4cm to chyba w miarę.
Ja mam klin, z synkiem tez miałam. Mamy też monitor oddechu.
Wczoraj byłam u internisty z tym żołądkiem no i gaviscon i lekkostrawna dieta. Ten ucisk w mostku i hula w gardle to pewnie na tle nerwowym. Mogę łykać 3x1 tabletki homeopatyczne NERVOHEEL i teraz mam pytanie. Nigdy homeopatycznych leków nie brałam i nie wiem.. te nerwy czasami nie radzę sobie. Brałybyście? Neospasmine odradzają bo obniża tętno dziecka. Ja kilka razy wzięłam na noc ale mniejsze dawki, mam nadzieje ze Michasiowi nie zaszkodzilam.
Kasiu, piękne zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:29
magda sz, Weridiana, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam
Dziewczynki trzymajcie sie w dwupakach, wierzę ze wszystko bedzie dobrze, a jeżeli jestescie pod opieką lekarza to nie może byc inaczej ! Jeszcze wszystkie nas przechodzicie
Z doświadczenia w domu widzę, siostra miała zagrożoną ciąze od 27 tyg na jutro termin a tu nic, dalej są w dwupaczku, a tak się baliśmy że urodzi za wczesnie:) pomiędzy nami jest 5 tyg różnicy w ciązy, ale zobaczymy być może bedą nasze dzieciaczki z jednego miesiaca:)
magda sz, Laura, niecierpliwa, Weridiana, Y, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Piękna pogoda dziś!
Sprzyja remontomwszystko ładnie będzie schło.
Magda sz. no faktycznie ten klin jakiś gruby
Ja nie kupuje klina, będzie potrzebny to zamówię, najzdrowiej na plasko dziecko położyć. No chyba, że ma problemy z ulewaniem.
Pytałam o smoczki, ale były ważniejsze sprawy na forum wiec ponawiam pytaniejakie wybralyscie i jakie butelki macie?
Psioszka może Ty mi odpowiesz, co kupiłaś
Miłego dnia!Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Witajcie!
Piękna pogoda dziś!
Sprzyja remontomwszystko ładnie będzie schło.
Magda sz. no faktycznie ten klin jakiś gruby
Ja nie kupuje klina, będzie potrzebny to zamówię, najzdrowiej na plasko dziecko położyć. No chyba, że ma problemy z ulewaniem.
Pytałam o smoczki, ale były ważniejsze sprawy na forum wiec ponawiam pytaniejakie wybralyscie i jakie butelki macie?
Psioszka może Ty mi odpowiesz, co kupiłaś
Miłego dnia!
Ja mam butelkę Avent- ale to gratis ze szkoły rodzenia.
A smoczka i 2 butelki kupiłam DR. Browna- też poleciła położna, na kolki i uspokajacze.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja mam smoczek z aventu i love po jednym okaże się który przypasuje a butelkę mam dr. Browna jakos tak się pisze:)
Zadzwoniłam do Gina i powiedziałam ze brzuszek według wymiarów wychodzi o 2t3d mniejszy i kazał przyjść jutro na wizytę. Jeszcze tylko 150g przybrał przez 3tyg a ja brałam antybiotyk w ciazy.
Czekamy na kasę z Zus-u mam nadzieje ze dzis będzie zawsze w piatek dostawałam ale koniec miesiąca wychodzi we wtorek a juz bym chciała zamówić brakujące rzeczy dla Olivierka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:37
Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chyba Was w życiu nie nadrobię... Dokańczam i o 16:30 jadę na seminarium... Może w weekend uda mi się poczytać...
Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Magda- rzeczywiscie jakis on gruby..
My za jakies 2 tygodnie jedziemy na wielkie zakupy, najwazniejsze to łóżeczko, nie bede zamawiala przez internet bo widzialam bardzo duzo w takim duzym sklepie w bialymstoku i tam cos wybierzemyNo i dokonczymy reszte wyprawki, kliny tez tam widzialam ale nie zwrócilam uwagi na grubosci, jezeli bedą różne to bede jakis "najdelikatniejszy".
Ja sie nie spodziewałam ze zus z bialegostoku jest taki! Zlego slowa nie powiem, w środe skończylo mi sie zwolnienie a w czwartek przyszła kasa juz za te zwolnienie które się wtedy skończyło :o i przeliczyłam no to faktycznie tyle kasy bym dostała za przepracowane 2 tygodnie ile wypłacił mi zus :o
Jestem w pozytywnym szokujesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina ja kupiłam bo moje dzieci miały żółtaczkę i wolałam przepajać glukoza niż siedzieć w szpitalu jak z pierwszym i widziałam te igly w główce,kroplówki,nie mogłam dziecka dotknąć przy naświetlaniu bo się darły a leżeliśmy na oddziale dziecięcy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:No to super, ze wszystkie w dwupaku
Myślałam o Was często ale wciąż brakowało czasu aby przysiąść i poczytać no ale teraz odpoczywamy i czekamy...
Przesyłam Wam zdjęcia kąciku Marty i kilka zrobionych przed szpitalem
Kasia piekne fotki! Gdzie kupiliscie karuzele??? Sliczna
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja mam 2 smoczki Lovi Day&Night i 2 butelki antykolkowe Tommee Tippee - mam nadzieję, że nic z tych rzeczy się nie przyda
muszę się Wam jeszcze pochwalic, że mamy w końcu fure Tomusia w domu! Aleee jestem szczęśliwa, już nie mogę doczekac się spacerków
Migotkaa, Weridiana, Kkarolinaaaa, psioszka11, magda sz, niecierpliwa, Laura, mamasia, Y, lys, Martucha86, Neyla, jesslin87, Maniuś, Paula_071, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość