SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaa dzwonila siostra, że czop zaczał odchodzić, skurczy jeszcze nie ma, niebawem bedzie ksiezniczka na swiecie:)
KasiaeN., psioszka11, Aga89, mamasia, lys, Martucha86, gianna88, Laura, niecierpliwa, jesslin87, chcebycmama, Weridiana, Maniuś, Y, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Ja mam 2 smoczki lovi i butelkę habermana canapol. To też jest antykolkowa. Położna nam poleciła na sr, bo nie zaburza odruchu ssania.
właśnie czekam na koleżankę i idę na ciuszki.
trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki, będzie dobrze, najważniejsze że jesteście pod dobrą opieka.
Ooo poczytałam opinie, wyglada na to ze ta butelka jest supermamy piszą ze dzieci nie oduczaj się ssania piersi przy tej butelce, to ja tez ją kupie
jesslin87, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Bardzo proszę oto link do karuzeli
http://freelancemama.pl/2014/11/szydelkowa-karuzela-slonie-w-chmurach-wzor/
Super sprawaSzkoda tylko że ja nie potrafię przyszyć guzika a co dopiero na szydełku karuzele zrobić
niecierpliwa, chcebycmama, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
O żesz Kasia zamurowałaś mnie tą karuzelą a "przepis" to dla mnie kosmos i jeszcze dalej
masz talent!
Dobra biorę przykład z Myszki i znikam z forum póki nie dokończę rozdziału. Zajrzę do Was jak będę widziała światełko w tunelu.
Edit: jedyne co nie daje mi spokoju to dzisiejsza wizyta Amberli u tego speca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:55
KasiaeN., jesslin87, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Super sprawa
Szkoda tylko że ja nie potrafię przyszyć guzika a co dopiero na szydełku karuzele zrobić
Przynajmniej nie nudziło mi się w szpitaluJeszcze tatuś jest grafikiem więc resztę dekoracji przygotował więc teraz w spokoju czekamy na Martę
Aga89, niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny myślicie że ta butelka będzie ok??
http://allegro.pl/butelka-260ml-smoczek-tommee-tippee-0-bpa-r-n-i5448717466.html
nie wiem bo tam nie pisze od ktorego miesiaca....
a ja wlasnie siedze i zamawiam reszte na allegromałaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Kasia a ta Twoja karuzela tez szydelkowa
? Mozna tez coś na wzór robić z filcu
Tak, moja akurat szydełkowa ale pewnie, ze na wzór można kombinować ze wszystkich materiałów.W necie jest tyle inspiracji, ze można kombinować po swojemumamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Hej dziewczyny:)
Mamasia- no bo to jednak powinno sie zrozumiec,ja nie mialabym czelności zeby kogos zmuszac do przyjscia na wesele jeszcze w takiej sytuacji. Ona sie obrazila teraz,ale mnie to tyyyyle obchodzi...:p
Mamusie w szpitalach,wszystkiego dobrego kochane!
Karola miej w nosie czyjeś zachcianki. Myśl o tym co jest dobre dla Was.
My mamy wesele 04.07 i musieliśmy zrezygnować, bo ja nie dam rady (a to najlepszy kumpel męża się hajta). No wyżej dupy nie podskoczysz.
A dzisiaj zakończenie roku szkolnego w mojej szkole na wsi, którą likwidują i już od września jej nie będzie. Wstałam o 6:30 się ubrałam, umalowałam i po 8 już byłam gotowa żeby jechać samochodem(mąż od kilku dni starał się mi to wyperswadować). Przed 9 byłam już w szkle, a po 10 już w domu... zasłabłam na apelu. Było mi tak niedobrze i słabo, że odpłynęłam. Musiałam dzwonić po męża i teścia, żeby po mnie przyjechali. Było duszno i emocje też zrobiły swoje (pożegnania itd.). Leżę sobie już w domku w łóżku, a tu BACH kontrola z ZUSu!!! Mendy specjalne przylazły dzisiaj, bo wzięły pod uwagę to, że mogę iść na koniec roku szkolnego... pomyślałam sobie, że ktoś tam na gorze nade mną czuwaPodpisałam listę i po sprawie...
Dziewczyny trzymam kciuki za "problematyczne" ciąże. Miru, Rybka, Amberla będzie dobrze, zostało niewiele czasu do terminów (ja akurat koniec końców 31.08) i będziemy tulić nasze małe ZDROWE dzieciątka. Tego Wam i sobie życzę. BUZIAKI...idę się pakować, bo jadę na wioskę z rodzicami.
Mąż walczy z łóżeczkiem Julci, nie ma bata, po powrocie trzeba będzie poprać ciuszki małej i je poprasować. OLABOGA jak ten czas leci!
Butelek mam aż 8! Ale mam nadzieję, że nie będę musiała używać. Sama sobie kupiłam zestaw AVENT (4 butle + smoczek + szczotka) za 60zł, dostałam też AVENT od cioci taką małą z "cycuchowym" smoczkiem. I dostałam dwie lovi, i jedną od szwagierki. Smoczki mam dynamiczne z lovi (dostałam).
Ostatnio mam więcej wydzieliny z piersi - nie leci, ale po całym dniu zbiera się na sutku, taka maź. Ktoś tak ma?
A i wrzucę Wam przepis na pizzę, którą ja z mężem kochamy:
150ml ciepłego mleka
30g drożdży
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
mąka ok 1kg (ja daję 3-4 szklanki).
Drożdże rozdrobnić, zasypać cukrem, niech się rozpuszczą. Zalać ciepłym mlekiem, dodać mąkę i sól. Wyrobić. Powstają dwie duże pizze na cienkim cieście.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24d00bb9f641.jpg
Sos: koncentrat pom. + woda+ oliwa+ sól +zioła prow. +rozmaryn + czosnek. Wymieszać i niech sobie postoi.
Ser: wrzucam co mam, ale zawsze obowiązkowo mozarella.
A tą zupę meksykańską, to trzeba na pierwszą str wrzucić, albo zrobić str. z przepisami wszystkimi
Piękne sesje broszurkowe i piękne pokoiki... aż zazdraszczambo my zdecydowaliśmy, że dopiero około roku "wygonimy" dziecko od nas z sypialni i wcześniej nie będziemy robić Julci pokoju.
Wreszcie dzwonili do mnie ze szkoły rodzenia...zaczynamy już 03.07 ...niestety w piątkii ciekawe, czy się wyrobię, bo do końca sierpnia mają być zajęcia... cóż chociaż trochę podstaw liznę.
To już chyba wszystkie tematy, które chciałam poruszyć. Podczytuję na bieżąco, ale nie mam jak odpisać z komórki ( nie chce mi się logować)
Miłego piątku ciężaróweczkiMartucha86, chcebycmama, niecierpliwa, gianna88, Weridiana, mamasia, lys, witaminkab, Paula_071, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:10
KasiaeN., Neyla, Laura, niecierpliwa, Migotkaa, aaaaga, psioszka11, gianna88, Weridiana, Maniuś, Martucha86, chcebycmama, Y, jesslin87, mamasia, lys, witaminkab, Paula_071, ainer85, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dobra ja zmykam jeść obiad i na KTG,mam nadzieję, ze po nim wrócę do domu a nie każą mi zrobić wycieczki do szpitala :|Miłego popołudnia!
Neyla, psioszka11, gianna88, chcebycmama, Weridiana, jesslin87, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kasia szydelkowa karuzela wymiata gratuluje zdolnosci ja z manualnych spraw jestem nie teges
W koncu zmusilam sie do ogarniecia i wyprawy do sklepu robie makaron z cukinia i suszonymi pomidorami przepis nie dawno krążył po forum
Maz mi zapowiedzial ze w niedziele jak bedzie pogoda zabiera mnie na spacer po starowce i jakis obiadek wiec licze na fajna popogode
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Piękna karuzela
Śliczne zdjęcie
Dziewczyny, odnośnie kontroli ZUS, to kontrolują głównie własne działalności czy umowy o pracę tez?
Trochę się boje bo ja mam inny adres podawany do ZUS (teściowej która pracuje) a mieszkam u siebie. Czy ewentualnie jakiś papier zostawiają? A jakie oznaczenie jest na L4 jeśli jest leżące?małaMyszka lubi tę wiadomość