X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, z tą piersią to być może kanaliki mleczne Cię bolą. Ja tak miałam po karmieniu. Nie mogłam dotknąć w jednym miejscu taki guzek był.

Ta jedna pierś boli mnie już jakoś od miesiąca, tylko nie ciągle ale z przerwami. Zaczyna bolec np. późnym popołudniem bądź wieczorem i boli np. godzinę, nieraz dwie, nieraz dłużej. Ból jest tylko u podstawy piersi, odczuwam to jako kłucie i pieczenie w środku. Nie mogę się wtedy ruszyć, ani wziąć głębokiego oddechu bo ból się wzmaga i jest nie do wytrzymania (jakby mnie ktoś dźgał nożem). Jak mnie boli to ja muszę mocno uciskać pierś, żeby to przetrzymać, masowanie i ucisk daje małą ulgę. Nie czuję żadnych guzków, a oprócz tych ataków bólu pierś nie jest tkliwa.
    Nie mam pojęcia co to jest, bo do niczego nie pasuje.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    no to 16.07 idziemy skoro wszystkim pasuje ;)

wymaz na GBSa będzie mi pobierał teraz na wizycie za 3 tyg. O cenę nie pytałam. Ale jakiś czas temu brał mi wymaz na posiew to 45zł chyba kosztowało i oni to do Invicty oddają. Więc pewnie podobnie.
    Ktg czy jest dodatkowo płatne to nawet nie wiem, no ale wydaje mi się, że nie. Z obserwacji jak tam chodzę to babeczki przychodzą przed wizytą, po albo po prostu jak on jest i po ktg interpretuje szybko zapis.

To super, mam nadzieje że wytrwamy do 16.07 :)

Ktg to widziałam babkę jedna co płaciła 30zl i potem do niego wchodziła. A inna z kolei 15zl. Ale to może bez wizyty, nie wiem.

I płaciłas wtedy na recepcji i wynik był na następnej wizycie?

A co z szyjka się działo? U mnie 35mm tyg temu i powiedział ze na granicy i dlatego kazał przyjść na 3tyg a nie za 4.

Psioszka, ja też się mega poce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:12

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ta jedna pierś boli mnie już jakoś od miesiąca, tylko nie ciągle ale z przerwami. Zaczyna bolec np. późnym popołudniem bądź wieczorem i boli np. godzinę, nieraz dwie, nieraz dłużej. Ból jest tylko u podstawy piersi, odczuwam to jako kłucie i pieczenie w środku. Nie mogę się wtedy ruszyć, ani wziąć głębokiego oddechu bo ból się wzmaga i jest nie do wytrzymania (jakby mnie ktoś dźgał nożem). Jak mnie boli to ja muszę mocno uciskać pierś, żeby to przetrzymać, masowanie i ucisk daje małą ulgę. Nie czuję żadnych guzków, a oprócz tych ataków bólu pierś nie jest tkliwa.
    Nie mam pojęcia co to jest, bo do niczego nie pasuje.
    A może to ucisk jakiegoś nerwu?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady ja ten filmik oglądałam, jeszcze się nie masowałam. ale może zacznę...

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
    Dziękuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A może to ucisk jakiegoś nerwu?

Jak wspomniałam o tym jakiś czas temu gin to ona właśnie stwierdziła, że to może być jakiś ucisk nerwu. Ja teraz już sama nie wiem, bo o ile kłucie mi pasuje do ucisku nerwu to pieczenie nie bardzo. Sączyło się z tej piersi coś, co chyba jest siarą, więc może to coś z laktacją, ale podobno to nie boli.
    Mam nadzieje, że gin zrobi usg piersi żeby chociaż wykluczyć jakieś procesy zapalne kanalików czy coś w tym guście.

Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, no właśnie ja nie widziałam płacącej żadnej więc myślałam, że może w cenie. No ale okazuje się, że pewnie nie.
    Na czystosc pochwy to jakoś dawno temu robił - nie pamiętam nawet kiedy. A teraz chyba 2 tyg temu po prostu posiew z pochwy bo nie podobał mu się wymiar moje szyjki i zalecił żeby zrobic posiew żeby wyeliminowac inne przyczyny. Płaciłam w rejestracji i wynik po tyg. Jakoś tak:)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys kanaliki Ci się robią, nawet w Belly czy na pareting chyba pisało że w tych tygodniach jest tyle hormonow że zaczyna się laktacja. Dokładnie opisałaś co czułam, z każdym dniem po takich bólach zauważałam nowe żyłki na cyckach. Pierś nie jest tkliwa ale w środku jakby wulkan. Piersi bolały mnie na zmianę raz jedna raz druga, rzadko żeby obie naraz. Kilka dni lewa, pozniej prawa
    Pewnie lada moment zacznie Ci lecieć siara. Sprawdz jeszcze skórę na brodawce- u mnie aż widać kanaliki- są takie bialutkie. Piersi mi ostatnio przyśpieszyły ze wzrostem i zaczęłam je smarować żeby rozstępów nie mieć, najgorsze że przy każdym dotyku mam wyciek, czuje tylko jak po brzuchu mi leci... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:26

małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Wiecie co z każdej strony po prostu już tylko słyszę poród, poród- nie ma minuty,żebym o tym nie myślała. Nocki też już ciężkie- a pocicie się bardzo?bo ja strasznie ,koszulkę to mam mega mokrą.
    Z jednej strony to już bym chciała,żeby się zaczęło, żeby być w szpitalu i szybko poszło,ale z drugiej na samą myśl,że za 3 tygodnie nasze życie zmieni się diametralnie paraliżuje mnie dosłownie.

Oj bardzo się pocę również.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka miałam miesiąc temu 31mm, więc kazał przyjsc za 2tyg ale też było 31mm, później miałam normalną wizytę też za 2 tyg bo zwolnienie się kończyło i też bez zmian wiec stwierdził, że taka jest po prostu moja szyjka i wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:23

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, dzięki za info :)

Rozumiem ze on ma urlop od 28.07?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:32

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam badania piersi ale robi sie juz na nich taki hmmm zolty nalot? To pewnie siara.
    KTG mialam w czwartek trwalo 45minut.

Nocki mam tez coraz gorsze, raz jest za duszo, dwa mimo zmeczenia nie moge zasnac, trzy budzi mnie glod :/ Mimo ze burczy mi w brzuchu nie wstaje zeby cos zjesc.

Moj wozek przyjedzie jutro lub w srode, mam nadzieje ze sie wywietrzy w ciagu miesiaca.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys kanaliki Ci się robią, nawet w Belly czy na pareting chyba pisało że w tych tygodniach jest tyle hormonow że zaczyna się laktacja. Dokładnie opisałaś co czułam, z każdym dniem po takich bólach zauważałam nowe żyłki na cyckach. Pierś nie jest tkliwa ale w środku jakby wulkan. Piersi bolały mnie na zmianę raz jedna raz druga, rzadko żeby obie naraz. Kilka dni lewa, pozniej prawa
    Pewnie lada moment zacznie Ci lecieć siara. Sprawdz jeszcze skórę na brodawce- u mnie aż widać kanaliki- są takie bialutkie. Piersi mi ostatnio przyśpieszyły ze wzrostem i zaczęłam je smarować żeby rozstępów nie mieć, najgorsze że przy każdym dotyku mam wyciek, czuje tylko jak po brzuchu mi leci... :D

Ale to tylko jedna pierś? Ja mam tak już jakoś od miesiąca i tylko prawa pierś i już miałam wyciek z sutka czegoś co chyba jest siarą, jak nacisnę brodawkę to wypływa ten płyn, a nadal boli. I co w takim razie z drugą piersią, z drugiej nic mi nie wypływa.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie wzruszył mój Adam, ze się popłakałam. Siedziałam cały czas w kuchni i kończyłam gotować zupę, myłam owoce, sprzątałam itp. Adam siedział w biurze i oglądał coś na kompie. Ale jakiś czas słyszałam płacz dziecka.Myślałam, ze ogląda jakieś głupie filmiki, wchodzę do pokoju a on ogląda filmik typu: położna radzi jak trzymać niemowlę, jak kąpać niemowlę, jak skutecznie usypiać ;)

lys, ekropka, psioszka11, 0na88, magda sz, gianna88, niecierpliwa, Zetka, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Paula_071, Weridiana, aaaaga, Pati Belgia, witaminkab, zabka11, Maniuś, ainer85, Hermiona lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja miałam na początku takie wycieki kolor kawa z mlekiem, żółte pozniej przezroczyste a teraz takie mleczne.

Kupiłam farbę Garnier Olia- malowała któraś? Jest spoko? od dłuższego czasu używałam pianek ze względu na szybką aplikację. Ale po piance włosy szybko robią się matowe i kolor się wypłukuje. Chcę sobie za 2 tyg pomalować bo odrost już się brzydki robi. Przed porodem chciałabym się wyrobić bo pozniej nie wiem kiedy będę miała głowę do tego. Wiem że nie będę wyglądać po porodzie jak Kate Midelton i fryzjer nie przyjedzie do szpitala hehhe trzeba samemu sobie radzić

KasiaeN., Zetka, małaMyszka, Paula_071, Pati Belgia, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad zrobiony- zapiekanka makaronowa. Teraz czas na drzemkę. Zajrzę do Was później.

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys też mnie to dziwiło że przez dłuższy czas jedna pierś (nawet koło tygodnia) nie martw się przyjdzie pora na drugą. Jakby dwie naraz tak dawały to bym się popłakała z bólu.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale mnie to tak bardzo boli, że ja prawie płaczę z bólu. Jak za chwilę będzie zmiana na drugą to chyba mnie coś trafi :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Gianna, dzięki za info :)

Rozumiem ze on ma urlop od 28.07?

tak dokładnie nie wiem czy od 27 czy 28.07:) mąż się pytał jak się ubierałam i powiedział tylko, że ost tydzień lipca i ost sierpnia:)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys zmocz pieluchę, włóż do zamrażarki i przyłóż może trochę Ci ulży :( wiem to napierdala dosłownie, ja się pocieszałam faktem że dobra boli teraz ale może dzięki temu mniej będzie bolało jak dzidzia będzie ssała (nie wiem czy moja teoria jest prawdziwa ale pomogła to przetrwać)

Edit:
    Pamiętam jak narzekałam do ginekologa że czuje że mi tunele metra wiercą w środku piersi. A on mi na to że ma złą wiadomość bo piersi w ciąży to nie dwie linie jak w Warszawie ale jak 30 linii w Nowym Yorku i jeszcze sporo muszą mi przewiercić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 14:00

małaMyszka, Weridiana, Pati Belgia, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys zmocz pieluchę, włóż do zamrażarki i przyłóż może trochę Ci ulży :( wiem to napierdala dosłownie, ja się pocieszałam faktem że dobra boli teraz ale może dzięki temu mniej będzie bolało jak dzidzia będzie ssała (nie wiem czy moja teoria jest prawdziwa ale pomogła to przetrwać)

:( wszędzie co czytałam to pisali, że prawidłowa laktacja nie boli i prawidłowe karmienie też nie boli, jedynie wyjątkiem może być nawał, ale to chwilowe i przechodzi po prawidłowym przystawieniu dziecka i opróżnieniu piersi

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ