X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu apropo kamiernia piersią heheeh
    https://www.facebook.com/OliverHeldens/videos/653811591422978/

Lys ja się nie spotkałam z opinią że to nie boli, każda znajoma matka mówiła że początki to była masakra. Może przydzwoń do gina jak czujesz że aż tak nie powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 14:01

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym napisałam rozdział pracy. Pojechałam na seminarium i co??? Okazało się, że byłam tam trzy minuty, bo pracę należy przesyłać drogą mailową... I wtedy promotor nanosi poprawki, uwagi, komentarze...

W efekcie ciągłego siedzenia, pisania, braku ruchu i presji czasu mam ucisk na nerw i drętwieją mi ręce. Rano nie mogę nawet kanapki wziąć do ręki... Ból jest nieustanny, ciągły, w momencie drętwienia w dłoniach czuje prąd... (jak bym uderzyła się w łokieć) z tym, że prąd jest w każdym palcu z osobna...

Do tego skurcze są w miarę regularnie. Tzn. tak mi się wydaje, bo ból jak na @, potem napięcie całego brzucha, pół godziny lub dłużej przerwy i powtórka...

Jeśli 9 lipca na KTG wyjdą skurcze to pakuję mniejszą torbę na w razie czego.

Ogólnie samopoczucie super, ale ból brzucha i miednicy świadczy o zbliżającym się porodzie...

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mnie wczoraj takie prądy przechodziły, w ogóle spuchły mi dłonie, mam takie męskie graby :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy którąś z Was w ogóle nie bolą piersi??
    Mnie nie bolą wcale, nawet przy dotyku....

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Mnie w ogole nie bola, duzo nie urosly i nic sie nie leje. Raz po 1 kropelce polecialo i tyle

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mnie w ogole nie bola, duzo nie urosly i nic sie nie leje. Raz po 1 kropelce polecialo i tyle
    to nie jestem sama, ciekawe dlaczego nas nie bolą?
    mam nadzieję, że będziemy mieć pokarm...
    Ja chcę karmić piersią :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Mnie w ogóle nie bolą.

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka mnie wczoraj takie prądy przechodziły, w ogóle spuchły mi dłonie, mam takie męskie graby :/
    Ja mam te prądy od piątku przez cały czas...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Mnie nie bolą. Jakiś czas temu przez chwile miałam bardzo wrażliwe, ale nie bolały.

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Mnie też nie bolą, urosły trochę w II trym i teraz nic się nie dzieje z nimi. Dwa razy poleciało mi po kropelce i nic więcej.

Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    tu apropo kamiernia piersią heheeh
    https://www.facebook.com/OliverHeldens/videos/653811591422978/

Lys ja się nie spotkałam z opinią że to nie boli, każda znajoma matka mówiła że początki to była masakra. Może przydzwoń do gina jak czujesz że aż tak nie powinno być

super ten filmik :D mleko mamy ma powera

Wszędzie gdzie czytam: książki, artykuły o karmieniu, strony web o laktacji - zgodnie twierdzą, że prawidłowa laktacja i prawidłowe karmienie nie boli, a jak boli znaczy się że mama nie umie prawidłowo przystawić dziecka do piersi (najczęściej), albo w ogóle nie wie jak karmić, bo niestety panuje dużo mitów i samemu można sobie zaszkodzić, bądź jest problem natury medycznej (dużo rzadziej). A jak boli to znaczy, że coś jest nie tak i trzeba skonsultować z doradcą laktacyjnym.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys też mnie to dziwiło że przez dłuższy czas jedna pierś (nawet koło tygodnia) nie martw się przyjdzie pora na drugą. Jakby dwie naraz tak dawały to bym się popłakała z bólu.

Ja się martwiłam że ze mnie nic nie leci jakieś 3 tyg temu, ale strasznie rozczuliłam się w weekend nad dzieckiem w wózku XD podczas zakupów i ruszyło nagle z obu, i ja już wkładam sobie wkładki laktacyjne bo bym z praniem bluzek nie wyrobiła. Moje zaskoczenie było takie że mleko no mleko mi się kojarzy z czymś białym, a nie przezroczystym i tu byłam zaskoczona.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    to nie jestem sama, ciekawe dlaczego nas nie bolą?
    mam nadzieję, że będziemy mieć pokarm...
    Ja chcę karmić piersią :)

Mnie też nie bolą, ale leci ze mnie siara.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny a myslałam ze tylko ja tak mam :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ani nie bolą, ani nic nie leci. Ale moja mama była bardzo zdziwiona jak jej opowiadałam, że część osób ma wycieki w ciąży. Ona miała dopiero po porodzie, a problemów z laktacja nie było. Także nie martwcie się - to ze teraz nic nie kapie nie znaczy, że po urodzeniu malucha tez nie będzie :)

Weridiana, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - mi lekarz nie badał ani razu piersi, dlatego poszłam do onkologa na usg. Lys - może i Ty się przejdź, będziesz spokojniejsza. Możesz umówić się na NFZ do dr Krawczyka - zadzwoń do Aktywnego Centrum Zdrowia i się umów, ja tak robię:)

niecierpliwa - ja mam to samo, wydaje mi się, że w okół pępka skóra jest jak pergamin.

lys, Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Mnie też nie bola... W I trymestrze rosły i były tkliwe, w II trymestrze były nabrzmiałe, nie rosły i nie bolaly a teraz w III trymestrze to mam wogóle wrazenie jakby już nie były takie napuchniete i nabrzmiałe i jakby się ciut zmniejszyły. Mleko mi jeszcze nie leciało, parę kropelek tylko na staniku widziałam ;)

Wszystkie dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się cieplutko i zaciskajcie mocno nóżki żeby dzieciaczki posiedziały przynajmniej do terminu ciąż donoszonych!!! Dużo zdrówka :)

Czy któraś z Was przyjmuje cały czas luteinę? Zastanawiam się kiedy powinnam ją zacząć odstawiać? Nie chce za wcześnie wywołać porodu ale też wolałabym żeby ciąża nie była przenoszona.

Zetka, małaMyszka, Laura, Pati Belgia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki za namiar, zobaczę po czwartkowej wizycie u gin czy zrobi mi usg piersi czy nie i wtedy ew. się umówię tam do tego centrum.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja tez nie mam zadnych boli w piersiach, nic sie nie leje, troche urosly i wygladaja inaczej...
    Iys ja jak mialam nerwobole, co prawda nie w piersiach, a barkowe, to nie dosc ze czulam to tak, jakby ktos wbijal mi noz w barki, a oprocz tego towarzyszylo temu takie pieczenie, ktore sie rozchodzilo na wszystkie strony. Wiec moze rzeczywiscie to jakis nerwobol.
    A do laktacji jestem mega pozytywnie nastawiona. Jak bedzie jakis problem, to moja polozna z pewnoscia bardzo mi pomoze. Najgorzej bedzie mi poradzic sobie z przystawianiem do cyca i jak zle zlapie, to odssysac go, az do momentu az zlapie prawidlowo, a jak bedzie przysypial przy cycu, to budzenie go, zeby nauczyl sie aktywnie ssac. Ponoc jest to o tyle istotne, ze wtedy aktywnie ssie, nie traktuje cyca jak smoczka i nie kaleczy/gryzie brodawek i otoczki. Obawiam sie tylko o to, ze zabraknie mi asertywnosci w stosunku do mojego dziecka ;) Najgorszy pierwszy tydzien, a pozniej juz bedzie z gorki :) Nie widze innej opcji ;)

lys, Weridiana, małaMyszka, Laura, Paula_071, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja też w razie czego zrobiłabym usg piersi. Troszkę to dziwne u ciebie
    Jak tak was czytam to myślę że najlepszy poradnik powstałby z naszego forum ;-)

Zobaczcie jak różne są nasze ciąże i dolegliwości. ..

Co do karmienia to zgodzilabym się z opinią że nie boli, nie powinno boleć.
    Ja miałam zapalenie przez nawał i swoją niewiedzę ale samo karmienie, jak dziecko jest prawidłowo przystawione to wręcz ulga i w jakiś sposób przyjemność.
    Tak myślę o czerwcowkach i ze prawie każda wspiera się mlekiem modyfikowanym hmmm to trochę nielogiczne bo organizm matki nie dostaje sygnału że ma produkować więcej i nie będzie skoro maluszek jest dokarmiany...

zgodzę się też ze jak słyszysz płacz dziecka (zwłaszcza swojego) to piersi momentalnie zaczynają produkcję :-) niesamowia jest matka natura, wszystko przemyslala ;-)

lys, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, Lady Savage, Paula_071, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ