SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy łóżeczko,materac,prześcieradło i rożek wieczorem zamówię resztę
Bylam u giną tylko zbadal aż siw telepalam tak bolalo:(
Za tydzień mam przyjść na wymaz!
Jak juz lipcowki sie rozpakowuja to zaraz my...kiedy to zleciało??
Ja tez pierwsze słyszę o tym pocalunku hah jaka ja uczona:))))
Cassie właśnie jak Twoje spojenie ? Mnie boli ale ja się boje cc i lekarz rozważa Sn ale chciałby wywolac wczesniej gdyż sie boi ze dziecko będzie za duże..(drugi syn ważył 4020g) wiec trzecie może być większe.magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Mamy łóżeczko,materac,prześcieradło i rożek wieczorem zamówię resztę
Bylam u giną tylko zbadal aż siw telepalam tak bolalo:(
Za tydzień mam przyjść na wymaz!
Jak juz lipcowki sie rozpakowuja to zaraz my...kiedy to zleciało??
Ja tez pierwsze słyszę o tym pocalunku hah jaka ja uczona:))))
Cassie właśnie jak Twoje spojenie ? Mnie boli ale ja się boje cc i lekarz rozważa Sn ale chciałby wywolac wczesniej gdyż sie boi ze dziecko będzie za duże..(drugi syn ważył 4020g) wiec trzecie może być większe.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:hej dziewczyny, nadrobilam ....
trzymam za wszystkie mamy kciuki:)
Pati na pocieszenie ci powiem ze niedawno rozmawialam z kolezanka i jej bratowa urodzila dzidziusia w 31tyg. wiem ze teraz to juz kilkuletnie dziecko ale rozwija sie swietnie, nie chorowalo, bez komplikacji itp. bedzie dobrze:)
Cassie to prawda ze duzo kobiet ma komplikacje po porodzie naturalnym dlatego ja powiedzialam sobie ze teraz to tylko cc. jednak jak zaczelam czytac ze po cc tez roznie bywa to zdam sie na matke nature, jestem dobrej mysli . tutaj niechetnie robia cc, szczerze mowiac nie pytalam. doszlam do wniosku ze jesli ktos potrzebuje cc, ma jakies wyjatkowe przezycie (jak wspomnialas operacja plastyczna itp.) to sila wyzsza ale tak z kaprysu to nie bede wymyslac.
jesli rzeczywiscie cos bedzie nie tak to trudno maz bedzie musial wiecej pracowac na plastyke okolic intymnychale jak juz wspomnialam nastawilam sie pozytywnie
dziewczyny ale tematy seksowne
mysle ze jak ze wszystkim nic nie robi sie samo, nad zwiazkiem trzeba pracowac, najpiekniejszy kwiat zwiednie bez podlewania. najwazniejsze to byc sobie przyjacielem i kochac sie , bo jak jest chemia to damy rade. z czasem my tez sie zmieniamy i nasz zwiazek dojrzewa, przechodzi rozne etapy i wcale nie swiadczy to o tym ze bedzie gorzej, jak sie dwoje postara to moze byc lepiej, inaczej dojrzalej a moze nawet wyuzdaniechcebycmama, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Pamiętam jak odliczałyśmy kto się teraz rozpakowuje, czekałyśmy na te lipcówki i co stało się! My następne w kolejce
Jezu ale mam dziś nastrój..zadzwoniłam do męża zapytałam się jak jego mama po tym pogrzebie swojej ciotki.. i się pokłóciliśmy o rodzaje śmierci, później jeszcze z pół godziny się kłóciliśmy o eutanazje. Chyba jeszcze po wczorajszej kłótni o ZZO nerw mi nie przeszedł i dużo mi nie trzeba żeby się na niego wydrzeć. W życiu się o takie sprawy z nikim nie kłóciłam, z resztą nikt nic nie powiedział złego tylko jakieś takie napięcie między nami, albo mi hormony skaczą.
Próbowałam się zdrzemnąć ale córcia ma czkawkę i nie dam radyostatnio bez kitu ma częściej tą czkawę, kilka razy dziennie.
małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Lys, moja ma główkę na dole i zwykle czuję na dole nad pachwinami jak mi tam skacze. To takie pykanie rytmiczne przez kilka minut, nie zawsze widać po brzuchu ale ewidentnie czuć pod ręką. Dziś troszkę nagrałam bo było widać po brzuchu, zgram i Ci pokażę
lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:A jak Wy odróżniacie co jest czkawką, a co nie? Jakie to uczucie?
Ja dopiero jakies 2 tygodnie czuje ja regularnie, wczesniej bardzo rzadko. To takie regularne, szybkie pukanie, lzejsze niz kopniaki i trwa ok 10 minut.
Pare dni temu zaczela czkawkowy pokaz i weszlam w miedzyczasie do wanny i mialam wrazenie, ze nawet w plecach to czujelys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys, moja ma główkę na dole i zwykle czuję na dole nad pachwinami jak mi tam skacze. To takie pykanie rytmiczne przez kilka minut, nie zawsze widać po brzuchu ale ewidentnie czuć pod ręką. Dziś troszkę nagrałam bo było widać po brzuchu, zgram i Ci pokażę
Dzis tez bylo mi lekko widac ja na brzuchu i u mnie tez glowka na dole i najczesciej to pukanie jest z lewej strony na dole, choc wczoraj raz ewidentnie bylo raz z prawej i zastanawiam sie czy ona tam ma jeszcze tyle miejsca, zeby tak sie przemieszczac??małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa u mnie też z lewej na dole najczęściej ale sporadycznie i z prawej czuć. Mi się wydaje że one się jeszcze obracają na boki, z resztą nawet czuje jak się obraca i ramionami mi tam wszystko miażdży od środka. Czasami stopami kopie mnie w cycki a czasami z prawej tam gdzie kiedyś była wątroba, wiec musi jakoś zmieniać położenie
niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja nie czułam ani razu czkawki.. A może czuję ale nie wiem, że to czkawka? Ruchy za to często, nawet teraz
Postanowiłam skorzystać z promocji i zamówiłam w sobotę kilka rzeczy w 5.10.15.. Niby przesyłka w ciągu 2 dni roboczych, nawet napisali, że 90% dostarczają w 24h! Niestety jak wchodzę na status mojej przesyłki jest informacja-niekopletna.. Też bym już chciała spakować torbę ale widocznie jeszcze muszę poczekaćmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hejka i ja sie przywitam dzis
Rzeczywiscie babki macie werwe do pisania. A tematy co raz, to lepsze
Malamyszko moj m tez jest moim pierwszym i jak dotad jedynym, jak dla mnie moze juz tak zostac. On ma niewiele bogatsze doswiadczenia w tej kwestii. Ale to ilu kto mial partnerow chyba nie jest jakos bardzo wazne, grunt, zeby bylo nam razem dobrze
O tym pocalunku, to rzeczywiscie slyszalam, acz nie z nazwyKulki gejszy mam i czasami sie cwicze :p Hehehe trzeba sie bedzie przylozyc do yych cwiczen. Ponoc dobrze wycwiczone miesnie potrafia rozlupac orzecha wloskiego, to jednak mogloby byc zbyt bolesne dla drugiej polowki
Pati nawet jak urodzisz na dniach, to Twoje malenstwo bedzie juz bezpieczne i zdrowe. Najgorzej chyba oswoic siw z mysla, ze jednak nastapi, to zdecydowanie wczesniej niz sadzilysmy i ze trzeba bedzie ogladac maluszka przez szybke.
Magda Sz. Mowia "Nie spieraj sie z idiota, bo ktos patrzac z boku jeszcze Was pomyli". Czasami lepiej ugryzc sie w jezor, niech sobie pogadaja jakie to ZZO jest zle itp., a Ty i tak zrobisz co bedziesz uwazac, a faceci niech juz lepiej sie w tym temacie nie wypowiadaja. Jak cos czlowieka wkurzy, to pozniej trzyma jak w termosie. Ale czas najwyzszy wyluzowac i byc ponad wszystko. Musisz sie cwiczyc dla dobra dziecka, bo wiesz spokojna mama = spokojne dziecko.
niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Amberla, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Doczytam Was potem. Właśnie wróciłam z wizyty, miałam pobranie GBSa i pani doktor powiedziała, że już jest bardzo nisko główka stąd te moje objawy typu kłucie czy uciski .Mała się już pcha na świat ale mam zakaz rodzenia przez najbliższe dwa tygodnie.Potem niech się dzieje wola nieba.No i codziennie na KTG a w czwartek znów USG i przepływy bo mówi, ze nie wie czy ta moja biegunka spowodowana jest zwykłym zatruciem czy może coś się dzieje z ciążą. Także czekają mnie dwa tygodnie leżenia i absolutny zakaz dźwigania. No i tyle z dziś
małaMyszka, Laura, mamasia, Pati Belgia, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Myszka lezysz sobie pol godz i sluchasz jak serduszko bije
to dziala relaksacyjnie nawet:) melodia dla uszu mamy.
Griszanka nie wierze zeby corcia byla spokojna juz tylee klotni ktore musiala zniesc to bylby cud jak bedzie spokojnym dzieckiem. Maz mi tyle razy do pieca dolozyl w tej ciazy ze juz stracilam rachube. Co krok w przod i byl kochany to zaraz dwa kroki w tyl. Od pewnego czasu i tak lepiej znosze klotnie, staram sie nie ekscytowac, ale nagadac mu musze- to mnie akurat uspokajateraz siedzi w pokoju obok i gra, obrazony jest ze szukam tylko zaczepki zeby sie z nim poklocic hahhah rozbawil mnie tym
ja sobie szukam inspiracji na sciane do pokoiku i dalego mam te jego dasy.
małaMyszka, KasiaeN., zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
My po wizycie!
Moj syn waży 1800 g
Szyjka bardzo wysoko, wszystko pozamykane.
Jedna smutna wiadomość, że mój ginekolog idzie na urlop od połowy sierpnia... a mój termin jest na 29.08 z usg. Hmm powiedział, że może trochę przeciągniemy ciaze, jeżeli będzie się dało i wtedy będzie obecny, wiec ja na razie nie będę stosować herbatki z liści malin itp.
Nic się nie stanie oczywiście jak urodze bez mojego gin, przecież będę rodzic SN, syn ułożony glowkowo. Ale zawsze raźniej gdyby był przy mnie, wkońcu przez całą ciążę nami się opiekuje. Zobaczymy.
Kurcze za moment będziemy tulily swoje dzieci. Coś pięknego.
Dziewczyny 3mam kciuki za Was w szpitalu. :-*niecierpliwa, Martucha86, lys, magda sz, Cassie_DE, gianna88, Pati Belgia, Katarka, Weridiana, mamasia, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.