WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od grudnia serducho bylo tylko raz, mi w ogole nie brakuje, a maz musi sie zadowolic tym co jest ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić dwiema sprawami...

pocałunek zrobiłam mężusiowi na urlopie w zeszłym roku... oj tak dobrze to mu chyba nie było... z tym, że to nie jest zaciskanie od czasu do czasu, tylko ja się napracowałam za dziesięć bab chyba... on tylko leżał :D :D :D :D już nie mogę się doczekać powtórki...

druga sprawa... nie wytrzymałam i zrobiłam pierogi z dżemikiem truskawkowym. Wyszły pyszne!!!! Żaden się nie rozpadł... tzn. jeden próbował, bo za mało ciasta było ale uratowany i już zjedzony! Sobie zrobiłam takie mniejsze, a M. po powrocie z pracy dostanie aż 25 szt. większych eheheheheheh

niecierpliwa, bosa, jesslin87, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh z tym sexem w ciąży to jest różnie. Ja mam tylko nadzieję, że po ciąży i połogu w tym aspekcie wszystko wróci do stanu jaki był wcześniej i będę zachwycona.
    ja dziś od rana aktywnie sprzątanie, gotowanie, wizyta u lekarza, żeby poprawić l4, popołudniu ostatnie zajęcia w sr i bardzo dobrze, bo wczoraj się byczyłam strasznie, aż mi głupio, bo nawet odkurzyć mi się nie chciało.
    natomiast intelektualnie jestem do niczego, więc raczej będę Was dziś tylko czytać :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U nas od grudnia serducho bylo tylko raz, mi w ogole nie brakuje, a maz musi sie zadowolic tym co jest ;)
    my próbowaliśmy 3 razy, raz w Walentynki, bo było zielone światło od gin, później jedna próba, ale niestety nieudana, ostatnio teraz jakoś nam się zdarzyło ehehehehe było całkiem całkiem, ale strach jest. Dopiero pod koniec się rozluźniłam...

bosa, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w lutym dostalismy zielone swiatlo, ale jakos nie umielismy sie na tym skupic, swiadomosc, ze ktos jest w brzuchu takie dziwne. Potem w marcu znowu zakaz ze wzg na lozysko i teraz tylko pieszczoty i wiecie co, podczas nich tez mam takie glupie poczucie, ze to jakies niemoralne z dzieckiem w brzuchu :P W sumie mialam nadzieje, ze po porodzie jakos wszystko mi sie tam rozluzni, bo u mnie w srodku ciasno jak cholera, a tu cc i psikus ;)

małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa świadomość, że jest ktoś w brzuchu jest przerażająca... strach "po" jest nie do opisania. Teraz już tylko przed porodem chyba, żeby przyspieszyć w razie czego. Już nie mam takiej potrzeby, bo się boję

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi od jakiś 3 tygodni P odmawia, bo twierdzi, że dziecko musi jak najdłużej wytrzymać :( Normalnie szlag mnie trafia... Przecież już jest w miarę bezpiecznie... a jak pomyślę że mogę wytrzymać jeszcze miesiąc... to tyle + połóg po cesarce przynajmniej 3 tyg.... i jak to tak 2-3 msc bez ;( aaaa :( Cierpię:/ I pamiętam bo pierwszej ciąży pierwsze razy nie były przyjemne, sucho, i w ogóle niefajnie... i zapach nie ten :/

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... to ja mam odwrotnie. Powiem wam, ż akurat w czasie ciąży było wyjątkowo przyjemnie ;) Nawet nieraz lepiej niż normalnie ;)

bosa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to bzykanko jest caly czas raz dwa razy w tygodniu, ale mi juz trudniej znalezc pozycje, najwygodniej mi od tylu ale tak nie umiem dojsc...wiec sie troche wsciekam...

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki pocalunek? Chyba tez musze odwiedzic wujka google.

Linie negra mam taki cieniutki jasniutki paseczek chyba od tygodnia.

<3 ja unikam mimo ze oboje chcemy, moje spojenie na to nie pozwala :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły zamówione ubranka rozmiar 56 :) Od razu wrzuciłam do pralki, jutro będę prasować i można będzie spakować torby dla mnie i dla dzidzi :)

małaMyszka, Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówki się już rozpakowywują w końcu :D

lys, magda sz, Cassie_DE lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Przyszły zamówione ubranka rozmiar 56 :) Od razu wrzuciłam do pralki, jutro będę prasować i można będzie spakować torby dla mnie i dla dzidzi :)
    czyli jutro ostatnia prosta i torbą spakowana...

moja już czeka w szafie...

przed obiadem poprasowałam pranie. Już wiem co mnie najbardziej wkurza! Kabel cholera... tak się poskręcał, że prawi żelazko mi spadło...

Szukam właśnie bezprzewodowego eheheheh

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pospałam.
    Witam się po raz kolejny:)
    Myszka, jakie my nie wyedukowane- ja też sprawdziłam co to za pocałunek. My kochaliśmy się w ciąży może 10 razy- mąż się boi. Teraz już ze 2 msc posuchy a mi tryska już wszystko uszami z chęci:) Jak sobie pomyślę ile jeszcze po zakazu to mnie trzęsie. Na szczęście radzę sobie jakoś sama hehhe.
    To lecę do kuchni podgrzać obiadek,bo mąż wraca z pracy.

A i proszę przepis na to ciasto z truskawkami- Karolinka to chyba Ty robiłaś pierwsza?!

magda sz, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dobrze pójdzie to jutro wyjde :D Rano mają mi zrobić jeszcze KTG i będzie wiadomo.

psioszka11, Weridiana, lys, Amberla, Aga89, niecierpliwa, chcebycmama, Pati Belgia, magda sz, mamasia, Zetka, Laura, 5ylwia, małaMyszka, KasiaeN., Paula_071, aaaaga, zabka11, Maniuś, witaminkab, futuremama lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nadrobilam ....:-)

trzymam za wszystkie mamy kciuki:)
    Pati na pocieszenie ci powiem ze niedawno rozmawialam z kolezanka i jej bratowa urodzila dzidziusia w 31tyg. wiem ze teraz to juz kilkuletnie dziecko ale rozwija sie swietnie, nie chorowalo, bez komplikacji itp. bedzie dobrze:)

Cassie to prawda ze duzo kobiet ma komplikacje po porodzie naturalnym dlatego ja powiedzialam sobie ze teraz to tylko cc. jednak jak zaczelam czytac ze po cc tez roznie bywa to zdam sie na matke nature, jestem dobrej mysli . tutaj niechetnie robia cc, szczerze mowiac nie pytalam. doszlam do wniosku ze jesli ktos potrzebuje cc, ma jakies wyjatkowe przezycie (jak wspomnialas operacja plastyczna itp.) to sila wyzsza ale tak z kaprysu to nie bede wymyslac.
    jesli rzeczywiscie cos bedzie nie tak to trudno maz bedzie musial wiecej pracowac na plastyke okolic intymnych ;-) ale jak juz wspomnialam nastawilam sie pozytywnie :-)

dziewczyny ale tematy seksowne :-)
    mysle ze jak ze wszystkim nic nie robi sie samo, nad zwiazkiem trzeba pracowac, najpiekniejszy kwiat zwiednie bez podlewania. najwazniejsze to byc sobie przyjacielem i kochac sie , bo jak jest chemia to damy rade. z czasem my tez sie zmieniamy i nasz zwiazek dojrzewa, przechodzi rozne etapy i wcale nie swiadczy to o tym ze bedzie gorzej, jak sie dwoje postara to moze byc lepiej, inaczej dojrzalej a moze nawet wyuzdanie ;-)

lys, Pati Belgia, magda sz, Laura, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie na obiad biala , chodzilam do sklepu polskiego juz ze dwa tygodnie po biala kielbase bo chcialam zrobic zurek. w koncu sie nie doczekalam i zrobilam bez bialej. wczoraj sie pojawila, zakupilam i dzisiaj bedzie z cebulka :-) zawsze ja gotuje i podsmazam na maselku mniam

a u nas upal i niestety siedze w domku bo na ogrodku za cieplo i puchne
    dziewczyny trzymajcie sie bo te upaly zaraz do Polski dojda...

1usasg185gkausx0.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridianko jeszcze miesiąc do twojego terminu porodu! :-) a do mojego dwa miesiace :-)

Dziś plytkarz zaczął prace w lazience, jupi! :-)

Hmm ciekawe ile może zająć mu płytowanie 40 m kw. Może tydzień, hmm zobaczymy.

Ja mam tyle ubranek dla syna, że się zastanawiam czy choć raz zalozy niektóre ubranka... brakuje mi kurtki w zasadzie, bo jak się urodzi w terminie to już wrzesień będzie prawie. :-)

No i najważniejsze, za godzinkę wizyta. :-)))

P.S. bosa na prawdę ludzie to okropne świnie... współczuję stresu związanego z pracą... ale dziewczyny mają rację, muszą Ci przedłużyć do terminu porodu umowę. Szok. 3 maj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:08

niecierpliwa, Weridiana, magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na weekendy do rodzicow (50km) zamierzam jezdzic do konca, o ile bede dobrze sie czuc

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama rzeczywiscie rowny miesiac :-)
    zycze udanej wizyty :-)

a tego plytkarza to pogon, troche postekaj i powiedz ze prawie rodzisz i gdzie maluszka bedziesz kapac:-) moze sie wzruszy ;-) i ruszy ....z robota

swoja droga moj wujek ladnych pare lat pracowal jako plytkarz w hotelach we Wloszech, opowiadal ze cala lazienke robil w 1 dzien :-0 i to takie malutkie kosteczki (nie wiem jak sie to fachowo nazywa)

chcebycmama, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ