X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Ja mam coś jakby delirke. Łapy mi się trzęsą ze butelki z wodą odkręcić nie mogłam. W nocy miałam duże skurcze.teraz jest ok.nialam ktg. O 8 obchod wiec zobaczymy co powiedzą. Kroplowka sączy się od 21.porosilam to mnie odpieli żebym mogła wziąć prysznic bo po nocy spocona byłam jak nie wiem i znów przykuta. Trzymajcie się szpitalne siostry. I nie szpitalne tym bardziej żeby tu nie trafić. Miłego dnia kochane! :)
    Dziwnie działają te sterydy na nas... Mi kroplówka leciała 24/h od niedzieli do wtorku wieczór. Nawet wykąpać sie nie mogłam tylko chlapalam sie przy zlewie. Teraz biorę 3x1 tabletkę na skurcze plus magnez. Jakie miałaś skurcze? Trzymaj sie, musimy wytrzymać....

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak byłam w szpitalu to nieustannie kroplowke miałam podłączona od wtorku do soboty. Dwa razy mnie tylko na chwilę odpieli. A tak to kąpiele i przebieranie z kroplowka trzeba było akrobacje robić ;)

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na gofry: (ok 14 szt)

2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 łyżka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szkl oleju
    2 jajka

Oddzielić żółtka od białek
    Wszystkie skłądniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę
    Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać

Ciasto można przygotować sobie wcześniej, ale ubite białka wymieszać bezpośrednio przed pieczeniem

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Dziewczyny jej,trzymajcie sie..juz tak nieduzo zostalo,niech dzieciaczki uzbroja sie w cierpliwosc!:)

Rodzice juz dolecieli do Albanii, uf:)

U nas chyba tez dzisiaj goraco,bo widze przez okno ze czyste niebo i slonce,ale w domu mam chlodno:)
    Tylko ze z tego domu to trzeba bedzie wyjsc..

małaMyszka, Pati Belgia, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Przepis na gofry: (ok 14 szt)

2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 łyżka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szkl oleju
    2 jajka

Oddzielić żółtka od białek
    Wszystkie skłądniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę
    Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać

Ciasto można przygotować sobie wcześniej, ale ubite białka wymieszać bezpośrednio przed pieczeniem
    oooooooooooooooooooooooo dziękuję!!!!!!

A ile szt mniej więcej wychodzi, bo ja tak bym chciała kilka zrobić :D może wykorzystam połowę składników i będzie git

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mowimy dzien dobry po ciezkiej nocy :) duszno,goraco,nie wygodnie...no ale nie narzekam :) bedzie dobrze...

Wczoraj mialam jakis gorszy dzien ogolnie ale dzis juz lepiej :) od dzis jestem juz nie na chorobowym tylko na macierzynskim :) bo tu jest tak ze macierzynski zaczyna sie 8 tygodni przed porodem i konczy 8 tygodni po porodzie...

A jak jest w innych krajach dziewczyneczki :D ?

No i przeciez dzis zaczynamy 33 tydzien <3 we wtorek wizyta i dowiem sie czy moge jechac...

Dzieciaczki trzymajcie sie swoich mamus jak najdluzej <3 trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny &&&!!!

Milego dnia i mimo upalow jak najmniejszej opuchlizny :D :D :D

Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana, Martucha86, Laura, Paula_071, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wychodzi 14 szt tak około, mozesz zrobić z połowy, dla mnie i męza połowa to za mało bo on sam zje 8 szt haha, nie ma tu cukru ale naprawdę wychodzą przepyszne

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Twoi rodzice nie boją się teraz podróżować?

ja jak pomyślę o ostatnich wydarzeniach to włosy dęba stają...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    I my mowimy dzien dobry po ciezkiej nocy :) duszno,goraco,nie wygodnie...no ale nie narzekam :) bedzie dobrze...

Wczoraj mialam jakis gorszy dzien ogolnie ale dzis juz lepiej :) od dzis jestem juz nie na chorobowym tylko na macierzynskim :) bo tu jest tak ze macierzynski zaczyna sie 8 tygodni przed porodem i konczy 8 tygodni po porodzie...

No i przeciez dzis zaczynamy 33 tydzien <3 we wtorek wizyta i dowiem sie czy moge jechac...

Dzieciaczki trzymajcie sie swoich mamus jak najdluzej <3 trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny &&&!!!

Manius w Belgii macierzyński zaczyna sie 6 tygodni przed porodem i kończy 8 po porodzie

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam puchną nogi, ja bym musiała cały dzien lezec zeby stopy nie był spuchnięte, strasznie się boje tego zatrucia, ale ciśnienie mam piękniusie i nic innnego prócz stóp mi nie puchnie, chodzi o częśc od palców do kostki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Myszka wychodzi 14 szt tak około, mozesz zrobić z połowy, dla mnie i męza połowa to za mało bo on sam zje 8 szt haha, nie ma tu cukru ale naprawdę wychodzą przepyszne
    hehehheeh no to zrobię z połowy, bo ja zjem max 1 szt. znowu waga mi oszalała, a wiem, że mężuś będzie szamał jak nigdy!
    Zrobię mu z truskawkami i bitą śmietaną albo z masłem orzechowym... jak to dzisiaj zobaczy to oszaleje hehehehehehe

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach.
    Pati, Kasia :)
    Olinka dawno się nie odzywała chyba?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bitą śmietaną i truskawkami są przepyszne:)(:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja wczoraj w parku spuchłam jak świnka...

pomoczyłam nogi w fontannie i wróciły do normy. W domu też wzięłam miskę z letnią wodą i olejkiem żeby je nawilżyć od razu.

A dzisiaj to powiem szczerze, że nie wiem nawet co ubrać... chyba nic nie mam odpowiedniego w szafie.

Najbezpieczniejsze będą chyba lniane spodnie i jakaś tunika, ale mam wszystkie ciemne... a już czuć, że jest upał, nawet 9 nie ma jeszcze...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny czy Wam puchną nogi, ja bym musiała cały dzien lezec zeby stopy nie był spuchnięte, strasznie się boje tego zatrucia, ale ciśnienie mam piękniusie i nic innnego prócz stóp mi nie puchnie, chodzi o częśc od palców do kostki

Mi trochę, jak więcej pochodzę. Bardziej dretwieja ręce, a nogi wieczorem tańczą po koldrze, wkurzające.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 bawełniane sukienki, cytrynowa limonka i miętowa, aaa i jutro podjadę do siotry to użyczy bokserek dłuzszych do leginsów w kolanko bo ona już wchodzi w ciuchy sprzed ciązy haha, a w sobotę bedzie tydzień jak urodziłą , szczesciara !

Weridiana, Paula_071, małaMyszka, Aga89, magda sz lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam na zakupy i nagle w biedronce chwycil mnie taki bol brzucha, ze nie wiedzialam co mam zrobic. 300 m wracalam pol godziny ze lzami w oczach, nie moglam stanac na lewa stope bol byl tak silny, po schodach masakra ;( doczolgalam sie do lozka wzielam nospe i czekam

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- nie boja sie bo Albania jest bardzo bezpiecznym krajem:) mowia ze bezpieczniejszym niz Polska, tam rzadzi mafia ktora ma zysk z turystyki, ludzie (miejscowi) boja sie tej mafii i do turystow sa baaardzo mili,hm..taka dobra mafia:p
    To biedny kraj,zalezy im na tym zeby jak najwiecej ludzi przyjezdzalo.

Egipt,Tunezja to sa kraje do ktorych bym nie puscila rodzicow za zadne skarby!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, odpocznij. Ja staram się sama już nie wychodzić, zwłaszcza w taką pogodę. No i synek cały czas ze mną.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:

w uk możesz przejść na macierzyński w dniu porodu lub najwcześniej 11tyg przed datą porodu. Z tym ze jeśli jesteś na zwolnieniu to automatycznie jest przerywane 11tyg przed terminem i zaczyna się macierzyński.
    Długość urlopu macierzyńskiego to 52tyg, ale uwaga płatne jest 9 miesięcy i pierwsze 3 miesiące to jest 90% wysokości pensji, a potem stały zasiłek w niewielkiej kwocie teraz chyba £140 tygodniowo.
    Do tego zależy gdzie się pracowało. Ja np.mam prawo przez 3 miesiące otrzymać dodatkowo połowę pensji miesięcznie bo pracowałam powyżej roku w szkolnictwie.
    Jak ktoś miał super kontakt to może dostawać dobrą pensję przez cały rok.
    Jednak w większości przypadków nie jest tak różowo ;-)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ