SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaeN. wrote:Ja mam coś jakby delirke. Łapy mi się trzęsą ze butelki z wodą odkręcić nie mogłam. W nocy miałam duże skurcze.teraz jest ok.nialam ktg. O 8 obchod wiec zobaczymy co powiedzą. Kroplowka sączy się od 21.porosilam to mnie odpieli żebym mogła wziąć prysznic bo po nocy spocona byłam jak nie wiem i znów przykuta. Trzymajcie się szpitalne siostry. I nie szpitalne tym bardziej żeby tu nie trafić. Miłego dnia kochane!
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Przepis na gofry: (ok 14 szt)
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szkl oleju
2 jajka
Oddzielić żółtka od białek
Wszystkie skłądniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać
Ciasto można przygotować sobie wcześniej, ale ubite białka wymieszać bezpośrednio przed pieczeniemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Dziewczyny jej,trzymajcie sie..juz tak nieduzo zostalo,niech dzieciaczki uzbroja sie w cierpliwosc!
Rodzice juz dolecieli do Albanii, uf:)
U nas chyba tez dzisiaj goraco,bo widze przez okno ze czyste niebo i slonce,ale w domu mam chlodno:)
Tylko ze z tego domu to trzeba bedzie wyjsc..małaMyszka, Pati Belgia, magda sz lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Przepis na gofry: (ok 14 szt)
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szkl oleju
2 jajka
Oddzielić żółtka od białek
Wszystkie skłądniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać
Ciasto można przygotować sobie wcześniej, ale ubite białka wymieszać bezpośrednio przed pieczeniem
A ile szt mniej więcej wychodzi, bo ja tak bym chciała kilka zrobićmoże wykorzystam połowę składników i będzie git
-
I my mowimy dzien dobry po ciezkiej nocy
duszno,goraco,nie wygodnie...no ale nie narzekam
bedzie dobrze...
Wczoraj mialam jakis gorszy dzien ogolnie ale dzis juz lepiejod dzis jestem juz nie na chorobowym tylko na macierzynskim
bo tu jest tak ze macierzynski zaczyna sie 8 tygodni przed porodem i konczy 8 tygodni po porodzie...
A jak jest w innych krajach dziewczyneczki?
No i przeciez dzis zaczynamy 33 tydzienwe wtorek wizyta i dowiem sie czy moge jechac...
Dzieciaczki trzymajcie sie swoich mamus jak najdluzejtrzymam kciuki za szpitalne dziewczyny &&&!!!
Milego dnia i mimo upalow jak najmniejszej opuchliznyPati Belgia, małaMyszka, Weridiana, Martucha86, Laura, Paula_071, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:I my mowimy dzien dobry po ciezkiej nocy
bedzie dobrze...
Wczoraj mialam jakis gorszy dzien ogolnie ale dzis juz lepiejod dzis jestem juz nie na chorobowym tylko na macierzynskim
bo tu jest tak ze macierzynski zaczyna sie 8 tygodni przed porodem i konczy 8 tygodni po porodzie...
No i przeciez dzis zaczynamy 33 tydzienwe wtorek wizyta i dowiem sie czy moge jechac...
Dzieciaczki trzymajcie sie swoich mamus jak najdluzejtrzymam kciuki za szpitalne dziewczyny &&&!!!
Milego dnia i mimo upalow jak najmniejszej opuchliznymałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wam puchną nogi, ja bym musiała cały dzien lezec zeby stopy nie był spuchnięte, strasznie się boje tego zatrucia, ale ciśnienie mam piękniusie i nic innnego prócz stóp mi nie puchnie, chodzi o częśc od palców do kostki
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Myszka wychodzi 14 szt tak około, mozesz zrobić z połowy, dla mnie i męza połowa to za mało bo on sam zje 8 szt haha, nie ma tu cukru ale naprawdę wychodzą przepyszne
Zrobię mu z truskawkami i bitą śmietaną albo z masłem orzechowym... jak to dzisiaj zobaczy to oszaleje hehehehehehe -
Migotkaa ja wczoraj w parku spuchłam jak świnka...
pomoczyłam nogi w fontannie i wróciły do normy. W domu też wzięłam miskę z letnią wodą i olejkiem żeby je nawilżyć od razu.
A dzisiaj to powiem szczerze, że nie wiem nawet co ubrać... chyba nic nie mam odpowiedniego w szafie.
Najbezpieczniejsze będą chyba lniane spodnie i jakaś tunika, ale mam wszystkie ciemne... a już czuć, że jest upał, nawet 9 nie ma jeszcze... -
Migotkaa wrote:Dziewczyny czy Wam puchną nogi, ja bym musiała cały dzien lezec zeby stopy nie był spuchnięte, strasznie się boje tego zatrucia, ale ciśnienie mam piękniusie i nic innnego prócz stóp mi nie puchnie, chodzi o częśc od palców do kostki
Mi trochę, jak więcej pochodzę. Bardziej dretwieja ręce, a nogi wieczorem tańczą po koldrze, wkurzające.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2 bawełniane sukienki, cytrynowa limonka i miętowa, aaa i jutro podjadę do siotry to użyczy bokserek dłuzszych do leginsów w kolanko bo ona już wchodzi w ciuchy sprzed ciązy haha, a w sobotę bedzie tydzień jak urodziłą , szczesciara !
Weridiana, Paula_071, małaMyszka, Aga89, magda sz lubią tę wiadomość
-
Poszlam na zakupy i nagle w biedronce chwycil mnie taki bol brzucha, ze nie wiedzialam co mam zrobic. 300 m wracalam pol godziny ze lzami w oczach, nie moglam stanac na lewa stope bol byl tak silny, po schodach masakra ;( doczolgalam sie do lozka wzielam nospe i czekam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszko- nie boja sie bo Albania jest bardzo bezpiecznym krajem:) mowia ze bezpieczniejszym niz Polska, tam rzadzi mafia ktora ma zysk z turystyki, ludzie (miejscowi) boja sie tej mafii i do turystow sa baaardzo mili,hm..taka dobra mafia:p
To biedny kraj,zalezy im na tym zeby jak najwiecej ludzi przyjezdzalo.
Egipt,Tunezja to sa kraje do ktorych bym nie puscila rodzicow za zadne skarby!małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:I my mowimy dzien dobry po ciezkiej nocy
bedzie dobrze...
w uk możesz przejść na macierzyński w dniu porodu lub najwcześniej 11tyg przed datą porodu. Z tym ze jeśli jesteś na zwolnieniu to automatycznie jest przerywane 11tyg przed terminem i zaczyna się macierzyński.
Długość urlopu macierzyńskiego to 52tyg, ale uwaga płatne jest 9 miesięcy i pierwsze 3 miesiące to jest 90% wysokości pensji, a potem stały zasiłek w niewielkiej kwocie teraz chyba £140 tygodniowo.
Do tego zależy gdzie się pracowało. Ja np.mam prawo przez 3 miesiące otrzymać dodatkowo połowę pensji miesięcznie bo pracowałam powyżej roku w szkolnictwie.
Jak ktoś miał super kontakt to może dostawać dobrą pensję przez cały rok.
Jednak w większości przypadków nie jest tak różowo
Milego dnia i mimo upalow jak najmniejszej opuchliznyManiuś, małaMyszka lubią tę wiadomość