SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
teraz tak czytam, że wit. K przy karmieniu piersią jest uzupełniana właśnie przez to, że najwięcej jej w kapuścianych warzywach... więc nie jest magazynowana w organizmie matki, ze względu na ograniczenia w "diecie"
jasmine89 lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:ja pamietam ze moim glownym pozywieniempodczas karmienia piersia jak juz wrocilam do domu byl bialy ser, makaron z warzywami i kotlety:di duzo wody minaralnej niegazowanej ktorej nienawidze(ubostwiam gazowana). a po jakims czasie wszystko jak leci:)
od wczoraj nie mam wody, więc piję przegotowaną, ale dopiero wieczorem jak się przestudzi... noż wściekła jestem jak nic...
a w bricie wleje i będę miała na cały dzień te 2 litry...jasmine89, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:teraz tak czytam, że wit. K przy karmieniu piersią jest uzupełniana właśnie przez to, że najwięcej jej w kapuścianych warzywach... więc nie jest magazynowana w organizmie matki, ze względu na ograniczenia w "diecie"
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My juz po wizycie, Mloda wazy ok. 2500 g i wszystko w porzadku. Szyjka troche sie skrocila, ale utrzymana
Miru powiem Ci w poniedzialek czy pobrala tylko z pochwy, jesli tak to oczywiscie nie omieszkam jej spytac dlaczego
Na sciagniecie szwow juz sie umowilam wstepnie z lekarka z przychodni
Tak sie zastanawiam, czy jak dostane skierowanie na cc to zrobia mi je w kazdym szpitalu czy tylko w tym, w ktorym pracuje lekarz prowadzacy??małaMyszka, Kkarolinaaaa, jasmine89, zabka11, lys, Laura, Paula_071, mamasia, futuremama, 0na88, gianna88, Katarka, Martucha86, Pati Belgia, Maniuś, Y lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:z tego by wynikalo ze jednak jesc kapusciane warzywa. pomieszanie z poplataniem, naprawde sama nie wiem ... ja bede podawac chociaz czytalam ze w anglii sie nie zaleca ani d ani k... i tak bede musiala chowac butelke jak przyjdzie polozna na wizyte, bo w sumie bedr karmic piersia ale mam jedna butelke w razie herbatki albo wody, a. sie dowiedzialam ze jak karmisz piersia to nic innego sir mozesz podawac a jak juz podajesz to musisz miec sterylizator do butelek(do jednej nie mam zamiaru kupowac!). a moim dzieciom zawsze butelki wyparzalam wrzatkie i bylo ok. co sadzicie?
jak karmisz piersią, to nie dopajasz już dziecka herbatkami czy wodą. Wszystko czego dziecko potrzebuje jest w piersi.jasmine89 lubi tę wiadomość
-
Ja tam nic nie mam jak ktoś informuje światu o jakiś wydarzeniach z życia, ja tego nie robie bo nie lubie,ale jeżeli ktos ma ochote-czemu nie, tylko z rozsądkiem..mam pare znajomych które codziennie dodają zdjecia swoich dzieci i to po pare zdjec tylko z inną miną,jakby cała seria..no po jaka cholere..
Mówicie o kawie i mi sie zachciało
Mam pyszną rozpuszczalną miętową ! Rewelka, pół na pół z mleczkiem mniam !
Wlasnie robie domowy ketchupale zapachy..mm
jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie. Umeczona jestem strasznie. Nie wiem jakiej mam długości szyjkę ale lekarz ja pomacal i powiedział ze ładnie trzyma. Mała waży 2370 g
jestem w szoku ze tak przybrała, spodziewałam się ze będzie ok 20 00
lekarz powiedział ze być rośnie na 4 kg mój klocuszek
z wiadomości gorszych przyplatala mi się grzybica, ehhh a myślałam że jutro w jeziorku się ochlodze. Zmienił mi luteine z dopochwowej na ta pod język. Pobrał tez GBS (nie wiem czy nie za wczesnie) i wizyty mam już co 2 tygodnie
niecierpliwa, jasmine89, zabka11, małaMyszka, lys, Laura, Paula_071, futuremama, mamasia, gianna88, Weridiana, Katarka, Martucha86, Pati Belgia, Maniuś, Y lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:no właśnie nie jeść kapuścianych. Podaje się wit. K przy kamieniu piersią ze względu na to, że "dieta" mamy nie powinna zawierać tych produktów i być podawana przez mleko, tylko uzupełniana, w przypadku mm jest ona już składnikiem i nie można jej przedawkować. wit. D podaje się od 1 dnia urodzenia do chyba 2 rż, a może 3?
jak karmisz piersią, to nie dopajasz już dziecka herbatkami czy wodą. Wszystko czego dziecko potrzebuje jest w piersi.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:mieszkasz na Ujeścisku?
Boże jakbym chciała tam mieszkać!!!!! Moje wujostwo miało tam mieszkanie!!! Jak im zazdrościłam! Piękne! 4 pokoje na I piętrze, jeździłam tam na wakacje! Nie potrzebowałam niczego do szczęścia!
Ogromna kuchnia, łazienka! Ile bym dała, żeby mieć właśnie takiej wielkości mieszkanie!!!!!!
Wychowałam się w bloku, co prawda na 4 piętrze, ale też 4 pokoje. I tak mi chyba zostało.
Tak, dzielnica jest fajna, tym bardziej ze teraz tak rozbudowali, że pętla tramwajowa jest i pełno sklepów. A my mieszkamy na ostatnim piętrze bloku 2 piętrowego i mamy 40m2 tarasu wiec z tym jest czadowomałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Jak czekalam na wizyte czytalam akurat artykul o karmieniu piersia, pisalo ze dziecka nie nalezy dopajac woda ani herbatkami, ze w mleku matki sa wszystkie skladniki potrzebne dziecku do 4-6 miesiaca zycia oraz, zeby karmic dziecko na zadanie
Ale duzo matek podaje dodatkowo i mm i wode i herbatki
małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Aga,niecierpliwa- gratuluje wizyt i jakie duze dzieciaczki!!! Suuuuper
Bylam w aptece, kupilam proctoglyvenol, w pepco pokrowiec na deske i kilka drobiazgow dla Julci i zabieram sie za odkurzanie i drobne prasowanie.
Jutro na obiad robie zapiekanke makaronowa z mieskiem mielonym, mam nadzieje ze zostanie nam tez na niedziele,bo mamy jechac nad wode i nie bedzie czasu na stanie przy garach.
Hmmmmm narobilyscie mi smaka na ta inke z lodami- ja jakos nie pije inki bo mi sie przypomina przedszkole i wlasnie inka do sniadania z przypalonym mlekiem z kozuchem bleeeeeee;) ale z lodami musze sprobowac, moze sie przelamie
Ale najpierw obowiazki, potem przyjemnosci. Lece do odkurzacza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:00
niecierpliwa, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Ja ja polazłam w ten upał do Ikei, sama sobie się dziwię, nienawidzę upałów, kocham zimę, śnieg i mróz, a tu proszę upał mi nie straszny w ciąży, nawet się nie pocę tak mocno
gdyby nie opuchnięte ręce i nogi to by było cudownie. Sama się dziwię
W Ikei kupiłam pojemniczki na przewijakniech karta do aparatu przychodzi bo mam Wam tyle do pokazania
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
a ja głupia rano pisałam, że nic nie będę robić, a już zjadłam obiad, wstawiłam drugie pranie, umyłam łazienkę, pozmywałam naczynia, za chwilę wrzucam się pod prysznic, bo wytrzymać nie mogę, no i mam niestety bardzo wstydliwy problem... stopy mi tufią i sama ze sobą nie mogę wytrzymać... myję się raz od święta, ale żeby aż tak? hehehehe żartuję oczywiście! nogasy myję co najmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem plus prysznic rano i wieczorem w ten upał i co? Tufią nieziemsko! Szlag mnie trafi z nimi... co chwilę chodzę i się wściekam...
jasmine89 lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:a ja głupia rano pisałam, że nic nie będę robić, a już zjadłam obiad, wstawiłam drugie pranie, umyłam łazienkę, pozmywałam naczynia, za chwilę wrzucam się pod prysznic, bo wytrzymać nie mogę, no i mam niestety bardzo wstydliwy problem... stopy mi tufią i sama ze sobą nie mogę wytrzymać... myję się raz od święta, ale żeby aż tak? hehehehe żartuję oczywiście! nogasy myję co najmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem plus prysznic rano i wieczorem w ten upał i co? Tufią nieziemsko! Szlag mnie trafi z nimi... co chwilę chodzę i się wściekam...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam na poczcie i siedziałam i mały tak się zaczął przesuwać że w pewnym momencie mnie strasznie zabolało u dołu i za chwilę brzuch zaczął boleć...
Czy Wy też tak macie??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa - możesz w każdym szpitalu zrobić cc, przecież nie ma obowiązku by lekarz prowadzący pracował w szpitalu, może mieć tylko np. prywatną praktykę. Tylko musisz przyjść wcześniej i się umówić na cc.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.