X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tak czytam, że wit. K przy karmieniu piersią jest uzupełniana właśnie przez to, że najwięcej jej w kapuścianych warzywach... więc nie jest magazynowana w organizmie matki, ze względu na ograniczenia w "diecie"

jasmine89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    ja pamietam ze moim glownym pozywieniempodczas karmienia piersia jak juz wrocilam do domu byl bialy ser, makaron z warzywami i kotlety:di duzo wody minaralnej niegazowanej ktorej nienawidze(ubostwiam gazowana). a po jakims czasie wszystko jak leci:)
    ja muszę w końcu kupić tą britę!

od wczoraj nie mam wody, więc piję przegotowaną, ale dopiero wieczorem jak się przestudzi... noż wściekła jestem jak nic...

a w bricie wleje i będę miała na cały dzień te 2 litry...

jasmine89, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    teraz tak czytam, że wit. K przy karmieniu piersią jest uzupełniana właśnie przez to, że najwięcej jej w kapuścianych warzywach... więc nie jest magazynowana w organizmie matki, ze względu na ograniczenia w "diecie"
    z tego by wynikalo ze jednak jesc kapusciane warzywa. pomieszanie z poplataniem, naprawde sama nie wiem ... ja bede podawac chociaz czytalam ze w anglii sie nie zaleca ani d ani k... i tak bede musiala chowac butelke jak przyjdzie polozna na wizyte, bo w sumie bedr karmic piersia ale mam jedna butelke w razie herbatki albo wody, a. sie dowiedzialam ze jak karmisz piersia to nic innego sir mozesz podawac a jak juz podajesz to musisz miec sterylizator do butelek(do jednej nie mam zamiaru kupowac!). a moim dzieciom zawsze butelki wyparzalam wrzatkie i bylo ok. co sadzicie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, Mloda wazy ok. 2500 g i wszystko w porzadku. Szyjka troche sie skrocila, ale utrzymana :)

Miru powiem Ci w poniedzialek czy pobrala tylko z pochwy, jesli tak to oczywiscie nie omieszkam jej spytac dlaczego ;)

Na sciagniecie szwow juz sie umowilam wstepnie z lekarka z przychodni ;)

Tak sie zastanawiam, czy jak dostane skierowanie na cc to zrobia mi je w kazdym szpitalu czy tylko w tym, w ktorym pracuje lekarz prowadzacy??

małaMyszka, Kkarolinaaaa, jasmine89, zabka11, lys, Laura, Paula_071, mamasia, futuremama, 0na88, gianna88, Katarka, Martucha86, Pati Belgia, Maniuś, Y lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    z tego by wynikalo ze jednak jesc kapusciane warzywa. pomieszanie z poplataniem, naprawde sama nie wiem ... ja bede podawac chociaz czytalam ze w anglii sie nie zaleca ani d ani k... i tak bede musiala chowac butelke jak przyjdzie polozna na wizyte, bo w sumie bedr karmic piersia ale mam jedna butelke w razie herbatki albo wody, a. sie dowiedzialam ze jak karmisz piersia to nic innego sir mozesz podawac a jak juz podajesz to musisz miec sterylizator do butelek(do jednej nie mam zamiaru kupowac!). a moim dzieciom zawsze butelki wyparzalam wrzatkie i bylo ok. co sadzicie?
    no właśnie nie jeść kapuścianych. Podaje się wit. K przy kamieniu piersią ze względu na to, że "dieta" mamy nie powinna zawierać tych produktów i być podawana przez mleko, tylko uzupełniana, w przypadku mm jest ona już składnikiem i nie można jej przedawkować. wit. D podaje się od 1 dnia urodzenia do chyba 2 rż, a może 3?

jak karmisz piersią, to nie dopajasz już dziecka herbatkami czy wodą. Wszystko czego dziecko potrzebuje jest w piersi.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa
    o jaki ładny klopsik rośnie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:31

niecierpliwa, jasmine89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie mam jak ktoś informuje światu o jakiś wydarzeniach z życia, ja tego nie robie bo nie lubie,ale jeżeli ktos ma ochote-czemu nie, tylko z rozsądkiem..mam pare znajomych które codziennie dodają zdjecia swoich dzieci i to po pare zdjec tylko z inną miną,jakby cała seria..no po jaka cholere..

Mówicie o kawie i mi sie zachciało :)
    Mam pyszną rozpuszczalną miętową ! Rewelka, pół na pół z mleczkiem mniam !

Wlasnie robie domowy ketchup :D ale zapachy..mm :)

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Umeczona jestem strasznie. Nie wiem jakiej mam długości szyjkę ale lekarz ja pomacal i powiedział ze ładnie trzyma. Mała waży 2370 g :-) jestem w szoku ze tak przybrała, spodziewałam się ze będzie ok 20 00 :-P lekarz powiedział ze być rośnie na 4 kg mój klocuszek :-) z wiadomości gorszych przyplatala mi się grzybica, ehhh a myślałam że jutro w jeziorku się ochlodze. Zmienił mi luteine z dopochwowej na ta pod język. Pobrał tez GBS (nie wiem czy nie za wczesnie) i wizyty mam już co 2 tygodnie :-)

niecierpliwa, jasmine89, zabka11, małaMyszka, lys, Laura, Paula_071, futuremama, mamasia, gianna88, Weridiana, Katarka, Martucha86, Pati Belgia, Maniuś, Y lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u psioszki ? Ona miała mieć dodatkową wizytę? Coś mi umknęło czy się jeszcze nie odzywala?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    no właśnie nie jeść kapuścianych. Podaje się wit. K przy kamieniu piersią ze względu na to, że "dieta" mamy nie powinna zawierać tych produktów i być podawana przez mleko, tylko uzupełniana, w przypadku mm jest ona już składnikiem i nie można jej przedawkować. wit. D podaje się od 1 dnia urodzenia do chyba 2 rż, a może 3?

jak karmisz piersią, to nie dopajasz już dziecka herbatkami czy wodą. Wszystko czego dziecko potrzebuje jest w piersi.
    ja podawalam wode i karmilam piersia, wtedy taki upaly byly ze stwierdzilam ze jesli ja czuje pragnienie, to dziecko tym bardziej, a nie zawsze po 5 minutach od piersi chcialo to piers jeszcze raz. zazwyczaj dzialalam instynktownie. wiem ze polozne i lekarze chca dobrze ale ja mam czasem probnlem z zaufaniem i jestem uparta

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    mieszkasz na Ujeścisku?

Boże jakbym chciała tam mieszkać!!!!! Moje wujostwo miało tam mieszkanie!!! Jak im zazdrościłam! Piękne! 4 pokoje na I piętrze, jeździłam tam na wakacje! Nie potrzebowałam niczego do szczęścia!
    Ogromna kuchnia, łazienka! Ile bym dała, żeby mieć właśnie takiej wielkości mieszkanie!!!!!!

Wychowałam się w bloku, co prawda na 4 piętrze, ale też 4 pokoje. I tak mi chyba zostało.

Tak, dzielnica jest fajna, tym bardziej ze teraz tak rozbudowali, że pętla tramwajowa jest i pełno sklepów. A my mieszkamy na ostatnim piętrze bloku 2 piętrowego i mamy 40m2 tarasu wiec z tym jest czadowo :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czekalam na wizyte czytalam akurat artykul o karmieniu piersia, pisalo ze dziecka nie nalezy dopajac woda ani herbatkami, ze w mleku matki sa wszystkie skladniki potrzebne dziecku do 4-6 miesiaca zycia oraz, zeby karmic dziecko na zadanie ;) Ale duzo matek podaje dodatkowo i mm i wode i herbatki

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,niecierpliwa- gratuluje wizyt i jakie duze dzieciaczki!!! Suuuuper :)

Bylam w aptece, kupilam proctoglyvenol, w pepco pokrowiec na deske i kilka drobiazgow dla Julci i zabieram sie za odkurzanie i drobne prasowanie.

Jutro na obiad robie zapiekanke makaronowa z mieskiem mielonym, mam nadzieje ze zostanie nam tez na niedziele,bo mamy jechac nad wode i nie bedzie czasu na stanie przy garach.

Hmmmmm narobilyscie mi smaka na ta inke z lodami- ja jakos nie pije inki bo mi sie przypomina przedszkole i wlasnie inka do sniadania z przypalonym mlekiem z kozuchem bleeeeeee;) ale z lodami musze sprobowac, moze sie przelamie ;)
    Ale najpierw obowiazki, potem przyjemnosci. Lece do odkurzacza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:00

niecierpliwa, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję dużych dzieciaczków :)

Ja trochę ćwiczyłam po to żeby Mały się obrócił, ale ciężko mi i nie chce zrobić niczego złego :/

niecierpliwa, małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja polazłam w ten upał do Ikei, sama sobie się dziwię, nienawidzę upałów, kocham zimę, śnieg i mróz, a tu proszę upał mi nie straszny w ciąży, nawet się nie pocę tak mocno :3 gdyby nie opuchnięte ręce i nogi to by było cudownie. Sama się dziwię :3

W Ikei kupiłam pojemniczki na przewijak :) niech karta do aparatu przychodzi bo mam Wam tyle do pokazania :)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja głupia rano pisałam, że nic nie będę robić, a już zjadłam obiad, wstawiłam drugie pranie, umyłam łazienkę, pozmywałam naczynia, za chwilę wrzucam się pod prysznic, bo wytrzymać nie mogę, no i mam niestety bardzo wstydliwy problem... stopy mi tufią i sama ze sobą nie mogę wytrzymać... myję się raz od święta, ale żeby aż tak? hehehehe żartuję oczywiście! nogasy myję co najmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem plus prysznic rano i wieczorem w ten upał i co? Tufią nieziemsko! Szlag mnie trafi z nimi... co chwilę chodzę i się wściekam...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a ja głupia rano pisałam, że nic nie będę robić, a już zjadłam obiad, wstawiłam drugie pranie, umyłam łazienkę, pozmywałam naczynia, za chwilę wrzucam się pod prysznic, bo wytrzymać nie mogę, no i mam niestety bardzo wstydliwy problem... stopy mi tufią i sama ze sobą nie mogę wytrzymać... myję się raz od święta, ale żeby aż tak? hehehehe żartuję oczywiście! nogasy myję co najmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem plus prysznic rano i wieczorem w ten upał i co? Tufią nieziemsko! Szlag mnie trafi z nimi... co chwilę chodzę i się wściekam...
    A może to wina obuwia? Kapci, klapek?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na poczcie i siedziałam i mały tak się zaczął przesuwać że w pewnym momencie mnie strasznie zabolało u dołu i za chwilę brzuch zaczął boleć...
    Czy Wy też tak macie??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze się obrócił ? ponoć to wlasnie boli..

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - możesz w każdym szpitalu zrobić cc, przecież nie ma obowiązku by lekarz prowadzący pracował w szpitalu, może mieć tylko np. prywatną praktykę. Tylko musisz przyjść wcześniej i się umówić na cc.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ