X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja kupilam za niecale 40 zl sterylizator do mikrofali z canpolu, mozna do 6 butelek i smoczkow naraz. Kasa nie jakas duza, a pewnie predzej czy pozniej sie przyda, a jakos za leniwa jestem na wyparzanie :P

Tylko żeby wsadzić do tego sterylizatora nie trzeba wcześniej umyć butelek? Jeślitak, to żaden problem zalać wrzątkiem potem.

małaMyszka - szkoda że nie napisałaś do południa, bo byłam u teściów na obiedzie. Raczej przez najbliższe 2 tygodni nie planuję z nimi kontaktu :)

mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:35

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    podoba mi sie przewijak, bo prosty i bez udziwnien. a pozniej mozna z niego zrobic jakas szafke czy cos?

:) Oj tak a do tego tani, kupiliśmy go na OLX za 20 zł :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tylko żeby wsadzić do tego sterylizatora nie trzeba wcześniej umyć butelek? Jeślitak, to żaden problem zalać wrzątkiem potem.

małaMyszka - szkoda że nie napisałaś do południa, bo byłam u teściów na obiedzie. Raczej przez najbliższe 2 tygodni nie planuję z nimi kontaktu :)

mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.
    Ja nie mam mikrofali. Robiłam tak jak piszesz. Najpierw mycie potem zalewanie wrzątkiem w jakimś garnku. I też nie robiłam tego niewiadomo jak długo. Jakieś 3-4 miesiące. Potem tylko myłam a wyparzyłam raz na hoho. :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Jasne, ze trzeba umyc, ale po co mam sie potem parzyc wrzatkiem jak moge na pare minut odpalic mikrofale.
    Nie mam pojecia czy to sie sprawdzi czy nie, ale do mnie bardziej przemowilo niz te woreczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:44

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Oboje z męzem byliśmy wcześniakami, więc ciężko porównać do naszej wagi.

Ponoć mała ma za mały brzuszek, i tak mały przyrost na tym etapie nie jest prawidłowy.

nie wiem mam wrażenie, ze trafiłam na lekarza panikarza troche, podczas badania miałam skurcze, a dziś na ktg wszystko w normie ale ktg zrobiłam rano po wczorajszej wieczornej dawce nospy, magne i relanium.
    Weridiana a ja u Twojego maleństwa z przyrostami wagi?

Mój ma teraz ok 2kg ale 3 tyg temu miał 1600g wiec tez tylko 400g na 3 tyg to nie jest zbyt dużo, a nawet nie jest w normie.

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jasne, ze trzeba umyc, ale po co mam sie potem parzyc wrzatkiem jak moge na pare minut odpalic mikrofale.
    Nie mam pojecia czy to sie sprawdzi czy nie, ale do mnie bardziej przemowilo niz te woreczki

Bo mikrofala nie jest zdrowa:) I taniej chyba wrzątkiem :) Ja nastawiam się na karmienie piersią, więc nie chce inwestować w sprzęt który mam nadzieję mi się nie przyda. Te woreczki do mikrofali znalazłam gdzieś przez przypadek w necie i tak z ciekawości pytam jak to działa.

Mamasia - dzwoniłam na infolinię luxmedu, tylko na Kwidzyńskiej i na Bora Komorowskiego nie trzeba się umawiać do laboratorium, a to zupełnie mi nie po drodze. Umówiłam się więc na środę, a wcale jakiegoś dużego wyboru nie miałam...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja nie mam mikrofali. Robiłam tak jak piszesz. Najpierw mycie potem zalewanie wrzątkiem w jakimś garnku. I też nie robiłam tego niewiadomo jak długo. Jakieś 3-4 miesiące. Potem tylko myłam a wyparzyłam raz na hoho. :)

Ja tak samo. Kupiłam sterylizator, ale użyłam go kilka razy wiec teraz nie kupuje. Mycie, wrzątek i chyba tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:50

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój ma teraz ok 2kg ale 3 tyg temu miał 1600g wiec tez tylko 400g na 3 tyg to nie jest zbyt dużo, a nawet nie jest w normie.

no to też faktycznie nie jakoś dużo,
    bardzo uczula mnie na odczuwanie ruchów, a wiecie jak to nakręca, tym bardziej w takie dni jak dziś w upał, gdzie dzieciaczki też bardziej leniwe.
    Chciałabym juz mieć za soba ciążę i mieć pewność, ze z małą wszystko ok, bo te moje nerwy jej nie słuzą.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Ja byłam na Wołowskiej i Pani mówiła, że w całym mieście :) nie zapytałam o kraj, ale podejrzewam, że też

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co jest niezdrowego w mikrofali jeśli chodzi o sterylizację butelek? Bo ja często o tym słyszę, że niezdrowa, ale nie wiem właściwie o co konkretnie chodzi. Ja kupiłam sterylizator mikrofalówkowy za 15 zł na OLX, chyba Philips.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Bo mikrofala nie jest zdrowa:) I taniej chyba wrzątkiem :) Ja nastawiam się na karmienie piersią, więc nie chce inwestować w sprzęt który mam nadzieję mi się nie przyda. Te woreczki do mikrofali znalazłam gdzieś przez przypadek w necie i tak z ciekawości pytam jak to działa.

Mamasia - dzwoniłam na infolinię luxmedu, tylko na Kwidzyńskiej i na Bora Komorowskiego nie trzeba się umawiać do laboratorium, a to zupełnie mi nie po drodze. Umówiłam się więc na środę, a wcale jakiegoś dużego wyboru nie miałam...
    a na infolinii co innego, ale myślę, że bardziej wiarygodne niż to info, które mi podali

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula a co jest niezdrowego w mikrofali jeśli chodzi o sterylizację butelek? Bo ja często o tym słyszę, że niezdrowa, ale nie wiem właściwie o co konkretnie chodzi. Ja kupiłam sterylizator mikrofalówkowy za 15 zł na OLX, chyba Philips.

Chodzi o promieniowanie, niezależnie do czego używasz - czy do podgrzewania jedzenia czy sterylizacji butelek.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a wiesz może jaki to rodzaj promieniowania i na co on ma wpływ?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mam konto na zalukaj. mozecie polecic mi jakis fajny dramat?

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, a wiesz może jaki to rodzaj promieniowania i na co on ma wpływ?

Kiedyś czytałam dobry artykuł na ten temat, ale teraz nie mogę znaleźć. Mam plan w weekend przeszukać jstora w poszukiwaniu artykułu o wpływie jedzenia na pokarm matki (czy jest), więc poszukam i o mikrofalówkach. Jak znajdę dam znać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Oboje z męzem byliśmy wcześniakami, więc ciężko porównać do naszej wagi.

Ponoć mała ma za mały brzuszek, i tak mały przyrost na tym etapie nie jest prawidłowy.

nie wiem mam wrażenie, ze trafiłam na lekarza panikarza troche, podczas badania miałam skurcze, a dziś na ktg wszystko w normie ale ktg zrobiłam rano po wczorajszej wieczornej dawce nospy, magne i relanium.
    Weridiana a ja u Twojego maleństwa z przyrostami wagi?

Wedlug tutejszych norm ide idealnie posrodku, taki sredniaczek :-)
    Ja urodziłam sie z waga 2700 planowo, moja pierwsza córka tez 2700 ale miesiac przed terminem. Wiec nie wiem ale chyba taka nasza uroda :-)

małaMyszka, jasmine89, Magd lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Wedlug tutejszych norm ide idealnie posrodku, taki sredniaczek :-)
    Ja urodziłam sie z waga 2700 planowo, moja pierwsza córka tez 2700 ale miesiac przed terminem. Wiec nie wiem ale chyba taka nasza uroda :-)

ja urodziłam się w 38 tyg ważyłam 2800, mój brat to samo równo w 38 tyg a miał 3200, moja siostra w 40 tyg i ważyła 4800

małaMyszka, jasmine89, Magd, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo niezdrowa jest plyta indukcyjna,komputer,tel.kom., bluetooth'y itd. Mozna by wymieniac w nieskonczonosc, ja mysle ze jak bede potrzebowala to kupie te woreczki do mikrofali :)

Ale Pola sie kokosi..jej to czasami tak boli..jakby zaraz mialo brzuch rozerwac.

małaMyszka, Zetka, jasmine89, Lady Savage, Magd, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    kochane mam konto na zalukaj. mozecie polecic mi jakis fajny dramat?
    Dramat????
    Kobieto!!! Ty to jakąś komedię zalukaj...

Zetka, jasmine89, Magd, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecie sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ