SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Ja kupilam za niecale 40 zl sterylizator do mikrofali z canpolu, mozna do 6 butelek i smoczkow naraz. Kasa nie jakas duza, a pewnie predzej czy pozniej sie przyda, a jakos za leniwa jestem na wyparzanie
Tylko żeby wsadzić do tego sterylizatora nie trzeba wcześniej umyć butelek? Jeślitak, to żaden problem zalać wrzątkiem potem.
małaMyszka - szkoda że nie napisałaś do południa, bo byłam u teściów na obiedzie. Raczej przez najbliższe 2 tygodni nie planuję z nimi kontaktu
mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:35
Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Tylko żeby wsadzić do tego sterylizatora nie trzeba wcześniej umyć butelek? Jeślitak, to żaden problem zalać wrzątkiem potem.
małaMyszka - szkoda że nie napisałaś do południa, bo byłam u teściów na obiedzie. Raczej przez najbliższe 2 tygodni nie planuję z nimi kontaktu
mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tylko żeby wsadzić do tego sterylizatora nie trzeba wcześniej umyć butelek? Jeślitak, to żaden problem zalać wrzątkiem potem.
mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.
Jasne, ze trzeba umyc, ale po co mam sie potem parzyc wrzatkiem jak moge na pare minut odpalic mikrofale.
Nie mam pojecia czy to sie sprawdzi czy nie, ale do mnie bardziej przemowilo niz te woreczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:44
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magd wrote:Oboje z męzem byliśmy wcześniakami, więc ciężko porównać do naszej wagi.
Ponoć mała ma za mały brzuszek, i tak mały przyrost na tym etapie nie jest prawidłowy.
nie wiem mam wrażenie, ze trafiłam na lekarza panikarza troche, podczas badania miałam skurcze, a dziś na ktg wszystko w normie ale ktg zrobiłam rano po wczorajszej wieczornej dawce nospy, magne i relanium.
Weridiana a ja u Twojego maleństwa z przyrostami wagi?
Mój ma teraz ok 2kg ale 3 tyg temu miał 1600g wiec tez tylko 400g na 3 tyg to nie jest zbyt dużo, a nawet nie jest w normie.Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jasne, ze trzeba umyc, ale po co mam sie potem parzyc wrzatkiem jak moge na pare minut odpalic mikrofale.
Nie mam pojecia czy to sie sprawdzi czy nie, ale do mnie bardziej przemowilo niz te woreczki
Bo mikrofala nie jest zdrowa:) I taniej chyba wrzątkiemJa nastawiam się na karmienie piersią, więc nie chce inwestować w sprzęt który mam nadzieję mi się nie przyda. Te woreczki do mikrofali znalazłam gdzieś przez przypadek w necie i tak z ciekawości pytam jak to działa.
Mamasia - dzwoniłam na infolinię luxmedu, tylko na Kwidzyńskiej i na Bora Komorowskiego nie trzeba się umawiać do laboratorium, a to zupełnie mi nie po drodze. Umówiłam się więc na środę, a wcale jakiegoś dużego wyboru nie miałam...małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Amberla wrote:Ja nie mam mikrofali. Robiłam tak jak piszesz. Najpierw mycie potem zalewanie wrzątkiem w jakimś garnku. I też nie robiłam tego niewiadomo jak długo. Jakieś 3-4 miesiące. Potem tylko myłam a wyparzyłam raz na hoho.
Ja tak samo. Kupiłam sterylizator, ale użyłam go kilka razy wiec teraz nie kupuje. Mycie, wrzątek i chyba tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 20:50
-
Zetka wrote:Mój ma teraz ok 2kg ale 3 tyg temu miał 1600g wiec tez tylko 400g na 3 tyg to nie jest zbyt dużo, a nawet nie jest w normie.
no to też faktycznie nie jakoś dużo,
bardzo uczula mnie na odczuwanie ruchów, a wiecie jak to nakręca, tym bardziej w takie dni jak dziś w upał, gdzie dzieciaczki też bardziej leniwe.
Chciałabym juz mieć za soba ciążę i mieć pewność, ze z małą wszystko ok, bo te moje nerwy jej nie słuzą.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
mamasia - a w której placówce byłaś w laboratorium? Kurczę, wiedziałam, że na Oławskiej wprowadzili zapisy od 1 lipca, ale miałam nadzieję, że na Dominikańskim i Swobodnej dalej można bez zapisów.nie zapytałam o kraj, ale podejrzewam, że też
-
Paula a co jest niezdrowego w mikrofali jeśli chodzi o sterylizację butelek? Bo ja często o tym słyszę, że niezdrowa, ale nie wiem właściwie o co konkretnie chodzi. Ja kupiłam sterylizator mikrofalówkowy za 15 zł na OLX, chyba Philips.
-
Paula_071 wrote:Bo mikrofala nie jest zdrowa:) I taniej chyba wrzątkiem
Ja nastawiam się na karmienie piersią, więc nie chce inwestować w sprzęt który mam nadzieję mi się nie przyda. Te woreczki do mikrofali znalazłam gdzieś przez przypadek w necie i tak z ciekawości pytam jak to działa.
Mamasia - dzwoniłam na infolinię luxmedu, tylko na Kwidzyńskiej i na Bora Komorowskiego nie trzeba się umawiać do laboratorium, a to zupełnie mi nie po drodze. Umówiłam się więc na środę, a wcale jakiegoś dużego wyboru nie miałam...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Paula a co jest niezdrowego w mikrofali jeśli chodzi o sterylizację butelek? Bo ja często o tym słyszę, że niezdrowa, ale nie wiem właściwie o co konkretnie chodzi. Ja kupiłam sterylizator mikrofalówkowy za 15 zł na OLX, chyba Philips.
Chodzi o promieniowanie, niezależnie do czego używasz - czy do podgrzewania jedzenia czy sterylizacji butelek.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaata wrote:Paula, a wiesz może jaki to rodzaj promieniowania i na co on ma wpływ?
Kiedyś czytałam dobry artykuł na ten temat, ale teraz nie mogę znaleźć. Mam plan w weekend przeszukać jstora w poszukiwaniu artykułu o wpływie jedzenia na pokarm matki (czy jest), więc poszukam i o mikrofalówkach. Jak znajdę dam znać.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magd wrote:Oboje z męzem byliśmy wcześniakami, więc ciężko porównać do naszej wagi.
Ponoć mała ma za mały brzuszek, i tak mały przyrost na tym etapie nie jest prawidłowy.
nie wiem mam wrażenie, ze trafiłam na lekarza panikarza troche, podczas badania miałam skurcze, a dziś na ktg wszystko w normie ale ktg zrobiłam rano po wczorajszej wieczornej dawce nospy, magne i relanium.
Weridiana a ja u Twojego maleństwa z przyrostami wagi?
Wedlug tutejszych norm ide idealnie posrodku, taki sredniaczek
Ja urodziłam sie z waga 2700 planowo, moja pierwsza córka tez 2700 ale miesiac przed terminem. Wiec nie wiem ale chyba taka nasza urodamałaMyszka, jasmine89, Magd lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Wedlug tutejszych norm ide idealnie posrodku, taki sredniaczek
Ja urodziłam sie z waga 2700 planowo, moja pierwsza córka tez 2700 ale miesiac przed terminem. Wiec nie wiem ale chyba taka nasza uroda
ja urodziłam się w 38 tyg ważyłam 2800, mój brat to samo równo w 38 tyg a miał 3200, moja siostra w 40 tyg i ważyła 4800małaMyszka, jasmine89, Magd, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Tak samo niezdrowa jest plyta indukcyjna,komputer,tel.kom., bluetooth'y itd. Mozna by wymieniac w nieskonczonosc, ja mysle ze jak bede potrzebowala to kupie te woreczki do mikrofali
Ale Pola sie kokosi..jej to czasami tak boli..jakby zaraz mialo brzuch rozerwac.małaMyszka, Zetka, jasmine89, Lady Savage, Magd, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:kochane mam konto na zalukaj. mozecie polecic mi jakis fajny dramat?
Kobieto!!! Ty to jakąś komedię zalukaj...Zetka, jasmine89, Magd, Pati Belgia lubią tę wiadomość