X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    kochane mam konto na zalukaj. mozecie polecic mi jakis fajny dramat?
    ja preferuje horrory, ale widzialam kilka lat temu "bez mojej zgody" porusza(przynjamniej mnie)jak nie wiem.

małaMyszka, Lady Savage, futuremama lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jecie sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka?
    ja kocham plesniowe ale sie wstrzymuje, tak samo jak z owocami morza czy jajkami w ktorych zoltko jest lejace(a ktore z ziemniaczkami smakuja bossssko)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jecie sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka?

Tak, na początku ciąży miałam na nie straszną ochotę, więc je podgrzewałam w piekarniku w 200 stopniach i z żurawinką zajadałam
    tak samo sushi :) moja ulubiona restauracja specjalnie dla mnie zrobiła w menu zakładkę sushi dla ciężarnych i matek karmiących :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szybko:
    byłam u swojej gin na wizycie- na usg wszystko ok, szyjka zamknięta 27mm. Pierwszy raz zrobiła mi ktg - skurczy brak,ale tętno małego skakało to 180.Dostałam skierowanie do szpitala,żeby jeszcze raz zrobili ktg. Pojechaliśmy z mężem o 15-dopiero wróciliśmy.Masakra. Faktycznie na ktg znowu brak skurczy i to tętno skakało różnie. Zrobili usg i przepływy- wszystko w normie. Pobrali krew-morfologia i crp,bo stwierdzili,że może jakieś zakażenie i dlatego to tętno- też wszystko w normie. Po 5h stwierdzili,że zostawią mnie na obserwację, ale wiecie co-nie zgodziłam się. Zapytałam czym to grozi więc nie bardzo uzyskałam odpowiedź, przyczyna-być może upały i odwodnienie. Zapytałam co mi zrobią na oddziel jak zostanę to stwierdzili,że tylko ktg jutro i w niedzielę i najwcześniej w pon mnie wypuszczą. Ale jak mam leżeć w upały tylko po to by mi ktg zrobili to stwierdziłam, że więcej nerwów mnie to będzie kosztować niż da to prawidłowy zapis. Powiedziałam na izbie,że mam wrażenie że to wina temperatury i że czuję,że będzie ok. Położna i dr stwierdziły,że 90% przeczuć się sprawdza, ale ona musi zaproponować mi obserwację.
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale tak czułam.
    W niedzielę i tak jedziemy do tej położnej-kumpeli do szpitala, więc zrobi mi ktg.
    No i tyle u nas, młody ma 2,8 kg. Lecę do łóżka, bo jestem padnięta.

jasmine89, lys, Laura, zabka11, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia, Maniuś, Weridiana, KasiaeN., Y, niecierpliwa, Martucha86, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie psioszka!sciskamy kciuki z moja mala:)jeszcze 18 dni !

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, odpoczywaj.

No właśnie ja tez uwielbiam sery i owoce morza i sie wstrzymuje. Ale tak mnie zastanawiamy te z pasteryzowanego mleka.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    kochane mam konto na zalukaj. mozecie polecic mi jakis fajny dramat?

Co prawda jeszcze nie oglądałam ale koleżanka polecała
    http://www.filmweb.pl/film/Droga+do+zapomnienia-2013-633853

małaMyszka, Pati Belgia, jasmine89 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem sery pleśniowe jak mam ochotę. Zazwyczaj przetworzone termicznie, ale nie zawsze. Jedyne czego unikam z różnych względów, to dotykania surowego mięsa.

Postanowiłam od dziś zadbać o mięśnie dnia miednicy, bo do tej pory to bagatelizowałam sądząc, że mam silne, ale tu na wsi mam straszną alergie i kicham co 5 minut i dziś się okazało, że moje mięśnie wcale nie są takie silne jak sądziłam :( Jednak rosnący brzuch je nadwyrężył. Na szkole rodzenia fizjoterapeutak mówiła, że to wszystko jest ćwiczalne i żeby się nie przejmować, bo da się to ćwiczeniami naprawić. Co mnie ucieszyło, bo spotkałam się ze stwierdzeniem kiedyś, że po porodzie to już 'tak jest', że się nie trzyma. No więc własnie nie. Tak jest jak się nic z tym nie zrobi.

Dziś u nas podobno gorąco, ale na wsi to nie czuć, bo słoneczno i wiaterek. Na elektrycznym rowerze dziadka (żebyście widziały tę emerycka maszynę!) pojechałam do wsi obok nad wodę i czytałam sobie książkę na pomoście i nawet zrobiłam dwie długości pomostu żabką. Wiecie co? W wodzie nie czuć ciąży! Jak wrócę do domu muszę zacząć znowu chodzić na basen (przestałam bo wyrosłam z kostiumu kąpielowego).

Od sierpnia będę miała kartę multisport, co mnie bardzo cieszy, bo miałam mieć dopiero po roku pracy, czyli od października, ale zmianili zasady i teraz mogę już. Fajnie, bo w naszej szkole rodzenia są różne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a potem dla mam z dziećmi i honorują kartę.

Małgosia, dzięki za odpowiedź o szpitalu. Ja myślę o Rydygierze, ale może jeszcze rozważę Żeromskiego. Jeśli będę miała ujemny GBS (oby!) to spróbuję sił w kwalifikacji do Domu Narodzin przy Rydygierze. Głowny plus, że potem można już w pierwszej dobie wyjść do domu.

małaMyszka, jasmine89, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a ja głupia rano pisałam, że nic nie będę robić, a już zjadłam obiad, wstawiłam drugie pranie, umyłam łazienkę, pozmywałam naczynia, za chwilę wrzucam się pod prysznic, bo wytrzymać nie mogę, no i mam niestety bardzo wstydliwy problem... stopy mi tufią i sama ze sobą nie mogę wytrzymać... myję się raz od święta, ale żeby aż tak? hehehehe żartuję oczywiście! nogasy myję co najmniej 2 razy dziennie rano i wieczorem plus prysznic rano i wieczorem w ten upał i co? Tufią nieziemsko! Szlag mnie trafi z nimi... co chwilę chodzę i się wściekam...
    medispirant do giczołów polecam!!!

małaMyszka, jasmine89, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    ja preferuje horrory, ale widzialam kilka lat temu "bez mojej zgody" porusza(przynjamniej mnie)jak nie wiem.
    Ja tez uwielbiam horrory ale raczej dzis sobie odpuszcze :-) nez mojej zfody ogladalam ju kilka razy :-)

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakis dobry horror mi polec, bno juz nie mam pomyslow a noc jeszcze mloda;p

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    aaa i mam pytanie jak macie ktg to jaka pozycja, na lewym boku, na płasko?
    ma to w ogóle znaczenie?
    Jak byłam w szpitalu to robili mi na prawym boku.. Ale to chyba dlatego, że tak leżanka była ustawiona ;-)

małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    to jakis dobry horror mi polec, bno juz nie mam pomyslow a noc jeszcze mloda;p
    Polecam "Obecność" albo "Zbaw nas ode złego" uwielbiam horrory ale w ciąży jakoś nie mogę oglądać..

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecnosc widzialam, tego drugiego nie. zeszlej nocy mialam maraton insidious, trzy czesci pod rzad:d

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio oglądałam jeszcze: piramidę i jako w piekle tak i na ziemi ale nie polecam.. Mój ulubiony to Gothika stary horror ale oglądałam z 5 razy i zawsze mnie trzymał w napięciu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 00:21

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale macie nerwy , ja tylko komedie teraz

1usasg185gkausx0.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam skurcze :-( oby przeszly...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati mam nadzieje ze miną.

y nas burza, blyskawice ale I tak duszno

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak sytuacja?
    U mnie taka duchota, że nie da się spać.. Kręcę się po całym łóżku, męża wygoniłam dp innego pokoju bo po grillu śmierdziało od niego alkoholem :-/ synek się obudził ale jakoś takie leniwe te ruchy.. Dobra robię kolejne podejście do spania :)

Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczęta. Czytamy na bieżąco co u Was ale taki tu gorac ze nie mam siły pisać.
    Pati trzymaj się dzielnie, oby skurczybyki przeszły, Psioszka nie d aj się upalom, odpoczywaj!
    wieczornym obchodzie pani doktor p powiedziała ze że mną wszystko jest ok z Marta tez ale już mamy siebie dość ;) i codziennie rano mam się cieszyc ze nadal jestem w ciąży. Zobaczymy jak dzisiaj. Za niedługo ktg i maja zdecydować z lekarka z dyżuru dziennego co ze mną zrobić. Miłego dnia ciężarówki, picie dużo wody i odpoczywajcie!

Y, Weridiana, małaMyszka, Laura, Paula_071, Zetka, mamasia, zabka11, lys lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ