X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz opowiem Wam jaka miałam wczoraj historie z kurierem który miał dostarczyć wózek, myśłałam że jebne za przeproszeniem, z takim chamstwem się jeszcze nie spotkałam jak żyję

Byłam u tesciowej, w najlepsze zajadałam sobie pierożki z jagodami i śmietana, godzina 15 ktoś dzwoni na tel, okazuje się ze kurier ze jest pod drzwiami i nikogo nie ma a ma przesyłkę, więc proszę żeby poczekał do 10 min to przyjadę , nie bo on nie ma tyle czasu żeby czekać, więc proszę żeby podjechał tutaj (odległośc 2 km), nie bo on tam nie bedzie jezdził i mówi ze ma jeszcze jedną paczkę w moim mieście i jak bedę w domu to zebym dzwoniła
    PO 6 minutach dzwonie bedac pod klatką że już jestem, mówi ze zaraz podjedzie, dzwoni i mówi ze jest ale on mi paczki nie wniesie drugi raz na piętro bo jest cięzka, więc mówie mu ze jestem w 9 miesiącu ciązy i ja jej sobie też nie wniosę, na co on do mnie że bedzie we wtorek to paczkę mi dostarczy i pierdolął słuchawką, mieszy czasie wszedł mąż do mieszkania i mówi ze kurier odjezdza z pod bloku, ja mówie wiem ale paczki nie dostarczył bo był raz nie dzwoniąc wczesniej i drugi raz nie chciało mu sie wchodzić. Więc mój mąż wziął moj tel i dzwoni do niego żeby podał dane to on sobie to załątwi na centrali, a on do niego żeby go nie straszył bo on juz był i to moja wina że mnie w domu nie było, nosz kurwa przeciez ja nie mam obowiązku siedzieć w domu cały dzień i go wyczekiwać

W każdym badz razie mój mąz miał taką nerwe ze wydzwaniał gdzie trzeba i skarga dotarła bo juz on się tam tłumaczył ze maz był dla niego niemiły, ale co to ma do tego, ja go najpierw grzecznie poprosiłam, bo jestem w ciązy to strzelił focha i nakrecil na parkingu, ja rozumiem, że gorąco że moze koniec trasy ale to chyba w koncu jego praca? jak sie mu nie chce nosić to niech zmieni branże
    Ja sama pracuje w handlu, i niestety czasem zaciskałam zęby chociaż klient nie miał racji, ale w myśl zasady "klient nasz Pan", ja zawsze swoich szanowałam więc chciałabym tez być szanowana
    I płaciłam za przesyłke kurierską a on mi łaskę robi no zesz kurdeeee... w poniedziałek ma dzwonić przełożony tego kierowcy, mąż powiedział że nie popuści !

magda sz, zabka11, małaMyszka, Hermiona, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja bym basen darowala sobie juz, za duze ryzyko zlapania czegos przed porodem. Chyba ze takie moczenie sie w takim ogrodowym ale plywalnie ktore teraz sa mega oblegane to wylegarnia bakterii. Strasznie mi brakuje plywania, w ogole chlodzenia sie szczegolnie teraz ale po co sie narazac. Kolezanka przez taka bakterie ktora zlapala przed porodem spedzila po porodzie 20 dni z nia wszystko bylo ok ale jej coreczka miala ciezki start.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka co za cham! Bardzo dobrze maz zrobil, nie mozna tolerowac chamstwa. Bardzo podobna sytuacje mialam z kurierem ale sam sie ogarnal nim ja zdazylam zlozyc skarge. Przegrzalo mu glowe, ciekawe jak sie bedzie tlumaczyl..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej sierpniowczki...

Wczoraj skurcze sie wyciszyly bo jeszcze tabletkie dostalam ale.dzis juz leze pod ktg I skurcze pisza sie na 110... czuje, ze mala jest juz nisko... od dzis nie dostaje juz tabletek. Lekarze nie bede ju powstrzymywali skurczy I wydaje mi sie, ze na dniach urodze.... mam strasznego dola... boje sie bardzo o mala bo to jeszcze nie jest jej czas....
    Pati, nie martw się. Lekarze na pewno wiedzą co robią. Malutka jest już silna dziewczynka i na pewno da rade. Bądź silna i próbuj die nie denerwować. A Ty masz mieć SN czy cc?

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Ja wyjatkowo pospalam i dalej bym spala, o 4 obudzila mnie czkawka ale i tak zasnelam. Wczoraj brzusio mnie nastraszyl jak czekalam na meza pod jego praca, zabral mnie do srodka rozlozylam soe na fotelu, klima,nogi wysoko zarzucilam i uspokoilo sie. Wczesniej niby 2 kg ciasta plus upal moglo sie skonczyc zle. Wrocilismy z grila o 24 taka wymeczona i bardzo dobrze bo w koncu spalam jak zabita, nie zmienialam bokow jak co chwila ostatnio. No moja szarlotka to jakas porazka, zjadliwe to ale ani nie wyglada ani dupy nie urywa, znajomi zjedli chyba bojac sie mojej rekacji heheh
    Ona mnie tez ruchy bola, czasem az do lez..zmieniam wtedy pozycje, troche pozaczepiam brzuch zeby zainteresowac moje dziecko innym narzadem niz np. Wkrecanie zarowek w moje biodra lub pachwiny :)
    Pati dalas z siebie wszystko, przy takim stresie jaki mialas w ciazy naprawde dlugo wytrzymalas, trzymam kciuki zeby jeszcze z 2 tyg niunia posiedziala.
    Jedziemy zaraz po farby do leroya - w koncu :)
    dzieki Madziu za slowa otuchy. obym wytrzymala jeszcze...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka też złapała zapalenie pęcherza przed porodem, potem się to przeniosło na małego, dostał kroplówkę z antybiotykiem w głowę, a kuzynce się włączył taki bejbi blus, że non stop ryczała patrząc na rurkę w główce i tak bite 10 dni:(

Mój mąż śpi przykryty kołdrą po same uszy! Jeszcze obudził mnie o 3 nad ranem, bo nakrywał mnie kołdrą, twierdząc że jest zimno i żebym się nie przeziębiła :O:O Ja nie wiem co on brał przed snem;)

Y, zabka11, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, co za kretyn :O

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Pati, nie martw się. Lekarze na pewno wiedzą co robią. Malutka jest już silna dziewczynka i na pewno da rade. Bądź silna i próbuj die nie denerwować. A Ty masz mieć SN czy cc?
    zetka normalnie bede rodzila silami natury bo nie mam przeciwwskazan chyba, ze cos sie wydarzy w miedzyczasie.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka tez bym skarge zlozyla..

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów na kuriera.

Psioszka, jutro zobaczysz co i jak i najwyżej zostaniesz w szpitalu. Gdyby było źle, to by Cię nie wypuścili.

Ja miałam ktg na plecach.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    zetka normalnie bede rodzila silami natury bo nie mam przeciwwskazan chyba, ze cos sie wydarzy w miedzyczasie.

To niech Malutka jeszcze posiedzi :)
    Odzywaj się do nas bo osiwiejemy jak długo pisać nie będziesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 09:27

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że ten ham ze złości paczkii mi nie uszkodził, ale chyba taki wózek jest dobrze zabezpieczony, zresztą ja ją otworzę i sprawdzę zanim zapłace

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 36 tc a co za tym idzie w 9 miesiącu :)
    Tak walczyliśmy o każdy tydzień aby do trwać do tego 9 miesiąca i proszę jest :)

Pati kochana trzymaj się. Mam nadzieje ze jeszcze długi będziesz w dwupaku ale jeśli Twoje maleństwo postanowi wyjść wierzymy ze będzie dobrze. Informuj nad na bieżąco kochana.

noc straszmy mega skurcze ale rano się wyciszyly. ..

chcebycmama, Laura, Neyla, Y, magda sz, Martucha86, zabka11, małaMyszka, Pati Belgia, lys, niecierpliwa, futuremama, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się dzielnie, jesteś w dobrych rękach :)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od rana na nogach :) Mąż nas zbudził na śniadanie, bo noc też nie była najlepsza, a teraz kończę przygotowania na garden baby shower :) miłego dzionka

Paula_071, chcebycmama, zabka11, małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 3majcie się! Myślę o Was!

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja wczoraj padlam przed 23,pobudka jak w zegarku o 4, nie moglam potem zasnac, ale w koncu sie udalo.
    Wstalam przed 8, sniadanko, ugoitowalam juz makaron na zapiekanke, pooki jeszcze chlodek w kuchni.zaraz ide zrobic farsz i potem tylko do piekarnika i gotowe ;)
    Siedze na lezaku na balkonie poki jest chlodek :)
    Jutro jedziemy na basen, troche pomocze nogi ;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dla Was propozycje.

Włączcie sobie piosenkę JANUSZ RADEK - NAPRAWDĘ JESTEŚ PIĘKNA

I zamknijcie oczy i sluchajcie ze swoim maluszkiem.

Piosenka dla ciezarnych :-)

Ja się troszke wzruszyłam...

małaMyszka, Kkarolinaaaa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - trzymaj sie dzielnie!!!! Jestes pod dobra opieka, a malutka gdyby juz dluzej nie wytrzymala, jest silna i da sobie rade!

Migotka-bardzo czesto zdarzaja sie tacy kurierzy niestety i trzeba chamstwo tepic, zatem bardzo dobrze ze twoj maz mu nie odpuscil!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 11:12

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po śniadanku... Siedzimy na leżaku i chyba się zdrzemnę jest tak fajnie... Wiaterek wieje delikatny. Mój mąż to jest hardcore - siedzi w pełnym słońcu i się opala... Dajemy mu 15-20 min i obstawiamy że szybko się zmyje...

Ja korzystam z cienia...

Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ