X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f14ffc3b4f.jpg oj dziewczynki w te upaly ja juz nie moge wytrzymac z brzuszkiem. Malutka sie wierci jak nigdy, po szpitalu dostala jakies adhd ;-) tejpy na spojenie troche pomogly juz az tak nie boli, ale co 5 dni musze zmieniac. Wczoraj uslyszalam niemily komentarz od znajomej. "oj toczysz sie toczysz, zle wygladasz na buzi ty dotrzymasz jeszcze te 3 tygodnie? Przytylo sie co? No cholera. Widziala mnie pierwszy raz od poltora miesiaca, przytylam 9 kg ale okropnie spuchlam przez upaly. Poczulam sie jak cos obrzydliwego... Mimo ze jej do pieknosci tez duzo brakuje:-(
    Phi Rybka. Strzelilabym taka laske z plaszczaka. Niech się na siebie popatrzy i ciekawe jak sama by wyglądała w takie upały w ciąży jak się woda zatrzymuje. Ja widzę ze Ty na zdjęciu wyglądasz wyjątkowo ładnie i mówię to szczerze. Chyba jej się te upały na mózg rzuciły ze takie teksty i nie widzi na oczy ;)

małaMyszka, lys, Martucha86, Paula_071, magda sz, Laura, Zetka, zabka11, Y, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a powiedz mi, czy wiesz coś na temat takiej sprawy, może będziesz w stanie mi pomóc.

Mam ślub konkordatowy, nazwisko mam podwójne - swoje panieńskie i po mężu. Z racji tego, że byłam głupia i naiwna, zrobiłam przyjemność mojemu ojcu i postanowiliśmy, że dzieci będą miały moje nazwisko, czyli dwuczłonowe.

Teraz w związku z tym jaka jest sytuacja, nie chcę żeby dzieci miały dwuczłonowe, tylko jedno po mężu.

Czy w USC mogę to zmienić czy będą mi robić problemy?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rybka! Wyglądasz nadal kwitnąco i pięknie. Nie jedna by pozazdrościła takiego wyglądu nie będąc w ciąży...

Neyla, chcebycmama lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f14ffc3b4f.jpg oj dziewczynki w te upaly ja juz nie moge wytrzymac z brzuszkiem. Malutka sie wierci jak nigdy, po szpitalu dostala jakies adhd ;-) tejpy na spojenie troche pomogly juz az tak nie boli, ale co 5 dni musze zmieniac. Wczoraj uslyszalam niemily komentarz od znajomej. "oj toczysz sie toczysz, zle wygladasz na buzi ty dotrzymasz jeszcze te 3 tygodnie? Przytylo sie co? No cholera. Widziala mnie pierwszy raz od poltora miesiaca, przytylam 9 kg ale okropnie spuchlam przez upaly. Poczulam sie jak cos obrzydliwego... Mimo ze jej do pieknosci tez duzo brakuje:-(
    Rybko nie sluchaj wrednych bab. Nosz cholera... przeciez my w ciazy jestesmy...a do tego te upaly.

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teśiówka właśnie zrobiła kefirek z ... Malinami!!!!! aaaa oszaleję, że szczęścia!!!!

No i tak siedząc i korzystając z cienia, wybraliśmy pediatrę dla naszego chłopka!!! Także przyjemne z pożytecznym...

Myślę czy jeszcze coś trzeba ustalić i wybrać, ale nic nie przychodzi mi do głowy...

Pati Belgia, magda sz, Laura, zabka11, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, ślicznie wyglądasz!

Co do nazwiska dziecka, to można to zmienić, nie wiem, czy za jakąś opłatą, czy nie, ale można. Chyba przy okazji rejestrowania dziecka chociażby.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Cały czas podczytuję co tam u Was słychać, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do pisania.

Pati...trzymaj się w dwupaku.

Za oknem żar...większa część mojej rodziny pojechała na wczasy nad morze, a mi pozostało tylko przeglądanie MMSów od nich. Dzisiaj jest wesele znajomych, na które z wiadomych przyczyn nie idziemy (tylko do kościoła się przejdziemy). Smutno mi, bo czuję się jakoś tak poza życiem towarzyskim :( Wszystko dzieje się obok.

Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... troszkę się wystraszyłam jak położna mówiła o jakiejś blokadzie bioder. A że ja mam ból lewego korzonka, to muszę to do porodu rozćwiczyć, żeby było mi łatwiej urodzić sn.

Ostatnio ścięłam włosy ... i mi się nie podoba... czuję się w nich mega nieseksownie... nie wiem co mi odwaliło (pewnie hormony)?

Julia codziennie się wypina, pręży. Czkawki ma 3-4 razy dziennie (jak zjem coś słodkiego najczęściej). Prawie wszystkie ciuszki już wyprasowane, wszystko już czeka na córcię.

Bosa Ty się tak nie śpiesz z rozpakowywaniem...pamiętaj, że 31.08 jest nasz ;)

Matko, ale mam zryty humor...

magda sz, małaMyszka, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za mile slowa. Takie slowa bardzo pomagaja. Zawsze mozna na was liczyc.

Neyla, małaMyszka, Laura, chcebycmama lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wyglądasz bardzo ładnie. A koleżance bym powiedziała, że za miesiąc to Ty wrócisz to figury sprzed ciąży, za to jej niestety chamstwo i złośliwość zapewne zostanie już na zawsze. Mnie też ostatnio koleżanka wkurzyla bo nazwała mnie grubaskiem. Niby to żartobliwie było, no ale jakoś przewrazliwiona jestem na tym punkcie. Przytyłam tez 9 kg, ale zawsze byłam szczupla wiec czuje się mało komfortowo w swojej skórze, po co takie głupie komentarze.. Można powiedzieć coś w stylu ale masz okrągły brzuszek a nie od razu od grubasow wyzywać :/

Amberla, Neyla, Paula_071, Hermiona, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jeszcze 27 dni do sierpnia i worek sie rozwiaze. maluchy niecierpliwe ale damy rade!pati czekamy na wiesci:*

Neyla, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znać co lekarz powiedzial.

Rybko wyglądasz ślicznie:)) nie słuchaj sie jakichś koleżanek....

Ja słyszę ze wyglądam jakbym z bliźniakami chodziła bo mam dużo wód płodowych:/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wyglądasz świetnie! chyba nie widziałaś spuchniętej kobiety w ciąży :) kiedyś z 10 lat temu pamiętam jak zobaczyłam w poczekalni do gina babkę w ciąży strasznie otyłą (wyglądała na ok 200kg jak z programów na TLC) do tego spuchniętą- nie miała kostek, nogi jak dwa dęby 100 letnie- pomyślałam sobie wtedy o Jezu jak tak ciąża wygląda to ja nigdy nie chce być w ciąży. Ale teraz nie ma to dla mnie znaczenia, moja szyja się skróciła i mam dwa podbródki :D wygląda to komicznie, bajcepsy mi jakie urosły :D jakbym spędzała całe dnie na siłce jedząc suple. A tej koleżaneczce trzeba było walnąć ripostę jakaś, wg mnie to czysta zazdrość.

Czy Wy też chodzicie bez biustonosza? Ja po domu w ogóle nie noszę, za bardzo żebra mnie bolą, z resztą cycki trzyma mi brzuch więc nie wiszą, mankament taki tylko że wszystkie koszulki mam w mleku.

Tak sobie myślę co córcia po mnie może odziedziczyć, jakie cechy charakteru, wyglądu. Boże ale mnie ciekawi jaka ona będzie :) No i aporopo genów to Pati Twoja córcia z takimi genami przegoni wszystkie inne dzieci w szpitalu :)

Paula_071, Hermiona, małaMyszka, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czy Wy też chodzicie bez biustonosza? Ja po domu w ogóle nie noszę, za bardzo żebra mnie bolą, z resztą cycki trzyma mi brzuch więc nie wiszą, mankament taki tylko że wszystkie koszulki mam w mleku.

Ja chodzę bez...tylko wkładki noszę, bo inaczej strasznie pieką mnie sutki. W sumie nic mi nie leci, zbiera się tylko taka wydzielina na brodawce, ale jak nie mam wkładek, to strasznie mnie bolą sutki :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla może dlatego że szykują się do karmienia i rosną, mi strasznie brodawka urosła, jest taka bardziej pomarszczona skóra a pomiędzy skórą widać skąd mleko leci. Kiedyś kupiłam te osłonki na sutki i ta moja brodawka taka malutka była że myślałam że kupiłam za duże osłonki a teraz są w sam raz, nawet nie wiem kiedy urosły, sutki mnie jakoś bardziej nie bolały ale od wewnątrz to był koszmar

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!
    Padłam ze zmęczenia wczoraj.
    Oczywiście spać nie mogę , więc już jestem na nogach.Ale myślę,że to nerwy- ciągle chodzi mi myśl po głowie czy dobrze zrobiłam nie zostając w szpitalu. Mały się wierci i zastanawiam się czy wtedy znowu mu skacze tętno i co powinnam zrobić- ehhh. Byle do jutra- podjedziemy do szpitala do tej kumpeli, zrobi ktg i jak jeszcze raz wyjdzie ta tachykardia to zostanę. Ogólnie czuje się dobrze- nic nie boli, nie ciągnie tylko chodzę poddenerwowana,ale to pewnie podświadomość.
    Życzę Wam miłego weekendu- chłodnego, choć to niewykonalne.
    A i przyjeżdża dziś do nas moja świadkowa- przyjaciółka, nie widziałam jej parę mscy, więc może nerwy mi przejdą i Leon się uspokoi. Zostanie u nas do jutra.
    Powodzenia Siostry!

Psioszka, a te skoki tetna nie byly w chwilach jak Leon sie akurat ruszal?? Bo u mnie wlasnie wtedy skakalo do 180-190

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten upalny dzien! Pot mi sie po tylku leje na dworze w cieniu nie umialam wysiedziec i ucieklam do domu.

Rybka wygladasz super, a ta laska skoro takie komentarze wali to ma sieczke zamiast mozgu ;)

Ja przytylam 17 kg, czuje sie jak wieloryb, nie moge patrzec na moje lapy i na udach sam celulit jak napreze mocno noge to jak u mopsa. Mimo wszystko ze zlym komentarzem sie nie spotkalam, choc za grosz nie wierze w komplementy, ktore slysze w koncu mam lustro ;) Rano pojechalismy z mezem na zakupy kupilam sobie sukienke marynarska i wreszcie mam cos w czym dobrze sie czuje, bo jak do tej pory wszystkie rzeczy, ktore kupilam sa mega nietrafione strasznie zle sie w nich czuje i wygladam jak wieloryb, wiec chociaz w tej sukience pochodze ;)
    Aaa i kupilam w deichmanie super japonki za cale 14 zl ;)

Lece robic koktajl bo ojciec kupil mi dzis 3 litry jagod, a na jutro zamowil kolejne 2 l...co ja z nimi zrobie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:28

Paula_071, małaMyszka, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a do szpitala pazury u stóp też mają być bez lakieru?

Rybka, koleżanka jakaś złośliwa frustratka chyba, olej ją.
    9 kg to niedużo przecież na tym etapie.

Marzy mi się taka torebka wiecie:
    w ogóle na tej stronie te torby są fajne, no ale ceny jeszcze lepsze, moja koleżanka ma taką i bardzo bardzo ją zachwala

http://torbydlamam.pl/product-pol-7047-Torba-dla-mamy-Babymel-Ella-Quilted-Pewter-2405.html

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lece robic koktajl bo ojciec kupil mi dzis 3 litry jagod, a na jutro zamowil kolejne 2 l...co ja z nimi zrobie :P

Po ile u Ciebie jagody? Dzisiaj w warzywniaku tak się ładnie uśmiechały do mnie, ale cena 22zł/kg mnie przygniotła.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Rybka, ślicznie wyglądasz!

Co do nazwiska dziecka, to można to zmienić, nie wiem, czy za jakąś opłatą, czy nie, ale można. Chyba przy okazji rejestrowania dziecka chociażby.
    Ooo dziękuję za info, bo gdzieś kiedyś czytałam, że można tylko nie wiem czy się coś w tym temacie nie zmieniło...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Po ile u Ciebie jagody? Dzisiaj w warzywniaku tak się ładnie uśmiechały do mnie, ale cena 22zł/kg mnie przygniotła.

8zl/litr, ale u nas w miescie tez ok. 20 za kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:38

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ