SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
rybka1988 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f14ffc3b4f.jpg oj dziewczynki w te upaly ja juz nie moge wytrzymac z brzuszkiem. Malutka sie wierci jak nigdy, po szpitalu dostala jakies adhd
tejpy na spojenie troche pomogly juz az tak nie boli, ale co 5 dni musze zmieniac. Wczoraj uslyszalam niemily komentarz od znajomej. "oj toczysz sie toczysz, zle wygladasz na buzi ty dotrzymasz jeszcze te 3 tygodnie? Przytylo sie co? No cholera. Widziala mnie pierwszy raz od poltora miesiaca, przytylam 9 kg ale okropnie spuchlam przez upaly. Poczulam sie jak cos obrzydliwego... Mimo ze jej do pieknosci tez duzo brakuje:-(
małaMyszka, lys, Martucha86, Paula_071, magda sz, Laura, Zetka, zabka11, Y, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ofka a powiedz mi, czy wiesz coś na temat takiej sprawy, może będziesz w stanie mi pomóc.
Mam ślub konkordatowy, nazwisko mam podwójne - swoje panieńskie i po mężu. Z racji tego, że byłam głupia i naiwna, zrobiłam przyjemność mojemu ojcu i postanowiliśmy, że dzieci będą miały moje nazwisko, czyli dwuczłonowe.
Teraz w związku z tym jaka jest sytuacja, nie chcę żeby dzieci miały dwuczłonowe, tylko jedno po mężu.
Czy w USC mogę to zmienić czy będą mi robić problemy? -
rybka1988 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f14ffc3b4f.jpg oj dziewczynki w te upaly ja juz nie moge wytrzymac z brzuszkiem. Malutka sie wierci jak nigdy, po szpitalu dostala jakies adhd
tejpy na spojenie troche pomogly juz az tak nie boli, ale co 5 dni musze zmieniac. Wczoraj uslyszalam niemily komentarz od znajomej. "oj toczysz sie toczysz, zle wygladasz na buzi ty dotrzymasz jeszcze te 3 tygodnie? Przytylo sie co? No cholera. Widziala mnie pierwszy raz od poltora miesiaca, przytylam 9 kg ale okropnie spuchlam przez upaly. Poczulam sie jak cos obrzydliwego... Mimo ze jej do pieknosci tez duzo brakuje:-(
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Moja teśiówka właśnie zrobiła kefirek z ... Malinami!!!!! aaaa oszaleję, że szczęścia!!!!
No i tak siedząc i korzystając z cienia, wybraliśmy pediatrę dla naszego chłopka!!! Także przyjemne z pożytecznym...
Myślę czy jeszcze coś trzeba ustalić i wybrać, ale nic nie przychodzi mi do głowy...Pati Belgia, magda sz, Laura, zabka11, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki. Cały czas podczytuję co tam u Was słychać, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do pisania.
Pati...trzymaj się w dwupaku.
Za oknem żar...większa część mojej rodziny pojechała na wczasy nad morze, a mi pozostało tylko przeglądanie MMSów od nich. Dzisiaj jest wesele znajomych, na które z wiadomych przyczyn nie idziemy (tylko do kościoła się przejdziemy). Smutno mi, bo czuję się jakoś tak poza życiem towarzyskimWszystko dzieje się obok.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... troszkę się wystraszyłam jak położna mówiła o jakiejś blokadzie bioder. A że ja mam ból lewego korzonka, to muszę to do porodu rozćwiczyć, żeby było mi łatwiej urodzić sn.
Ostatnio ścięłam włosy ... i mi się nie podoba... czuję się w nich mega nieseksownie... nie wiem co mi odwaliło (pewnie hormony)?
Julia codziennie się wypina, pręży. Czkawki ma 3-4 razy dziennie (jak zjem coś słodkiego najczęściej). Prawie wszystkie ciuszki już wyprasowane, wszystko już czeka na córcię.
Bosa Ty się tak nie śpiesz z rozpakowywaniem...pamiętaj, że 31.08 jest nasz
Matko, ale mam zryty humor...
magda sz, małaMyszka, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczynki za mile slowa. Takie slowa bardzo pomagaja. Zawsze mozna na was liczyc.
Neyla, małaMyszka, Laura, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Rybka wyglądasz bardzo ładnie. A koleżance bym powiedziała, że za miesiąc to Ty wrócisz to figury sprzed ciąży, za to jej niestety chamstwo i złośliwość zapewne zostanie już na zawsze. Mnie też ostatnio koleżanka wkurzyla bo nazwała mnie grubaskiem. Niby to żartobliwie było, no ale jakoś przewrazliwiona jestem na tym punkcie. Przytyłam tez 9 kg, ale zawsze byłam szczupla wiec czuje się mało komfortowo w swojej skórze, po co takie głupie komentarze.. Można powiedzieć coś w stylu ale masz okrągły brzuszek a nie od razu od grubasow wyzywać
Amberla, Neyla, Paula_071, Hermiona, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Rybka wyglądasz świetnie! chyba nie widziałaś spuchniętej kobiety w ciąży
kiedyś z 10 lat temu pamiętam jak zobaczyłam w poczekalni do gina babkę w ciąży strasznie otyłą (wyglądała na ok 200kg jak z programów na TLC) do tego spuchniętą- nie miała kostek, nogi jak dwa dęby 100 letnie- pomyślałam sobie wtedy o Jezu jak tak ciąża wygląda to ja nigdy nie chce być w ciąży. Ale teraz nie ma to dla mnie znaczenia, moja szyja się skróciła i mam dwa podbródki
wygląda to komicznie, bajcepsy mi jakie urosły
jakbym spędzała całe dnie na siłce jedząc suple. A tej koleżaneczce trzeba było walnąć ripostę jakaś, wg mnie to czysta zazdrość.
Czy Wy też chodzicie bez biustonosza? Ja po domu w ogóle nie noszę, za bardzo żebra mnie bolą, z resztą cycki trzyma mi brzuch więc nie wiszą, mankament taki tylko że wszystkie koszulki mam w mleku.
Tak sobie myślę co córcia po mnie może odziedziczyć, jakie cechy charakteru, wyglądu. Boże ale mnie ciekawi jaka ona będzieNo i aporopo genów to Pati Twoja córcia z takimi genami przegoni wszystkie inne dzieci w szpitalu
Paula_071, Hermiona, małaMyszka, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Czy Wy też chodzicie bez biustonosza? Ja po domu w ogóle nie noszę, za bardzo żebra mnie bolą, z resztą cycki trzyma mi brzuch więc nie wiszą, mankament taki tylko że wszystkie koszulki mam w mleku.
Ja chodzę bez...tylko wkładki noszę, bo inaczej strasznie pieką mnie sutki. W sumie nic mi nie leci, zbiera się tylko taka wydzielina na brodawce, ale jak nie mam wkładek, to strasznie mnie bolą sutkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla może dlatego że szykują się do karmienia i rosną, mi strasznie brodawka urosła, jest taka bardziej pomarszczona skóra a pomiędzy skórą widać skąd mleko leci. Kiedyś kupiłam te osłonki na sutki i ta moja brodawka taka malutka była że myślałam że kupiłam za duże osłonki a teraz są w sam raz, nawet nie wiem kiedy urosły, sutki mnie jakoś bardziej nie bolały ale od wewnątrz to był koszmar
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Cześć Siostry!
Padłam ze zmęczenia wczoraj.
Oczywiście spać nie mogę , więc już jestem na nogach.Ale myślę,że to nerwy- ciągle chodzi mi myśl po głowie czy dobrze zrobiłam nie zostając w szpitalu. Mały się wierci i zastanawiam się czy wtedy znowu mu skacze tętno i co powinnam zrobić- ehhh. Byle do jutra- podjedziemy do szpitala do tej kumpeli, zrobi ktg i jak jeszcze raz wyjdzie ta tachykardia to zostanę. Ogólnie czuje się dobrze- nic nie boli, nie ciągnie tylko chodzę poddenerwowana,ale to pewnie podświadomość.
Życzę Wam miłego weekendu- chłodnego, choć to niewykonalne.
A i przyjeżdża dziś do nas moja świadkowa- przyjaciółka, nie widziałam jej parę mscy, więc może nerwy mi przejdą i Leon się uspokoi. Zostanie u nas do jutra.
Powodzenia Siostry!
Psioszka, a te skoki tetna nie byly w chwilach jak Leon sie akurat ruszal?? Bo u mnie wlasnie wtedy skakalo do 180-190
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w ten upalny dzien! Pot mi sie po tylku leje na dworze w cieniu nie umialam wysiedziec i ucieklam do domu.
Rybka wygladasz super, a ta laska skoro takie komentarze wali to ma sieczke zamiast mozgu
Ja przytylam 17 kg, czuje sie jak wieloryb, nie moge patrzec na moje lapy i na udach sam celulit jak napreze mocno noge to jak u mopsa. Mimo wszystko ze zlym komentarzem sie nie spotkalam, choc za grosz nie wierze w komplementy, ktore slysze w koncu mam lustroRano pojechalismy z mezem na zakupy kupilam sobie sukienke marynarska i wreszcie mam cos w czym dobrze sie czuje, bo jak do tej pory wszystkie rzeczy, ktore kupilam sa mega nietrafione strasznie zle sie w nich czuje i wygladam jak wieloryb, wiec chociaz w tej sukience pochodze
Aaa i kupilam w deichmanie super japonki za cale 14 zl
Lece robic koktajl bo ojciec kupil mi dzis 3 litry jagod, a na jutro zamowil kolejne 2 l...co ja z nimi zrobieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:28
Paula_071, małaMyszka, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a do szpitala pazury u stóp też mają być bez lakieru?
Rybka, koleżanka jakaś złośliwa frustratka chyba, olej ją.
9 kg to niedużo przecież na tym etapie.
Marzy mi się taka torebka wiecie:
w ogóle na tej stronie te torby są fajne, no ale ceny jeszcze lepsze, moja koleżanka ma taką i bardzo bardzo ją zachwala
http://torbydlamam.pl/product-pol-7047-Torba-dla-mamy-Babymel-Ella-Quilted-Pewter-2405.htmlmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lece robic koktajl bo ojciec kupil mi dzis 3 litry jagod, a na jutro zamowil kolejne 2 l...co ja z nimi zrobie
Po ile u Ciebie jagody? Dzisiaj w warzywniaku tak się ładnie uśmiechały do mnie, ale cena 22zł/kg mnie przygniotła.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hermiona wrote:Rybka, ślicznie wyglądasz!
Co do nazwiska dziecka, to można to zmienić, nie wiem, czy za jakąś opłatą, czy nie, ale można. Chyba przy okazji rejestrowania dziecka chociażby. -
Paula_071 wrote:Po ile u Ciebie jagody? Dzisiaj w warzywniaku tak się ładnie uśmiechały do mnie, ale cena 22zł/kg mnie przygniotła.
8zl/litr, ale u nas w miescie tez ok. 20 za kgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:38