SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje rodzeństwo na początku mojej ciąży pozwalało sobie na żarty w stylu "ale jesteś gruba" i "wyglądasz jakbyś się zapuściła" (zawsze byłam szczupła lub nawet chuda, jak wszyscy w naszej rodzinie). Wiem, że to były żarty, ale wyglądam inaczej niż zwykle i nie czuję się z tym jakoś pewnie, więc kazałam im się w pewnym momencie zamknąć i tak nie żartować, bo to nie jest miłe. Trochę się zdziwili, ale od tamtej pory tego nie robią.
Bez stanika chodzę pasjami, ale po swoim domu. U dziadków chodzę w staniku, choćby sportowym lub górze od bikini, bo nie chcę epatować sterczącymi sutami (które mi jakoś niemiłosiernie urosły).
Co do zmian w wygladzie, to ogólnie nie licząc cellulitu nawet mi się podobają. W końcu mam okrągłe, kobiece kształty. Zawsze byłam kanciasta i bez talii, a teraz te cyce i brzuch tworzą nawet miłe dla oka linie, dla odmiany. Popatrzcie na to w ten sposób, dziewczynyI podobno facetom się to podba, cokolwiek by wcześniej nie mówili o Waszych elfich kształtach przed ciążą
Mój M. powtarza mi ciągle, że mi bardzo ta ciąża służy i że na buzi wyglądam ładniej, jakbym odłodniała o 10 lat (to nieźle staro musiałam wcześniej wyglądać
).
Na obiad było spagetti (klasyczny sos: pomidory i zioła, trochę oliwek). Dziadkowie kroili makaron widelcemPaula_071, małaMyszka, Zetka, lys, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:
Marzy mi się taka torebka wiecie:
w ogóle na tej stronie te torby są fajne, no ale ceny jeszcze lepsze, moja koleżanka ma taką i bardzo bardzo ją zachwala
http://torbydlamam.pl/product-pol-7047-Torba-dla-mamy-Babymel-Ella-Quilted-Pewter-2405.html
Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572
i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Karolina! Jak tam twoi rodzice są jeszcze w Albanii? Słyszałam w radio, że dwoje Polaków zginęło... Weź ty kobieto, się z nimi skontaktuj!
Niby na tle rabunkowym, odłączyli się gdzieś od wycieczki...
-
Neyla wrote:Hej dziewuszki. Cały czas podczytuję co tam u Was słychać, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do pisania.
Pati...trzymaj się w dwupaku.
Za oknem żar...większa część mojej rodziny pojechała na wczasy nad morze, a mi pozostało tylko przeglądanie MMSów od nich. Dzisiaj jest wesele znajomych, na które z wiadomych przyczyn nie idziemy (tylko do kościoła się przejdziemy). Smutno mi, bo czuję się jakoś tak poza życiem towarzyskimWszystko dzieje się obok.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... troszkę się wystraszyłam jak położna mówiła o jakiejś blokadzie bioder. A że ja mam ból lewego korzonka, to muszę to do porodu rozćwiczyć, żeby było mi łatwiej urodzić sn.
Ostatnio ścięłam włosy ... i mi się nie podoba... czuję się w nich mega nieseksownie... nie wiem co mi odwaliło (pewnie hormony)?
Julia codziennie się wypina, pręży. Czkawki ma 3-4 razy dziennie (jak zjem coś słodkiego najczęściej). Prawie wszystkie ciuszki już wyprasowane, wszystko już czeka na córcię.
Bosa Ty się tak nie śpiesz z rozpakowywaniem...pamiętaj, że 31.08 jest nasz
Matko, ale mam zryty humor...małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572
i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.
bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magd wrote:bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostu
Ja kupiłam tą torbę, bo mogę ją nosić też np. jak będę szła z dzieckiem na basen, albo później sama. Nie musi być tylko do wózka.małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwa
Laura, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, Pati Belgia, jasmine89, Martucha86, Zetka, futuremama, aaaaga, lys, magda sz, mamasia, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Bryka mojej Zuzi
kupiona za 320 zł
no i fotelik
i krzesełko do karmienia
ps: przepraszam za bałagan, ale to jest pokoik Zuzi, jeszcze nie zrobiony, bo zabrakło funduszy, na razie mała będzie spała z nami w salonie.
A powiedzcie mi mamusie czy można brać tapicerkę od wózka w pralce? I ten materac, bo przez to wykończenie w domu, troszkę mi się zapiaskował, zakurzył.Pati Belgia, Laura, maaadzik1207, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca
jasmine89, Paula_071, niecierpliwa, Lady Savage, Martucha86, Laura, Zetka, futuremama, aaaaga, KasiaeN., Pulpecja, lys, zabka11, maaadzik1207, Hermiona, chcebycmama, Y, rybka1988, Magd, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca
Brawo!Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:lady savage, ja wszystko posciagalam z wozka,nosidelka i nawet z moses basket - pranie po przeprowadzce a teraz by sie wypadalo zaczac pakowac...wpadne pozniej
A jak będziesz prać, w pralce? Na ile stopni? czy ręcznie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:jak wyglada obserwacja blizny?bo mo nie chca zrobic po dwoch cesarkach i mam schizy:(wogole masz jakies bole tam czy nie w miejscu ciecia?
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość