X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rodzeństwo na początku mojej ciąży pozwalało sobie na żarty w stylu "ale jesteś gruba" i "wyglądasz jakbyś się zapuściła" (zawsze byłam szczupła lub nawet chuda, jak wszyscy w naszej rodzinie). Wiem, że to były żarty, ale wyglądam inaczej niż zwykle i nie czuję się z tym jakoś pewnie, więc kazałam im się w pewnym momencie zamknąć i tak nie żartować, bo to nie jest miłe. Trochę się zdziwili, ale od tamtej pory tego nie robią.

Bez stanika chodzę pasjami, ale po swoim domu. U dziadków chodzę w staniku, choćby sportowym lub górze od bikini, bo nie chcę epatować sterczącymi sutami (które mi jakoś niemiłosiernie urosły).

Co do zmian w wygladzie, to ogólnie nie licząc cellulitu nawet mi się podobają. W końcu mam okrągłe, kobiece kształty. Zawsze byłam kanciasta i bez talii, a teraz te cyce i brzuch tworzą nawet miłe dla oka linie, dla odmiany. Popatrzcie na to w ten sposób, dziewczyny :) I podobno facetom się to podba, cokolwiek by wcześniej nie mówili o Waszych elfich kształtach przed ciążą ;) Mój M. powtarza mi ciągle, że mi bardzo ta ciąża służy i że na buzi wyglądam ładniej, jakbym odłodniała o 10 lat (to nieźle staro musiałam wcześniej wyglądać :P).

Na obiad było spagetti (klasyczny sos: pomidory i zioła, trochę oliwek). Dziadkowie kroili makaron widelcem ;)

Paula_071, małaMyszka, Zetka, lys, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Marzy mi się taka torebka wiecie:
    w ogóle na tej stronie te torby są fajne, no ale ceny jeszcze lepsze, moja koleżanka ma taką i bardzo bardzo ją zachwala

http://torbydlamam.pl/product-pol-7047-Torba-dla-mamy-Babymel-Ella-Quilted-Pewter-2405.html

Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
    http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572

i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina! Jak tam twoi rodzice są jeszcze w Albanii? Słyszałam w radio, że dwoje Polaków zginęło... Weź ty kobieto, się z nimi skontaktuj!

Niby na tle rabunkowym, odłączyli się gdzieś od wycieczki...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hej dziewuszki. Cały czas podczytuję co tam u Was słychać, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do pisania.

Pati...trzymaj się w dwupaku.

Za oknem żar...większa część mojej rodziny pojechała na wczasy nad morze, a mi pozostało tylko przeglądanie MMSów od nich. Dzisiaj jest wesele znajomych, na które z wiadomych przyczyn nie idziemy (tylko do kościoła się przejdziemy). Smutno mi, bo czuję się jakoś tak poza życiem towarzyskim :( Wszystko dzieje się obok.

Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... troszkę się wystraszyłam jak położna mówiła o jakiejś blokadzie bioder. A że ja mam ból lewego korzonka, to muszę to do porodu rozćwiczyć, żeby było mi łatwiej urodzić sn.

Ostatnio ścięłam włosy ... i mi się nie podoba... czuję się w nich mega nieseksownie... nie wiem co mi odwaliło (pewnie hormony)?

Julia codziennie się wypina, pręży. Czkawki ma 3-4 razy dziennie (jak zjem coś słodkiego najczęściej). Prawie wszystkie ciuszki już wyprasowane, wszystko już czeka na córcię.

Bosa Ty się tak nie śpiesz z rozpakowywaniem...pamiętaj, że 31.08 jest nasz ;)

Matko, ale mam zryty humor...
    Neyla pokaż się w nowej fryzurze :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wyglądasz bardzo ładnie wręcz świetnie :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magd Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
    http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572

i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostu

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro z mężem popróbujemy zrobić sami sesje zdjęciowe :)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostu

Ja kupiłam tą torbę, bo mogę ją nosić też np. jak będę szła z dzieckiem na basen, albo później sama. Nie musi być tylko do wózka.

małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
    Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
    U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
    Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwa

Laura, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, Pati Belgia, jasmine89, Martucha86, Zetka, futuremama, aaaaga, lys, magda sz, mamasia, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryka mojej Zuzi :) kupiona za 320 zł

10d8g1s.jpg
    3478pdj.jpg
    no i fotelik
    clr9j.jpg
    33w8b3t.jpg

i krzesełko do karmienia
    2rcbuk0.jpg
    ps: przepraszam za bałagan, ale to jest pokoik Zuzi, jeszcze nie zrobiony, bo zabrakło funduszy, na razie mała będzie spała z nami w salonie.

A powiedzcie mi mamusie czy można brać tapicerkę od wózka w pralce? I ten materac, bo przez to wykończenie w domu, troszkę mi się zapiaskował, zakurzył.

Pati Belgia, Laura, maaadzik1207, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu  mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca 

jasmine89, Paula_071, niecierpliwa, Lady Savage, Martucha86, Laura, Zetka, futuremama, aaaaga, KasiaeN., Pulpecja, lys, zabka11, maaadzik1207, Hermiona, chcebycmama, Y, rybka1988, Magd, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu  mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca 
    wspaniala wiadomosc!!!!!!

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady savage, ja wszystko posciagalam z wozka,nosidelka i nawet z moses basket - pranie po przeprowadzce a teraz by sie wypadalo zaczac pakowac...wpadne pozniej

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
    Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
    U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
    Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwa
    jak wyglada obserwacja blizny?bo mo nie chca zrobic po dwoch cesarkach i mam schizy:(wogole masz jakies bole tam czy nie w miejscu ciecia?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - super wiadomość:)

Jasmine - każą Ci rodzić naturalnie po dwóch cesarkach?

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:

Brawo!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    lady savage, ja wszystko posciagalam z wozka,nosidelka i nawet z moses basket - pranie po przeprowadzce a teraz by sie wypadalo zaczac pakowac...wpadne pozniej

A jak będziesz prać, w pralce? Na ile stopni? czy ręcznie?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super!

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wspaniałe wieści! !:)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    jak wyglada obserwacja blizny?bo mo nie chca zrobic po dwoch cesarkach i mam schizy:(wogole masz jakies bole tam czy nie w miejscu ciecia?
    Powiedział mi, że jest w stanie to ocenić przez usg dopochwowe. Ja też jestem po dwóch cesarkach i to jest u mnie główne wskazanie teraz do cesarki. Jeszcze przed ciążą trzech różnych ginekologów powiedziało, że nie ma przeciwkazań do ciąży, ale muszę się liczyć z kolejnym cięciem. Mój gin też pytał czy coś mnie boli w miejscu cięcia, ciągnie itp, ale nic takiego nie odczuwam.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ