X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rodzeństwo na początku mojej ciąży pozwalało sobie na żarty w stylu "ale jesteś gruba" i "wyglądasz jakbyś się zapuściła" (zawsze byłam szczupła lub nawet chuda, jak wszyscy w naszej rodzinie). Wiem, że to były żarty, ale wyglądam inaczej niż zwykle i nie czuję się z tym jakoś pewnie, więc kazałam im się w pewnym momencie zamknąć i tak nie żartować, bo to nie jest miłe. Trochę się zdziwili, ale od tamtej pory tego nie robią.

Bez stanika chodzę pasjami, ale po swoim domu. U dziadków chodzę w staniku, choćby sportowym lub górze od bikini, bo nie chcę epatować sterczącymi sutami (które mi jakoś niemiłosiernie urosły).

Co do zmian w wygladzie, to ogólnie nie licząc cellulitu nawet mi się podobają. W końcu mam okrągłe, kobiece kształty. Zawsze byłam kanciasta i bez talii, a teraz te cyce i brzuch tworzą nawet miłe dla oka linie, dla odmiany. Popatrzcie na to w ten sposób, dziewczyny :) I podobno facetom się to podba, cokolwiek by wcześniej nie mówili o Waszych elfich kształtach przed ciążą ;) Mój M. powtarza mi ciągle, że mi bardzo ta ciąża służy i że na buzi wyglądam ładniej, jakbym odłodniała o 10 lat (to nieźle staro musiałam wcześniej wyglądać :P).

Na obiad było spagetti (klasyczny sos: pomidory i zioła, trochę oliwek). Dziadkowie kroili makaron widelcem ;)

Paula_071, małaMyszka, Zetka, lys, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Marzy mi się taka torebka wiecie:
    w ogóle na tej stronie te torby są fajne, no ale ceny jeszcze lepsze, moja koleżanka ma taką i bardzo bardzo ją zachwala

http://torbydlamam.pl/product-pol-7047-Torba-dla-mamy-Babymel-Ella-Quilted-Pewter-2405.html

Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
    http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572

i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina! Jak tam twoi rodzice są jeszcze w Albanii? Słyszałam w radio, że dwoje Polaków zginęło... Weź ty kobieto, się z nimi skontaktuj!

Niby na tle rabunkowym, odłączyli się gdzieś od wycieczki...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hej dziewuszki. Cały czas podczytuję co tam u Was słychać, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do pisania.

Pati...trzymaj się w dwupaku.

Za oknem żar...większa część mojej rodziny pojechała na wczasy nad morze, a mi pozostało tylko przeglądanie MMSów od nich. Dzisiaj jest wesele znajomych, na które z wiadomych przyczyn nie idziemy (tylko do kościoła się przejdziemy). Smutno mi, bo czuję się jakoś tak poza życiem towarzyskim :( Wszystko dzieje się obok.

Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia... troszkę się wystraszyłam jak położna mówiła o jakiejś blokadzie bioder. A że ja mam ból lewego korzonka, to muszę to do porodu rozćwiczyć, żeby było mi łatwiej urodzić sn.

Ostatnio ścięłam włosy ... i mi się nie podoba... czuję się w nich mega nieseksownie... nie wiem co mi odwaliło (pewnie hormony)?

Julia codziennie się wypina, pręży. Czkawki ma 3-4 razy dziennie (jak zjem coś słodkiego najczęściej). Prawie wszystkie ciuszki już wyprasowane, wszystko już czeka na córcię.

Bosa Ty się tak nie śpiesz z rozpakowywaniem...pamiętaj, że 31.08 jest nasz ;)

Matko, ale mam zryty humor...
    Neyla pokaż się w nowej fryzurze :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wyglądasz bardzo ładnie wręcz świetnie :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magd Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magd fajne są takie torebki, ja kupiłam do wózka taką torbę:
    http://www.wmalymswiecie.pl/pacapod_torby_dla_mamy_i_taty/nowosc_pacapod_torba_dla,p1137057572

i muszę powiedzieć, że wydaje się super. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostu

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro z mężem popróbujemy zrobić sami sesje zdjęciowe :)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    bardzo fajna! mi ta od wózka średnio sie podoba i wydaje sie niepraktyczna, a chciałabym taką, która wygląda fajnie i jest właśnie praktyczna i do wózka i potem już tak po prostu

Ja kupiłam tą torbę, bo mogę ją nosić też np. jak będę szła z dzieckiem na basen, albo później sama. Nie musi być tylko do wózka.

małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
    Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
    U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
    Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwa

Laura, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, Pati Belgia, jasmine89, Martucha86, Zetka, futuremama, aaaaga, lys, magda sz, mamasia, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryka mojej Zuzi :) kupiona za 320 zł

10d8g1s.jpg
    3478pdj.jpg
    no i fotelik
    clr9j.jpg
    33w8b3t.jpg

i krzesełko do karmienia
    2rcbuk0.jpg
    ps: przepraszam za bałagan, ale to jest pokoik Zuzi, jeszcze nie zrobiony, bo zabrakło funduszy, na razie mała będzie spała z nami w salonie.

A powiedzcie mi mamusie czy można brać tapicerkę od wózka w pralce? I ten materac, bo przez to wykończenie w domu, troszkę mi się zapiaskował, zakurzył.

Pati Belgia, Laura, maaadzik1207, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu  mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca 

jasmine89, Paula_071, niecierpliwa, Lady Savage, Martucha86, Laura, Zetka, futuremama, aaaaga, KasiaeN., Pulpecja, lys, zabka11, maaadzik1207, Hermiona, chcebycmama, Y, rybka1988, Magd, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Melduje sie, skurcze ustaly. Jestem po badaniu I szyjka zamknieta wiec jutro ide domu  mam lezec I sie nie przemeczac. Najlepiej do 36 tygodnia ciazy. Strasznie sie cieszw. Mam wrocic do szpitala w razie gdyby skurcze byly bolesne. Wtedy od razu porodowka. Kamien z serca 
    wspaniala wiadomosc!!!!!!

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady savage, ja wszystko posciagalam z wozka,nosidelka i nawet z moses basket - pranie po przeprowadzce a teraz by sie wypadalo zaczac pakowac...wpadne pozniej

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Upal straszny, teraz tylko odpoczywam.
    Mloda waży ok. 2200g, wszystko ok, następna wizyta 25.07 i wtedy skierowanie do szpitala. Może się okazać, że zrobią cesarkę jeszcze przed 1.sierpnia, ale to zależy od stanu mojej blizny,gin ma ją sprawdzić na następnej wizycie.
    U Was widzę też upał daje się we znaki. Odpoczywajcie, mi się nie chce nawet palcem ruszyć.
    Pati trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze. W ogóle wszystkie trzymajmy się jeszcze w dwupakach przez te kilka tygodni, chociaż szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :-)ale te parę tygodni muszę być cierpliwa
    jak wyglada obserwacja blizny?bo mo nie chca zrobic po dwoch cesarkach i mam schizy:(wogole masz jakies bole tam czy nie w miejscu ciecia?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - super wiadomość:)

Jasmine - każą Ci rodzić naturalnie po dwóch cesarkach?

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:

Brawo!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    lady savage, ja wszystko posciagalam z wozka,nosidelka i nawet z moses basket - pranie po przeprowadzce a teraz by sie wypadalo zaczac pakowac...wpadne pozniej

A jak będziesz prać, w pralce? Na ile stopni? czy ręcznie?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super!

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wspaniałe wieści! !:)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    jak wyglada obserwacja blizny?bo mo nie chca zrobic po dwoch cesarkach i mam schizy:(wogole masz jakies bole tam czy nie w miejscu ciecia?
    Powiedział mi, że jest w stanie to ocenić przez usg dopochwowe. Ja też jestem po dwóch cesarkach i to jest u mnie główne wskazanie teraz do cesarki. Jeszcze przed ciążą trzech różnych ginekologów powiedziało, że nie ma przeciwkazań do ciąży, ale muszę się liczyć z kolejnym cięciem. Mój gin też pytał czy coś mnie boli w miejscu cięcia, ciągnie itp, ale nic takiego nie odczuwam.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ