X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już nie śpię.. Ehh okropne uczucie kiedy nie możesz zasnąć :/

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie o świcie...

Dzisiaj wstawałam trzy razy, co mi się nie zdarza...
    Nie wiem, czy to wina łóżka, czy tej ciszy na wsi?

Teraz sobie poleżę i może jeszcze pośpię.

Dzisiaj w planach opalanie nóg lub uciekanie przed słońcem... Okaże się ok. 10-11 jak będzie z temperaturą.

Miłej i w miarę chłodnej soboty!

Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możemy używać każdego kremu do opalania czy jakiś składnik jest niewskazany?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Padłam ze zmęczenia wczoraj.
    Oczywiście spać nie mogę , więc już jestem na nogach.Ale myślę,że to nerwy- ciągle chodzi mi myśl po głowie czy dobrze zrobiłam nie zostając w szpitalu. Mały się wierci i zastanawiam się czy wtedy znowu mu skacze tętno i co powinnam zrobić- ehhh. Byle do jutra- podjedziemy do szpitala do tej kumpeli, zrobi ktg i jak jeszcze raz wyjdzie ta tachykardia to zostanę. Ogólnie czuje się dobrze- nic nie boli, nie ciągnie tylko chodzę poddenerwowana,ale to pewnie podświadomość.
    Życzę Wam miłego weekendu- chłodnego, choć to niewykonalne.
    A i przyjeżdża dziś do nas moja świadkowa- przyjaciółka, nie widziałam jej parę mscy, więc może nerwy mi przejdą i Leon się uspokoi. Zostanie u nas do jutra.
    Powodzenia Siostry!

Weridiana, Laura, Y, Paula_071, małaMyszka, zabka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Jem sery pleśniowe jak mam ochotę. Zazwyczaj przetworzone termicznie, ale nie zawsze. Jedyne czego unikam z różnych względów, to dotykania surowego mięsa.

Postanowiłam od dziś zadbać o mięśnie dnia miednicy, bo do tej pory to bagatelizowałam sądząc, że mam silne, ale tu na wsi mam straszną alergie i kicham co 5 minut i dziś się okazało, że moje mięśnie wcale nie są takie silne jak sądziłam :( Jednak rosnący brzuch je nadwyrężył. Na szkole rodzenia fizjoterapeutak mówiła, że to wszystko jest ćwiczalne i żeby się nie przejmować, bo da się to ćwiczeniami naprawić. Co mnie ucieszyło, bo spotkałam się ze stwierdzeniem kiedyś, że po porodzie to już 'tak jest', że się nie trzyma. No więc własnie nie. Tak jest jak się nic z tym nie zrobi.

Dziś u nas podobno gorąco, ale na wsi to nie czuć, bo słoneczno i wiaterek. Na elektrycznym rowerze dziadka (żebyście widziały tę emerycka maszynę!) pojechałam do wsi obok nad wodę i czytałam sobie książkę na pomoście i nawet zrobiłam dwie długości pomostu żabką. Wiecie co? W wodzie nie czuć ciąży! Jak wrócę do domu muszę zacząć znowu chodzić na basen (przestałam bo wyrosłam z kostiumu kąpielowego).

Od sierpnia będę miała kartę multisport, co mnie bardzo cieszy, bo miałam mieć dopiero po roku pracy, czyli od października, ale zmianili zasady i teraz mogę już. Fajnie, bo w naszej szkole rodzenia są różne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a potem dla mam z dziećmi i honorują kartę.

Małgosia, dzięki za odpowiedź o szpitalu. Ja myślę o Rydygierze, ale może jeszcze rozważę Żeromskiego. Jeśli będę miała ujemny GBS (oby!) to spróbuję sił w kwalifikacji do Domu Narodzin przy Rydygierze. Głowny plus, że potem można już w pierwszej dobie wyjść do domu.
    Tak w ciąży w wodzie nic nie czuć
    Super się pływa. Ale ja bym nie ryzykowala w tym tygodniu ciąży chodzenia na basen. Za dużo Ludzi a przez to bakterii które Przed porodem zwiększają ryzyko zakażenia..

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    ja preferuje horrory, ale widzialam kilka lat temu "bez mojej zgody" porusza(przynjamniej mnie)jak nie wiem.

Też kocham horrory :) na okres ciąży jednak zrezygnowałam z takiego typu filmów, by moje dzieciątko nie odczuwało ciągle strachu, ale kilka nowych horrorków mam pościągane to jak tylko się urodzi to sobie odbiję :) mam nadzieję :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to witamy się, nocka przespana :) śniadanko spałaszowane, cukry pomierzone :) teraz jedziemy na zakupy, a potem pokaże Wam pojazd mojej Zuzi :) wrześnióweczki widziały, a Wy nie :) więc muszę nadrobić, a że karta od aparatu wczoraj przyszła to nic tylko pstrykam i pstrykam :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja też nie mogłam spać
    w nocy przeszla burza ale i tak bylo duszno

dzisiaj w planach plaza :-)

Milej soboty I zdrowka zycze

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Cala noc się kręciłam tak gorąco. Nie da się żyć...wiatrak chodził cala noc ale słabo to cos dawało.
    Łóżeczko w końcu stoi mąż wczoraj rozłożył :)
    I kolejna moja koleżanka urodziła wcześniaka aż zaczynam się bać bo 22 zarezerwowałam wczasy nad morzem na 5 dni:)

Pati minęły skurcze??

Psioszka będzie dobrze,podświadomość robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 07:55

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy soe w 36 tyg coraz bliżej do ciąży donoszonej:)

Martucha86, Laura, małaMyszka, Hermiona, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    u mnie za to w sypialni jest chlodek:)
    Zaraz biore sie za pieczenie chlebka:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Impreza udana wytrzymalam 4 godziny najadlam sie pysznosci i o to chodzilo no i zostalam dowartosciowana tyle komplementow wczoraj uslyszalam :-) i zjadlam przepyszny tort czekoladowy mmmm
    Upal od rana
    Milego dzionka

małaMyszka, Lady Savage, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowczki...

Wczoraj skurcze sie wyciszyly bo jeszcze tabletkie dostalam ale.dzis juz leze pod ktg I skurcze pisza sie na 110... czuje, ze mala jest juz nisko... od dzis nie dostaje juz tabletek. Lekarze nie bede ju powstrzymywali skurczy I wydaje mi sie, ze na dniach urodze.... mam strasznego dola... boje sie bardzo o mala bo to jeszcze nie jest jej czas....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    Dziewczyny ja to chyba wyjątek, zmarzlak niesamowity jestem ;)
    W ogóle nie jest mi gorąco, a jak jestem cały dzień w domu to skarpetki zakładam heh a tu takie upałyyyy!

Dziewczyny szpitalne jak się macie? Pati jak skurcze? no musi być dobrze!

Edit: Pati nie widziałam wcześniej twojego posta. Trzymaj się dzielnie!
    Życzę oby jednak mała jeszcze została w brzuszku, trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 08:08

Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana,
    Nadrobilam co tam u Was :)
    My nawet nienajgorzej spimy, jak juz zasne, to jest ok. Tylko dzisiaj o 6:30, przyjechal gosciu i zrzucal drzewo z auta i takiego halasu narobil, ze juz mamy po spaniu ;)
    Malamyszko, do nadmiernie pocacych sie stop polecam produkt z Biedronki, seria BeBeauty Foot expertiv, Kremowy zel do stop - antyperspirant. Jest o tyle super, ze chlodzi, stopki sie nie poca i maja przyjemny mentolowy zapach. Wzielam troche od niechcenia z polki, bo nie mialam czasu lazic po sklepach, a gu taka mila niespodzianka. W ciazy nie mam tego problemu, ale w ubieglym roku tak strasznie zaczely mi sie pocic stopy, ze az slizgaly mi sie w sandalach, co prawda nie smierdzialy, ale to slizganie koszmar. Pozniej moj mezus zaczal smarowac nim stopy i nawet po calym dniu w butach roboczych nie mialy "zapaszku".
    Psioszka nie zamartwiaj sie tym KTG, moze Leos byl po prostu bardziej aktywny. U mnie na pierszym KTG fikal jak malo kiedy. Polozna stwierdzila, ze rozbiegane dziecko, a wiekszosc zapisu wahala sie miedzy 160-175. Lekarz tez nie widzial w tym nic nadzwyczajnego. Jak sie duzo rusza, to i serducho przyspiesza.
    I jeszcze sie pochwale, wczoraj dostalam fotelik samochodowy, rozek, nosidelko (ale z tego raczej korzystac nie bede) i te niemieckie kropelki na kolke Sub ... (czy cos w ten desen). No i troche tych wkladek laktacyjnych ;) Komode kompielowa podrzuca za ok tydzien. Zamowie jeszcze kilka drobiazgow i synus moze sie rodzic :)
    We wtorek wizyta i wymaz na gbs.
    Milego dnia dziewczynki ;)

Laura, 0na88, Paula_071, magda sz, małaMyszka, zabka11, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    ja od 4 juz nie spie - jestem na wsi w domku u tesciow i kuzwa nie moge sobie miejsca znalesc.... niby ogrod , nawet basen zostawili rozlozony dla ochlody a ja siedzialam wczoraj caly dzien zamknieta w tym domu i nie wiedzialam co ze soba zrobic, do sklepu daleko , zywej duszy na okolo nie ma a ja czuje sie jakbym za kare tu siedziala - pierdziele ! jade z mezem nad rzeke a po powrocie ciagne go do domu - to nie dla mnie.

Ruchy Zoski sa coraz bardziej bolesne , i jej napor na moja miednice , biodra tez... co 30 minut w nocy sie krece i musze zmienic bok tak bola mnie te biodra , a ona przeciez bedzie jeszcze ciezsza - nie wiem czy wy tez tak macie czy moze jakas malo wytrzymala jestem na takie rzeczy?. Naszczescie te bole odczuwam tylko w nocy , w dzien jak chodze jest dobrze.

Milego dnia !

magda sz, Laura, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;)

Dziewczyneczki trzymajcie sie dzielnie :) wiem, że juz niedługo zostało ale jeszcze troszkę pasuje zostać razem z brzuszkami:)

Wczoraj byłam u siostrzenicy, powiem Wam że byłam w strachu jak nie wiem, Boziuuu jaka to malizna, takie 3 kg szczęścia, ale jaka grzeczniutka, tylko spi i je, nawet nosić jej nie trzeba:)
    Siostra wychodząc mówi popatrz na nią to wzięłam krzesło i siedzę przy łózeczko a ona do mnie że nie musze tak siedzieć tylko żebym czasem luknęła na nią.
    I wiecie co, chyba będe miała schiza bo co chwila patrzyłam, sprawdzałam czy oddycha ja k nie ruszała buzią, nie wiem jak my to będziemy spać w nocy z moim maleństwem, a może to przejdzie po jakimś czasie, zobaczymy...

Edittttt zaczynamy 9 miesiąc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 08:42

0na88, Martucha86, Maniuś, magda sz, Paula_071, Pati Belgia, Laura, małaMyszka, lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dzisiaj ciężko mi się spało, bo gorąco i się budziłam...
    Synek też troszkę nadaktywny chyba.

Psioszka, co do szpitala, ja bym zrobiła tak jak Ty. Samo leżenie w szpitalu w taki upał to na pewno w niczym nie pomaga, a skoro mają zrobić tylko KTG, to jaki sens?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dzisiaj ciężko mi się spało, bo gorąco i się budziłam...
    Synek też troszkę nadaktywny chyba.

Psioszka, co do szpitala, ja bym zrobiła tak jak Ty. Samo leżenie w szpitalu w taki upał to na pewno w niczym nie pomaga, a skoro mają zrobić tylko KTG, to jaki sens?

ja bym zrobiła identycznie, gorąc w szpitalu nie jest niczym dobrym, same bakterie, polezec mozesz w domku, tak że odpoczywaj i trzymaj sie !

magda sz, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ja wyjatkowo pospalam i dalej bym spala, o 4 obudzila mnie czkawka ale i tak zasnelam. Wczoraj brzusio mnie nastraszyl jak czekalam na meza pod jego praca, zabral mnie do srodka rozlozylam soe na fotelu, klima,nogi wysoko zarzucilam i uspokoilo sie. Wczesniej niby 2 kg ciasta plus upal moglo sie skonczyc zle. Wrocilismy z grila o 24 taka wymeczona i bardzo dobrze bo w koncu spalam jak zabita, nie zmienialam bokow jak co chwila ostatnio. No moja szarlotka to jakas porazka, zjadliwe to ale ani nie wyglada ani dupy nie urywa, znajomi zjedli chyba bojac sie mojej rekacji heheh
    Ona mnie tez ruchy bola, czasem az do lez..zmieniam wtedy pozycje, troche pozaczepiam brzuch zeby zainteresowac moje dziecko innym narzadem niz np. Wkrecanie zarowek w moje biodra lub pachwiny :)
    Pati dalas z siebie wszystko, przy takim stresie jaki mialas w ciazy naprawde dlugo wytrzymalas, trzymam kciuki zeby jeszcze z 2 tyg niunia posiedziala.
    Jedziemy zaraz po farby do leroya - w koncu :)

Paula_071, Pati Belgia, Laura, zabka11, małaMyszka, 0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ