X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś gołąbki od mamy :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykładowy link do ramki, ja mam właśnie taka.

http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-zoom-me-nowa-niespodzianka-i5523737094.html

miru to ja bym dzisiaj na Twoim miejscu poszła się nażreć kebabów i pizzy :P bo teraz nie wiadomo kiedy będziesz miała okazje. Tak tylko gadam na rozluźnienie nerwów ;) ale tak na serio to ja bym poszła :P

ps u nas przy porodzie też nie można było jeść, mało tego pić nawet za bardzo nie pozwalali, tylko usta umoczyć. Wiec co szpital to inne zwyczaje.

ide zerknąć na wrześniówki, czy panikę u nich zasiałyście tymi porodami :P

Ewa123, niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a wiesz jak znieczulaja w Rudzie??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kwiaty niestety tez odpadają bo jest ich sporo u moich rodziców- a storczyków ma 4 ;p w kazdym pokoju jest :P

Chyba kupie jej wlasnie herbatki na wage jakies 2 + moze jakis dobry tusz do rzęs i np. kredke do oczu ?

Jejć tak cieżko tej mojej mamuśce coś kupic że szok..wszystko ma ...
    A moze ta mape zdrapke co kiedys pisalam...ja mamie kupilam byla zadowolona, tez podrozuje. Zdrapujesz miejsca w ktorych bylas.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie można jeść - picie, landrynki ewentualnie herbatnik, ale faceci to mogą, ja oczywiście nie zamierzam robić tych kanapek, mąż zawsze sam sobie robi, myślę że nie będziemy jechać po 1 skurczu do szpitala więc będzie miał czas i lepsze danie sobie przygotować.
    Położna mówiła że póki jesteśmy w domu to radzi się najeść bo pozniej nas przygłodzą.
    Ja myślę że faceci co by się nie działo to nie zapominają o głodzie nawet jak dziecko się rodzi, jeżeli chodzi właśnie o męski głód to zachowują się jak unga bunga człowiek pierwotny :)

Ewa123, Zetka, małaMyszka, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prototyp karuzeli, na razie przywiązane i przyklejone na taśmę, teraz to przyszyje żeby było równiutko i delikatnie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fc88b44f5f8.jpg

Martucha86, psioszka11, Ewa123, Paula_071, lys, aaaaga, mamasia, niecierpliwa, ainer85, Laura, gianna88, Y, Zetka, 5ylwia, Aga89, małaMyszka, 0na88, bosa, Weridiana, kasiuleek, Lady Savage, witaminkab, zabka11, Hermiona, jesslin87, Migotkaa, Maniuś, Pati Belgia, chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdolne te nasze Sierpnióweczki- super Madzia.
    A ja pomidorówkę ugotowałam, już mi się chciało zupy, a że dziś chłodniej to akurat. Ja co prawda nie jestem fanką, ale mąż będzie zadowolony. A wieczorem mamy gdzieś wyjść na kolację- polecacie coś dziewczyny z Wro? Ja myślałam o meksykańskiej, ale sama nie wiem czy to jest na co mama ochotę?!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak jest zestresowany bądź zapracowany to potrafi cały dzień totalnie nic nie jeść.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jak ma nerwa lub zapracowany dzien p9trafi nic nie jesc

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja pomidorówkę ugotowałam, już mi się chciało zupy, a że dziś chłodniej to akurat. Ja co prawda nie jestem fanką, ale mąż będzie zadowolony. A wieczorem mamy gdzieś wyjść na kolację- polecacie coś dziewczyny z Wro? Ja myślałam o meksykańskiej, ale sama nie wiem czy to jest na co mama ochotę?!

My lubimy jeść w "Akropol na Solnym" (nie mylić z tym drugim Akropolem.)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Klinikach położna mówiła, że super sprawdzają się lizaki zamiast landrynek (bo można jest połknąć czy zadławić się nimi podczas skurczy) a lizaka wyjąć z ust na czas skurczy. Proponowała by wziąć też ze sobą żółty kisiel - jak będziemy mocno głodne to mąż zrobi i to chociaż trochę zapełni żołądek, a lepiej brać żółty, bo jak np. zwymiotujemy to będzie widać, że to kisiel, jak jest czerwony to nie wiadomo czy nie wymiotujemy z krwią.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:

Ja lubię www.kuznia-smaku.eu (kiedyś to się Oregano nazywało) oraz http://www.lamaddalena.pl/ (chociaż tam najbardziej opłaca się jeść zestawy lunchowe do 16:00, wtedy przystawka i danie jest za 25zł chyba, a pięknie podane, białe obrusy etc).

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh chciałabym żeby moj mąż mogl tak caly dzien nie jesc, u nas zwykle większosc kłotni jest przez to ze on jest głodny i mowi co mu slina na jezyk przyniesie i sie zaczyna awantura. Jak zje to jak ręką odjął z tym że ja jestem już wściekła bo mi nerwa przed tym ruszy.

Amberla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oregano znamy :),ale dziękujemy.
    Uciekam przygrzać zupkę, a później ma wpaść szwagierka.
    Do później.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczne te pompony.
    Jak dokończysz i zawiesisz to koniecznie fotkę pokaż :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Oh chciałabym żeby moj mąż mogl tak caly dzien nie jesc, u nas zwykle większosc kłotni jest przez to ze on jest głodny i mowi co mu slina na jezyk przyniesie i sie zaczyna awantura. Jak zje to jak ręką odjął z tym że ja jestem już wściekła bo mi nerwa przed tym ruszy.
    Mam to samo. Jak głodny to zły o byle co awantura ;) Dlatego zawsze wiem kiedy jadł coś w pracy w sensie jakiś obiad ';P

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no facet glodny to facet zly. Ja sie smieje do mojego ze ma tylko 3 szare komorki... Jedna od potrzeb fizjologicznych, druga od zaspokajania glodu i trzecia od spania i wstawania. Moj jak jest glodny to myslec nie potrafi normalnie delirke wtedy dostaje

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny z 3miasta a jak u nas na porodowkach z jedzeniem ja slyszalam zeby miec jakies herbatniki czy biszkopty na po pododzie zeby cos zjesc bo jak zlapie glod a do posilku daleko to lipa
    A naladowac energią baterie trzeba no i woda duzo wody

No właśnie nie wiem, bo jak pojechałam do szpitala to już na same parte i w godzinę syn juz był :)
    Woda na pewno, wydaje mi się ze potem głodna byłam bo to było o 23:20 a śniadanie dopiero rani, ale kurcze niewiele pamiętam.

Pamiętam ze w nocy zakładałam po ciemku te majtki siatkowe i się wkurzalam ze za małe kupiłam a okazało się ze próbuje wejść od strony nogawki :)

Aga, a Ty gdzie chcesz rodzic? Bo hak mój Mały się nie odwróci to chce na Zaspie choć nigdy tam nie byłam. Rodziłam w Wojewódzkim.

aaaaga, małaMyszka, ainer85, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiam sie na wojewodzki na drugim miejscu byla kliniczna ale Euforia pisala ze tam ciezko o przyjęcie no zobaczymy

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, śliczna karuzelka :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ