X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Hehe hehe hehe hehe hehe
    No ja wpakuję dużą wodę,2 małe z dziubkami dokupię, pieczywko waze wezmę to sobie pochrupię, kit kat mi przyszedł właśnie do głowy albo snieakers, dużą milkę...biszkopty, herbatniki, jakoś przetrwam noc - bo czuję, że pojadę po 2-3 w nocy urodzić...
    Jak teraz jechalam do szpitala to wzielam tylko wode, mydlo i koszule. Kolacje zjadlam o 18 i normalnie starcza mi to do rana, ale jak cala noc nie spalam to tak mnie zmozyl glod, ze juz bylam bliska napasc na szafki wspollokatorek, tak mi w brzuchu burczalo, ze myslalam ze padne, o 7.30 otworzyli sklepik i bylam pierwsza jak taki glomodor :P Maz przyjechal z cala reklamowa zarla, bo posilki to jednak porazka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:43

magda sz, Paula_071, małaMyszka, 5ylwia, Laura lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    heh Ewa nie ma nic gorszego niż głodny facet... nie wiem ile to będzie trwało ale wole żeby miał te kanapki jakby co niż jakby w środku miał iść do sklepu. Położna mówiła na SR że były przypadki zamawiania pizzy na porodówkę, oczywiście mąż nie miał prawa wejść z tym pudłem na oddział i musiał sam zjadać pod szpitalem :D

Madziulka uwierz mi ze w takich chwilach sie nie mysli o jedzeniu...
    Przy porodzie julci maz byl ze mna od 4rano wyrwany ze snu, mala urodzila sie o 11:11,maz do domu pojechal dopiero ok 17 wykapac sie i cos zjesc i o 19 byl z powrotem.

Zetka - dokladnie, tak jak pisza diewczyny..jesli zepsuli pozyczona rzecz, to powinni odkupic taka sama...takie zycie....

małaMyszka, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak teraz jechalam do szpitala to wzielam tylko wode, mydlo i koszule. Kolacje zjadlam o 18 i normalnie starcza mi to do rana, ale jak cala noc nie spalam to tak mnie zmozyl glod, ze juz bylam bliska napasc na szafki wspollokatorek, tak mi w brzuchu burczalo, ze myslalam ze padne, o 7.30 otworzyli sklepik i bylam pierwsza jak taki glomodor :P Maz przyjechal z cala reklamowa zarla, bo posilki to jednak porazka
    Postanowiłam, że jeśli na jutrzejszym KTG wyjdzie coś niepokojącego, czy na USG szyjka będzie krótka albo cokolwiek będzie z małym, to zaraz po powrocie pakuję mniejszą torbę i będzie na w razie czego...

Jestem tak zdenerwowana waszymi przeżyciami i różnymi zdarzeniami, że wolę się przygotować...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 5 miesięcy temu ta mała dama mieściła się w brzuchu mojej siostry :) Dzisiejszy wpis Euforii uświadomił mi, że już niedługo będę tulić swojego synka! A tak niedawno dowiedziałam się o ciąży! :)
    Już nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć naszych dzieciaczków!
    54e3e79c1353de10med.jpg

magda sz, małaMyszka, Martucha86, 0na88, niecierpliwa, Laura, gianna88, Kkarolinaaaa, Paula_071, Zetka, kasiuleek, Weridiana, ainer85, mamasia, Pati Belgia, Lady Savage, Y, lys, witaminkab, Amberla, sylwucha89, Maniuś, Migotkaa, chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej, że tak naprawdę prawie dwie z nas są już mamami - Miru trzymam kciuki!!!!

chcebycmama lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela, takie coś czy zupełnie nie o czymś innym myślałaś?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5080d9a74ef.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:20

5ylwia, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Y, Amberla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z torba do szpitala juz od dwoch tygodni w samochodzie jezdze w razie W - choc ja to panikara jestem.

Szlafroka nie mam takiego cienszego , tylko w domu mialam gruby - wiec jednak go nie biore - zapoce sie w nim. Bede chodzila w koszulach po oddziale trudno.

Moja kuzynka co ma niecale 2 miesiace po mnie termin w poniedzialek ma sie zglosic na oddzial bo jej sie szyjka skraca + sterydy dla malucha na rozwoj pluc.

Jutro ide do swojej gin , ciekawe co u mojej szyjki slychac ciekawego.

Laura, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały coś bardzo leniwy dziś :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja na oddziale nie spotkalam zadnej kobiety w szlafroku, nawet cienkim, ale w taki upal to nic dziwnego ;)

Wiecie jedna nauczke wyciagnal moj maz z tego pobytu w szpitalu, od 2 tygodni prosze go by juz darowal sobie browarka w weekend, ale potem samej miekla mi dupa i mu mowilam, ze jak ma ochote to niech pije bo wszystko ok i w ta niedziele standardowo piwko juz sie chlodzilo, ale na szczescie nie zdazylo osiagnac odpowiedniej temperatury ;) A on zrozumial, ze w kazdej chwili moze byc potrzeba podjechac do szpitala czy do lekarza i zadeklarowal pelna abstynencje do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:24

0na88, Zetka, Laura, magda sz, gianna88, mamasia, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka u mnie podobnie

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też mam tylko gruby szlafrok i stwierdziłam, że w upały nie będzie mi wcale potrzebny.. ale jak leżałam w szpitalu i pielęgniarki wołały na ktg to kazały brać szlafrok żeby się przykryć i żałowałam, że nie mam.. Koszulę zawijasz do góry i leżysz z majtasami na wierzchu ;-) a tam różne osoby się kręcą! Jak mieliśmy szkołę rodzenia to dziewczyna leżała pod KTG a cała grupa zwiedzała porodówkę! Nie chciałabym wtedy leżeć w samych majtkach ;-)

0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja polozna mowila, zeby w drodze do szpitala jeszcze zjesc jakiegos kalorycznego batona , albo nawet dwa, typu Mars, Snicers. No i zeby uprzedzic meza, zeby nie gadal, ze jeszcze sie obzeramy po drodze. Przed nami ciezka praca i bedziemy potrzebowaly dodatkowych kalorii.
    W sumie w sierpniu czy lipcu czekolada w torbie, to chyba nienajlepszy pomysl - bedzie bardziej w formie plynnej i bardziej sie tym upaciamy niz najemy. Ja tez na porodowke planuje przemycic jakies batoniki musli albo biszkopty, moze rogalik 7 days, no i chyba teraz sa jakies takie saszetki z musami owocowymi z Kubusia i tez cos takiego zabiore. Nie wiadomo ile bedziemy tam przebywac, moze byc chwilka, a moze to nam zajac jednak wiecej czasu. Hehehe przezorny zawsze ubezpieczony ;)

niecierpliwa, 0na88, magda sz, Laura, gianna88, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Griszanka jak ostatnio wyjelam czekolade z szafki to byla jak plastelina ;)

Griszanka a Ty nie zdecydowalas sie na cc??

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka dzieki za podpowiedz z tymi musami :-)
    Wezme paczke biszkoptow te musy jakis batonik i tic taki zawsze mi mietowki pomagaja na pragnienie lub suchosc w paszczy no i wode.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po dłużej nieobecności:)
    Podczytywałam Was, ale nie jestem na bieżąco.
    Muszę trochę nadrobić bo widzę, że już niektóre są bliskie długo wyczekiwanej chwili- przyjścia na świat małego cudu:)

Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze.

Dzisiaj zaczynamy 35tc i mieliśmy wizytę:)
    Synuś jest podobno duży. Waży 2700g!:) Za dwa tygodnie wizyta i ściągamy krążek;P I też rozpocznie się wyczekiwanie:)

Dzisiaj zaczęłam prać ciuszki. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle
    będzie z tym pracy ;)

Pokój prawie gotowy. Jeszcze w piątek ma przyjść szafa. Oj jak ten czas zleciał...
    :D

Pokój prawie gotowy. W pią

niecierpliwa, magda sz, aaaaga, Laura, 0na88, gianna88, Martucha86, mamasia, Pati Belgia, psioszka11, Lady Savage, małaMyszka, Y, witaminkab, Amberla, Weridiana, zabka11, lys, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka dzięki za linka do salonu. zrobię rozeznanie :)

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak leze, mysle i jakos nie dociera do mnie, ze sierpniowki zaczely sie rozpakowywac ;) Ciekawe co tam u euforii i jej synka, jak Antos sobie radzi, jak mama sie czuje :) Z niecierpliwoscia czekam na jakies info :)

Zetka, gianna88, Pati Belgia, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kurcze tak leze, mysle i jakos nie dociera do mnie, ze sierpniowki zaczely sie rozpakowywac ;) Ciekawe co tam u euforii i jej synka, jak Antos sobie radzi, jak mama sie czuje :) Z niecierpliwoscia czekam na jakies info :)
    Mam to samo :) zlecialo :)
    Z jednej strony bardzo się ciesze, bo nasze dzieciaki juz prawie donoszone, a z drugiej jestem przerażona. Teraz jeszcze potencjalna cesarka, nie mam o tym pojęcia jak się odbywa co potem jak radzić sobie z tą rana. Przeraża mnie to wszystko. W pierwszej ciąży jakoś bardziej lajtowo w moim mózgu było :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mam to samo :) zlecialo :)
    Z jednej strony bardzo się ciesze, bo nasze dzieciaki juz prawie donoszone, a z drugiej jestem przerażona. Teraz jeszcze potencjalna cesarka, nie mam o tym pojęcia jak się odbywa co potem jak radzić sobie z tą rana. Przeraża mnie to wszystko. W pierwszej ciąży jakoś bardziej lajtowo w moim mózgu było :)

A ja Ci powiem, ze jak zobaczylam jak u nas w szpitalu podchodza do ciazy przenoszonej to "ciesze" sie z cc.
    Wlasnie wyczytalam u czerwcowek, ze na rane po cc rewelacyjnie sprawdzaja sie plastry sutricon, moze ktorejs cesarzowej sie to przyda ;)

Zetka jeszcze moze sie obroci ;)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam bać sie porodu jestem przerazona

Zetka, 0na88, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ