SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:A ja Ci powiem, ze jak zobaczylam jak u nas w szpitalu podchodza do ciazy przenoszonej to "ciesze" sie z cc.
Wlasnie wyczytalam u czerwcowek, ze na rane po cc rewelacyjnie sprawdzaja sie plastry sutricon, moze ktorejs cesarzowej sie to przyda
Zetka jeszcze moze sie obroci
Mam nadzieje
Mi się strasznie rany goja.2 lata temu miałam wycinane znamię na udzie, blizna 5cm i do tej pory bordowa, gruba, nic nie zbladla.
No ale najbardziej przeraza mnie to ze trzeba leżeć, nie można podnosić itp.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Ja zaczelam bać sie porodu jestem przerazona
Aga ja własny e od kilku dni tez
Do tej pory jakoś o tym nie myślalam. A że pierwszy był całkiem całkiem to założyłam ze tez tak będzie, ale teraz dotarło do mnie ze niekoniecznie tak musi byćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:
5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
tez sie cholernie boje porodu , nawet nie bolu tylko czy wszystko bedzie ok z dzieckiem i ze mna.
Moja matka tez panikuje i mowi ze jak tylko zaczne rodzic zebym dala jej znac to polozne zacznie obdarowywac... nie widze w tym sensu bo przeciez sa dyzury- ale moja mama to rocznik kiedy uwaza ze jak nic nie dalas to nic nie zalatwisz .Zetka, małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Fakt Griszanka jak ostatnio wyjelam czekolade z szafki to byla jak plastelina
Griszanka a Ty nie zdecydowalas sie na cc??W koncu nastawienie, to polowa sukcesu. A moj synus to taki grzeczny chlopak, na pewno mamie pomoze
niecierpliwa, Zetka, małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja tez się boję, właśnie nie bólu, ale że lekarze coś spieprza, że nie będę miała siły urodzić dziecka, a ktoś za późno podejmie decyzję o CC, że coś stanie się córci. Albo, że przenoszę, a w szpitalu będą mnie tak długo zbywac aż coś się stanie (moja koleżanka urodziła równo 2 tyg po terminie i nawet jej ktg nie chcieli robić, nie wspominając o zatrzymaniu w szpitalu). To mnie właśnie najbardziej przeraza. No ale trzeba być dobrej myśli, tyle kobiet rodzi i jest ok wiec i nam się powiedzie
Zetka, niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Mnie tez przeraza porod,ale nie bol tylko boje sie zeby wszystko bylo bez komplikacji..
No i mam nadzieje ze obejdzie sie bez cc,bo bardzo chcialabym urodzin naturalnie, przy cc boje sie tego bolu pozniej,dlugiego dochodzenia do siebie..no ale jak bedzie trzeba to trudno,liczy sie bezpieczenstwo.
W tamtym tyg.urodzila moja kolezanka coreczke,dziewczyna jest mega drobna,a dala rade naturalnie i jeszcze mowi ze to nie jest takir straszne;)
A coreczka wcale mala nie byla,taki sredniaczek:)
Wiec jak ona dala rade z tymi maluskimi bioderkami to ja z wielka dupa tym bardziej:pZetka, małaMyszka, Weridiana, zabka11, chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość
-
Przyszlo zamówienie z apteki, jak mąż zobaczyl ile tego, aż się za głowę złapał. Wzięłam tez stanik medela, bo brakowało mi troszkę do bezpłatnej wysyłki i jest całkiem spoko. Jeszcze z jeden dokupie i tyle póki co. No i dziś chyba zaaplikuje sobie te złuszczaJace skarpety. Magda Ty powinnaś jakaś premie dostać za taką reklamę
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, magda sz, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kochane mam dobre wieści
Do mnie dzis zadzwonił znajomy mechanik i powiedział, ze znalazł mi auto. Hyundai santa fe. Powiedział, ze jest warty uwagi i kupna. Pojechałam, obejrzalam, przejechałem sie i kupiłam dzis zarajestrowalam i jutro jadę odebrać. Nareszcie jestem spokojna. Dzis ciage leżę, za wyjątkiem kiedy pojechałam obejrzeć auto i po ubezpieczenie. Także juz teraz na spokojnie.aaaaga, psioszka11, Zetka, Laura, ainer85, Paula_071, małaMyszka, mamasia, Y, magda sz, Weridiana, zabka11, sylwucha89, lys, Maniuś, 0na88, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:hmmm... wpieprzylam 0,5 kg bobu - rozerwie mnie przeciez
Teraz męczą mnie mega gazy, a co dopiero po bobie heheheheeh ale za to jutro... Oj jutro... Zasadzę kilogram!!!!Zetka, kasiuleek, Weridiana, zabka11, ainer85, Maniuś, 0na88 lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:kurde!! ale podoba mi się pierwsze dzieciątko na pierwszej stronie
!!! nie mogę się napatrzeć
kasiuleek lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Mąż mi odebrał te globulki robione w aptece. I kurcze nie wiem gdzie je trzymać, w lodówce? One w sreberko są zawiniete.
Zetka lubi tę wiadomość
-
ha, ha! nie mogę z mojego męża
ostatnio go zapytałam, bo gdzieś dojrzałam, że za punkty vitay można sobie wziąć dzbanek brita czy zbiera na coś konkretnego
powiedział, że nie to ja do niego czy moglibyśmy wymienić na dzbanek do wody, bo mamy punktów nawet więcej to powiedział, że zobaczy, a dziś przyszedł z dzbankiem dafi, ale takim do którego też można stosować filtry maxtra
kurcze chyba szkoda mu jest tych punktów, a później wyjdzie na to, że przepadną
ach ta męska logika
małaMyszka, Laura, magda sz, Paula_071, Y lubią tę wiadomość
-
U nas można jeść. Położne w sr o tych kanapkach mówiły, żeby mąż przygotował sobie i żonie głównie jakby chciała się posilić. I przekąska tez ma być w torbie.
Mamasia mojemu tez zawsze szkoda punktów i mówi, że lepiej nazbierac na coś dużego ☺małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:ha, ha! nie mogę z mojego męża
ostatnio go zapytałam, bo gdzieś dojrzałam, że za punkty vitay można sobie wziąć dzbanek brita czy zbiera na coś konkretnego
powiedział, że nie to ja do niego czy moglibyśmy wymienić na dzbanek do wody, bo mamy punktów nawet więcej to powiedział, że zobaczy, a dziś przyszedł z dzbankiem dafi, ale takim do którego też można stosować filtry maxtra
kurcze chyba szkoda mu jest tych punktów, a później wyjdzie na to, że przepadną
ach ta męska logika
ja znalazłam wczoraj w Auchanie britę z 4 filtrami za 79,99 - czyli tyle ile musiałabym zapłacić za taki z allegro z przesyłką...
no cóż, pojedziemy chyba po dzbanek i nawilżacz, to będzie dwa w jednym i z głowy...mamasia lubi tę wiadomość
-
Aż łezka poleciała ze wzruszenia jak przeczytałam że Euforia urodziła. Gratulacje kochana!
Nie spodziewałam się wchodząc tutaj dzisiaj takich wiadomości!
Miru- powodzenia:) Trzymamy kciuki:)!
W zeszłym tygodniu na szkole rodzenia położna też wspomniała, żeby zabrać na porodówkę banana albo jakieś ciastka;)
małaMyszka, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość