X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Ambrela, takie coś czy zupełnie nie o czymś innym myślałaś?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5080d9a74ef.png

Amysia - super ;) Nie przypuszczałam, że jak napiszę, to dostanę od razu propozycję. Raczej pomysły, a tu taka niespodzianka ;) Jednak dziewczyny, stanowimy zgraną grupę i naprawdę jesteście świetne i sobie pomagamy :)
    Amysia - litery miałam bardzo podobne o ile nie identyczne
    Jedyna różnica - to że literę "Ł" przekręcił kuzyn - w sensie że nie była w jednej linii z resztą, tylko się chybotała jakby miała spaść.
    Ale Twoja wersja bardziej mi się podoba. Jeśli pozwolisz to ją wykorzystam ;)

magda sz, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, Maniuś, Y lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,czas leci to i tyle stron nam wybilo:) jednak jestesm tu od listopada (ja od polowy grudnia;)
    Boze dziewczyny..ja na poczatku ciazy sobie myslalam -ojej ile to czasu,jak to daleko..a tak naprawde to ciaza jest dosyc krotkim okresem, tak jak sie mowi 9miesiecy-oho jak to duzo, moze i duzo ale mija blyskawicznie :)

Weridiana, Zetka, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czas mija błyskawicznie, ja też mam takie odczucia :)
    Całkiem niedawno był test a tu już prawie poród :)

Fajnie że jest to forum, dużo dowiedziałyśmy się od siebie nawzajem i wsparcie też każda z nas ma tutaj :)
    A za chwilkę bo to już tylko chwilka będziemy wrzucać zdjęcia naszych maluszków i oczywiście wspierać się w chwilach wychowawczych ;)

Weridiana, Zetka, zabka11, Paula_071, małaMyszka, ainer85, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej KasiaeN ? mamy list gończy wysłać? :) odezwij się bo Cię namierzymy :P

No powiem Wam że trudno mi było uwierzyć że wstawiam na 1 stronę- Witamy na świecie.. takie to nierealne że się już u nas zaczęło :)

Weridiana, mamasia, Zetka, zabka11, Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, ainer85, Maniuś, witaminkab, 0na88, Y, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati z tym autem to mial byc Peugeot lub Kia, a tutaj niespodzianka :-)
    Haha gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta ;-)

Oczywiście zartuje, fajnie ze jeden "problem" z glowy

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o znaki zodiaku to Antos to chyba raczek?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • amysia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela oczywiście, że możesz to wykorzystać. mogę Ci to wysłać w krzywych. to też kolorki będziesz mogła pozmieniać jakbyś chciała. Tylko ja to tak bardzo amatorsko (grafik jakby to zobaczył, to by się pewnie śmiał, że wszystko zrobione na piechotę).

Jeszcze chciałam zameldować, że miałam dziś wizytę kontrolną. Synek waży już 3130g i jego wymiary odpowiadają na 37t i 3d. także już jestem przerażona tym, że jak uparcie będzie chciał siedzieć do 40tc, to na bank przekroczy 4kg...i co wtedy? zaczynam się martwić.

Muszę się zacząć pakować do szpitala...

mamasia, Weridiana, magda sz, Amberla, Pati Belgia, Zetka, zabka11, Paula_071, małaMyszka, lys, niecierpliwa, Laura, ainer85, Martucha86, Maniuś, Aga89, 0na88, chcebycmama, Y, Neyla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pati fajne autko, wygląda super :)

Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, tak raczek, bo ja jestem 06.07 i też raczek :)

Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś, chyba niecierpliwa pisała o plastrach Sutricon. Cóż, powiem tak. Przed swoją cesarką też mi je moja gin polecała i czytałam super opinie.... Ale jednak to nie dla każdego. U mnie kompletna tragedia!!!
    Miałam cienką bliznę, która się dobrze goiła. Zaczęłam naklejać sutricon.... O i masakra - zrobiły mi się dwa zgrubienia - myślałam, że mi się blizna rozchodzi. Poszłam do chirurga - męża mojej gin... Co się okazało. To wina plastrów. Ograniczały dostęp powietrza czy coś i zaczęły mi włosi wrastać - wdał się lekki stan zapalny :/ do tej pory mam dwie malutkie białe kropki jak blizna. Gdyby nie to moja blizna byłaby idealna - cieniusia blada niewidoczna i tak nisko, że mało który ginekolog tak robi :) W opakwoaniu jets 5 plastrów. Na tak małą bliznę można je pociąć na 4... Ja nawet jednego z tych grubych nie zużyłam. Pozostałe 4 sprzedałam na allegro. Po tym co mi zrobiły chciałam się jak najszybciej pozbyć ;)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa... dziewczyny, które zakupiły Termometr BEZDOTYKOWY Microlife NC150, jakie są Wasze opinie? :) warto? :) bo część miała testować na mężach, ale późiej chyba nie było opinii albo mi umknęły :P

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amysia wszystko naj naj z okazji urodzin !!!:-D :-)

amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Weridiana, tak raczek, bo ja jestem 06.07 i też raczek :)
    Oooo... to spóźnione życzenia urodzinowe :) łagodnego porodu, zdrowiuśkiego bobaska i czego tylko sobie życzysz :-*

Weridiana, amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pati z tym autem to mial byc Peugeot lub Kia, a tutaj niespodzianka :-)
    Haha gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta ;-)

Oczywiście zartuje, fajnie ze jeden "problem" z glowy
    No wyobraź sobie kochana jaka byłam zaskoczona swoją własna decyzja :-) ale głownie przekonał mnie tez znajomy mechanik bo sam osobiście sprawdził auto a ufam mu w tych sprawach w 100%. Moje dwa poprzednie auta tez on mi znalaz i sprawdził. I nigdy nie miałam z nimi problemu. Wymieniłam bo w miarę jedzenia, apetyt rośnie ;-) mam nadzieje, ze nie pożałuje tej decyzji :-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No Pati fajne autko, wygląda super :)
    Madziu mi sie podoba, ze jest duże i przestronne w środku i ma klimatyzację z klimatronikiem. To dla mnie ważne. Głupie przyzwyczajenie :-)

magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Amysia czemu się nam nie chwaliłaś że świętujesz urodzinki.
    Także spóznione najlepsze życzenia urodzinowe, zdrówka, dużo życzliwości w szpitalu, porodu takiego jak sobie wymarzysz, pociechy z męża i spełnienia marzeń :*

Ja mam tego Microlifa mierzyłam kilku osobom no i chyba dobrze bo pokazuje różne temp. jak miałam nagrzane czoło od suszarki to też pokazało mi dużo więcej. Jak porównywałam z takim pod pachą różnic była 36.6 -czoło 36.8 pod pachą także takie odchylenia można przyjąć :)

amysia, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amysia spełnienia marzeń i szybkiego i bezbolesnego porodu :-)

amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    No wyobraź sobie kochana jaka byłam zaskoczona swoją własna decyzja :-) ale głownie przekonał mnie tez znajomy mechanik bo sam osobiście sprawdził auto a ufam mu w tych sprawach w 100%. Moje dwa poprzednie auta tez on mi znalaz i sprawdził. I nigdy nie miałam z nimi problemu. Wymieniłam bo w miarę jedzenia, apetyt rośnie ;-) mam nadzieje, ze nie pożałuje tej decyzji :-)

Fajne autko:-)
    Mysle ze dobrze zrobilas,
    dobry mechanik to jak dobry fryzjer, potrafi doradzic gdy zna twoje potrzeby :-)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ladny samochodzik ! :)

Mamasia- ja mam microlife i jestem zadowolona, sprawdzalam i wydaje mi sie ze dobrze pokazuje :)

Pati Belgia, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Fajne autko:-)
    Mysle ze dobrze zrobilas,
    dobry mechanik to jak dobry fryzjer, potrafi doradzic gdy zna twoje potrzeby :-)
    Trafiłaś w samo sedno :-) a swoją droga to fryzjer by mi sie przydał ale tera to ja sobie mogę tylko pomarzyć do 36 tygodnia. Jesli oczywiście wytrzymam w dwupaku :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ