X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Nastawiam sie na wojewodzki na drugim miejscu byla kliniczna ale Euforia pisala ze tam ciezko o przyjęcie no zobaczymy

Ja do tej pory tez wojewódzki, ale przez te położenie pośladkowe to póki co Zaspa.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy bedziecie sie wspomagac zeby ulatwic przyspieszyc porod tzn po informacji ciaza donoszona np herbata z lisci malin duzo wiecej ruchu itp itd

Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Michaś sie pewnie jeszcze obroci

Zetka, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z tego co słyszałam w Wojewódzkim i na Zaspie nie można jesc, dozwolone są przeźroczyste płyny. Mimo to mam zamiar wziac jakies landrynki, biszkopty czy coś podobnego... po pierwsze oni cały czas nie siedzą i nie patrzą, po drugie skądś energię trzeba miec do rodzenia... tak mi radziły znajome - że lepiej miec niż nie miec - nie każdy też myśli o jedzeniu w takich chwilach oczywiście.
    Dla męża wezmę też jakieś batony - żeby nie padł, choc on akurat jak zestresowany albo zapracowany to nie je.

Magda śliczne te pompony! zdolniacha :)

aaaaga, Zetka, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kobitki czy bedziecie sie wspomagac zeby ulatwic przyspieszyc porod tzn po informacji ciaza donoszona np herbata z lisci malin duzo wiecej ruchu itp itd

ja będę, przyznaję bez bicia :] cholernie boję się przenoszenia ciąży i wywoływania z oxy. Herbata z liści malin, sprzątanie, mycie okien, dużo schodów, seks... Mam nadzieję mimo wszystko, że mój Syn będzie tak zaciekawiony światem, że wyjdzie w 38-39tc :]

Tu o metodach:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar. Co do medykamentów to nie wiem, co polecacie? Ale mam zamiar się już nie oszczędzać, łazić, seksik, sprzątanie duże :)
    Z synkiem użyłam wannę w sobotę a w niedziele od 5:30 skurcze :)
    I też nie wiem kiedy do szpitala? Ja miałam mega nieregularne skurcze. Czasami co 20min a czasami co 5min. Przetrzymalam w domu od 5:30 do 21:50. O 23:20 Jaś juz się urodził. Teraz boje się żeby za późno nie dojechać ale za wcześniej to tez kicha. No chyba ze będzie cesarka to chyba lepiej wcześniej.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super ta karuzela :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przyśpieszeniem to nie tak łatwo, gadałam z koleżanką z lipcówek- z grupy FB i wszystkie czekają, rodzą po 40 tyg jak już, ani mycie okien, schody, seks, herbatki nie pomagają :/ są wściekłe że to tyle trwa i siedzą jak na bombie.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ktoś zrobił koleżance na fb piękny tort !
    https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11694864_1099165753461615_7783411083042843838_n.jpg?oh=302d2e21dea9fcb786b5d5f999fceb59&oe=56153129

gianna88, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- ale super ta mapa zdrapka !! Kurde idealny prezent dla moich rodzicow ! Ale obawiam się ze jakbym dzisiaj zamówila to by przyszlo po niedzieli..
    ale jak nie teraz to na 100% kupię rodzicom taką mapkę jako dodatek do prezentu na Boze Narodzenie, rewelka :D
    Dzieki !!

Magda- jaka superowa ta karuzelka :) ! Fajowo wyglada :)

No i ja juz po wizycie :)
    +10kg moja Lusia powiedziała ze ładnie przybieram i ze przybrałam tylko tyle ile wazy ciaża :)

Usg nie bylo, tylko detektorem posluchałysmy serduszka :)

Na następnej wizycie GBS - czyli za 2tyg.

A zaraz bede jadła pyszny obiadek :)

Kotleciki drobiowe ziołowe z sosem pomidorowym +ziemniaczki+ surówka z piekińskiej i wielu innych warzyw :)
    W piątek oddajemy thermomixa rodzicom wiec musze sie nacieszyc i obiad wlasnie jest z niego, czuje jak pachnie-pieknie,a jak smakuje to sie okaze, najwyzej zjemy same ziemniaki z surówka :P

małaMyszka, kasiuleek, Weridiana, psioszka11, zabka11, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też nie można jeść.. Pamiętam jak moja siostra dostała pierwszą kroplowke w poniedziałek ok 18, a urodziła we wtorek o 15! Przez ten cały czas nic nie jadła! Była wykończona i nie miała siły.. Dla mnie to głupota! Dlatego położna powiedziała, że jak dostanę skurcze to najpierw relaksujaca kąpiel, później porządny posiłek i dopiero do szpitala.. Gorzej właśnie jak poród wywoływały jak u mojej siostry.. W takim przypadku trzeba coś przemycić bo inaczej sobie nie wyobrażam ;-)

Ten czas tak szybko leci! Moja siostrzenica urodziła się 5 miesięcy temu, dzisiaj zostawiliśmy ją na sekundę w leżaczku wracamy, a ona sobie siedzi zadowolona :) pierwszy raz sama usiadła mała spryciura :)

Paula_071, małaMyszka, magda sz, gianna88, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po poludniu

Bylam w hurtowni, kupilam tiule na pompony, filc na ksiazeczke zamowie z allegro bo jest 3 x tannszy, nawet wliczajac przesylke.
    Magda sz- dzieki za namiar na ta rurke pex- kupilam dzisiaj:) aaaaa i zmalpowalam od ciebie obiad na jutro- bedzie zapiekana cukinia z farszem mieskowym :)

miru- az mam dreszcze po tym, co napisalas....dobrze ze w koncu trafilas na lekarza ktory jest konkretny i nie boi sie podjacmdecyzji. jutro juz bedzie po wszytskim, bedziesz tulic maluszka.trzymaj sie dzielnie.

Migotka- mnie tez bola biodra wnocy, ogolnie bardzo ciezko i niewygodnie sie spi....

Lady- wspolczuje zlamanego palca...to niezle musialas w ta sciane zafasolic....

Czy wy tez macie uderzenia goraca????nawet teraz tak mam, ze sobie siedze i nagle oblewa mnie fala goracA, czuje jak plona mi policzki, uszy...trwa to kilka sekund,ale zdarza sie niemal codziennie i to nie tylko podczas upalow....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Magda śliczne te pompony.
    Jak dokończysz i zawiesisz to koniecznie fotkę pokaż :)

Oj to dopiero jakoś po 18-19 lipca po malowaniu ścian, wtedy mam już ciążę donoszoną więc sama będę malować żeby tam dać sygnał małej że może już się zacząć pakować do podróży na świat :)

Zetka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam uderzenia gorąca. I poty :)

Dziewczyny podanie linka do tej mapy zdrapki?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale zdolna bestia z Ciebie...

Teraz to mnie zaskoczyłyście tym jedzeniem. Nie wiem czy u mnie można coś wziąć.
    W razie czego wrzucę jutro jakiś prowiant do torby i niech czeka na odpowiednią chwilę.
    Nie pomyślałam nawet, że jak zacznę rodzić w nocy to coś do jedzenia dostanę dopiero rano...

Dobrze, że się pojawił temat. Od jutra magazynuję jedzonko...

Laura, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chodzi o to :) super prezent
    http://allegro.pl/scratch-map-deluxe-mapa-zdrapka-prezent-podroznika-i5217966849.html

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka hhahah jakie Ty magazyny chcesz robić? puszki, kiszone itp? Ja myślę żeby spakować sobie 2 butelki wody, krakersy, kisiel właśnie, czekoladkę (nie wiem czy ta czekolada dotrwa dnia porodu w torbie jak będę wiedzieć że tam jest:)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pocę zawsze i wszędzie... Bez względu na pogodę... No może dzisiaj jak wracałam ze szpitala, padał deszcz i na jednym zakręcie aż mnie zmroziło, to czułam ogromną ulgę i w końcu poty odeszły...

Amberla lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka hhahah jakie Ty magazyny chcesz robić? puszki, kiszone itp? Ja myślę żeby spakować sobie 2 butelki wody, krakersy, kisiel właśnie, czekoladkę (nie wiem czy ta czekolada dotrwa dnia porodu w torbie jak będę wiedzieć że tam jest:)
    Hehe hehe hehe hehe hehe
    No ja wpakuję dużą wodę,2 małe z dziubkami dokupię, pieczywko waze wezmę to sobie pochrupię, kit kat mi przyszedł właśnie do głowy albo snieakers, dużą milkę...biszkopty, herbatniki, jakoś przetrwam noc - bo czuję, że pojadę po 2-3 w nocy urodzić...

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru Kochana trzymaj sie dzielnie! Pozytywnie zazdroszcze, ze juz jutro Nathan bedzie z Wami. Ja mam jutro u niej wizyte i az boje sie isc :(
    Njecierpliwa spokojnie...kazda ciaza jest inna....ciebie tez przeciez w szpitalu badali inni lekarze i nikt nie podwazyl jej opinii....a jesli ona ma robic cc to tez inna sprawa niz w przypadku Miru...
    Spokojnie, bez paniki, na pewno jest u Ciebie wsyztsko dobrze.

Postanowilam zd do konca tego tyg.spakuje juz torby do szpitala...niech sobie stoja i czekaja na swoj moment....

U mnie znow zbiera sie na burze.....od jutra na szczescie juz normalna temperatura,ma byc 25 stopni, weeekend jeszcze troche mniej takze super. Zrobie przetwory i posprzatam w chalupie, bo przez te upaly nie dalam rady nawet odkurzyc....

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ