X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zetka ja to mam takie wrazenie jak by mi coś siedziało i trzymało pecherz zbey wolniutko leciało, nie ma takiego cisnienia i tylko powolutku
    Dokładnie od tygodnia mam tak samo, mimo dużej ilości moczu, on sobie ciurka i ciurka

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru po pierwsze najlepszego z okazji urodzin zdrowego dzidziusia i zdrowia dla Ciebie
    !#*!!*#÷% musialam wypikac no zesz qr...a ja pier.... Cycki opadaja rece tez i noz sie w kieszeni otwier bierz Miru wszystkie odmowy na pismie z uzasadnieniem popros o kopie ktg z tym tetnem 105 tez
    I moze faktycznie popros o rozmowe z ordynatorem w celu konsultacji masz takie prawo
    3Mam kciuki
    Ja 4 razy wstawalam przysnelam jak maz pozzedl do pracy ok 8 i tak spalam do 10 prawie plecy bola rano zawsze pachwiny i tylko rano stawia mi sie brzuch z 5 razy po kilka kilkanascie sekund
    Nie czuje innych skurczy no chyba ze jak dlugo chodze to to co biore za ruchy malego bolesne to wlasnie skurcze hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:17

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tez mam bawełniane kombinezony ale też cieplejszy misiowy.

Neyla, jak sobue radzisz z RLS? Mnie też czasami gnębi.

Zetka nie radze sobie :( Sa spokojne noce,a sa bardzo ciezkie. Wczoraj po godzinie przewalania sie na lozku zrobilam cw. na rozluznienie miesni miednicy (ze SR), potem polozylam sie na lewym boku z poduchami pod nogami i udalo mi sie zasnac zanim nogi znowu sie rozbiegaly.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru i najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie! Obyś juz nigdy nie trafiła na takich lekarzy, a maleństwo wkrótce juz usypialo w Twoich ramionach całe i zdrowe :-) !

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Miru współczuję. Jakbyś do tej pory miała za mało stresu :/ trzymaj się i walcz o swoje. Będzie dobrze, musi być :) Z okazji urodzin, życzę Ci aby ten okropny stres się jak najszybciej skończył, a Ty żebyś mogła się cieszyć zdrowym maluszkiem :)

Dziewczyny, widzę że wchodzimy w kolejny etap "poród coraz bliżej", a co za tym idzie nasz strach przed porodem się rozkręca na całego. do mnie dopiero po ostatniej wizycie dotarło, że mój maluch może być na tyle duży, że będę miała większy problem (niż przeciętnie), bo zawsze należałam do tych wyższych ale bez kobiecych kształtów. Ostatnie moje myśli krążą wokół tego co będzie jak on będzie taki duży...od jakiej wagi jest wskazanie do cc? (też nie brałam takiej opcji pod uwagę, ale teraz to chciałabym chociaż wiedzieć)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Miru - spełnienia marzeń Ci życzę i zdrowego synka. Żeby ten stres wreszcie się skończył. Trzymam kciuki! Moja koleżanka urodziła wczoraj synka. Rany, ale jej zazdroszczę :) bardzo bym chciała przyspieszyć czas, już tak czekam na sierpień i chwile kiedy przytule swoją Córeczke :) pachwiny, spojenie tez mnie bardzo bolą, zwłaszcza po wstanie z łóżka.

lys, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amysia to zalezy od szpitala, musialabys sie dowiedziec w swoim szpitalu

• lys Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru strasznie mi przykro, że taka sytuacja Cię spotkała. Ciężko jest mi sobie to nawet wyobrazić. Trzymaj się dzielnie i tak jak dziewczyny radzą, bierz cała dokumentację, odmowy itd na piśmie.
    Składam Ci także najlepsze życzenia urodzinowe - radości, zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka i wytrwałości.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... czekam na gościa od domofonu, bo coś szwankuje :-( [ domofon nie gosciu] miał być ok. 10, a jeszcze go nie ma, a ja na 11.30 się umówiłam do fryzjera podciąć moje klaki :-/ ciekawe czy przyjdzie

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia chyba generalnie jako wskazanie przyjmuje się wagę powyżej 4,5kg, ale też dużo zależy od lekarza oraz od budowy pacjentki, od tego czy pierwsze dziecko czy kolejne. Przed porodem mierzą miednicę, żeby określić czy jest ok do SN.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O lal wlasnie sie dowiedzialam ze jutro na sr idziemy na oddzial pozwiedzac :)

Kupilam dla mamy bon do rossmana za 100zl,upieklam babke cytrynowa i zaraz sie ogarniam i lece do niej! Jejc jak ja bym wytrzymala mieszkajac w innym miescie :o tydzien sie z rodzicami nie widzialam i taka zadowolona jestem ze juz sa!! :)
    I bedziemy robic placki ziemniaczane u mamy:)

A o 17:30 wyjezdzamy do drugiego miasta ze znajomymi na ted2,zapewne ostatni nasz wyjazd do kina z brzuszkiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:11

chcebycmama, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru w dniu Twoich urodzin życzę Ci abyś już niedługo tuliła w ramionach swoje szczęście, żebyś nie musiała nigdy więcej borykać się z takimi problemami, dużo szczęścia, miłości i wsparcia ze strony bliskich :*

A szpital to jakaś porażka, ciekawe czego jeszcze się dowiesz nim się wypiszesz. Szkoda że nie nagrałaś tego telefonem co mówią lekarze.

Zetka - ja mam mega bóle jak chce mi się siku i przetrzymam, wtedy wstanie z łóżka i pójście do toalety to jest droga krzyżowa dla mnie. Ciągnie mnie, piecze, boli no ból okropny!

Myszka co do wózka na spacer to ja kupiłam ceratke z canpolu i chcę nią wyścielić materacyk, na materacyk położyć pieluchę flanelową albo cieńki kocyk no i na to dzidzie i na dzidzie kocyk :) Taki jest plan.

Wiecie co pogoda mi się podoba 15-17 stopni, jest rześko i jest czym oddychać ale kurde jaka taka pogoda będzie jak będę rodzić to mój plan ubioru na wyjście licho wezmie- chciałam body na ramiączkach a na body welurowy pajacyk jakby było tak 22 stopnie. Nie mam tak malutkiego kombinezonu- chyba zakupię taki jeden.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam z grubsza- teściowa może wpaść na kontrole. Już mnie trzęsie na samą myśl, na to wyjście z nią na obiad- grrr...
    Lecę z Fado na spacer.
    Koktajl pycha,ale co zgagę mam - fuuuuuu.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu chłodniej. Babcia od rana chyba z 8 razy powtórzyła 'Zimno dziś' (demencja :( ). I jeszcze każe mi się ubierać, bo 'malutkiej musi być ciepło'. No, szlag mnie trafi zaraz. Chyba mi temperatura wewnątrz brzucha nie spadnie bardzo przy ponad 20 stopniach w domu. Jakoś przecież nawet przeżyłam zimę z płodem w środku! Ale w ramach kompromisu założyłam skarpetki ^^

Wczoraj byłam w lesie na grzybach, ale mnie burza wygoniła i dziadkowie znowu schizowali, choć mnie zaledwie deszcz pokropił. Czy oni zawsze byli tacy strachliwi? Przecież nowu - pogodę mamy w tym klimacie jaką mamy i nie raz w ciąży zmokłam, śnieg padał, grad padał, było zimno, było gorąco, taki lajf. Mam wrażenie, że oni by mnie najchętniej do inkubatora wsadzili, ale przecież na bogów - jestem stałocieplna, co oznacza, że NIE przyjmuję temperatury otoczenia.

Dziś przyjeżdża mój ukochany i moja siostra i spędzimy tu razem weekend. Wczoraj mieliśmy czwartą rocznicę ślubu, więc może pojedziemy gdzieś na fajny obiad. Szkoda, że nasza ulubiona knajpa w Kazimierzu Dolnym (U Fryzjera) się spaliła (ewidentnie razem z kucharzem), bo teraz nawet nie bardzo jest gdzie pójść.

Mamy kołyskę, taką: http://najtaniej24.com.pl/img/full-33111.jpg
    Wczoraj M. składał z kolegą i ciekawa jestem, ile przy tym whisky wypili, bo jak ostatnio wieszał z kolegami (trzema) telewizor na ścianie, to nawet nie dotarł potem do łóżka, tylko go rano znalazłam na kanapie w salonie :)

Miru, współczuję, szlag by mnie trafił na takie zmiany decyzji. Weź pisemne uzasadnienie odmowy, na wszelki wypadek. Ale też się nie przejmuj. Będzie dobrze. A lekarze to też ludzie, każdy ma inne widzi-mi-się, a niektórzy są na przykład głupi. I wszystkiego najlepszego!!!

Idę gotować obiadek. Miłego dnia!

Martucha86, psioszka11, Griszanka, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, aaaaga, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)!
    Miru bądź silna! Wszystko będzie dobrze! Cała ta sytuacja jest okropna ale przetrwacie ten czas!
    Przesyłam najlepsze życzenia :*!

Stasia wózek się już wietrzy i chyba mamy wszystko :) jeśli czegoś zabraknie Krzysiek szybko dokupi :)!

Miałam dziś ktg i pierwszy raz na zapisie pojawiły się skurcze...zapis trwał 40 min a skurcze była dwa :) co 20 min. No ciekawe czy coś z tego będzie :)!

Zostały nam dobre trzy tygodnie do terminu wiec nastawiam się ze w każdej chwili może się zaczac :)!

Codziennie śnie i czyms związanym z porodem i macierzyństwem.

Neyla, Lady Savage, małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się jak mi mąż tekstem dowalił "musisz dobrze zakrywać brzuszek bo mi dziecko zmarzniesz" :D Miałam ubaw z tego cały dzień i za każdym razem jak mi się przypomni.
    Teraz w nocy wojna o uchylone okno, bo marudzi że zimno a mi inaczej ciężko oddychać.
    W ogóle mam tak obolałe lewe żebra na dole że masakra. Jakby mi ktoś z pięści parę razy przywalił a to przecież tylko dzięki "delikatnym stópkom naszego dziecka" chyba że w nocy jakoś sobie krzywdę zrobiłam.

Neyla, Laura, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodac zdjęcie na forum bo mi cos się wgrać nie chce :/

A ja chodzę i wycieram siki,nauka siusiania do wc idzie nam strasznie....:( w niedziele synuś ma urodziny i zabieramy go na sale zabaw:) pobawi sie z braciszkiem:)

Hermiona moja babcia dzwoni do mnie codziennie i gada jak mam się ubrać i dzieci...co one mogą a co nie.

I dzis mój tatuś wędzi udka,mmmm juz bym chciała zjeść:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:02

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Miru najlepszego z okazji urodzin. Przykre to, ze tak szargaja Twoimi nerwami. Co tymi lekarzami kieruje? Ta rozmowa byla ponizej krytyki. Tak jak dziewczyny pisza, na pismie odmowa wykonania cc i wypis. A w poblizu nie ma innego szpitala z tym 3 stopniem?

Ofka pytala o koszule do szpitala, w sumie tez mam dzisiaj zamowic i sie zastanawiam nad jednym. Tez mam duze cycki. Jak sie pomierzylam to wychodzi ok 116 w obwodzie. Najwieksze jakie znalazlam, to w cyckach mierzone na plasko jest 2x55, czyli 110. I sie teraz zastanawiam czy nie bedzie sie rozlazic przy guzikach. Wiecie cyce jeszcze moga nieco nabrac, wiec boje sie, ze moze to byc spory problem i niemaly dyskomfort w szpitalu. Jeszcze sie okaze, ze bede musiala kupij jakas babciowa :(
    Moze, ktoras bylaby tak uprzejma i sprawdzila jak to jest u niej, szczegolnie te z duzymi piersiami. Czy jednak pomimo, ze wymiar na plasko jest nieco mniejszy, to cycki sie jednak mieszcza.
    Z gory dziekuje za pomoc.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boje się. Dziś mi opadł brzuszek. Ewidentnie, bo jeszcze wczoraj jak pisalyście o swoich to patrzyłam na mój i był pod żebrami, dziś już jest o wiele niżej. Chyba ze Mały się jakoś ułożył, może cud i główka w dół, ale ruchy czuje bez zmian. Boje się. Do tego plecy bolą tak po bokach, nie wiem czy to nery czy co. Ale smece :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze, jak to jest w przypadku kiedy nie mam jeszcze gbs a trafimy na porodowke? Tfu tfu

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ