SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:
wychowałam 13 dzieci jako niania
najmłodsze miało 9 miesięcy najstarsze 13 lat
więc wiem co się trudno ubiera a co nie
I moim zdaniem sukienki sie zawsze szybciej i łatwiej ubierało niż włąśnie pajacyki czy body.
Jest jednak dosc spora roznica miedzy noworodkiem, a 9 miesiecznym dzieckiem. Tak jak juz, ktoras z Nas tu pisala - Twoje dziecko i ubierzesz w co zechceszmałaMyszka, Weridiana, Paula_071, Amberla, Y lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:W ogóle to się witam, noc znowu bezsenna, non stop mnie łapią skurcze, i ból tej nogi, paracetamol i dodatkowy magnez nie pomaga.
Lady ja też miałam ogromne problemy ze skurczami łydek w nocy. Moja gin zaleciła mi na to 3x1 tabletka Aspargin i 2x1 tabletka Magne b6. Czyli rano aspargin i magne, w południe tylko aspargin i wieczorem znowu aspargin i magne. Skurcze jak ręką odjął. może też spróbuj:)KasiaeN., małaMyszka, Lady Savage, magda sz lubią tę wiadomość
-
ekropka wrote:Lady ja też miałam ogromne problemy ze skurczami łydek w nocy. Moja gin zaleciła mi na to 3x1 tabletka Aspargin i 2x1 tabletka Magne b6. Czyli rano aspargin i magne, w południe tylko aspargin i wieczorem znowu aspargin i magne. Skurcze jak ręką odjął. może też spróbuj:)
Mnie też ustąpiły skurcze łydek po asparginie a męczyłam się okrutnie!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane dziękuję za życzenia i ciepłe słowa.
Jestem nadal tutaj ale czekam tylko do obchodu i wypisuje się na własne rządanie. Albo dzisiaj albo w poniedziałek jadę do swojego szpitala ustawić termin cc.
opinia ? Mam pisemną opinie kardiologa, skierowane od Ordynatora i swojej lekarki.
dla nich ciaza wysokiego ryzyka choćby ze względu na poronienia.
dziś mały miał tetno 105 to na moje pytanie " i chce mi Pani wmówić ze to moje tetno było a nie dziecka " nic nie powiedziała.
Uslyszalam tylko tyle od dziewczyn- chcesz cc to daj kopertę 500 zł.
Krocze nacinaja w 90% bo jak twierdzą gdyby każda chciała rodzic bez to one tu po 24 h musialyby siedziećmałaMyszka, KasiaeN., Zetka, Weridiana, Paula_071, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wygrałam dosyć szybko z żelazkiem
Jeszcze tylko rutynowe sprzątanie
Co do tych bóli to właśnie miałam do Was pisać- czy bolą Was tak pachwiny,że ciężko Wam wstać z łóżka? Ból straszny zanim się rozchodzę. Jak już ruszę to nie boli,ale pierwsze kroki są najgorsze. I to ciągnięcie brzucha w dół. Wczoraj pytałam o to gin i mówiła,że to normalne, ale co boli to masakra.małaMyszka, KasiaeN., Zetka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Miru wrote:Kochane dziękuję za życzenia i ciepłe słowa.
Jestem nadal tutaj ale czekam tylko do obchodu i wypisuje się na własne rządanie. Albo dzisiaj albo w poniedziałek jadę do swojego szpitala ustawić termin cc.
opinia ? Mam pisemną opinie kardiologa, skierowane od Ordynatora i swojej lekarki.
dziś mały miał tetno 105 to na moje pytanie " i chce mi Pani wmówić ze to moje tetno było a nie dziecka " nic nie powiedziała.
Krocze nacinaja w 90% bo jak twierdzą gdyby każda chciała rodzic bez to one tu po 24 h musialyby siedzieć
Bosz co to za szpital! Jak dasz radę z mężem to zgłoś to gdzieś, bo to jest nie do pomyślenia!
Ja miałam podobną sytuacje w szpitalu w Zabrzu- jak będziecie chciały to kiedyś Wam opisze, jak mnie potraktowano. Po tym incydencie przenieśliśmy się właśnie do lekarza w Katowicach.
Mój mąż walczył z lekarzem, co prawda nie było szans na wygranie z dr w Polsce, ale nasmarowaliśmy na niego tu i ówdzie.niecierpliwa, małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Miru współczuję sytuacji z tym szpitalem, co za banda idiotów
Myślę, że uciekanie stamtąd to najlepszy pomysł... oby w Twoim szpitalu wyznaczyli szybki termin cc żebyś mogła już zaznac spokoju tulac Małego.
Wszystkiego dobrego i bądź dalej taka dzielna jak jesteś!
Niecierpliwa ale Ci fajnie, że masz termin cc:) W ogóle reszcie dziewczyn z terminami też zazdroszczę! Teraz to u nas jeszcze spoko jest, ale po lub chwilę przed 40tc to każdy minuta będzie jak siedzenie na bombie.
Byłam na badaniach w labo... fart, że 1 osoba przede mną to się nie musiałam przepychac :]
Miłego dnianiecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Miru! Co za skurwysyn !!! (Przepraszam za wyrazenie ale inaczej go okreslic nie mozna) zagrozenie zycia matki i dziecka to na co czekac!? Skoro dziecko juz jest rozwiniete,poradzi sobie na swiecie bez problemu,to czekac? Frajer///
Chcebycmama- ja sie interesowalam maxi cosi, powoem ci tak-jest cholernie ciezki,najciezejszy wozek jaki ogladalam:p
No ale przede wszystkim na nie bylam ze wzgledu na pałąk-problem ze spiworkiem,problem zeby nakryc dobrze nozki,dziecko tak swobodnie nie bedzie moglo siedziec jak czasami widze w wozkach gdzie palaka nie ma..małaMyszka, chcebycmama, Weridiana, futuremama lubią tę wiadomość
-
Krocze nacinaja w 90% bo jak twierdzą gdyby każda chciała rodzic bez to one tu po 24 h musialyby siedzieć
Miru, ale tak jak powiedziala Ci nasza lekarka zadaj pisemnej odmowy wykonania u Ciebie cc w trybie pilnym zgodnie ze skierowaniem.
A moze porozmawialabys z tamtejszym ordynatorem, podobno bardzo zyciowy lekarz?
Ja teraz zaluje, ze nie pozwalam szpitala w Rudzie za to, ze zle mnie znieczulili do laparoskopii. Wybudzilam sie w trakcie zabiegu, czulam okropny bol, slyszalam smiechy chichy calego zespolu, a nie bylam w stanie dac im znac, ze ja nie spie i wszystko czuje. Jak tylko calkowicie mnie wybudzili od razu to zglaszalam, ale mowili mi, ze mi sie snilo, ale to nie byl sen, to byl koszmar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:27
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Miru współczuję sytuacji z tym szpitalem, co za banda idiotów
Myślę, że uciekanie stamtąd to najlepszy pomysł... oby w Twoim szpitalu wyznaczyli szybki termin cc żebyś mogła już zaznac spokoju tulac Małego.
Wszystkiego dobrego i bądź dalej taka dzielna jak jesteś!
Niecierpliwa ale Ci fajnie, że masz termin cc:) W ogóle reszcie dziewczyn z terminami też zazdroszczę! Teraz to u nas jeszcze spoko jest, ale po lub chwilę przed 40tc to każdy minuta będzie jak siedzenie na bombie.
Byłam na badaniach w labo... fart, że 1 osoba przede mną to się nie musiałam przepychac :]
Miłego dnia
Ja tez bylam w labo i tez 1 osoba przede mna, ale pielegniarka zaczela prace nawet 5 minut wczesniejZmarzlam jak diabli, kupilam czeresnie i po sniadaniu zmierzylam cisnienie, zas podwyzszone, ale za chwile powtorze, bo mysle, ze za szybko po wejsciu na 4 pietro je zmierzylam
-
Miru! Strasznie współczuję! Mimo wszystko trzymaj się dzielnie! Dasz radę i urodzisz zdrowego i silnego synka.
W dniu urodzin życzę Ci żeby wszystko czego sobie wymarzysz się spełniło. Wiadomo, że teraz jest najważniejsze zdrowie, także zdrówka i wszelkiej pomyślności Kochana!
-
ekropka wrote:Lady ja też miałam ogromne problemy ze skurczami łydek w nocy. Moja gin zaleciła mi na to 3x1 tabletka Aspargin i 2x1 tabletka Magne b6. Czyli rano aspargin i magne, w południe tylko aspargin i wieczorem znowu aspargin i magne. Skurcze jak ręką odjął. może też spróbuj:)
Tak zrobię, bo masakra, jakby to można noga prawa była, to da się jeszcze rozprostować, albo masować stopę, to odchodzi skurcz, a mnie łapie tylko i wyłącznie w lewej nodze ;/ tam mam palec złamany i nic, tylko leżę i wyję z bólu, póki nie przejdzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru ty uciekaj stamtąd póki nie jest za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:40
-
My się witamy w 36 tygodniu.
Pogoda w normie, czyli deszczyk, słoneczko, chłodek...
Bardzo podoba mi się mój suwaczek. 35-35
Wczoraj zapytałam męża, jak przygotować wózek na spacer... Odpowiedz boska "no, normalnie wkładasz małego do wózka i śmigamy" pytam no tak ale jak wyścielić wózek, przecież nie położysz go na tym materacyku, tylko jakąś pościel czy kocyk trzeba włożyć... Masakra normalnie... Od wczoraj patrzę na wózek i nie wiem co po kolei włożyć w gondolę...
No i włączyło mi się myślenie na temat wagi małego... Czy przez przypadek nie ma za mało... Ale przecież gin by mi powiedziała, że coś się dzieje...
Martucha86, Weridiana, psioszka11, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny macie jakieś kurteczki dla maluchów? Pogoda dzisiaj 15 st... I co spacer z niemowlakiem w taka temperaturę?
Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość