SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka wrote:Hejka
Moze, ktoras bylaby tak uprzejma i sprawdzila jak to jest u niej, szczegolnie te z duzymi piersiami. Czy jednak pomimo, ze wymiar na plasko jest nieco mniejszy, to cycki sie jednak mieszcza.
Z gory dziekuje za pomoc.
Ja mam donice, zaraz zmierzemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
w Cycach ok 106cm, a zwykła bawełniana bluzka ma 44cm na płasko bez rozciagania i swobodnie sie w niej czuje, nie jest za opięta
Zmierzyłam od razu brzucho ok 105cmJestem wałkiem ! tyle samo w cyckach co i w brzuchu
małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Karolaa z gory bardzo dziekuje
Hermiona uwielbiam Twoje posty. Ty masz taki niesamowity dystans do ciazy i nie dajesz sie zwariowac. Babcie juz tak maja. Moja tesciowa to taka starsza pani dobrze po 70-tce. Ile razy uslyszalam, ze sie zle ubieram, ze pas ciazowy przy spodniach obciska brzuch i gniote dziecko, a w ogole fatalnie, ze nosze obcisle bluzki itp. Najlepiej namiot, welniane skarpetki itp. Juz mam przed oczami jak mi gledzi, ze zbyt lekko ubieram dzieciaka. U niej przepisem na wszelkie dolegliwosci jest wygrzanie, a w zasadzie przegrzanie.
Lady Savage to czy sukienka bedzie dobrym pomyslem okaze sie w praktyce. Kazdy robi jak chce. Ja nie widze problemu w przebieraniu takiego maluszka. Pamietam jak w dniu porodu pojechalam do mojej bratowej, ktora byla bardzo zmeczona po porodzie i wstawanie nie nalezalo do przyjemnosci. Jak nakarmila Marysie, wzielam od niej mala, przewinelam, przebralam, zapakowalam w rozek i oddlozylam do tego szpitalnego wozeczka-lozeczka. Nie kojarze, zeby byl to jakis problem, wrecz bylo to zdecydowanie latwiejsze niz przebranie starszego dziecka, bo byla mniej ruchliwaKwestia podejscia, przede wszystkim musimy do tego podchodzic bez strachu. Swojemu dziecku nie zrobimy krzywdy, nie ma sie czego bac
futuremama, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, Hermiona lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Kurcze... czekam na gościa od domofonu, bo coś szwankuje
[ domofon nie gosciu] miał być ok. 10, a jeszcze go nie ma, a ja na 11.30 się umówiłam do fryzjera podciąć moje klaki
ciekawe czy przyjdzie
-
Kkarolinaaaa wrote:w Cycach ok 106cm, a zwykła bawełniana bluzka ma 44cm na płasko bez rozciagania i swobodnie sie w niej czuje, nie jest za opięta
Zmierzyłam od razu brzucho ok 105cmJestem wałkiem ! tyle samo w cyckach co i w brzuchu
Dziekuje bardzo
Ja tez jestem walec - w brzuchu 118
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja własnie nie wiem o co chodzi z tymi "namiotowymi" ciuchami. Moja mama jakis czas temu mi dowaliła, bo spałam w luźnej koszulce męża, potem ubrałam ię w swoje ciuchy, zwyką bluzkę a ona na to: W tamtej lepiej wyglądałaś, nie było widać brzucha. A co przepraszam mam sie go wstydzić? Kocham najbardziej na świecie
Ale to moja mama ona zawsze coś dowali tak, że nie wiem czy to żart czy o co właściwie chodzi.małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
A ja znowu w łóżku. Nie wiem co mi się dzieje.
Aska87 wybrałaś szpital juz? Ja przed chwilą dzwoniłam do Wolskiego i znieczulenia mają być na pewno, ale od sierpnia a nie lipca. W sierpniu zadzwonię jeszcze raz i jak się potwierdzi to wybiorę NT a jak nie to zakopane.małaMyszka, Aska87, Aska87 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 37 tygodniu
ale ten czas szybko leci..
Euforia gratuluje! mam nadzieję, że czujecie się dobrze i niedługo dasz nam znać co u was słychać!
Amysia, Miru wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Miru mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dużo lepszy niż wczorajszy i niedługo będziesz się cieszyć Natanem w ramionach!
Bosa trzymaj się dzielnie jestem pewna że wytrwacie razem minimum te cztery tygodnie!
Odnośnie mężów zazdroszczę niektórym z was zaangażowania w ciąże.. My też długo staraliśmy się o Nikosia i byłam pewna, że będzie bardziej zaangażowany w ciążę, przygotowania itp ale niestety się pomyliłam.. Z natury nie jest wylewny, ale teraz im bliżej porodu tym coraz bardziej wypiera fakt że niedługo zostaniemy rodzicami i niczym się nie interesuje.. ehhhh nie będę smęcić ale nigdy nie czułam się taka samotna jak teraz chyba to jakaś depresja przedporodowa..
Ale z pozytywów byłam w środę na usg i z małym wszystko ok ładnie rośnie cały czas zasłaniał buźkę rączką ale wreszcie dał sobie cyknąć jedną fotkę na odczepnego z mega fochempostaram się później ją wrzucić. Waży już ok 2700 lekarz stwierdził, że rośnie dobrze i jeszcze ok kilograma może przybrać więc będzie książkowym średniaczkiem do tego z bardzo bujnym owłosieniem
no i jest strasznie podobny do ojca!
Odnośnie syndromu wicia gniazda, przepraszam ale nie pamiętam która z was pisała że nie wie co to jestja też nie wiedziałam (i myślałam że mnie ominął) do początku tego tygodnia, a teraz tylko sprzątanie i urządzanie mi w głowie
trochę późno ale lepiej późno niż wcale
Ja gbs miałam pobierany z pochwy i odbytu tak wymagają w naszym szpitalu, jeśli trafiłabym na porodówkę bez wyniku to podają antybiotyk.
Więcej nie pamiętam i postaram się teraz częściej udzielaćLady Savage, małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, magda sz, Zetka, Laura, chcebycmama, Martucha86, lys, Magd, Weridiana, futuremama, zabka11, Amberla, Paula_071, kasiuleek, Pati Belgia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Czyli taka 110 na moje cyce 116 powinna byc dobra.
Dziekuje bardzo
Ja tez jestem walec - w brzuchu 118
Ty jesteś ja waleca co ja mam powiedzieć 136 cm w brzuchu
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:I jeszcze, jak to jest w przypadku kiedy nie mam jeszcze gbs a trafimy na porodowke? Tfu tfu
Zetka, Magd lubią tę wiadomość
-
Futermama za czasow kiedy nasze mamy i babki chodzily w ciazy, jedynym i odpowiednim odzieniem byla wlasnie sukienka typu namiot i nie na miejscu bylo eksponowanie brzucha. A teraz jednak czasy sie zmienily i eksponowanie brzucha, to zaden powod do krepacji. Ja sie ciesze, ze tak jest, bo gdybym ubrala sie w namiot to wygladalabym jak wielka matrona. W luznych t-shirtach to chodze tylko po domu i to nie zawsze, bo czuje sie wtedy nienajlepiej. A tak to w dupie i w nogach nie przytylam , tylko brzuch i cyce wystrzelily, w dopasowanym ubraniu wygladam zdecydowanie lepiej i dla wlasnego dobrego samopoczucia tak sie bede nosic. W ogole milo jest slyszec od wszystkich w okolo, ze dobrze wygladam i ciaza mi sluzy
A jak ktos ma z tym problem, to jego problem a nie moj
Jak ktos chce, to zawsze znajdzie powod, zeby nas skrytykowac. W ubieglym roku zostalam skrytykowana przez zyczliwe kolezanki z pracy (obie ok 40-tki), ze cale lato nosze spodnie. Ja po prostu nie przepadam za sukienkami, a latem ze wzgledu na to, ze mam tegie uda i mi sie poca i obcieraja, tym bardziej nie chce sie meczyc. Predzej zaloze cos najesien, wiosne, zime, kiedy to moge zainstalowac sobie rajtki. Rozwalily mi konstrukcje jak uslyszalam, ze lato jest po to, zeby przewietrzyc psioche. Noz kurwa, myje sie i nie musze sie "wietrzyc"...małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, Zetka, Laura, witaminkab, Lady Savage, aaaaga, Neyla, Hermiona, lys, Magd, Weridiana, futuremama, zabka11, Amberla, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Rozwalily mi konstrukcje jak uslyszalam, ze lato jest po to, zeby przewietrzyc psioche. Noz kurwa, myje sie i nie musze sie "wietrzyc"...
zawsze mają coś do powiedzenia...lys, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Przyszły moje cycuchy do karmienia!!!
Jakie wygodne! O rany! Chyba będą moimi ulubionymi!
Nie są jakieś sexi, ale wygodne na maxa. Na metce zauważyłam, że to bon prix hahaha fajne mają odpięcie do karmienia, cały cyc na wierzchu. Elegancko!Laura, Lady Savage, Neyla, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość