X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja na szczęście byłam pewna swoich wyników i nie brałam pod uwagę tego antybiotyku.
    Słucham tętna co 2-3 h ktg i tak nie robili.mam szpital za rogiem i jestem u rodziców - ratowników medycznych.
    Wytrzymamy do poniedziałku mój syn jest silniejszy niż się wszystkim wydaje :)

Nie rozumiem jak ktg nie robili, pisalas ze na ktg tetno do 105 malemu spadalo??
    Jak lezalam to ktg 2 razy dziennie robili kazdej ciezarnej, niezaleznie z czym pr'zyszla

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Poszłam rano pod prysznic i tak sobie pomyślałam, że postawię sprawę jasno. Tylko nie dzisiaj, bo M. okleja nasze autko i musi się skupić. Jak go skończy to mu powiem, że mój syn nie będzie ochrzczony na sierotę i jeśli tylko Sebastian się zgodzi być chrzestnym, to we wrześniu jak przyjadą zrobimy chrzciny! Koniec dyskusji na ten temat. Mam w dupie, że on z nim raz rozmawiał i go nie zna!!! Ja też go widziałam po raz pierwszy i jakoś nie mam z tym problemu...mimo że znamy się 14 lat!!!!

Może nawet taki chrzestny na odległość będzie lepszy niż ten, który by był na miejscu i tylko był...
    mysza powiedz mu ze on wybiera chrzestna a Ty chrzestego. U mnie siora jest chrzestna, maz ma tez siostre wiec pat...ona byla swiadkiem wiec moja jest chrzestna( specjalnie tak zrobilam huhuu). Myslalam ze wezmie swojego szwagra lub kuzyna ale wzial swojego przyjaciela. Ma teraz z nim slaby kontakt bo tamten mieszka za granica na stale ale co mi do tego? Jego decyzja. Nie podwazam jej. I tak przeciez ta instytucja jest po to zeby wspierac w dziecku wiare... i co, ja ze swoja chrzesnica do kosciola nie latam....

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przywilejow ciezarnych rano pisalam, ze nikt mnie nigdzie nie przepuscil to dzis chyba wyrobilam norme za cala ciaze, najpierw w auchanie kasjerka otworzyla dla mnie kase, a potem w pepco jak nigdy byla kolejka i kasjerka zawolala mnie do drugiej kasy, choc wczesniej ukladala towar na sklepie ;)

małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - dokładnie. Ja to w ogóle jestem tak religijna, że w kościele byłam ostatni raz na swoim ślubie i pierwszą niedzielę po niej. Tak mnie klecha wkurzył, że powiedziałam, że TA instytucja już mnie nie zobaczy więcej w swoich progach. Jak nie o kasę to o politykę chodziło, jak nie o to, to o tam to ...

Debili z ludzi robią. Ja to jak chcę to się sama pomodlę... Nie potrzebuję 1000 osób, które idą tylko dlatego, że sąsiad zobaczy, że nie było go na mszy... bo wypada albo żeby zobaczyć czy był tan albo ten w kościele... chora sprawa...

W ogóle gdybym wiedziała jaką drogę wybierze mój syn, to wstrzymałabym się z chrztem. Z drugiej strony jak mamy się bawić w chrzest z 7-8 latkiem to nie wiem czy mi się będzie chciało. Tradycja to tradycja, nie wiem czy wiara ma tu coś do tego. Czasy się zmieniły tak bardzo, że to chyba jednak tradycja, jak barszcz lub grzybowa w Wigilię

Przepraszam, bo może którąś uraziłam, ale takie mam zdanie na ten temat...

Y, magda sz, gianna88 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, trzymaj się!

Cassie, jeszcze raczej główka do góry bo nie czuje zmiany w ruchach. Mój też olbrzymim nie jest, w poniedziałek ważył 2100g, teraz wizyta za tydzień w poniedziałek.

To swędzenie i puchnięcie to może być cholestaza. Ja bym chyba pojechała na IP.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja na szczęście byłam pewna swoich wyników i nie brałam pod uwagę tego antybiotyku.
    Słucham tętna co 2-3 h ktg i tak nie robili.mam szpital za rogiem i jestem u rodziców - ratowników medycznych.

Na przyjęciu zrobili i na wypisie ktg. W ciągu dnia nie robili. Innym tak.
    Uparta nie ale nikt nie wie jakby zachował się na moim miejscu.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymaj się! Zaciskaj jeszcze nogi!

Co do przywilejów ciężarnych to raz kobieta kazała mi wyjść pierwsza do wc nad morzem:) Chciało mi się na prawdę mocno siusiu, więc skorzystałam:)
    I raz w laboratorium kobieta pozwoliła mi wejść przed sobą i jak usiadłam na krześle już po oddaniu krwi to nawet zapytała czy dobrze się czuje i mi nie pomóc. Miło:)

Ale za to wczoraj miałam taką sytuację w mięsnym, że stoję normalnie w kolejce, za mną też już stanęło kilka osób, więc zrobiłam krok do przodu by zerknąć jaka kiełbasę kupić i jak się cofnęłam to kobieta 40-50 lat perfidnie zastawiła się żebym stanęła za nią tak jakbym chciała się wepchnąć, Szok!
    Tak mnie to zdenerwowało, że spojrzałam na nią i po prostu wyszłam z kolejki mówiąc, że bezczelność niektórych ludzi nie zna granic.

Jakiś miesiąc temu kobieta zrobiła podobnie. Weszła mi w kolejkę do kasy niby z zapytaniem do kasjerki. I wpycha jej swoje zakupy do skasowania. Gdy zszokowana na nią spojrzałam ona się obejrzała i na cały sklep mówi ,,oj przepraszam. Nie widziałam, że Pani z takim brzuszkiem tu czeka. Powinnam Panią przepuścić. Niech Pani w takim razie idzie przede mnie!". Kurde baba sie wepchnęła i ja mam jeszcze jej dziękować, że zostanę obsłużona zgodnie z kolejką???

Ale chyba to zależy od człowieka.. Ja na pewno jak w przyszłości będę widziała gdzieś ciężarną to ją przepuszczę. Niech miło wspomina ten czas:)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    No pewnie :-) my to wiemy, że Nathanek jest mega silnym chłopcem i da rade ♡♡♡

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio wbiegłam do bankomatu/wpłatomatu, miły Pan odsunął się i powiedział: Proszę, niech Pani skorzysta.

Ja myślałam, że on już załatwił swoje sprawy i tak z uprzejmości powiedział, a okazało się, że ustąpił mi, a sam wybrał kasę po chwili.

Powiedziałam, że bardzo dziękuję, uśmiechnęłam się i wyszłam, obejrzałam się czy idzie za mną, a on dopiero do ściany płaczu podchodził

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Miru, trzymaj się!

Cassie, jeszcze raczej główka do góry bo nie czuje zmiany w ruchach. Mój też olbrzymim nie jest, w poniedziałek ważył 2100g, teraz wizyta za tydzień w poniedziałek.

To swędzenie i puchnięcie to może być cholestaza. Ja bym chyba pojechała na IP.

Slonce ja tez nie zauwazylam zmiany w ruchach a tu klops glowna na dole czego i Tobie zycze.

Miru silna babka jestes. Napisze jeszcze raz DACIE RADE!

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ze post pod postem ale z tel nie lubie edytowac bo zawsze cos skasuje.

Na chrzestnych bierzemy brata meza i jego zone.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE - mam hemoglobinę prawie 13, teraz chwilo sobie odpuściłam picie tego soku. Co 2 dzień piję sok z buraków, marchewki i jabłek. Kuzynka mi przywiozła z tej serii soków taki specjalny dla kobiet w ciąży co pije się 3 razy dziennie, ale jeszcze nie zaczęłam.

Ja z chrzcinami nie mam problemu. Chrzestnym będzie mój brat, a chrzestną szwagierka. Cała moja i męża rodzina jest wierząca.

Byliśmy z mężem z Ikei, kupiliśmy lampki ledowe do kontaktu, chyba z 10! To takie co świecą same w nocy. Przydadzą się jak dziecko będzie koło łóżka i w przedpokoju, i w łazience:) Fajna sprawa.

Psioszka, Ofka - wiem, że jestem męcząca, ale Wy nie chcecie czekać z cesarką aż zacznie się akcja porodowa?

lys- mi też dawno nie leciała krew w nosa, chyba w II trymestrze ostatni raz, a wczoraj jak wychodziłam z wanny to mi trysnęło.

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki za info. Zatem to normalne, bo przez chwile zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w wczoraj woieczorem mialam krew z nosa....
    Pamietam ze na dwa dni przed porodem to po protu mi sie zaczela lac ciurkiem jak siedzialam na kanapie....

Posprzatalam chalupe uffff i usiadlam z kawka na lezaczku na balkonie. Fajna pogoda, 22stopnie, wiaterek mhhhh przyjemnie :)

Maz pojechal z bratem na ryby, a julcia z kolezanka na placu zabaw....

Na kolacje robie racuchy drozdzowe z jablkami :D

Miru- to straszne, co cie spotkalo....boze ci lekarze to chyba nie maja sumienia.....

Olinka-zaciskaj nogi, jeszcze troche!!!!!

Poniedzialek i wtorek mam przeznaczony na przetwory, w srode robie karuzele z tiulowymi pomponami, w czwartek wizyta u gina, w piatek przyjezdza moja mama, ktorej nie widzialam od stycznia!!!:) wprawdzie na krotko, bo w poniedzialek wyjezdza, ale najwazniejsze ze bedzie!!!:)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Cassie_DE - mam hemoglobinę prawie 13, teraz chwilo sobie odpuściłam picie tego soku. Co 2 dzień piję sok z buraków, marchewki i jabłek. Kuzynka mi przywiozła z tej serii soków taki specjalny dla kobiet w ciąży co pije się 3 razy dziennie, ale jeszcze nie zaczęłam.

Ja z chrzcinami nie mam problemu. Chrzestnym będzie mój brat, a chrzestną szwagierka. Cała moja i męża rodzina jest wierząca.

Byliśmy z mężem z Ikei, kupiliśmy lampki ledowe do kontaktu, chyba z 10! To takie co świecą same w nocy. Przydadzą się jak dziecko będzie koło łóżka i w przedpokoju, i w łazience:) Fajna sprawa.

Psioszka, Ofka - wiem, że jestem męcząca, ale Wy nie chcecie czekać z cesarką aż zacznie się akcja porodowa?

lys- mi też dawno nie leciała krew w nosa, chyba w II trymestrze ostatni raz, a wczoraj jak wychodziłam z wanny to mi trysnęło.
    no nieee, ja po pierwsze nie chcialabym ryzykowac ze bedzie za pozno i nie dotre albo co i bede musiala naturalnie, a po drugie jak nie wstrzele sie w dzien w ktorym nie bedzie ginki mojej to mnie ktos inny potnie... poza tym przyznaje ze nie slyszalam o tym ze rozpoczeta akcja pomaga przy cc, wiec nawet tego nie rozwazalam...a pisalam Wam ze mi ginka mowila ze do piersi matce daja dziecko juz na sali zanim ja zszyja? Moja siostra tam rodzila dwa lata temu i jej dali mala tylko na buziaka...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam jechac jutro na basen ale przez te bole pachwin siostra kazala mi siedziec w domu...mowi ze jak ja sie zmecze to malego nie dotleniam...jest lekarzem wiec to ona rzadzi...

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula dzięki za info. Zatem to normalne, bo przez chwile zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok.

Mi krew z nos leci bardzo czesto, ostatni raz 2h temu ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czytalam wiele na ten temat i tu naprawde zdania sa podzielone - czesc lekarzy uwaza, ze nie ma nic gorszego niz cc, na akcji porodowej bo wszystko dzieje sie na szybko, przygotowanie sali, zespolu, a to trwa, w nocy obsada okrojona no roznie to bywa, ale jednak w wiekszosci szpitali jak cc jest planowane to robia je wczesniej. Mi ostatnio polozna opowiadala, ze w 32 tc zaczela rodzic dziewczyna, dziecko ulozone posladkowo, pierworodka, a wszystko poszlo tak szybko, ze nie zdazyli jej zrobic cc, bo posladki juz byly na zewnatrz. Rob tak jak Ci podpowiada lekarz i intuicja :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi krew z nos leci bardzo czesto, ostatni raz 2h temu ;)

Ja w II trymestrze miałam problemy z krwotokami z nosa, na szczęście przeszło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja wiem czy chcę?! Tak to jest-dostajesz skierowanie na cc, idziesz do szpitala umawiać termin i tyle. Chyba po to jest właśnie,żeby nie czekać do akcji porodowej. Ja nie mam z tym problemu :) Ważne,żeby dziecko było zdrowe- tyle na niego czekaliśmy.
    Wróciliśmy od naszych chrzestniaków- cudeńka małe. A teraz obżeram się arbuzem :)

Miru ja Cię kobieto podziwiam za wytrzymałość. Dotrwaj do poniedziałku i daj znać co na to ordynator.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ