X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka 3maj sie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, trzymaj się! Lekarze chcą powstrzymać jeszcze? Jak z wagą synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 11:26

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka co mówią lekarze?Wstrzymują czy czekają jak się sprawa rozwinie?

relgtv73gp3vr7ra.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje leki rozkurczowe i tyle. Powiedzieli ze przyspieszac nie bedom. A maly wazy dzis 2200

magda sz, KasiaeN., małaMyszka, Cassie_DE, 0na88 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka pisalam rano ze nie rodzic :) wpadam na przerwe w malowaniu a tu jakies rozwarcie, zaciskaj nogi i o :)

Nagimnastykowalam sie z tym malowaniem, nawet maz pod wrazeniem ze taka sprawna jestem, ze malowac to jak akrobata a w lozku to stekam heheh no i wygonil mnie do pokoju zebym polezala.

Ja biore na chrzestna przyjaciolke i szwagra, czy jakis kontakt bedzie czy nie to wisi mi to oby tylko sie podpisali, nie rozumiem instytucji chrzestnych choc sama mam 2 chrzesniakow. Wazne zeby ksiadz poblogloslawil i bede spokojniejsza. Jak sie wprowadzilam do mieszkania i mieszkalam sama na poczatku to dziwne rzeczy sie dzialy, dopiero jak wpuscilam batmana na kolede to przestalo mnie straszyc wiec cos w tym jest :)

W sprawie kolejek i kas pierwszenstwa mam przygotowany tekst i chce go wrzucic na fanpage lidla i biedronki bo nie ma tam kas pierwszenstwa, zawsze tam stoje i zdycham bo jest fight o miejsce w kolejce, nikt sie nie patrzy czy ciaza czy kaleka, jak w carfurze czy simply itp sa kasy pierwszenstwa zawsze z nich korzystam, jak zle sie czuje to ide pod kase i nie czekam a jak jest ok to jestem w stanie stac jakos 3 w kolejce. A tramwaje itp..porazka ostatnio babka z mezem obgadywali mnie cala droga bo ja "podsiadlam" patrzylam im perfidnie w oczy i sie smialam bo babka tak no 55 lat widac ze fajeczki i wodka to jej przyjaciele wiec tym bardziej bylam beszczelna. Troche sie poprawilo w naszym kraju ale jeszcze daaaaleko polakom do doskonalosci.

Spadam sie kapac i jade po ten kaftan na prezent.

Zetka, KasiaeN., zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dostaje leki rozkurczowe i tyle. Powiedzieli ze przyspieszac nie bedom. A maly wazy dzis 2200

Będzie dobrze, trzymaj się mocno.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny słoneczny dzień, :) od razu inny humor i Zuzia nawet się bryka gdy słoneczko na niebie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 37 tc.

wczoraj wpisałam się na własną prośbę. Lekarka o 8.30 na obchodzie strzeliła focha i rzuciła tekstem " mam nadzieje ze wie Pani ile to dokumentów do podpisania"
    Hmmm jakby to było moje najważniejsze zmartwienie.

przy przyjęciu usilnie ppróbowali mi wmówić ze jestem zdrowa a moje poronienia to czysty pech. Ze nic mi ani dziecku nie grozi do terminu porodu.
    natomiast wczoraj przy wypisie usłyszałam " to bardzo nieodpowiedzialne z Pani strony wychodzić na własną prośbę rozumiem ze wie Pani ze grozi Pani śmierć dziecka w każdej chwili zagraża to również Pani oraz poród przedwczesny ponieważ ma pani kliniczny zespół antyfosfolipidowy ciężka wadę serca i do tego ciężkie zapalenie pęcherza moczowego co zagraża dziecku."

No i po tym zdaniu wpadłam w szał zapytałam jak to możliwe ze wczoraj byliśmy super zdrowi i nic nam nie zagraża lo a dziś taka diagnoza no i skąd tak źle wyniki badań moczu kiedy ja tu nie robiłam nic.

a ona mi pokazuje badania i mówi że robiłam. I tłumacze kobiecie ze to nie moje bo ja tylko krew oddawałam a moczu nie i wyniki z 2 dni wcześniej miałam super.

okazało się ze to nie moje badania a antybiotyk mi dawali. Na szczęście ich nie brałam bo byłam pewna że jestem czysta.
    W ciaxy robiłam badania na krzepnięcia krwi i miałam super wyniki. Dziś na wypisie widzę badania na zakrzepice a tam norma 100-350 a wynik 1700 jednostek.
    i coś jeszcze tez bardzo przekroczone.

no jakaś paranoja wpisali mi wyniki laski która przyjmowali ze mną która choruje na ciężką zakrzepice.

W poniedzialek idę do swojego ordynatora on ma powiedzieć co robimy bi kiedy.
    A moja prowadząca lekarka gdzie każdy inny lekarz uważa że to jej zaniedbanie i wina sytuacji pojechała na urlop. ..

Laura, Weridiana, małaMyszka, Zetka, kasiuleek, psioszka11, Martucha86, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, to jest masakra. Szczerze Ci współczuję, wierzę, że już nic złego nie może Cię spotkać. Będzie już tylko lepiej:*

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ale masz ;/ lekarzy, dobrze że stamtąd znikasz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja lekarka tnie tylko w srody, wiec na tapecie byl albo 29.07 albo 5.08, ale tak czy inaczej na akcje bym nie chciala czekac, bo wtedy trafiam na dyzur innego lekarza i staraja sie przekonac do sn, a ja nie chce sie z nimi uzerac

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru skoro ordynator z Pyskowic uwaza, ze natychmiast powinnas miec cc to dlaczego chcesz czekac do poniedzialku??? Jeszcze szpital w Rybniku ma wyzsza referencyjnosc czy nawet Gliwice...
    Jak mam byc szczera to ja bym zostala w tej Rudzie do poniedzialku, przynajmniej bylas monitorowana, robili Ci ktg a tak do poniedzialku nic.
    Doskonale rozumiem, ze jestes wsciekla na lekarke, ale to chyba nie jej wina, ze tak potraktowali Cie w Rudzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:40

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru współczuję sytuacji :( cholera wie co robic nawet :/ wcześniej uważali, że super zdrowa jesteś, teraz że chora i to nie odpowiedzialne - od razu widac, że się zabezpieczają :/

Olinka - zaciskaj nogi, może uda się jeszcze trochę wytrzymac! najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod kontrolą. Bądź dzielna, wszystko będzie dobrze!

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej ho!

Widzę, że bezsenność coraz większa. Ja też obudziłam się najpierw o 4 ale jeszcze zasnęłam, potem o 5 i tak leżałam, kręciłam się z boku na bok, aż w końcu wstałam. Zrobię zaraz jakieś śniadanie, zbiorę pranie z suszarki i poczekam aż Adam wstanie.Wczoraj w piekarni Adam kupił mi moje ulubione bułeczki z bitą śmietaną i świeżymi jagodami, chyba zgrzeszę jeszcze przed śniadaniem ;)

Dziś przychodzą na obiad moi rodzice, ja to już raczej do nich nie pojadę bo nie wdrapię się na ich 3 piętro a potem jeszcze na nasze 4 a poza tym mam zakaz jazdy samochodem.A nawet jak wczoraj jechałam jako pasażer to mnie skurcze łapały-nasze polskie drogi :|

Wczoraj złożyliśmy w końcu wózek, ja uczyłam się wiązać chustę ale kurde ciężko mi idzie.Muszę przysiąść do tego. Poza tym od wczoraj odczuwam coraz mocniejsze skurcze i brzuch się stawia coraz częściej.Na wkładce higienicznej też wydzieliny jakby dużo więcej.No cóż, czekamy.

Miłej soboty kochane!!!
    W jaka chustę się zaopatrzylas :-)? Co motasz? Lale :-)?

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymaj sie!

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    W jaka chustę się zaopatrzylas :-)? Co motasz? Lale :-)?

Kupiłam chustę kółkową z NatiBaby.Wcześniej czytałam opinie i ta firma miała najlepsze.Motam lalę ;) Teraz z brzuchem trochę ciężko ale muszę się nauczyć choć wiązać ją.Już ogarnęłam wiązanie no i wkłądanie noworodka, potem będę się uczyć pozycji większego dziecka bo teraz sie pogubię a z moim pojmowaniem w ciąży jest ciężko ;) Ciekawe jak pójdzie mi z Martą, mam nadzieję, zę równie dobrze ;)

mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru szok, to na prawdę do nagłośnienia się nadaje. Jak to wszystko opowiadałam mężowi to nie mógł uwierzyć, powiedział, że by ich tam rozszarpal, ale wiadomo, że teraz trzeba o dziecku myśleć, a nie o naglasnianiu sprawy...

3 majcie się.

Olinka czyli jednak czop. No nic uważajcie na siebie i przynajmniej do 3 kg wytrzymajcie.

Pozdrowienia z leżaczka, pogoda dla mnie idealna! 23 st. Słońce, wiatr, rmf chillout.

Upieklam dzis dwa ciasta. A mianowicie:
    1. Sernik francuski
    2. Ciasto z owocami lata

Oba przepisy ze strony kwestiasmaku.com

POZDROWIENIA!

A i w tesco udało mi się wczoraj kupić pieluchy pampers dwójki 144 sztuki za okolo 65 zł. :-)

Niecierpliwa a dlaczego będziesz miała cc?
    Przepraszam, ale nie pamiętam, wybacz.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej brzuchatki ,

ja wlasnie wciagam sniadanie i czytam artykul o akcji "ustap miejsca ciezarnej"
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5688/Ustap-miejsca-CIEZARNEJ.html

najbardziej zaciekawily mnie komentarze na koncu artykulu pisane przez ciezarne i niestety musze sie z nimi zgodzic... przez caly okres ciazy tylko raz i to mezczyzna w wieku okolo 80 lat przepuscil mnie w kolejce w przychodni.

Ostatnio bedac w kinie czekalam 30 min po bilety - wszyscy mlodzi , nikt nie zaproponowal zeby mnie przepuscic. ( 9 miesiecznego brzucha ciezko nie zauwazyc - jeszcze mojego ;-) ) . W aptece w ktorej wisi informacja ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo - aptekarka widzac mnie nie zaprosila mnie do okienka, czy inni klienci apteki tez mnie nie przepuscili- analogiczna sytuacja byla w Rossmanie.

Moze to tez moja wina ze sie nie pcham z lokciami o swoje .

Milego dnia brzuchatki , ja dzis w planach odwiedziny u rodzicow ... :)
    Kurcze... to ja chyba tak źle wyglądam czy co, ale praktycznie zawsze od jakiś trzech miesięcy jestem przepuszczana :-) w Rossmanie, Superpharm, w Biedrze byłam aż raz i pani przede mną mnie przepuszczala, pierw myślałam, że się chce jeszcze po coś cofnąć, bo zapomniała, a ona, że nie, że ze względu na mój stan, w Tesco ze dwa razy specjalnie otworzono dla mnie kasę pierwszeństwa, choć staramy się korzystać z samoobslugowych, ostatnio babcia w warzywniaku chciała mnie przepuścić, ale jej podziekowalam i nie skorzystałam, jedynie w Lidlu ani razu nie doznałam przywileju ciężarnej :-) aaa... jeśli chodzi o komunikacje miejska to rzadko z niej korzystam, ale jak juz to mam ustępowane miejsca, lecz głównie przez kobiety ok. 40-50letnie, choć jak wracaliśmy wtedy bodajże w maju z meczu to mimo pełnego tramwaju kibiców, zostało mi ustąpione miejsce przez jednego z nich, we Włoszech z kolei to jeszcze nie zdążyłam wsiąść a już było dla mnie miejsce :-) zatem jak korzystam i aż mi trochę smutno, że niedługo to się skończy :-P

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama mam dwurozna macice

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, widzisz, faktycznie pisałaś.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ