X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka 3maj sie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, trzymaj się! Lekarze chcą powstrzymać jeszcze? Jak z wagą synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 11:26

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka co mówią lekarze?Wstrzymują czy czekają jak się sprawa rozwinie?

relgtv73gp3vr7ra.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje leki rozkurczowe i tyle. Powiedzieli ze przyspieszac nie bedom. A maly wazy dzis 2200

magda sz, KasiaeN., małaMyszka, Cassie_DE, 0na88 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka pisalam rano ze nie rodzic :) wpadam na przerwe w malowaniu a tu jakies rozwarcie, zaciskaj nogi i o :)

Nagimnastykowalam sie z tym malowaniem, nawet maz pod wrazeniem ze taka sprawna jestem, ze malowac to jak akrobata a w lozku to stekam heheh no i wygonil mnie do pokoju zebym polezala.

Ja biore na chrzestna przyjaciolke i szwagra, czy jakis kontakt bedzie czy nie to wisi mi to oby tylko sie podpisali, nie rozumiem instytucji chrzestnych choc sama mam 2 chrzesniakow. Wazne zeby ksiadz poblogloslawil i bede spokojniejsza. Jak sie wprowadzilam do mieszkania i mieszkalam sama na poczatku to dziwne rzeczy sie dzialy, dopiero jak wpuscilam batmana na kolede to przestalo mnie straszyc wiec cos w tym jest :)

W sprawie kolejek i kas pierwszenstwa mam przygotowany tekst i chce go wrzucic na fanpage lidla i biedronki bo nie ma tam kas pierwszenstwa, zawsze tam stoje i zdycham bo jest fight o miejsce w kolejce, nikt sie nie patrzy czy ciaza czy kaleka, jak w carfurze czy simply itp sa kasy pierwszenstwa zawsze z nich korzystam, jak zle sie czuje to ide pod kase i nie czekam a jak jest ok to jestem w stanie stac jakos 3 w kolejce. A tramwaje itp..porazka ostatnio babka z mezem obgadywali mnie cala droga bo ja "podsiadlam" patrzylam im perfidnie w oczy i sie smialam bo babka tak no 55 lat widac ze fajeczki i wodka to jej przyjaciele wiec tym bardziej bylam beszczelna. Troche sie poprawilo w naszym kraju ale jeszcze daaaaleko polakom do doskonalosci.

Spadam sie kapac i jade po ten kaftan na prezent.

Zetka, KasiaeN., zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dostaje leki rozkurczowe i tyle. Powiedzieli ze przyspieszac nie bedom. A maly wazy dzis 2200

Będzie dobrze, trzymaj się mocno.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny słoneczny dzień, :) od razu inny humor i Zuzia nawet się bryka gdy słoneczko na niebie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 37 tc.

wczoraj wpisałam się na własną prośbę. Lekarka o 8.30 na obchodzie strzeliła focha i rzuciła tekstem " mam nadzieje ze wie Pani ile to dokumentów do podpisania"
    Hmmm jakby to było moje najważniejsze zmartwienie.

przy przyjęciu usilnie ppróbowali mi wmówić ze jestem zdrowa a moje poronienia to czysty pech. Ze nic mi ani dziecku nie grozi do terminu porodu.
    natomiast wczoraj przy wypisie usłyszałam " to bardzo nieodpowiedzialne z Pani strony wychodzić na własną prośbę rozumiem ze wie Pani ze grozi Pani śmierć dziecka w każdej chwili zagraża to również Pani oraz poród przedwczesny ponieważ ma pani kliniczny zespół antyfosfolipidowy ciężka wadę serca i do tego ciężkie zapalenie pęcherza moczowego co zagraża dziecku."

No i po tym zdaniu wpadłam w szał zapytałam jak to możliwe ze wczoraj byliśmy super zdrowi i nic nam nie zagraża lo a dziś taka diagnoza no i skąd tak źle wyniki badań moczu kiedy ja tu nie robiłam nic.

a ona mi pokazuje badania i mówi że robiłam. I tłumacze kobiecie ze to nie moje bo ja tylko krew oddawałam a moczu nie i wyniki z 2 dni wcześniej miałam super.

okazało się ze to nie moje badania a antybiotyk mi dawali. Na szczęście ich nie brałam bo byłam pewna że jestem czysta.
    W ciaxy robiłam badania na krzepnięcia krwi i miałam super wyniki. Dziś na wypisie widzę badania na zakrzepice a tam norma 100-350 a wynik 1700 jednostek.
    i coś jeszcze tez bardzo przekroczone.

no jakaś paranoja wpisali mi wyniki laski która przyjmowali ze mną która choruje na ciężką zakrzepice.

W poniedzialek idę do swojego ordynatora on ma powiedzieć co robimy bi kiedy.
    A moja prowadząca lekarka gdzie każdy inny lekarz uważa że to jej zaniedbanie i wina sytuacji pojechała na urlop. ..

Laura, Weridiana, małaMyszka, Zetka, kasiuleek, psioszka11, Martucha86, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, to jest masakra. Szczerze Ci współczuję, wierzę, że już nic złego nie może Cię spotkać. Będzie już tylko lepiej:*

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ale masz ;/ lekarzy, dobrze że stamtąd znikasz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja lekarka tnie tylko w srody, wiec na tapecie byl albo 29.07 albo 5.08, ale tak czy inaczej na akcje bym nie chciala czekac, bo wtedy trafiam na dyzur innego lekarza i staraja sie przekonac do sn, a ja nie chce sie z nimi uzerac

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru skoro ordynator z Pyskowic uwaza, ze natychmiast powinnas miec cc to dlaczego chcesz czekac do poniedzialku??? Jeszcze szpital w Rybniku ma wyzsza referencyjnosc czy nawet Gliwice...
    Jak mam byc szczera to ja bym zostala w tej Rudzie do poniedzialku, przynajmniej bylas monitorowana, robili Ci ktg a tak do poniedzialku nic.
    Doskonale rozumiem, ze jestes wsciekla na lekarke, ale to chyba nie jej wina, ze tak potraktowali Cie w Rudzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:40

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru współczuję sytuacji :( cholera wie co robic nawet :/ wcześniej uważali, że super zdrowa jesteś, teraz że chora i to nie odpowiedzialne - od razu widac, że się zabezpieczają :/

Olinka - zaciskaj nogi, może uda się jeszcze trochę wytrzymac! najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod kontrolą. Bądź dzielna, wszystko będzie dobrze!

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej ho!

Widzę, że bezsenność coraz większa. Ja też obudziłam się najpierw o 4 ale jeszcze zasnęłam, potem o 5 i tak leżałam, kręciłam się z boku na bok, aż w końcu wstałam. Zrobię zaraz jakieś śniadanie, zbiorę pranie z suszarki i poczekam aż Adam wstanie.Wczoraj w piekarni Adam kupił mi moje ulubione bułeczki z bitą śmietaną i świeżymi jagodami, chyba zgrzeszę jeszcze przed śniadaniem ;)

Dziś przychodzą na obiad moi rodzice, ja to już raczej do nich nie pojadę bo nie wdrapię się na ich 3 piętro a potem jeszcze na nasze 4 a poza tym mam zakaz jazdy samochodem.A nawet jak wczoraj jechałam jako pasażer to mnie skurcze łapały-nasze polskie drogi :|

Wczoraj złożyliśmy w końcu wózek, ja uczyłam się wiązać chustę ale kurde ciężko mi idzie.Muszę przysiąść do tego. Poza tym od wczoraj odczuwam coraz mocniejsze skurcze i brzuch się stawia coraz częściej.Na wkładce higienicznej też wydzieliny jakby dużo więcej.No cóż, czekamy.

Miłej soboty kochane!!!
    W jaka chustę się zaopatrzylas :-)? Co motasz? Lale :-)?

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymaj sie!

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    W jaka chustę się zaopatrzylas :-)? Co motasz? Lale :-)?

Kupiłam chustę kółkową z NatiBaby.Wcześniej czytałam opinie i ta firma miała najlepsze.Motam lalę ;) Teraz z brzuchem trochę ciężko ale muszę się nauczyć choć wiązać ją.Już ogarnęłam wiązanie no i wkłądanie noworodka, potem będę się uczyć pozycji większego dziecka bo teraz sie pogubię a z moim pojmowaniem w ciąży jest ciężko ;) Ciekawe jak pójdzie mi z Martą, mam nadzieję, zę równie dobrze ;)

mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru szok, to na prawdę do nagłośnienia się nadaje. Jak to wszystko opowiadałam mężowi to nie mógł uwierzyć, powiedział, że by ich tam rozszarpal, ale wiadomo, że teraz trzeba o dziecku myśleć, a nie o naglasnianiu sprawy...

3 majcie się.

Olinka czyli jednak czop. No nic uważajcie na siebie i przynajmniej do 3 kg wytrzymajcie.

Pozdrowienia z leżaczka, pogoda dla mnie idealna! 23 st. Słońce, wiatr, rmf chillout.

Upieklam dzis dwa ciasta. A mianowicie:
    1. Sernik francuski
    2. Ciasto z owocami lata

Oba przepisy ze strony kwestiasmaku.com

POZDROWIENIA!

A i w tesco udało mi się wczoraj kupić pieluchy pampers dwójki 144 sztuki za okolo 65 zł. :-)

Niecierpliwa a dlaczego będziesz miała cc?
    Przepraszam, ale nie pamiętam, wybacz.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej brzuchatki ,

ja wlasnie wciagam sniadanie i czytam artykul o akcji "ustap miejsca ciezarnej"
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5688/Ustap-miejsca-CIEZARNEJ.html

najbardziej zaciekawily mnie komentarze na koncu artykulu pisane przez ciezarne i niestety musze sie z nimi zgodzic... przez caly okres ciazy tylko raz i to mezczyzna w wieku okolo 80 lat przepuscil mnie w kolejce w przychodni.

Ostatnio bedac w kinie czekalam 30 min po bilety - wszyscy mlodzi , nikt nie zaproponowal zeby mnie przepuscic. ( 9 miesiecznego brzucha ciezko nie zauwazyc - jeszcze mojego ;-) ) . W aptece w ktorej wisi informacja ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo - aptekarka widzac mnie nie zaprosila mnie do okienka, czy inni klienci apteki tez mnie nie przepuscili- analogiczna sytuacja byla w Rossmanie.

Moze to tez moja wina ze sie nie pcham z lokciami o swoje .

Milego dnia brzuchatki , ja dzis w planach odwiedziny u rodzicow ... :)
    Kurcze... to ja chyba tak źle wyglądam czy co, ale praktycznie zawsze od jakiś trzech miesięcy jestem przepuszczana :-) w Rossmanie, Superpharm, w Biedrze byłam aż raz i pani przede mną mnie przepuszczala, pierw myślałam, że się chce jeszcze po coś cofnąć, bo zapomniała, a ona, że nie, że ze względu na mój stan, w Tesco ze dwa razy specjalnie otworzono dla mnie kasę pierwszeństwa, choć staramy się korzystać z samoobslugowych, ostatnio babcia w warzywniaku chciała mnie przepuścić, ale jej podziekowalam i nie skorzystałam, jedynie w Lidlu ani razu nie doznałam przywileju ciężarnej :-) aaa... jeśli chodzi o komunikacje miejska to rzadko z niej korzystam, ale jak juz to mam ustępowane miejsca, lecz głównie przez kobiety ok. 40-50letnie, choć jak wracaliśmy wtedy bodajże w maju z meczu to mimo pełnego tramwaju kibiców, zostało mi ustąpione miejsce przez jednego z nich, we Włoszech z kolei to jeszcze nie zdążyłam wsiąść a już było dla mnie miejsce :-) zatem jak korzystam i aż mi trochę smutno, że niedługo to się skończy :-P

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama mam dwurozna macice

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, widzisz, faktycznie pisałaś.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ