X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ,

ja wlasnie wciagam sniadanie i czytam artykul o akcji "ustap miejsca ciezarnej"
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5688/Ustap-miejsca-CIEZARNEJ.html

najbardziej zaciekawily mnie komentarze na koncu artykulu pisane przez ciezarne i niestety musze sie z nimi zgodzic... przez caly okres ciazy tylko raz i to mezczyzna w wieku okolo 80 lat przepuscil mnie w kolejce w przychodni.

Ostatnio bedac w kinie czekalam 30 min po bilety - wszyscy mlodzi , nikt nie zaproponowal zeby mnie przepuscic. ( 9 miesiecznego brzucha ciezko nie zauwazyc - jeszcze mojego ;-) ) . W aptece w ktorej wisi informacja ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo - aptekarka widzac mnie nie zaprosila mnie do okienka, czy inni klienci apteki tez mnie nie przepuscili- analogiczna sytuacja byla w Rossmanie.

Moze to tez moja wina ze sie nie pcham z lokciami o swoje .

Milego dnia brzuchatki , ja dzis w planach odwiedziny u rodzicow ... :)

KasiaeN., Zetka, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    my zaczynamy dziś 36tydzień! :) 35 dni do tp, ale mam nadzieję, że w praktyce mniej :)

nocka pięknie przespana, tylko jak wstanę to ciężko mi się rozchodzic ostatnio - stopy bolą, plecy i te cholerne palce tak napierdzielają, że butelki z wodą odkręcic nie mogę... później jest już trochę lepiej.

Myszka trochę Cię rozumiem z tematem chrzestnych - mamy podobny problem, tzn będziemy mieli bo na razie o tym nie rozmawiamy jakoś, a ja odciągam temat jak najdalej mogę. Jedyną kandydatką na chrzestną jest męża siostra (z tym, że ona niedługo zostanie chrzestną innego dziecka z rodziny więc nie wiadomo czy nawet ją prosic), z mojej rodziny kandydatów brak. Brata bym wzięła jakby był starszy, ale ma dopiero 13 lat więc się nie nadaje ;P Więc też nie będzie łatwo :/

Wczoraj odebraliśmy fotelik w końcu - po miesiącu oczekiwania! - kiddy evo-lunafix, fajny jest bo się rozkłada na płasko więc dzidzia czuje się w nim bardzo wygodnie :)

mąż ma dziś pracującą sobotę więc mogę się polenic jeszcze, później idę po czarne porzeczki - przed ciążą mi śmierdziały i nigdy ich nie jadłam a teraz - pycha! :D

0na88, Martucha86, niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Dzisiaj rekord siku 6 razy a na prawde po 21 juz staram sie nie pic
    Wiekszosc to takie po kropelce a cbcica na psi psi jak po 2 piwach
    Koty o 4 zrobiły pobudke ale udalo sie jeszcze zasnac ufff
    Euforia jak znajdziesz chwile odezwij sie Miru Ty rowniez

Mi sie znowu mega glupie sny snia no ze kumpela sie powiesila no dramat
    Od rana bola pachwiny i biodra pewnie pod wieczor dojdzie bol plecow
    Coraz ciezej ale juz blizej niz dalej Damy Rade :-) :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustąp miejsca ciężarnej - to tylko tak pięknie brzmi, a w praktyce ludzie udają, że nas nie widzą :/
    Mi od początku ciąży może 3-4 razy się zdarzyło że ktoś mnie przepuścił... ale to i tak nigdy w największej kolejce tylko jak mniej osób było.
    Jednakże najmilszy jak do tej pory okazał się pan na naszym weekendzie w Kołobrzegu - kupowaliśmy u niego na straganie kg truskawek i zapytał czy lubię czereśnie po czym dał w prezencie dla Dzidzi 2 spore garście - ot, taki miły gest, a utkwi w pamięci na długo :)

0na88, niecierpliwa, Zetka, zabka11, mamasia, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło żeby ktoś mnie gdzieś przepuścił :/ jak ludzie widzą brzuch to się tylko odwracają :/ a nawet ostatnio w biedronce jakaś stara mocherowa baba aż w brzuch mi wózek wbiła żebym to ja ją przepuściła... tak jak w kolejce u diabetologa mimio że miałam drugi numerek to myślałam że te wszystkie dziadki mnie laskami zatłuką, aż pani z rejestracji musiała porządek robić heh

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepuszczania w kolejce to zdarzyło mi sie to tylko 2 razy w szmateksie, ale to nie ludzie z kolejki tylko kasjerka mnie poprosiła, ostatnio jak byłam to stara łupa sie dopytywała dlaczego ja bez kolejki, tak jak by brzucha w koncu 8 miesiaca nie bylo widać ! a kasjerka jej mówi : to nie widać ze Pani w zaawansowanej ciązy ? ale jej sie głupio zrobiło haha
    Do szału mnie doprowadza jak stoje w kolejce w markecie i otwierają drugą kasę a te staruchy lecą tak że mnie wózkiem mało nie zabiją, żebym czasem nie była pierwsza, no cóż...

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie te staruchy sa najgorsze , bo im z zalozenia sie nalezy : szacunek i ustapienie miejsca ,ale zeby to w dwie strony dzialalo to niestety nie ma

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nigdy nikt nie ustąpił. Ludzie udają, że mnie nie widzą. A to ciekawe bo jak chodzę po sklepie czy na spacerze to głównie kobiety strasznie mi się gapia na brzuch.i maz tez to widzi, nawet jak jada obok autem to potrafią się obejrzeć a w kolejce nic.
    siku jak zawsze 4 razy.
    A dziś wizyta na ciuszkach.
    miłej soboty

0na88, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak, staruchy najgorsze... wszędzie się pchają, udają wielce schorowanych, jak to im ciężko a do kasy biegną jak młodzieniaszki... modlę się, żeby na starośc taka nie byc! i uwielbiam spojrzenia babc w tramwaju, kolejce najpierw sie patrzy na brzuch, a później na rękę obrączki szukając ;P oczywiście u mnie nie znajduje bo palce spuchnięte więc wyobrażam sobie jej brzydkie myśli :P

zabka11, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 dokladnie, włąsnie wczoraj tego doświadczyłam haha

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nigdzie nie przepuscil z okazji ciazy, ale pare dni temu poszlam po czeresnie, a pan mi mowi, ze szef by mu glowe urwal, ale zebym ich nie kupowala, bo nie sa swieze i zaczynaja fermentowac i zebym jutro wpadla na swieze ;)

KasiaeN., aaaaga, gianna88, magda sz, zabka11, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce to też nie mam z tym związanych dobrych wspomnień. Raczej nigdy nie pchałam się i nie upominałam o pierwszeństwo (może to mój błąd) ale póki się dobrze czułam uważałam, ze nie ma takiej potrzeby. Będąc z mamą na zakupach w Auchanie stanęłam w kolejce pierwszeństwa, oczywiście byłam jedyną uprzywilejowaną tam osobą. Czułam się mega źle więc poprosiłam młodego chłopaka, który stał przede mną czy mogę skorzystać pierwsza. Oczywiście nie miał nic przeciwko ale kasjerki w ogóle nie reagują aby skasować wcześniej. A tak z własnej woli to raz w Lidlu przepuścił mnie pan w wieku na oko ok 60. I to tyle dobrej woli ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni jest kartka ciezarne poza kolejnoscia korzystałam nikt nic nie mowil ale gdzie indziej nikt nigdy nie przepuscil nawet w Smyku czy ostatnio w rossmannie mimo rysunku ze kobieta w ciazy ma pierwszenstwo stalam jako 4 kasjerka nie zareagowała gdybym byla 10 w kolejce sama bym sie upomniala a co :-) :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Musze sie ogarnac i spadam kupic staniki do karmienia na te moje "donice" :)
    A ja musze Wam powiedziec, ze wczoraj bylam bardzo bardzo mile zaskoczona, bo w kolejce w sklepie przepuscila mnie mloda dziewczyna, na oko 20-22 lata. Szok. Fakt, ze cos mnie wczoraj bolalo i jak chodzilam, to kiwalam sie jak pingwin ;)
    Raz mi sie zdarzylo, ze kasjerka w sklepie poprosila mnie, zebym podeszla, to skaksuje mnie w pierwszej kolejnosci.
    Moja mama pracuje w sklepie i jak wylapie w kolejce kobiete w ciazy, to zawsze prosi o podejscie w pierwszej kolejnosci. Z tego co opowiada, to ludzie wiecznie sie awanturuja w kolejce, wrecz czesto groza jej, ze poskarza sie szefowi, na co mamcia "prosze bardzo, moze dostane extra premie" albo "no wlasnie szef chce zakupic naklejki Sklep przyjazny ciezarnym". Mamcia zasadniczo jest bardzo mila i do niej zawsze najwieksza kolejka, ale jak trzeba, to potrafi komus dopieprzyc.

KasiaeN., gianna88, zabka11, Laura, małaMyszka, Y, 0na88, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Właśnie wczoraj oglądałam obrazki z tej kampanii. U mnie mieszane doświadczenia - często ludzie udają, że nie widzą ale czasami zdarza się ktoś uprzejmy. Kiedyś na przystanku upadł mi pieniążek i nawet się nie zorientowałam, podniosła go jakaś młoda dziewczyna ;) Kiedyś przepuszczono mnie w kolejce do wc w knajpie czy do przymierzalni. W tramwaju też z reguły jak ktoś zobaczy to ustępuje. Parę razy w kolejce do kasy np w h&m poprosił mnie kasjer poza kolejnością a kolejka była spora. Bywa różnie :) Na pewno jak na razie nie przytrafiła mi się jakaś przykra sytuacja. Najlepsze było jak kiedyś (ze 2 mc temu ale brzuch było widać) podeszłam do kasy w Rossmanie a kasjerka kazała podejść babci z wnukiem w wózku (na oko 1.5 roku) haha, ale miałam zdziwko, aż mnie zatkało i niestety nic jej nie powiedziałam ...parę dni później przechodziłam obok Rossmana a tam kartka - Sklep przyjazny kobietom w ciąży, uśmiałam się ;) Ale podejrzewam, że po prostu nie zobaczyła mojego brzucha. Parę razy mi się zdarzyło, że mnie przepraszały bo nie zauważyły. Raz też dostałam od ekspedientki w sklepie nowy numer "Dziecko" bo klient kupił i wziął tylko dodatek - jakąś bajkę, miłe to było :)
    Także niby Warszawa a ludzie całkiem ok, może dlatego, że dużo tu młodych :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas noc w miarę. Teraz boje się wstać żeby nie było akcji z plecami jak wczoraj. Mam nadzieję że to dzidzia uciska. Najgorsze ze nie wiem czy to plecy czy nerki. Gdzie my mamy teraz nerki? :))) na dole nad biodrami czy wyżej na wysokosci żeber :) mocz w poniedziałek miałam dobry, wiec chyba nerki od razu tak szybko by nie bolaly..

Paula, a bolą Cię na wysokosci żeber z tyłu po prawej stronie? Ja wczoraj bralam paracetamol i lekko przeszło.

Co do cc to nue wiem jak u nas jest, ale pewnie jak Mały się nie odwróci to mnie to czeka. Wolałabym mieć ustalone, zawsze to w głowie spokojniej. No ale zobaczymy.

U nas chrzestnym ma być przyjaciel męża, pewnie będą gadki ze nie szwagier, ale mamy to gdzieś.

Co do ustępowanua to masakra. Zdarzyło mi się to 3razy,w tym raz cudzoziemiec w knajpie. A tak to porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 10:32

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula pisalam o tym pare tygodni temu, czesc szpitali ma taka praktyke nawet, ze cc wykonuja tylko jak zacznie sie akcja porodowa, twierdza ze wtedy kobieta szybciej dochodzi do siebie, bo nie tna na "surowo". Ja ostatnio przedyskutowalam ten temat z lekarka i powiem Ci szczerze, ze bilam sie z myslami co zrobic, bo jej pierwotna propozycja byla by cc robic 5.08 tp z om 13.08, a z 1 prenatalnych 7.08, ale ja jestem juz tak umeczona ciaza, tym codziennym strachem o Julke, ze uzgodnilysmy ze cc bedzie 29.07. Ona akurat boi sie, zebym wczesniej nie zaczela rodzic, a ze mi taki porod zagraza wiec po debacie stanelo na tym 29.07, ale pod warunkiem, ze mala bedzie miala powyzej 3 kg.

Rozumiem, że zależy Ci, żeby ta lekarka Cię operowała? Bo gdyby było inaczej to byś czekała na akcję porodową? Obudziłam się o 2:30 i do 5:40 nie mogłam przez to spać.
    Zetka wrote:
    Paula, a bolą Cię na wysokosci żeber z tyłu po prawej stronie? Ja wczoraj bralam paracetamol i lekko przeszło.
    Tak, boli mnie na wysokości żeber, ale tylko po jednej stronie. Rehabilitantka powiedziała, że mam tam mocno twardy mięsień, że za bardzo jest obciążony. Ale dzisiaj jest lepiej całe szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 10:44

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, boli mnie na wysokości żeber, ale tylko po jednej stronie. Rehabilitantka powiedziała, że mam tam mocno twardy mięsień, że za bardzo jest obciążony. Ale dzisiaj jest lepiej całe szczęście.

Mnie też bardziej po prawej stronie. Mam nadzieję że nam przejdzie. Dzięki za odp.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj to jednak byl czop. Dzis rozwarcie na 4cm i leki rozkurczowe

aaaaga, KasiaeN., magda sz, lys, zabka11, Laura, Weridiana, małaMyszka, kasiuleek, psioszka11, 0na88, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nigdy nikt nie przepuścił.. A moja siostra miała taką sytuację, że zobaczyła w kolejce kobietę w ciąży i zaprosiła ją przed siebie, a facet, który stał za moją siostrą tak się oburzyl, że wepchał się przed moją siostrę i tą ciężarną!!! Skomentował, że jak jest taka dobroduszna to niech wszystkich puści! Co za cham!!! Ludzie zaczęli to komentować ale niestety kasjerka ślepa i głucha obsłużyła jako pierwszego tego dziada! Dlatego ja nigdy się nie upominam i stoję spokojnie w kolejce, wolę unikać takich ludzi.. Po co mi takie nerwy!

‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ