X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaEn czytam, ze Ty kochana juz w domku jesteś? Super :-) nie ma to jak w domu ;-) ja tez staram sie więcej posiadywac niż chodzić bo mam plan wytrwać chociaż do 1 sierpnia w dwupaku :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Witam się w 38 tc, czyli ciąża już donoszona :) Ale niech Mała jeszcze siedzi w brzuszku :)

Wczoraj was baaaaardzo długo nadrabiałam, bo od środy od 5 rano nie mieliśmy prądu (po nawałnicy), włączyli go dopiero wczoraj kolo 10! Potem byliśmy z Mężem na urodzinach i dopiero wzięłam się za czytanie wieczorem, a uwierzcie mi sporo tego było :P

Euforia - gratuluje synka! :)

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się.

Miru - życzę, żeby wszystko skończyło się dobrze, na pewno tak się skończy!

Pati Belgia, Lady Savage, bosa, mamasia, Martucha86, kasiuleek, niecierpliwa, Laura, lys, Cassie_DE, witaminkab, 0na88, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Y, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dokładnie! masz racje,to ze się jest w ciąży to nie znaczy ze trzeba chodzic w byle czym. No a z tym ze ona w ciazy taka nie byla to racja, zresztą ona rzadko kiedy jest "ogarnięta" najczęsciej włosy byle jak związane, 0 makijazu, ciuchy co w ręce wpadnie. I jak teraz na urodzinach Huberta coś dowali to juz nie bede sie hamować, odpowiem jej kulturalnie dopiepszając :P

Do Marty też pod kosciolem na całą gębe " O Boże Marta, co za makijaż, widze że nawet rzęsy ci urosły hehe" -z taką ironią, a Marta wyglądała naprawde bardzo ładnie..

Olinka mysle ze cie zostawią skoro ciagle masz bóle..trzymaj sie !
    Karola Ty sie nie przejmuj taka pinda, nie ma sensu. Najważniejsze, ze Ty czujesz sie piękna. A i tak wogole to pierwsze słyszę, żeby ból krzyża był jakimś wyznacznikiem bardziej bolesnego porodu .... Masakra jakaś....

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to zaczęłam 9 miesiąc :-) juhu :-)

mamasia, Paula_071, Martucha86, KasiaeN., kasiuleek, niecierpliwa, Laura, lys, Cassie_DE, 0na88, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Y, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) 2 noc z rzędu przespana, zaczęłam pić dzień w dzień sok z pomidorów i jeden rządek czekolady gorzkiej i myślę że taka porcja magnezu wystarczy, bo mówię od 2 dni nie mam skurczy w nóżkach :)

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.
    Trochę nie pisałam, bo tyyyle na głowie było.

Po pierwsze Miru : To co Cię spotkało, to jakaś masakra. Ja po prostu tego nie rozumiem. Nosz Kur*a w głowie się to nie mieści. Spychologia, strach przed odpowiedzialnością itp. Mam nadzieję, ze wzięłaś na piśmie dlaczego mimo zaleceń ordynatora odmówili Ci cesarskiego cięcia. Uwierz - na lekarzy " Na piśmie" działa lepiej niż cokolwiek innego. Jestem uczulona przez mamę i zawsze jak cyrki robili to tak mówiłam. Nigdy nie było problemu. Hehe wręcz słyszałam - Ale ja nie powiedziałam, że tego nie zrobię - i nagle wszystko się dało. Mam nadzieję, że wkrótce ktoś podejmie decyzję i będziesz szczęśliwie tulić swojego synka. Co do wystawiania opinii - uważam, ze to nie zemsta a szczere rzetelne opisanie sytuacji - może kiedyś w przyszłości pomoże jakiejś dziewczynie :) No i wszystkiego najlepszego Miru!!! Spóźnione ale naprawdę szczere i trzymam kciuki!

Co do CC- na surowo albo po rozpoczęciu akcji. Moje zdanie jest jedno po rozmowach z moją gin. To zależy od tego czy to pierwsze CC czy kolejne. Jak pierwsze może i lepiej poczekać na skurcze - bo pierworódki najczęściej i tak długo rodzą... ale i tak nigdy nie wiadomo - jeśli jest czas na przygotowanie itp. to jak najbardziej. Za to w kolejnej cesarce jak już pierwsza była- lepiej wykonać na surowo - przed skurczami i akcją. Skurcze macicy są wtedy o tyle niebezpieczne, że jak już mamy bliznę to zwiększają ryzyko pęknięcia macicy. Moja gin miała w szpitalu taki przypadek... matkę udało się uratować.

Co dalej? Od pt byłam tak zajeta, że dopiero teraz na dupce usiadłam. W pt wyjechaliśmy rano o 8 i wróciliśmy dopiero koło 16. Zrobiła rano badania już ostatnie niezbędne do porodu. Mocz, morfologia, OVA, grupa krwi, Tsh, Ft4 i coś tam jeszcze. Potem USC - zaświadczenia do ślubu. Potem notariusz - zniesienie testamentu, intercyza. Potem rajd po sklepach - szukaliśmy płytek do łazienki, wyposażenia łazienki i oglądaliśmy sprzęty do kuchni do zabudowy. Mamy już wszystko wybrane i ustalone. Potem farby i inne bzdety i P. zaczął salon robić. Nakładał wcześniej na kominek szpachlę i musiał to wygładzić, zetrzeć. Potem przygotowywanie pokoju. Ja to potem wszystko sprzątałam z tego kurzu. A wieczorem ksiądz - i się okazało że zaświadczenia które ma P i chrzcinach i ślubie są niewystarczające i musi iść wziąć nowe. A ma to o tyle utrudnione że chrzczony był w kaplicy szpitalnej a bierzmowanie gdzie indziej. Więc musi załatwić i może na tygodniu spiszemy ten cały protokół.
    Sobota cały dzień malowanie. Oczywiście P. nie chciał malować sufitu.... Wyczyścił tylko przy kominku gdzie było brudne.... I zrobiła się różnica. Wyglądało to tragicznie... jak to zobaczył zaczął się wkurwiać i kurwować tym bardziej że pomalował ściany pierwszy raz.... no i w końcu decyzja ż enie zostawiamy tego tak bo porażka i ja do sklepu jazda raz dwa po farbę białą do sufitu. I tu słuchajcie miłe zaskoczenie. Farba - 12 l. Poprosiłam chłopaka młodego - wpakował mi do wózka i myślę kombinuję jak ja to do auta wsadzę. A przy kasie Pani kasjerka pyta czy potrzebuję pomocy i zadzwoniła po pracownika i pracownik mi to zawiózł do auta i wpakował. No pełny szacun dla Castoramy!!!! ;) Więc wszystko pomalowane i P teraz maluje drugi raz ściany. Aaaa... i wczoraj myłam sufit cały przed pomalowaniem - mopem teleskopowym. Umęczyłam się, że masakra. W pt i dziś było też z rana przytulanie i mam nadzieję, że ten cały wysiłek z pt, sb i w ogóle nie przyspieszy mi porodu.

W sb w międzyczasie miałam wizytę na USG - biometria i przepływy u tej specjalistki co 2 tyg temu. I UWAGA - TADAM - mała przez dwa tygodnie przybrała prawie 500 gram. Waży 2595. Idzie swoim torem - centylem.
    Wychodzi, że ciąża dalej młodsza o jakies 3 tyg od miesiączki( poronienia). W srodę ustalamy termin cesarki. Raczej będzie później - pewnie 30, 31 lub 3 sierpnia. ;) Nawet lepiej, bo może już kuchnia będzie zrobiona i salon umeblowany :D Ja wolałabym jak dotrwam 3 - bo 25 mąż znajomej ma urodziny czterdzieste więc impreza a tydzień później inni nasi znajomi 1 sierpnia robią też urodziny. ;) Ale to wiecie dziecko jest najważniejsze. Jak będzie miało być wcześniej to nie ma problemu byle było zdrowie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 09:59

mamasia, Martucha86, Paula_071, niecierpliwa, Laura, lys, witaminkab, Pulpecja, kasiuleek, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turu ruru, ciąża donoszona :-)! I nawet suwak o tym pakowaniu przypomina no to dziś już nie ma rady :-) milej niedzielki

Katarka, Pati Belgia, Kkarolinaaaa, Martucha86, KasiaeN., niecierpliwa, Paula_071, Laura, lys, Lady Savage, futuremama, witaminkab, 0na88, kasiuleek, magda sz, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    KasiaEn czytam, ze Ty kochana juz w domku jesteś? Super :-) nie ma to jak w domu ;-) ja tez staram sie więcej posiadywac niż chodzić bo mam plan wytrwać chociaż do 1 sierpnia w dwupaku :-)

Tak kochana, już w czwartek mnie wypisali :) Oj w domu jest cudownie :) Skurcze mam coraz bardziej bolesne ale mam nadzieję, ze wytrwam jeszcze tydzień do ciąży donoszonej :)

Zetka, kasiuleek, magda sz, Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A my właśnie w drodze na chrzciny sprawie 3 miesięcznego synka siostry męża :)
    Jedziemy juz 1,5h i jeszcze 0,5 zostało. Ale czujemy się dobrze i Was nadrabiamy :)

Karolina pisałaś ze idziecie na urodzinki Huberta. My cały czas zastanawiamy się nad imieniem. Tzn myślimy między Michałem a Hubertem właśnie. Nie znam nikogo z takim imieniem i powiedz mi jak się do niego zwracja? Zdrabniaja czy mówić po prostu Hubert? Boję się tylko ze będą mówić na niego Bercik a to z akurat nie bardzo mi sie podoba. Jak to jest u Was :)?

Miłego dnia dziewczyny! :)

KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie doprowadza do szału moja skóra. Nigdy nie miałam alergii, podrażnień, nic. A teraz byle co i zwłaszcza na rękach jakieś podrażnienie, czerwony placyk, swedzenie, a to się łuszczy, a to piecze. Wkurzające. U teściowej umylam ręce mydłem luksja w kostce i od razu do łokci zrobiły się piękace i czerwone, na szczęście minęło po jakimś czasie. A teraz w domu też wytarlam sie świeżym ręcznikiem i juz mnie coś gilga :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Huberta często wołają Huba bo my myśleliśmy o tym ale mamy Kube i Kuba Huba nam nie pasowało ale to przy drugim dziecku:))

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzień dobry. A my właśnie w drodze na chrzciny sprawie 3 miesięcznego synka siostry męża :)
    Jedziemy juz 1,5h i jeszcze 0,5 zostało. Ale czujemy się dobrze i Was nadrabiamy :)

Karolina pisałaś ze idziecie na urodzinki Huberta. My cały czas zastanawiamy się nad imieniem. Tzn myślimy między Michałem a Hubertem właśnie. Nie znam nikogo z takim imieniem i powiedz mi jak się do niego zwracja? Zdrabniaja czy mówić po prostu Hubert? Boję się tylko ze będą mówić na niego Bercik a to z akurat nie bardzo mi sie podoba. Jak to jest u Was :)?

Mój będzie Michaś ale mam super kumpla Huberta. Ja na niego mowie Hubercik, ale słyszałam tez Hub, Hubcio no i Hubert. Świetny jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:51

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje sie spakowac do szpitala, oprocz tego ze rozpizdziel niesamowity to nie umiem tego ogarnac :/ Pakowanie jak na wczasy

Zetka, lys, Lady Savage, Laura, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:

Wszyscy na niego mówią Hubert albo Hubercik :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Probuje sie spakowac do szpitala, oprocz tego ze rozpizdziel niesamowity to nie umiem tego ogarnac :/ Pakowanie jak na wczasy

Dokładnie. Ja zaczęłam od spraw kuchennych: kubek, talerz, sztućce, herbata, inka, cukier, sól etc. Dzisiaj skończę na tym etapie chyba:P

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie. Ja zaczęłam od spraw kuchennych: kubek, talerz, sztućce, herbata, inka, cukier, sól etc. Dzisiaj skończę na tym etapie chyba:P

Ja wczoraj niby się smakowałam. Ale widzę ze o tych kuchennych zapomniałam :) Wszystko zminimalizowalam bo się nie mieściło. Mam jedną torbę i nie mam nic dla męża. Muszą być buty na zmianę czy jeszcze coś?

Czy któraś z Was pobiera krew pepowinowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:01

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:

Kasia, u nas będzie imię Hubert. :-)
    Ja mówię do brzuszka Hubciu, Hubciulku.
    Bercik też mi się nie podoba.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Kurde, zrobię sobie po weekendzie te próby wątrobowe just in case, bo jestem cała podrapana. Prawdopodobnie to uczulenie, które tu zawsze mam (u dziadków), bo mają dywany na podłodze i na ścianach, pościel z pierza, zasłony i firanki, a ja mam alergię na roztocza. No ale jeden test mnie nie zrujnuje, a nie będę się zastanawiać.

mnie też wszystko swędzi (ale raczej ze względów alergicznych itp ale wole dmuchać na zimne) robiłam próby wątrobowe i wyszły ok, ale moja pani dr stwierdziła że takie badania są niewystarczające i kazała kwasy żółciowe zrobić ... u nas to nie w każdym labie robią i trzeba tydzień na wyniki czekać no i to dość drogie badanie :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    mnie też wszystko swędzi (ale raczej ze względów alergicznych itp ale wole dmuchać na zimne) robiłam próby wątrobowe i wyszły ok, ale moja pani dr stwierdziła że takie badania są niewystarczające i kazała kwasy żółciowe zrobić ... u nas to nie w każdym labie robią i trzeba tydzień na wyniki czekać no i to dość drogie badanie :/
    A jakie badania?
    Aspat, alat i te kwasy? Czy coś jeszcze? I jakie mniej więcej ceny?

Rybko, jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:40

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc witamy sie w 35 tc
    Zetka w Wojewodzkim daja koszule szpitalna do porodu czy rodzisz w swojej ? Wiesz może? Kupilam dwie i obawiam sie ze jak by trzeba bylo rodzic w swojej to musze kupic jeszcze jedna

Martucha86, Laura, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ