X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z fiszbinami i bez, jak beda mnie gniesc to je wyjme. Narazie boje sie zeby mi za bardzo nie urosly cyce bo w ogole nie bede miala zadnego dobrego biustonosza.

Polowa dnia a swiatla w tunelu nie widac ze sprzataniem, jestem w szoku ile przypraw, sosow itp zgromadzilam od ostatniego przegladu polek- efekt taki ze siatka smieci z kuchni po terminie wazy pare kg! Nie moge teraz sie napatrzec na porzadek w szafkach. Zostaly jeszcze okna podlogi i mnostwo dupereli do przesiewki. Jestem okropnym zbieraczem! Koniec z tym...

W moim szpitalu niby nie trzeba sztucow, kubkow itp. Na wstepie dostaje sie zestaw startowy jak dla wieznia hehe. W torbie nie mam nawet ubrania na wyjscie bo nie ma miejsca licze ze maz cos wybierze i przywiezie :)

Aa dostalam wczoraj od znajomej ku radosci meza dwie torby ubranek i kojec. Z ciuszkow to wybralam pare szt. Fajnie ze zimowe rozmiar 68-74 wiec wspaniale. A kojec jest tak wielki ze masakra wiec szykuje juz paczke dla rodzicow bo wczesniej niz 8 miesiac dziecka raczej nie uzyjemy.

No to wracam do koszmaru sprzatania, okropny weekend :(

mamasia, Zetka, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jak bedziesz miala skurcze to na bank odroznisz, kolezanka rodzi za 2dni a skurczy ni widu ni slychu, czop tylko wczoraj zaczal jej odchodzic

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja też dzisiaj się zabrałam za remanenty w szafkach, dokładnie w komodach i szafie w sypialni. Mam spakowany już jeden wielki worek ciuchów do wywalenia, a jestem dopiero w połowie drogi... Od razu zrobi się luźniej.

mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Probuje sie spakowac do szpitala, oprocz tego ze rozpizdziel niesamowity to nie umiem tego ogarnac :/ Pakowanie jak na wczasy
    witaj w klubie :P też się z tym będę dziś męczyć :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakujace sie dzis pamietajcie zeby wczesniej kupic wody,kisiele, przekaski i spakowac bo jak nas noc zastanie to lepiej miec :) pakowanie jak na wczasy tylko te pampersy zmieniaja postac rzeczy :)

Stwierdzilismy z mezem- pie*dole nie robie i koniec ze sprzataniem, wygladamy jak zombie. Jedziemy na jakis obiad i spac

mamasia, KasiaeN., Martucha86, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, futuremama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka no mozliwe ze roznica w dlugosci cyklu
    Ja to bym chciała zrobić sobie prezent na 30 i urodzić 16.08 :-) :-) hehe marzenie
    to ja pierw chciałam by mały się urodził 16.07, bo wtedy ja mam urodziny, ale jak sobie pomyślę, że to za cztery dni to niech jeszcze posiedzi :P

KasiaeN., aaaaga, niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje identycznie jak w pierwszym trym.
    Ciagle.moge spac wiecznie zmeczona a z nosa krwawie codziennie tak jak w pierwszej ciazy. Wg lekarza to normalne.
    Staniki do karmienia powinno sie kupowac bez usztywniania i drutow.
    Jeszcze nie mam ani jednego. Ale mysle ze kupie taki rozmiar jaki mam teraz 85D. Na poczatek 2. Potem zobaczymy.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei spać nie mogę, ani w nocy ani w dzień :/ tez dziś sprzątamy, może wreszcie będzie, koniec remontu :)

małaMyszka, magda sz, aaaaga, Laura lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie. Ja zaczęłam od spraw kuchennych: kubek, talerz, sztućce, herbata, inka, cukier, sól etc. Dzisiaj skończę na tym etapie chyba:P
    Będziesz miała czas żeby robić herbatę?

Ja w ogóle nie biorę do picia niczego poza wodą mineralną. Chcę pojechać na porodówkę, urodzić i wyjść max po 24 h od przyjęcia!
    Jak się uda to nawet szybciej... Chociaż wiem, że mały musi przybrać na wadze tyle ile stracił w pierwszej dobie, więc przegotowana jestem na 24 h

Z cukru udało mi się zrezygnować po 27 latach, soli nie używam od początku ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 15:50

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny staniki do karmienia kupujecie z fiszbinami czy bez???
    Ja mam bez. Z fiszbinami przeklinam... Mam takie co nosiłam na co dzień i ciągle się wpijały...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam herbatkę laktacyjną :)
    Ale mam lenia! Nic mi się ostatnio nie chce.. Czuję się jak orka! Nawet na spacer nie chce mi się iść! Nie mam żadnych skurczy, nic się nie dzieje.. Boję się, że mały urodzi się długo po terminie.. Chciałabym na początku sierpnia bo wtedy moja mama ma urlop :) a od 17.08 teściowa! Wolę rodzić jak mama będzie na urlopie!

Zetka, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Rybkę..

Miru, jak u Ciebie?

Dziewczyny szpitalne, jak mija niedziela?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo :) nam niedziela mija spokojnie, ugotowalam obiadek, poszliśmy z mężem na spacer i za chwilę może włączymy jakiś film. U mnie we wtorek zaczyna się 37 tydzień, a póki co też zero jakichkolwiek skurczy czy oznak, że poród blisko. Też zaczynam mieć wrażenie, że sobie jeszcze dluuugo pochodzę w dwupaku. A bardzo bym chciała na początku sierpnia rodzic, albo na koniec lipca, bo mąż ma urlop wtedy zaplanowany.

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Będziesz miała czas żeby robić herbatę?

Ja w ogóle nie biorę do picia niczego poza wodą mineralną. Chcę pojechać na porodówkę, urodzić i wyjść max po 24 h od przyjęcia!
    Jak się uda to nawet szybciej... Chociaż wiem, że mały musi przybrać na wadze tyle ile stracił w pierwszej dobie, więc przegotowana jestem na 24 h

Z cukru udało mi się zrezygnować po 27 latach, soli nie używam od początku ciąży...

Nie wyobrażam sobie śniadania bez herbaty, a ta szpitalna to jest taką lurą 3dniową, że jej nie tykam. Będę mieć cc więc 5 dni posiedzę w szpitalu. Jestem soląca i cukrząca, nie odmówię sobie chociaż tych małych przyjemności.
    A swoją drogą mam nadzieję, że nie posiedzę dłużej w szpitalu, chociaż mój mąż ma znowu gronkowca! Obym nie zaraziła się ani ja ani maluch bo wtedy posiedzę tam z 2 tygodni i dostanę choroby psychicznej.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie wyobrażam sobie śniadania bez herbaty, a ta szpitalna to jest taką lurą 3dniową, że jej nie tykam. Będę mieć cc więc 5 dni posiedzę w szpitalu. Jestem soląca i cukrząca, nie odmówię sobie chociaż tych małych przyjemności.
    A swoją drogą mam nadzieję, że nie posiedzę dłużej w szpitalu, chociaż mój mąż ma znowu gronkowca! Obym nie zaraziła się ani ja ani maluch bo wtedy posiedzę tam z 2 tygodni i dostanę choroby psychicznej.

Paula ja tez liczylam na 4, max 5 dni, a okazalo sie, ze w praktyce 7, bo ten 1 dzien licza od dnia po cc masakra :/ Tylko u nas tak jest??? Mam nadzieje, ze chociaz w tym czasie naucze sie obslugiwac Julke ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela mija bardzo leniwie...
    Zrobilam obiadek, zjedlismy i lezymy przed tv...

U mnie jak narazie skurczy brak, ale ciezko chodzic po wstaniu....bola pachwiny, krocze, brzuch...wszystko....

Jutro jade na morfo, a w czwartek wizyta.ciekawe ile Klara przybrala na wadze, bo od ostatniej wizyty miesiac temu mam 2 kg wiecej, czyli juz ok.14 na plusie...

Chodzi za mna pizza, ale taka domowa mniamiiiii chyba zrobie jutro wieczorem ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja spakowałam herbatkę laktacyjną :)
    Ale mam lenia! Nic mi się ostatnio nie chce.. Czuję się jak orka! Nawet na spacer nie chce mi się iść! Nie mam żadnych skurczy, nic się nie dzieje.. Boję się, że mały urodzi się długo po terminie.. Chciałabym na początku sierpnia bo wtedy moja mama ma urlop :) a od 17.08 teściowa! Wolę rodzić jak mama będzie na urlopie!

U mnie podobnie, po obiedzie musielismy pojechac po deske do wc, bo maz probowal ja przykrecic i pekla (6 lat prosilam o jej wymiane, no to sie doczekalam :P) i po sklepie to sie toczylam, potem polecial po jakies wkrety i musialam usiasc u pani od kredytow, a teraz lezalam i nawet nie wiem kiedy oko mi sie przymknelo. Spacer mija sie z celem, bo ledwo bym wyszla i albo szukalabym lawki albo chciala wracac, a szkoda sie turlac na 4 pietro, wiec jak nie musze to nigdzie nie ide, choc siedzenie w domu mnie dobija

zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Spacer mija sie z celem, bo ledwo bym wyszla i albo szukalabym lawki albo chciala wracac, a szkoda sie turlac na 4 pietro, wiec jak nie musze to nigdzie nie ide, choc siedzenie w domu mnie dobija

Mam to samo, juz nawet meza wysylam po zakupy, albo corke,bo jak pomysle ze mam isc kawalek i potem wdrapac sie z torbami na 3 pietro to mi sie slabo robi...:/
    Nawet poruszanie sie po domu wymaga ode mnie wysilku....:/
    Tylko ze jak tak siedze w domu, to ciagle mysle o jedzeniu....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 17:41

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolaczam sie do leniwcow - rowniez mam to samo.

niecierpliwa, zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poleguje I z synkiem Harreto Pottera ogladamy :-)
    Co do chodzenia to ja juz raczej nie chodze tylko sie turlam ;-) moj chod wyglada jak pingwini chod :-)

zabka11, magda sz, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ