X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem największym leniem, od 3 dni patrzę na 4 kartony stojące na podłodze i nie mogę się ruszyć, żeby zrobić z nimi porządek... zmywarkę włączyłam jak się czyste sztućce skończyły... już nie wspomnę, że nie skończyłam prasowania i pieluchy śpiworki ręczniczki nadal nie gotowe, a co dopiero pakować torbę
    Nie mogę się nadziwić, jak można być takim leniwcem jak ja...

Zetka, 0na88, Pulpecja, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka u nas spokojnie. Czekamy na jutrzejsza wizytę. Martwi mnie to że na wypisie mam nie swoje wyniki krwi bo z moczu mi tych nie wpisali co liczyli mnie antybiotykiem tylko te z dnia wypisu które wyszły super.
    a krew mam w której wyszła kliniczna zakrzepica żył i podejrzenie zatorowosci płucnej. Będę musiała to powtórzyć żeby była jasność i mam nadzieje ze nie opóźni to decyzji ordynatora.

Niecierpliwa uspokoje Cię te 7 dni to tylko teoria. Jeżeli każą Ci się stawić w szpitalu dzień przed to na drugi dzień cc i albo wieczorem albo na drugi dzień polozna namawia na wstanie z łóżka bo i tak daje Ci dziecko. Wiec musisz się nim zająć również namawiają męża aby był i pomagał a przy tym się uczył. 3 doba w szpitalu juz możesz być z dzieckiem 24 h a w czwartej lub 5 od przyjęcia jeśli się rusza sz i rana się goi. Nie stekasz nie narzekasz to won do donu :)
    4 koleżanki moje wyszły w 4 dobie od przyjścia. 7 jest dla tych co są nieogarniete lub się coś nie goi albo same marudza ze nie dają rady chodzić itd to muszą siedzieć. Tak więc im szybciej zaczniesz chodzić tym szybciej dojdziesz do siebie i wyjdziesz. Nie ma lekko 7 dni to trzeba sobie zasłużyć ;)

Paula_071, Weridiana, niecierpliwa, KasiaeN., Zetka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula ja tez liczylam na 4, max 5 dni, a okazalo sie, ze w praktyce 7, bo ten 1 dzien licza od dnia po cc masakra :/ Tylko u nas tak jest??? Mam nadzieje, ze chociaz w tym czasie naucze sie obslugiwac Julke ;)

U mnie trzeba spędzić pełne 4 dobry po cesarce (chyba, że maluch złapie żółtaczkę albo jakieś inne niespodzianki się trafiają). Niby mogę przyjść tego dnia co cc, ale zobaczymy co mi powiedzą jak dokładnie umówię datę.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Zetka u nas spokojnie. Czekamy na jutrzejsza wizytę. Martwi mnie to że na wypisie mam nie swoje wyniki krwi bo z moczu mi tych nie wpisali co liczyli mnie antybiotykiem tylko te z dnia wypisu które wyszły super.
    a krew mam w której wyszła kliniczna zakrzepica żył i podejrzenie zatorowosci płucnej. Będę musiała to powtórzyć żeby była jasność i mam nadzieje ze nie opóźni to decyzji ordynatora.

Niecierpliwa uspokoje Cię te 7 dni to tylko teoria. Jeżeli każą Ci się stawić w szpitalu dzień przed to na drugi dzień cc i albo wieczorem albo na drugi dzień polozna namawia na wstanie z łóżka bo i tak daje Ci dziecko. Wiec musisz się nim zająć również namawiają męża aby był i pomagał a przy tym się uczył. 3 doba w szpitalu juz możesz być z dzieckiem 24 h a w czwartej lub 5 od przyjęcia jeśli się rusza sz i rana się goi. Nie stekasz nie narzekasz to won do donu :)
    4 koleżanki moje wyszły w 4 dobie od przyjścia. 7 jest dla tych co są nieogarniete lub się coś nie goi albo same marudza ze nie dają rady chodzić itd to muszą siedzieć. Tak więc im szybciej zaczniesz chodzić tym szybciej dojdziesz do siebie i wyjdziesz. Nie ma lekko 7 dni to trzeba sobie zasłużyć ;)

Ja bym chciala wstac jak najszybciej, a uzyskalam informacje, ze to dopiero nastetnego dnia ok. 5 rano, ale mam nadzieje, ze bedzie tak jak mowisz :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszą mieć jakąś normę. Ale tak jak mówię różnie bywa po co masz zajmować łóżko przez 7 dni jak 3 juz chodzisz.
    Wyjdziemy szybko zobaczysz. Najgorsze te pierwsze godziny jak nie możesz się ruszać chyba prze pierwsze 12 h.

niecierpliwa, Zetka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    U mnie trzeba spędzić pełne 4 dobry po cesarce (chyba, że maluch złapie żółtaczkę albo jakieś inne niespodzianki się trafiają). Niby mogę przyjść tego dnia co cc, ale zobaczymy co mi powiedzą jak dokładnie umówię datę.

Zazdroszcze i Tobie i Psioszce, ze w szpitalu mozecie sie stawic w dniu cc. Dla mnie to bez sensu, ze nie dosc, ze musze miec swoje wyniki, to i tak mam stawic sie na czczo bo beda robic morfologie, potem tylko zupka i do polnocy juz tylko woda. Toz to ja z glodu umre

Zetka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Muszą mieć jakąś normę. Ale tak jak mówię różnie bywa po co masz zajmować łóżko przez 7 dni jak 3 juz chodzisz.
    Wyjdziemy szybko zobaczysz. Najgorsze te pierwsze godziny jak nie możesz się ruszać chyba prze pierwsze 12 h.

Ja uslyszalam, ze wczesniej wypiSuja, jak potrzebuja lozek ;)
    O ktorej jutro idziesz do szpitala??

• Miru Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ran na 8. Ja się jutro ordynatora zapytam jak to wygląda bo koleżanka miała stawić się 9 stycznia o 6 na czczo dzień wcześniej miała od 18 nic już nie jeść a w dniu cc nic nie pić. Zrobili lewatywe o 6.30 i o 8.30 miała cc. Ale to zapytam z jego ręki jak to wygląda.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szpitalu , w którym ja będę rodzić to faktycznie jest taka procedura,że karzą stawić się w dniu cc rano, bo właśnie ze względu na to,że jest się na czczo cesarki robią tego samego dnia do godziny 12:00- planowane.
    Co do wstawania po to też zachęcają ,żeby jak najszybciej,ale min. 6h musisz leżeć. A wyjście do domu..hmmm ta nasza kupela położna mówiła,że zdarzało się,że i na 2 dobę puszczali, ale 3 to minimum- bo nfz kasę zwraca za nas- i z reguły dłużej nie trzymają, bo nie ma miejsca- chyba że się coś dzieje. Ja nastawiam się,że we wt cc a w pt max do domu- tak mi się marzy,żeby weekendu tam nie spędzić.
    Dzień i weekend minął szybko- pojechaliśmy dziś do lasu pospacerować i żeby Fadek się wybiegał,ale gdzie tam ze mną na wyprawy- a to boli,a to kłuje, a to siku, 2ka .Mąż mówi,że ze mną najbezpieczniej to tylko w kiblu siedzieć:)
    A poza tym też się turlam, choć dziś właśnie miałam mega 3 skurcz i parcia w tym lesie.
    Miru trzymaj się tam jutro i koniecznie daj znać co i jak, bo wiesz inaczej- Magda Sherlock Cię namierzy :)
    Euforia odezwij się jak tam z synkiem?

niecierpliwa, Pulpecja, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam Wam zazdrościć wiedzy- kiedy urodzę :) u mnie od zeszłej niedzieli skurcze przepowiadające, z każdym dniem jest ich więcej i są mocniejsze- jestem bardzo ciekawa ile to potrwa. We wtorek wizyta ciekawe co gin powie o mojej szyjce.

Kuzwa nie mogę oglądam wiadomości i szlak mnie trafia z tymi dopalaczami- jak można być takim debilem żeby to palić... Najgorsze jest to że one są powszechnie dostępne nie daleko mnie jest sklepik z pamiątkami- dopalacze są na półkach- Susz roślinny, kraj pochodzenia hiszpania, nie do spożycia... Słyszałam że ostatnio też do szpitala trafiła ciężarna po dopalaczach.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - Miru to dawno mam namierzoną, wzięłabym się za Euforię ale nie chcę jej zakłócać spokoju :)

Paula_071, KasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka nie wątpię w to że Madzia ruszy ze śledztwem. :)
    No my w ciąży to jak małe dzieci: jeść, spać, siku, kupa, nogi bolą, ja chcę to, nie chce tego ... :)

Mnie przeraża igła tzn to znieczulenie w kręgosłup i cewnik :(

magda sz, zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia dostała małego i zapomniała o Bożym świecie :)

magda sz, Paula_071, futuremama, Lady Savage, Laura, zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ran na 8. Ja się jutro ordynatora zapytam jak to wygląda bo koleżanka miała stawić się 9 stycznia o 6 na czczo dzień wcześniej miała od 18 nic już nie jeść a w dniu cc nic nie pić. Zrobili lewatywe o 6.30 i o 8.30 miała cc. Ale to zapytam z jego ręki jak to wygląda.

Mi to wszystko ostatnio Andrzej mowil, mysle ze ordynator o tak przyziemnych rzeczach moze nie miec pojecia ;)
    Ja na skierowaniu mam napisane, zeby stawic sie w szpitalu 28.07 o 8 rano.
    W piatek dzwonilam na oddzial noworodkow dopytac o ta szczepionke i powiem Ci, ze bardzo mila pielegniarka ze mna rozmawiala, mam nadzieje, ze wszystkie takie beda pomocne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:58

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Euforia dostała małego i zapomniała o Bożym świecie :)

Euforia i z Antosiem w brzuchu malo sie odzywala, a teraz to juz w ogole pewnie czasu nie ma ;)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale faktycznie jeden sms to może nie zaszkodzi- może dasz się namówić,żeby do niej napisać?:)

KasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, ściskam kciuki za jutro!Na pewno będzie wszystko dobrze!

Ja dziś też jakoś mało robotna jestem ;) Po obiedzie jak zaległam przed tv tak dopiero teraz wstałam ;) Wstawanie z łózka to dla mnie katorga jest.Wszystko boli i ciągnie, jak już wstanę to krok pingwina obowiązkowo i znów zaczyna ciągnąć kłuć i boleć więc wracam do pozycji siedzącej bądź leżącej. Masakra. Jutro idę na wizytę i zobaczymy jak tam moja szyjka się miewa.

Zetka, zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi to wszystko ostatnio Andrzej mowil, mysle ze ordynator o tak przyziemnych rzeczach moze nie miec pojecia ;)
    Ja na skierowaniu mam napisane, zeby stawic sie w szpitalu 28.07 o 8 rano.
    W piatek dzwonilam na oddzial noworodkow dopytac o ta szczepionke i powiem Ci, ze bardzo mila pielegniarka ze mna rozmawiala, mam nadzieje, ze wszystkie takie beda pomocne :)

A właśnie. Pytałam się ciotki (zakaźnika) o tę szczepionkę na żółtaczkę, czy warto kupić swoją, ale powiedziała że ona się na tym nie zna, żeby zapytać neonatologa. Rozmawiałaś może z jakimś "wiarygodnym" lekarzem?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A właśnie. Pytałam się ciotki (zakaźnika) o tę szczepionkę na żółtaczkę, czy warto kupić swoją, ale powiedziała że ona się na tym nie zna, żeby zapytać neonatologa. Rozmawiałaś może z jakimś "wiarygodnym" lekarzem?

Rozmawialam z kolezankami, ktore szczepily i z pielegniarka na oddziale noworodkow. W szpitalu tez wczesniej nia szczepili, ale ze wzgledu na koszty przeszli na ta druga. Pediatra w przychodni do ktorej zapisuje mloda tez jest za i uwaza, ze taka dawka rteci dla noworodka, ktora jest w tej szpitalnej to nic dobrego i jak tylko jest mozliwosc i srodki to poleca engerix b, tylko jak juz 1 dawke nia sie zacznie to 2 kolejne tez musza byc te. Jutro ide do apteki po odbior, bo zamowilam

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w moim szpitalu można zapłacić za Engerixa i wtedy zaszczepią, bo mają na stanie. Lepszy moim zdaniem jest Engerix niż Euvax, zresztą na kolejne dwie dawki najczesciej przechodzi się na Engerixa, więc jeśli jest taka możliwość to można zacząć już od tej wlasciwej.

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ