X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze podpytać o te szczepionki, bo szczerze powiem, jestem zielona w tym temacie. Tyle, co położna na SR mówiła,że polecałaby przyjąć 2 zalecane w szpitalu- na gruźlice i WZW B chyba.
    Uciekam już. Popuchły mi dłonie- normalnie jak grabie, ehh...
    Też zaczynają się już u Was telefony czy już urodziłyście?! Bo ja dziś takie 3 odebrałam...
    Spokojnej nocy.

Zetka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ja dzisiaj będąc w polo śmiałam się do męża że pokupuje po 10 dk różnych ciasteczek, tych co mają na wystawach za szybkami, a mój mąż heh " i BARY je zje"
    Bary to pies teściów, jadąc tam zaopatrzam się w różne przekąski po to żeby wykarmić dwa psy i kotka :D
    A odnośnie tych ciastek no bo przecież mam dietę cukrzycową to pomyślałam że jak urodzę synka to zaraz będę szamać ciasteczka heh ;)
    Więc ta moja walizka a raczej dwie to chyba będą za małe :P czas pomyśleć o trzeciej na słodycze :)

Zetka, Paula_071, bosa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, na pewno jeśli powtórka badania w szpitalu, to wyniki będziesz miała szybciej miejmy nadzieje!
    Powodzenia jutro!

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, miejmy nadzieję że Euforia się odezwie :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rozmawialam z kolezankami, ktore szczepily i z pielegniarka na oddziale noworodkow. W szpitalu tez wczesniej nia szczepili, ale ze wzgledu na koszty przeszli na ta druga. Pediatra w przychodni do ktorej zapisuje mloda tez jest za i uwaza, ze taka dawka rteci dla noworodka, ktora jest w tej szpitalnej to nic dobrego i jak tylko jest mozliwosc i srodki to poleca engerix b, tylko jak juz 1 dawke nia sie zacznie to 2 kolejne tez musza byc te. Jutro ide do apteki po odbior, bo zamowilam

Tu jest napisane, że w przypadku szczepienia niemowląt 2 kolejne dawki nie muszą być te same:

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=83649

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Naszej klinice musze sie stawic ok 17 dzien wczesniej i dtez dzien wczesniej robia lewatywe jesli sie na nia oczywiscie zgodze a z tym mam najwiekszy opor :/ wszystkie badania i spac.
    Rano kroplowka z oxy a ok 9-10 cc.
    Mnie tez cewnik jakos przeraza ale mam nadzieje ze zaloza mi go juz w zieczuleniu.
    Jeszcze 4 tygodnie...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał plastikowe miseczki to będą w Lidlu: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=39851

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jakby ktoś chciał plastikowe miseczki to będą w Lidlu: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=39851

Ja kupiłam 2 plastikowe miseczki w pepco, koszt jednej 1,99 pln

takie:

http://www.kreocen.pl/img/p/2027357/1/BranQ-Miska-plastikowa-CYKORIA-FIOLET-5-l-fioletowy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:25

bosa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rozmawialam z kolezankami, ktore szczepily i z pielegniarka na oddziale noworodkow. W szpitalu tez wczesniej nia szczepili, ale ze wzgledu na koszty przeszli na ta druga. Pediatra w przychodni do ktorej zapisuje mloda tez jest za i uwaza, ze taka dawka rteci dla noworodka, ktora jest w tej szpitalnej to nic dobrego i jak tylko jest mozliwosc i srodki to poleca engerix b, tylko jak juz 1 dawke nia sie zacznie to 2 kolejne tez musza byc te. Jutro ide do apteki po odbior, bo zamowilam

niecierpliwa czy ta rtęć, o której wspominał Ci pediatra to ten tiomersal?
    czytałam, że nowe szczepionki (nowe serie, w tym nowe serie EuvaxuB) już nie zawierają tiomersalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:33

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka jak ogarnę się ze sprzątaniem jutro to ponamierzam Euforię :)

Wkurzyłam się i nie moge spać, rozmawialiśmy dziś z teściową jak chcemy zrobić ze chrztem Mai. Jakbyśmy mieli zaprosić najbliższą rodzinę to wychodzi ok. 40 osób, połowa musiałaby jechać 260 km w jedną stronę więc nie wiem ile osób przyjedzie...dwa koszt takiej imprezy w wawie w lokalu to chore sumy. No to stwierdziliśmy że zrobimy chrzest kameralnie- my, chrzestni i nasi rodzice i jakiś obiad w restauracji. Moja mama powiedziała że to dobry pomysł, ona z tatą dojadą oczywiście i nie trzeba będzie kombinować transportem babć i ciotek itp. No a teściowa że jak to! że u nich w rodzinie chrzciny są obchodzone hucznie... i żeby zrobić w wawie chrzest na święta- no fajnie tylko wtedy mojej rodziny nie będzie w wawie bo są święta :/ tak się wkurwiłam że chyba z mężem pójdziemy potajemnie pod koniec września i ochrzcimy w którąś niedzielę sami plus chrzestni albo nie wiem chyba bez chrzestnych się nie da.
    Jeszcze pomysł że ona może chrzciny u siebie zrobić, nie chcę tak :/ to ja będę mamą i chciałabym sama wszystko. Rok temu było nasze wesele, opłaciliśmy autokar z wawy i noclegi dla gości więc uważam że na razie wystarczy tych imprez dla rodziny... Widzę że będzie ostro po narodzinach, jak się nie wtrącała tak teraz nadrobi

zabka11, bosa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka tu przepis na kurczaka pikantnego
    Kurczaka dusisz a nie smażysz, duuużo ostrej papryki, garam masala można zastąpić kilkoma innymi przyprawami. (w necie jest skład) i ja to jem z ryżem basmati.
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/kurczak_tikka_masala/przepis.html

Jutro znów go robię, muszę się nacieszyć takim żarciem póki czas :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde poczytałam lipcówki i tam większość rodzi się po 40 tyg. jeeej aż tyle to ja nie chcę czekać :)

Lady Savage, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja dzisiaj bylam troche w rozjazdach i juz mialam sie nie oddzywac, ale jak zobaczylam Twojego posta Magda, to az mna wstrzasnelo.
    Kurna co za przeproszeniem ma twoja tesciowa do tego, czy bedziecie robic taka czy inna impreze po chrzciny - to wasze dziecko i wy macie decydujacy glos co do ostatecznej formy.
    Ja pierdziele, gdybym ja miala zapraszac cala rodzine, wszystkie pociotki i cale wujostwo, to chyba bym musiala sie zadluzyc - ze 100 osob by wyszlo. Jak chce hucznej imprezki, to niech sprosi wszystkich do siebie z okazji swoich urodzin, imienin albo dnia kombatanta i niech robi z tego wesele z fajerwerkami. Ja pierdziele, to juz nie te czasy. Wydaje mi sie, ze obiad w najblizszym gronie: rodzice, dziadki i chrzestni dziecka, wzglednie wasze rodzenstwo gdyby nie "zalapali" sie do tak zacnego grona i to wsio. A ona niech sie buja i obraza,chyba specjalnie jej samopoczucie w zwiazku z tym Cie nie interesuje. Rozumiem, ze nie brakuje Wam na zycie, ale tez nie sracie pieniedzmi, zeby z kazdej okazji wyprawiac kolejne wesele.
    Badz asertywna i nie daj sie tej durnej babie wpedzic w jakies chore poczucie "tradycji" :D
    Pozdrawiam i dobrej nocki Wam wszystkim zycze. Spijcie dobrze i nie budzcie sie do samego rana :*

magda sz, niecierpliwa, zabka11, bosa, 0na88, aaaaga, Paula_071, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheeh Griszanka polepszyłaś mi humor, ja mam to samo zdanie. Ona się boi - bo co rodzina powie... kuzwa nikt z rodziny takiego wesela z rozmachem nie miał więc mordy w kubeł. Za te pieniądze na "huczny chrzest" wolę pojechać na wakacje we 3, dwa zbieramy na domek więc jak będziemy tak szastać to się nigdy nie dorobimy. Mam tylko nadzieję że mąż stanie po mojej stronie. Jeszcze go nabuzuje że powie mamuśce stanowczo- robimy tak i koniec! Jestem przekonana że ciotunie się obrażą ale mam to gdzieś za wczorajsze tekst jednej z nich na temat mojego wyglądu aż mi się serce raduje że trochę ich zdzibko trafi.
    Zamówię literki na ścianę na pocieszenie i idę spać :*

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszły mi wody :)!!!
    Obudziłam się i wiedziałam że to to!
    Maz tez nie miał wątpliwości :)!
    Skurcze póki co delikatne.
    Ogarniamy się i jazda rodzic hehe:)!!
    Nogi mi się trzęsą :)
    Trzymajcie kciuki!
    Jak tylko będę mogła dam znać :)!!!
    Staś! Staś! Staś!

lys, maaadzik1207, Laura, Pulpecja, niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., Lady Savage, apaczka, 5ylwia, zabka11, Weridiana, Amberla, bosa, sylwucha89, Ewa123, gianna88, ainer85, 0na88, Pati Belgia, aaaaga, Zetka, Griszanka, Aga89, Y, kasiuleek, Paula_071, Cassie_DE, magda sz, Katarka, Aska87, witaminkab, małaMyszka, staraczka24, mamasia, przyszła mama, Neyla, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha powodzenia!!!

bosa, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha czekamy na wieści!!!

Kurczę zaczelo sie...sierpniowki sie rozpakowuja!!

niecierpliwa, bosa, Cassie_DE, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha trzymamy kciuki!
    Powodzenia!
    Spokojnego porodu :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!
    Martucha trzymam kciuki!! Daj znać co i jak, na pewno wszystkie będziemy czekać na wieści. Powodzenia.
    ja od piatku jestem przeziebiona, katar cholerny trzyma i nie odpuszcza. Pogoda tez malo optymistyczna, chyba trzeba wracac do łóżeczka. Miłego dnia.

Weridiana, bosa, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha powodzenia!! Czekamy na info!

Lys mi pielegniarka mowila, ze jak zaczne szczepic engerxem to powinnam nim kontynuowac kolejne dawki, lekarz to samo - no, ale dla mnie to oczywiste, ze jak zaczne tym to i tym skoncze. Co do tej rteci nie wiem jaki dokladny sklad, tu z kolei ginekolog mi mowil, ze to nie jest tak, ze euwax ma rtec, a engerix nie, tylko ma jej zdecydowanie mniej. Szkoda tylko, ze szpitale i przychodnie o tym nie informuja, bo jak rok temu sie szczepilam to tez bym sie na'nia zdecydowala

‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ