SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Musze podpytać o te szczepionki, bo szczerze powiem, jestem zielona w tym temacie. Tyle, co położna na SR mówiła,że polecałaby przyjąć 2 zalecane w szpitalu- na gruźlice i WZW B chyba.
Uciekam już. Popuchły mi dłonie- normalnie jak grabie, ehh...
Też zaczynają się już u Was telefony czy już urodziłyście?! Bo ja dziś takie 3 odebrałam...
Spokojnej nocy.Zetka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ej dziewczyny ja dzisiaj będąc w polo śmiałam się do męża że pokupuje po 10 dk różnych ciasteczek, tych co mają na wystawach za szybkami, a mój mąż heh " i BARY je zje"
Bary to pies teściów, jadąc tam zaopatrzam się w różne przekąski po to żeby wykarmić dwa psy i kotka
A odnośnie tych ciastek no bo przecież mam dietę cukrzycową to pomyślałam że jak urodzę synka to zaraz będę szamać ciasteczka heh
Więc ta moja walizka a raczej dwie to chyba będą za małeczas pomyśleć o trzeciej na słodycze
Zetka, Paula_071, bosa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Rozmawialam z kolezankami, ktore szczepily i z pielegniarka na oddziale noworodkow. W szpitalu tez wczesniej nia szczepili, ale ze wzgledu na koszty przeszli na ta druga. Pediatra w przychodni do ktorej zapisuje mloda tez jest za i uwaza, ze taka dawka rteci dla noworodka, ktora jest w tej szpitalnej to nic dobrego i jak tylko jest mozliwosc i srodki to poleca engerix b, tylko jak juz 1 dawke nia sie zacznie to 2 kolejne tez musza byc te. Jutro ide do apteki po odbior, bo zamowilam
Tu jest napisane, że w przypadku szczepienia niemowląt 2 kolejne dawki nie muszą być te same:
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=83649bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Naszej klinice musze sie stawic ok 17 dzien wczesniej i dtez dzien wczesniej robia lewatywe jesli sie na nia oczywiscie zgodze a z tym mam najwiekszy opor
wszystkie badania i spac.
Rano kroplowka z oxy a ok 9-10 cc.
Mnie tez cewnik jakos przeraza ale mam nadzieje ze zaloza mi go juz w zieczuleniu.
Jeszcze 4 tygodnie...bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jakby ktoś chciał plastikowe miseczki to będą w Lidlu: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=39851
Ja kupiłam 2 plastikowe miseczki w pepco, koszt jednej 1,99 pln
takie:
http://www.kreocen.pl/img/p/2027357/1/BranQ-Miska-plastikowa-CYKORIA-FIOLET-5-l-fioletowy.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:25
bosa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Rozmawialam z kolezankami, ktore szczepily i z pielegniarka na oddziale noworodkow. W szpitalu tez wczesniej nia szczepili, ale ze wzgledu na koszty przeszli na ta druga. Pediatra w przychodni do ktorej zapisuje mloda tez jest za i uwaza, ze taka dawka rteci dla noworodka, ktora jest w tej szpitalnej to nic dobrego i jak tylko jest mozliwosc i srodki to poleca engerix b, tylko jak juz 1 dawke nia sie zacznie to 2 kolejne tez musza byc te. Jutro ide do apteki po odbior, bo zamowilam
niecierpliwa czy ta rtęć, o której wspominał Ci pediatra to ten tiomersal?
czytałam, że nowe szczepionki (nowe serie, w tym nowe serie EuvaxuB) już nie zawierają tiomersaluWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:33
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka jak ogarnę się ze sprzątaniem jutro to ponamierzam Euforię
Wkurzyłam się i nie moge spać, rozmawialiśmy dziś z teściową jak chcemy zrobić ze chrztem Mai. Jakbyśmy mieli zaprosić najbliższą rodzinę to wychodzi ok. 40 osób, połowa musiałaby jechać 260 km w jedną stronę więc nie wiem ile osób przyjedzie...dwa koszt takiej imprezy w wawie w lokalu to chore sumy. No to stwierdziliśmy że zrobimy chrzest kameralnie- my, chrzestni i nasi rodzice i jakiś obiad w restauracji. Moja mama powiedziała że to dobry pomysł, ona z tatą dojadą oczywiście i nie trzeba będzie kombinować transportem babć i ciotek itp. No a teściowa że jak to! że u nich w rodzinie chrzciny są obchodzone hucznie... i żeby zrobić w wawie chrzest na święta- no fajnie tylko wtedy mojej rodziny nie będzie w wawie bo są świętatak się wkurwiłam że chyba z mężem pójdziemy potajemnie pod koniec września i ochrzcimy w którąś niedzielę sami plus chrzestni albo nie wiem chyba bez chrzestnych się nie da.
Jeszcze pomysł że ona może chrzciny u siebie zrobić, nie chcę takto ja będę mamą i chciałabym sama wszystko. Rok temu było nasze wesele, opłaciliśmy autokar z wawy i noclegi dla gości więc uważam że na razie wystarczy tych imprez dla rodziny... Widzę że będzie ostro po narodzinach, jak się nie wtrącała tak teraz nadrobi
zabka11, bosa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka tu przepis na kurczaka pikantnego
Kurczaka dusisz a nie smażysz, duuużo ostrej papryki, garam masala można zastąpić kilkoma innymi przyprawami. (w necie jest skład) i ja to jem z ryżem basmati.
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/kurczak_tikka_masala/przepis.html
Jutro znów go robię, muszę się nacieszyć takim żarciem póki czasbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj bylam troche w rozjazdach i juz mialam sie nie oddzywac, ale jak zobaczylam Twojego posta Magda, to az mna wstrzasnelo.
Kurna co za przeproszeniem ma twoja tesciowa do tego, czy bedziecie robic taka czy inna impreze po chrzciny - to wasze dziecko i wy macie decydujacy glos co do ostatecznej formy.
Ja pierdziele, gdybym ja miala zapraszac cala rodzine, wszystkie pociotki i cale wujostwo, to chyba bym musiala sie zadluzyc - ze 100 osob by wyszlo. Jak chce hucznej imprezki, to niech sprosi wszystkich do siebie z okazji swoich urodzin, imienin albo dnia kombatanta i niech robi z tego wesele z fajerwerkami. Ja pierdziele, to juz nie te czasy. Wydaje mi sie, ze obiad w najblizszym gronie: rodzice, dziadki i chrzestni dziecka, wzglednie wasze rodzenstwo gdyby nie "zalapali" sie do tak zacnego grona i to wsio. A ona niech sie buja i obraza,chyba specjalnie jej samopoczucie w zwiazku z tym Cie nie interesuje. Rozumiem, ze nie brakuje Wam na zycie, ale tez nie sracie pieniedzmi, zeby z kazdej okazji wyprawiac kolejne wesele.
Badz asertywna i nie daj sie tej durnej babie wpedzic w jakies chore poczucie "tradycji"
Pozdrawiam i dobrej nocki Wam wszystkim zycze. Spijcie dobrze i nie budzcie sie do samego rana :*magda sz, niecierpliwa, zabka11, bosa, 0na88, aaaaga, Paula_071, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Hheeh Griszanka polepszyłaś mi humor, ja mam to samo zdanie. Ona się boi - bo co rodzina powie... kuzwa nikt z rodziny takiego wesela z rozmachem nie miał więc mordy w kubeł. Za te pieniądze na "huczny chrzest" wolę pojechać na wakacje we 3, dwa zbieramy na domek więc jak będziemy tak szastać to się nigdy nie dorobimy. Mam tylko nadzieję że mąż stanie po mojej stronie. Jeszcze go nabuzuje że powie mamuśce stanowczo- robimy tak i koniec! Jestem przekonana że ciotunie się obrażą ale mam to gdzieś za wczorajsze tekst jednej z nich na temat mojego wyglądu aż mi się serce raduje że trochę ich zdzibko trafi.
Zamówię literki na ścianę na pocieszenie i idę spać :*bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Odeszły mi wody
!!!
Obudziłam się i wiedziałam że to to!
Maz tez nie miał wątpliwości!
Skurcze póki co delikatne.
Ogarniamy się i jazda rodzic hehe:)!!
Nogi mi się trzęsą
Trzymajcie kciuki!
Jak tylko będę mogła dam znać!!!
Staś! Staś! Staś!lys, maaadzik1207, Laura, Pulpecja, niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., Lady Savage, apaczka, 5ylwia, zabka11, Weridiana, Amberla, bosa, sylwucha89, Ewa123, gianna88, ainer85, 0na88, Pati Belgia, aaaaga, Zetka, Griszanka, Aga89, Y, kasiuleek, Paula_071, Cassie_DE, magda sz, Katarka, Aska87, witaminkab, małaMyszka, staraczka24, mamasia, przyszła mama, Neyla, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!!!
Martucha trzymam kciuki!! Daj znać co i jak, na pewno wszystkie będziemy czekać na wieści. Powodzenia.
ja od piatku jestem przeziebiona, katar cholerny trzyma i nie odpuszcza. Pogoda tez malo optymistyczna, chyba trzeba wracac do łóżeczka. Miłego dnia.Weridiana, bosa, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Martucha powodzenia!! Czekamy na info!
Lys mi pielegniarka mowila, ze jak zaczne szczepic engerxem to powinnam nim kontynuowac kolejne dawki, lekarz to samo - no, ale dla mnie to oczywiste, ze jak zaczne tym to i tym skoncze. Co do tej rteci nie wiem jaki dokladny sklad, tu z kolei ginekolog mi mowil, ze to nie jest tak, ze euwax ma rtec, a engerix nie, tylko ma jej zdecydowanie mniej. Szkoda tylko, ze szpitale i przychodnie o tym nie informuja, bo jak rok temu sie szczepilam to tez bym sie na'nia zdecydowalabosa, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość