X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc witamy sie w 35 tc
    Zetka w Wojewodzkim daja koszule szpitalna do porodu czy rodzisz w swojej ? Wiesz może? Kupilam dwie i obawiam sie ze jak by trzeba bylo rodzic w swojej to musze kupic jeszcze jedna

Dają, taka piękna zielona :)

Aga, czemu termin masz dzień po mnie a suwaczki mamy takie same? :) masz ostatnia @ 17.11?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:46

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzień dobry. A my właśnie w drodze na chrzciny sprawie 3 miesięcznego synka siostry męża :)
    Jedziemy juz 1,5h i jeszcze 0,5 zostało. Ale czujemy się dobrze i Was nadrabiamy :)

Karolina pisałaś ze idziecie na urodzinki Huberta. My cały czas zastanawiamy się nad imieniem. Tzn myślimy między Michałem a Hubertem właśnie. Nie znam nikogo z takim imieniem i powiedz mi jak się do niego zwracja? Zdrabniaja czy mówić po prostu Hubert? Boję się tylko ze będą mówić na niego Bercik a to z akurat nie bardzo mi sie podoba. Jak to jest u Was :)?

Miłego dnia dziewczyny! :)

Ja mam w rodzinie Huberta i większość na niego mówi Huba, mnie się nie podoba, no ale kwestia gustu

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów przez cc, to właśnie z tego co ja wiem i widziałam na Raszei robią ale tylko po rozpoczęciu akcji porodowej,

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wlasnie nie wiem czemu om 16.11 ternin mi ginka wyliczyla na 24.08 i ovuf tez pokazuje 24 .08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:55

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka wlasnie nie wiem czemu om 16.11 ternin mi ginka wyliczyla na 24.08 i ovuf tez pokazuje 24 .08

Może po długości cyklu? Ja też OM - 16.11

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie. Ja zaczęłam od spraw kuchennych: kubek, talerz, sztućce, herbata, inka, cukier, sól etc. Dzisiaj skończę na tym etapie chyba:P

Haha ja o zadnej z tych rzeczy nawet nie pomyslalam :D
    Maz zobaczyl ten obraz nedzy i rozpaczy i mnie spakowal, a najwiekszy problem ma z naszykowaniem ciuchow dla siebie hahaha :D od 20 minut lazi i rozmysla wszystkie warianty pogodowe. Ja mu mowie, ze najlepiej ciemna koszulke, bo jak dostanie mala umiziana to na takiej jak on sobie wybral kazda plamke bedzie widac ;)

Zetka u nas facet wchodzac na porodowke musi sie przebrac od stop do glow, wszystjo czyste zalozyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:05

Zetka, mamasia, Paula_071, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jakie badania?
    Aspat, alat i te kwasy? Czy coś jeszcze? I jakie mniej więcej ceny?

w internecie czytałam i w laboratorium też mówili że te próby wątrobowe wystarczą w tym miałam ALAT Aspat fosfataza zasadowa i bilirubina całkowita za te cztery dałam coś koło 20zł, ale mojej gin to nie wystarczyło i nawet jak już mnie nie swędzi to się uparła na te kwasy żółciowe u nas najtaniej znalazłam za 80 zł i tydzień czekania bo do Krakowa wysyłają... w większych miastach może jest taniej i szybciej

ja mam tak że jak o tym nie myśle to nic mnie nie swędzi a jak tylko sobie przypomne to jest masakra, taka siła sugestii...

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia

Ludzie starsi dziwnie patrza na kobiety w ciazy bo za ich czasow chodzilo sie w namiotach. A elegancka uczesana i umalowana ciezarna to chyba dla nich dziwadlo.
    Wczoraj az moj sie zdenerwowal i mowi co Ci ludzid tak na Ciebie patrza? Kobiety w ciazy nie widzieli?
    Pomijam fakt ze mialam luzniejsza sukienke wiazana pod biustem, japonki, lekki makijaz i wlosy w warkocz spiete...
    Atrakcja na ulicy :/

Moja torba czeka na staniki i klapki cala reszta stoi.
    Komoda juz naszykowana z ciuszkami, lozeczko rozkladamy za tydzien.
    Na poczatek w sypialni.

Milego dnia

Ps. Wpadam w panike jak widze Naszd suwaczki i jak poszecie ciaza donoszona ;)

Zetka, KasiaeN., aaaaga, mamasia, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staniki do karmienia kupujecie z fiszbinami czy bez???

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wszystkie przyjaciółki się już rozpakowały, teraz kolej na mnie :3 Zuzia ma w czym wybierać :)
    Oto Karolek 4.07.2015
    nmeozp.jpg
    Kamil 04.07.2015
    2u8dp9e.jpg
    I Natan 11.07.2015
    2n6f14m.jpg

jeszcze czekamy na jedną dziewczynkę która ma się urodzić 18 sierpnia no a potem moja Zuzia :)

Laura, magda sz, mamasia, nick nieaktualny, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ja mam bez fiszbin, ale w sumie kupując je w ogóle o tym nie myślałam, brałam co było :P

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

ja bez

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    w internecie czytałam i w laboratorium też mówili że te próby wątrobowe wystarczą w tym miałam ALAT Aspat fosfataza zasadowa i bilirubina całkowita za te cztery dałam coś koło 20zł, ale mojej gin to nie wystarczyło i nawet jak już mnie nie swędzi to się uparła na te kwasy żółciowe u nas najtaniej znalazłam za 80 zł i tydzień czekania bo do Krakowa wysyłają... w większych miastach może jest taniej i szybciej

ja mam tak że jak o tym nie myśle to nic mnie nie swędzi a jak tylko sobie przypomne to jest masakra, taka siła sugestii...

Ja tak samo z ta autosugestia :)
    Mój gin z kolei na luzak niewiele mi vadan zleca.

Niecierpliwa u bas przy porodzie pierwszym (SN) mąż dostał fartuszek i czepek i chyba kapcie nawet :)

Ja póki co nam sportowy stanik bo jeszcze nie wiem co z rozmiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:47

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu witam się z łóżka. Dobrze, że mam niedługo wizytę to zapytam czy to normalne, że nie mam na nic siły i co chwilę robi mi się słabo i musze się położyć. Do tego zauważyłam lekkie krwawienie z nosa i non stop bym spala.ale nie ma co narzekać, bo przynajmniej mam taką możliwość.
    wczoraj się zmobilizowalam i poszłam na ciuszki i coś dokupilam , ale wieczorem byłam tak zmęczona, że na ognisku u teściów nawet się nie odzywalam i pi 2 godz pojechałam do domu.
    Kurcze ja dalej nie skompletowalam rzeczy do szpitala a co dopiero mówić o pakowaniu, ale mi się wydaje ze mam jeszcze mnóstwo czasu.
    miłej niedzieli ☺

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Brzuch mi się stawia :/ a zrobiłam tylko obiad.
    Ja staniki kupuje bez fiszbin, są bardziej wygodniejsze dla naszych cyców w trakcie laktacji :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A euforia się odzywała później? Ciekawe co u niej i dzidziulka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek kupie 1 stanik bez fiszbin, a po jakimś tygodniu od porodu kupie jeszcze ze 2 juz jakies lepsze. Na SR położna mówiła zeby kupić jeden a nie wiecej bo dopiero po jakimś czasie od porodu piersi sie unormują i wtedy dopiero będziemy wiedziały jaki rozmiar jest nam potrzebny, koleżanki tez mi tak doradziły :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja mialam tragiczna noc - wlasciwie jak zbliza sie pora wieczornego snu to mam dosc na sama mysl.... rowno co godzine musze zmienic pozycje , tak bola mnie te pieprzone biodra , przy kazdym poruszeniu w nocy slysze jak mi chrzastki chrupia, przeskakuja , jak leze na boku to boli miednica , jak chce na plecy to wiazadla mnie ciagna jak cholera... poczekam jeszcze z tydzien i zaczne myc okna , lazic po schodach , molestowac meza.. nie wiem co jeszcze .

Najgosze ze ja nie mam tych skurczy chyba.. albo nie umiem ich odroznic , nie wiem tez co oznacza "stawianie brzucha" itd...

lys, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zamowilam 1 usztywniany, bo cholera te miekkie to nie dla mnie ;) Mam taki 1, wygodny ale cyc fatalnie wyglada ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no mozliwe ze roznica w dlugosci cyklu
    Ja to bym chciała zrobić sobie prezent na 30 i urodzić 16.08 :-) :-) hehe marzenie

0na88, magda sz, Zetka, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ