X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc witamy sie w 35 tc
    Zetka w Wojewodzkim daja koszule szpitalna do porodu czy rodzisz w swojej ? Wiesz może? Kupilam dwie i obawiam sie ze jak by trzeba bylo rodzic w swojej to musze kupic jeszcze jedna

Dają, taka piękna zielona :)

Aga, czemu termin masz dzień po mnie a suwaczki mamy takie same? :) masz ostatnia @ 17.11?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:46

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzień dobry. A my właśnie w drodze na chrzciny sprawie 3 miesięcznego synka siostry męża :)
    Jedziemy juz 1,5h i jeszcze 0,5 zostało. Ale czujemy się dobrze i Was nadrabiamy :)

Karolina pisałaś ze idziecie na urodzinki Huberta. My cały czas zastanawiamy się nad imieniem. Tzn myślimy między Michałem a Hubertem właśnie. Nie znam nikogo z takim imieniem i powiedz mi jak się do niego zwracja? Zdrabniaja czy mówić po prostu Hubert? Boję się tylko ze będą mówić na niego Bercik a to z akurat nie bardzo mi sie podoba. Jak to jest u Was :)?

Miłego dnia dziewczyny! :)

Ja mam w rodzinie Huberta i większość na niego mówi Huba, mnie się nie podoba, no ale kwestia gustu

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów przez cc, to właśnie z tego co ja wiem i widziałam na Raszei robią ale tylko po rozpoczęciu akcji porodowej,

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wlasnie nie wiem czemu om 16.11 ternin mi ginka wyliczyla na 24.08 i ovuf tez pokazuje 24 .08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:55

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka wlasnie nie wiem czemu om 16.11 ternin mi ginka wyliczyla na 24.08 i ovuf tez pokazuje 24 .08

Może po długości cyklu? Ja też OM - 16.11

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie. Ja zaczęłam od spraw kuchennych: kubek, talerz, sztućce, herbata, inka, cukier, sól etc. Dzisiaj skończę na tym etapie chyba:P

Haha ja o zadnej z tych rzeczy nawet nie pomyslalam :D
    Maz zobaczyl ten obraz nedzy i rozpaczy i mnie spakowal, a najwiekszy problem ma z naszykowaniem ciuchow dla siebie hahaha :D od 20 minut lazi i rozmysla wszystkie warianty pogodowe. Ja mu mowie, ze najlepiej ciemna koszulke, bo jak dostanie mala umiziana to na takiej jak on sobie wybral kazda plamke bedzie widac ;)

Zetka u nas facet wchodzac na porodowke musi sie przebrac od stop do glow, wszystjo czyste zalozyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:05

Zetka, mamasia, Paula_071, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jakie badania?
    Aspat, alat i te kwasy? Czy coś jeszcze? I jakie mniej więcej ceny?

w internecie czytałam i w laboratorium też mówili że te próby wątrobowe wystarczą w tym miałam ALAT Aspat fosfataza zasadowa i bilirubina całkowita za te cztery dałam coś koło 20zł, ale mojej gin to nie wystarczyło i nawet jak już mnie nie swędzi to się uparła na te kwasy żółciowe u nas najtaniej znalazłam za 80 zł i tydzień czekania bo do Krakowa wysyłają... w większych miastach może jest taniej i szybciej

ja mam tak że jak o tym nie myśle to nic mnie nie swędzi a jak tylko sobie przypomne to jest masakra, taka siła sugestii...

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia

Ludzie starsi dziwnie patrza na kobiety w ciazy bo za ich czasow chodzilo sie w namiotach. A elegancka uczesana i umalowana ciezarna to chyba dla nich dziwadlo.
    Wczoraj az moj sie zdenerwowal i mowi co Ci ludzid tak na Ciebie patrza? Kobiety w ciazy nie widzieli?
    Pomijam fakt ze mialam luzniejsza sukienke wiazana pod biustem, japonki, lekki makijaz i wlosy w warkocz spiete...
    Atrakcja na ulicy :/

Moja torba czeka na staniki i klapki cala reszta stoi.
    Komoda juz naszykowana z ciuszkami, lozeczko rozkladamy za tydzien.
    Na poczatek w sypialni.

Milego dnia

Ps. Wpadam w panike jak widze Naszd suwaczki i jak poszecie ciaza donoszona ;)

Zetka, KasiaeN., aaaaga, mamasia, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staniki do karmienia kupujecie z fiszbinami czy bez???

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wszystkie przyjaciółki się już rozpakowały, teraz kolej na mnie :3 Zuzia ma w czym wybierać :)
    Oto Karolek 4.07.2015
    nmeozp.jpg
    Kamil 04.07.2015
    2u8dp9e.jpg
    I Natan 11.07.2015
    2n6f14m.jpg

jeszcze czekamy na jedną dziewczynkę która ma się urodzić 18 sierpnia no a potem moja Zuzia :)

Laura, magda sz, mamasia, Cassie_DE, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ja mam bez fiszbin, ale w sumie kupując je w ogóle o tym nie myślałam, brałam co było :P

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

ja bez

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    w internecie czytałam i w laboratorium też mówili że te próby wątrobowe wystarczą w tym miałam ALAT Aspat fosfataza zasadowa i bilirubina całkowita za te cztery dałam coś koło 20zł, ale mojej gin to nie wystarczyło i nawet jak już mnie nie swędzi to się uparła na te kwasy żółciowe u nas najtaniej znalazłam za 80 zł i tydzień czekania bo do Krakowa wysyłają... w większych miastach może jest taniej i szybciej

ja mam tak że jak o tym nie myśle to nic mnie nie swędzi a jak tylko sobie przypomne to jest masakra, taka siła sugestii...

Ja tak samo z ta autosugestia :)
    Mój gin z kolei na luzak niewiele mi vadan zleca.

Niecierpliwa u bas przy porodzie pierwszym (SN) mąż dostał fartuszek i czepek i chyba kapcie nawet :)

Ja póki co nam sportowy stanik bo jeszcze nie wiem co z rozmiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:47

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu witam się z łóżka. Dobrze, że mam niedługo wizytę to zapytam czy to normalne, że nie mam na nic siły i co chwilę robi mi się słabo i musze się położyć. Do tego zauważyłam lekkie krwawienie z nosa i non stop bym spala.ale nie ma co narzekać, bo przynajmniej mam taką możliwość.
    wczoraj się zmobilizowalam i poszłam na ciuszki i coś dokupilam , ale wieczorem byłam tak zmęczona, że na ognisku u teściów nawet się nie odzywalam i pi 2 godz pojechałam do domu.
    Kurcze ja dalej nie skompletowalam rzeczy do szpitala a co dopiero mówić o pakowaniu, ale mi się wydaje ze mam jeszcze mnóstwo czasu.
    miłej niedzieli ☺

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Brzuch mi się stawia :/ a zrobiłam tylko obiad.
    Ja staniki kupuje bez fiszbin, są bardziej wygodniejsze dla naszych cyców w trakcie laktacji :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A euforia się odzywała później? Ciekawe co u niej i dzidziulka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek kupie 1 stanik bez fiszbin, a po jakimś tygodniu od porodu kupie jeszcze ze 2 juz jakies lepsze. Na SR położna mówiła zeby kupić jeden a nie wiecej bo dopiero po jakimś czasie od porodu piersi sie unormują i wtedy dopiero będziemy wiedziały jaki rozmiar jest nam potrzebny, koleżanki tez mi tak doradziły :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja mialam tragiczna noc - wlasciwie jak zbliza sie pora wieczornego snu to mam dosc na sama mysl.... rowno co godzine musze zmienic pozycje , tak bola mnie te pieprzone biodra , przy kazdym poruszeniu w nocy slysze jak mi chrzastki chrupia, przeskakuja , jak leze na boku to boli miednica , jak chce na plecy to wiazadla mnie ciagna jak cholera... poczekam jeszcze z tydzien i zaczne myc okna , lazic po schodach , molestowac meza.. nie wiem co jeszcze .

Najgosze ze ja nie mam tych skurczy chyba.. albo nie umiem ich odroznic , nie wiem tez co oznacza "stawianie brzucha" itd...

lys, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zamowilam 1 usztywniany, bo cholera te miekkie to nie dla mnie ;) Mam taki 1, wygodny ale cyc fatalnie wyglada ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no mozliwe ze roznica w dlugosci cyklu
    Ja to bym chciała zrobić sobie prezent na 30 i urodzić 16.08 :-) :-) hehe marzenie

0na88, magda sz, Zetka, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: