X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak leżycie na plecach to ile palców nacie od piersi do maleństwa no nie wiem jak to nazwać ale tam ma moje dziecko nóżki bo je wypycha:) Nie wiem czy wiecie o co chodzi ale mam nadzieje ze tak.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile palcow nie wiem ale w karcie mam ze macica osiagnela maksymalna wysokosc.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny jak leżycie na plecach to ile palców nacie od piersi do maleństwa no nie wiem jak to nazwać ale tam ma moje dziecko nóżki bo je wypycha:) Nie wiem czy wiecie o co chodzi ale mam nadzieje ze tak.
    Ja mam różnie, bo mój jest główka u góry. Czasami nie mam miejsca na palec (np wczoraj po obiedzie) a teraz np mam aż 3-4.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ile palcow nie wiem ale w karcie mam ze macica osiagnela maksymalna wysokosc.
    Mi właśnie lekarz nie mierzy wysokości dna macicy. W pierwszej ciąży miałam zapisywane a teraz nie :/

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam czegoś takiego zapisywanego :/ ale wydaje mi się że wyżej już być nie może

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    maz z kubelkiem KFC przyjedzie - a zjem, wstrzykne morze insuliny i moze jako tako bedzie ;-)

Mnie naszła ochota na gofry z bitą śmietaną i po godzinie ich zjedzenia wyskoczyło mi 118 na glukometrze, a wczoraj po diecie dietetyczki ;/ która kazała mi na śniadanie zrobić sobie szklankę mleka plus garść płatków owsianych i 5 żurawin, wyskoczyło mi 222 ;/ nie wiem kto jej dał tytuł ale jak dla mnie to jej dieta do bani, od 6 tyg mierzę cukier i nigdy mi 200 nie przekroczyło, ba 160 ;/ a dwa dni jej diety i wyniki 220, 240,

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mnie przerażają opinie matek że jak urodzę to już na dupie w domu będę się kisić. My jesteśmy anty domatory z mężem więc nawet dziecko nas nie przekona do siedzenia na dupie. Chcę pokazać Mai świat- ile tylko będę mogła. W czerwcu za rok chcemy jechać do Chorwacji- teściowa i ciotki że zwariowałam, powiedziałam też że jak Maja będzie miała ok pół roku to chcemy zaliczyć pierwszy basen- to usłyszałam że porąbało mnie na maxa. Nie rozumiem dlaczego niektórzy jak pojawia się dziecko zachowują się jak opętani- siedzą w domu, wyprawa na zakupy do kerfura to jest KUZWA wyprawa jak na Mount Everest, dzikusy pozasłanialiby jeszcze zasłony w oknach żeby broń Boże słońce nie przegrzało. Mam nadzieje że nie będę taką straszną matką, że hormony mi nie odbiją i nie poprzestawiają półkul w mózgu i będziemy nadal cieszyć się życiem i to jeszcze bardziej, chyba nie ma nic piękniejszego niż radość dziecka w poznawaniu/odkrywaniu nowego.

Miru dobrze że mamuśka poszła, nie można tak tego bez echa zastawić. Nie mogę doczekać się nowiny od Ciebie że- Kochane witamy się z Nathanem :) no bez obrazy inne mamuśki ale na wiadomość od Miru czekam wyjątkowo po takich przejściach bo co każda wyczekiwana wiadomość od niej co się dzieje w szpitalu załamuje mnie.

Zgadzam się z Tobą całkowicie, albo teorie że dziecko = problem ogromny, ja jako niania, chodziłam z moją podopieczną na zajęcia :) Rodzice mi jej pozwalali, i tak na wykładach ja tu słuchałam tu z nią malowałam albo układałam puzzle, wszyscy wykładowcy mówili że w życiu nie widzieli tak bezproblemowego dziecka, a tu trzeba sposobem :) uważają ludzie że jak małe to nie rozumie, a dzieci doskonale rozumieją nawet lepiej jak nam sie wydaje i taka 2 letnia Hanulka dobrze wiedziała że jak będzie grzeczna na wykładach to potem ciocia Wercia jej zafunduje taką atrakcję że uchuhu, Oczywiście nie było tak że ja dziecko od 8-20 na wykładach trzymałam, będą na 1 roku mgr miałam tak mało wykładów i ćwiczeń że ją np zabierałam we wtorki na 9.45 i potem wracałyśmy do domu, potem w czw, 2 godzinki wykładów, a małą wszyscy polubili na uczelni. Moja kumpela jest rekonstruktorem sztuki i też małęgo zabierała na zajęcia ze studentami. Na prawda wszystko zależy od podejścia do dziecka.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja mam inna karte niz te ktora mialam w Polsce.

Ojjj cos mialam napisac ale ulecialo...

• Amberla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! Serdeczne gratulacje! ;) Super! Kolejny dzidziulek na świecie ;)

U nas planujemy wakacje w maju - chcielibyśmy Wyspy Kanaryjskie z moimi rodzicami.

Co do zasypiania - to nigdy nie było ciszy absolutnej. Nasze dziecko potrafi pięknie spać - hałas czy nie hałas. I tego się trzymam - z drugim będzie to samo. A za to syn szwagierki - masakra - cisza absolutna na palcach chodzenie i P. nawet nie mógł z bratem posiedzieć i pogadać bo "Mały śpi"!!! WTF?

Martucha86, Cassie_DE, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Jestem tu od niedawna Kochane, termin OM 23.08, USG - 3.09. Jak Wasze samopoczucie? U mnie z tygodnia na tydzień zmienia się, kiedyś wielki strach i niewiadoma przed porodem, teraz mogłabym jechać choćby zaraz :-) też tak macie?
    Chciałam Was zapytać z jaką częstotliwością macie teraz wizyty u lekarza, kiedy pierwsze KTG?

ja mam co miesiac wizyty, a KTG pierwsze miałam w 27 tyg,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady to przez mleko na I sniadanie - ja nie toleruje mleka , serow - cukier zawsze mi walnie , ale nie dotyczy to juz II sniadania moge jesc owsianke , sery zolte i cukier w normie. Musisz kombinowac i zobaczyc co mozesz i kiedy ;-)

Amberla -przeraza mnie juz to hahaha

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    lady to przez mleko na I sniadanie - ja nie toleruje mleka , serow - cukier zawsze mi walnie , ale nie dotyczy to juz II sniadania moge jesc owsianke , sery zolte i cukier w normie. Musisz kombinowac i zobaczyc co mozesz i kiedy ;-)

Zobaczysz, urodzimy jeszcze tego samego dnia! ;P

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ja już wykombinowałam, bo 4 tyg ale się udało, ale na 8 lipca miałam dietetyka -> sierowanie od diabetolog, więc poszłam, zrobiła mi dietę, i 2 dni tej diety i mówię na miałam strasznie wysoki cukier, na czczo mi dobiło do 150 ;/ a po obadach albo śniadaniach powyżej 200, dzis odłożyłam tą "cudowną" dietę. I robię po swojemu, i już dzisiaj rano na czczo miałam 92 a po snidanku 110 a teraz po obiedzie 118 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 15:32

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady to trzymam kciuki za dobre cukry!

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam i czytam i widze ze Maaadzik tez juz działa!! :) czekamy na wiesci !! :-)

Laura- witaj w klubie leniwców, mi tez dzis sie nie chce NIC, po badaniach wróciłam mega głodna i wciagnełam olbrzymie śniadanie...do teraz mi cięzko na żołądku i niedobrze...

Magda sz - nie sądze zeby brzuszek opadł, spokojnie, to bedzie widac gołym okiem, brzuch na udach bedzie wisiał ;-)

Miru - bardzo dobrze twoja mama zrobiła - nie odpuście!!!
    boze niech ten koszmar sie juz skończy!!! nie miesci sie to wszystko w głowie!!!

ofka- ja tez w ciązy sole na potęge, gorzej: wszytsko przesalam!!!!

dzis szczytny cel - spakowac torbę i wziasc sie za pompony ;-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie tel zacina i ciezko dodac posta.
    Martucha gratulacje dla Waswo, wracaj szybko do siebie i niech Stas zdrowo rosnie i grzecznie sie Wam chowa.
    Migotka jak sytuacja u Ciebie?
    Apaczka gdyby w mojej rodzinie powiedzialabym, ze nie wychodze z domu, nikogo nie odwiedzam, nigdzie nie jezdze, bo mam dziecko, to chyba poumieraliby ze smiechu i bylabym obiektem drwin przez lata. Co innego kiedy mlodzi rodzice wychodza wczesniej z imprezki lub od kogos do domu, bo trzeba dzieciaczka wykapac i polozyc spac, bo maja taki rytulal.
    Moj brat ma w domu juz 19-to letniego syna, kiedy byl malutki odwiedzali nas co tydzien-dwa, i nie tak jak teraz, ze kazdy ma auto, oni jezdzili komunikacja publiczna, najpierw kom.miejska, pozniej autobus lub pociag (ok 70 km w jedna strone). Pampersy w tamtym czasie byly stosunkowo bardzo drogie, to kupowali dwa na droge, jenlden w jedna strone, drugi na powrot, jak sie trafila kupa, to niestety przebieanko w tetre, a poza tym torba pieluch tetrowych, ubranka na zmiane, butelki, mleko, termosik, bo bratowa miala zapalenie piersi i stracila pokarm. Obladowani jak beduini i nie narzekali, ze tak ciezko, ze sie nie da itp. Jak ktos chce, to potrafi :)

niecierpliwa, apaczka, małaMyszka, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, a używasz czegoś? Ja miałam w pierwszej ciąży, używałam proctoglyvenol i przy porodzie jakoś strasznie się nie pogorszyło.

Teraz też mi czasami wyłazi to tez zaleczam.

Ja niestety hemoroidy mam od kilku lat. W sensie miałam jednego, teraz doszedł drugi. Teraz używam czopków Proktis M i maści Posterisan, troszkę pomagają ale wystarczy 2 dni przerwy i znów nawrót.
    Przed ciążą pomagał mi tylko Proktosedon (Proctosone), ale tego ani w ciąży, ani podczas karmienia nie wolno stosować.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mnie naszła ochota na gofry z bitą śmietaną i po godzinie ich zjedzenia wyskoczyło mi 118 na glukometrze, a wczoraj po diecie dietetyczki ;/ która kazała mi na śniadanie zrobić sobie szklankę mleka plus garść płatków owsianych i 5 żurawin, wyskoczyło mi 222 ;/ nie wiem kto jej dał tytuł ale jak dla mnie to jej dieta do bani, od 6 tyg mierzę cukier i nigdy mi 200 nie przekroczyło, ba 160 ;/ a dwa dni jej diety i wyniki 220, 240,
    Ja zawsze na drugie sniadanie robię szklankę mleka i 2 łyżki płatków owsianych do tego około 20 szt. czereśni i cukier do 120
    kiedyś zjadłam na podwieczorek 2 gofry z ugniecionymi truskawkami i miałam 146 ale to były początki mojej diety.
    A z jakiej mąki gorfy robisz? daj przepis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 15:45

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, nie byłam na forum od rana bo koleżanka wpadła z synkiem, później zakupy, zrobiłam jedzenie i siadam do laptopa i oczom nie wierzę, tyle stron naprodukowałyście, że myślałam że nie skończę już czytac... ale tu takie wiesc cudowne! aaa mamy drugą "sierpniową" a praktycznie lipcową dzidzię! :)

Marta i mężu Marty serdeczne gratulacje! dużo zdrówka dla Waszej trójki! :)

maadzik1207 trzymam kciuki, niech Tobie też pójdzie szybko, sprawnie i czekamy na Twoje maleństwo :)

Zetka, wizyta w czwartek :)

Jak ja już chcę 25 lipiec - będzie ciąża donoszona - i rodzic, przytulic w końcu tego Małego Szkraba który tak cudownie się rozpycha w brzuchu całymi dniami <3

małaMyszka, Zetka, Lady Savage, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde uciekł mi cały post a tak się rozpisałem :)!
    Wszystko z nami dobrze :)!
    Jest teraz ze mną mąż wiec kończę ale jak tylko będzie chwila dam znać :)!
    Dziewczyny poród nie jest taki zły :)! Dacie radę!
    Dodam że nic nie zapowiadało takiej akcji :).
    Staś jest CUDOWNY!
    OSZALELISMY :)!!

0na88, Cassie_DE, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Katarka, Ewa123, gianna88, aaaaga, Amberla, magda sz, Laura, bosa, Neyla, apaczka, Zetka, KasiaeN., Lady Savage, 5ylwia, psioszka11, Aska87, lys, Miru, futuremama, Paula_071, Pati Belgia, Y, Aga89, jesslin87, mamasia, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ