X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    no bo potem pojdzie na basen, bedzie zima i zaraz gil. Moja siostra jest rodzinnym i zawsze mowi zeby gila wytrzec i dalej do wody haha.
    Nie, no chyba muszę sobie jakieś paluchy załatwić... Znowu prawie się posikałam...

Ale dobrze mówi... Trzeba hartować, a nie w bańce trzymać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 2 tyg KTG co tydzien.
    W zasadzie nie wiem po co tyle tego KTG, skoro i tak sie nic nie dzieje :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja na obiad łoś z papirusa, ziemniaki z parowara i salata, 15 min roboty ( ziemniory w parowarze robia sie 10 min hłe hłe).

Kochane umre na refluks... to nie piecze to juz boli...gaviskon, renni, soda nie pomagaja juz. co chwila mi podchodzi a jak leze to sie porzygac mozna. Zaraz musze sie wody napic, "przepchnac" to w dol....co pol h w nocy tez... juz nie moge.

Ja też :/ wrzątek pije małymi łyżkami i melise.

Głupia jestem, polazilam dziś potem obiad i juz ledwo do piekarnika doszłam brzuch twardnial i ból pleców mocny :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja na basen biore mojego pimpka jak bedzie mial dwa miesiace... ostatnio na basenie byli rodzice z 6 tygodniowym.
    Chleptal troche wody z basenu... no ja uwazam ze nie moze byc tez hardcor...w koncu te nadpobudliwosci u dzieci tez sie biora z nadmiaru bodzcow a np. W markecie tyle ludzi ze tam to tylko syfa zlapac. Ale zeby nie do znajomych? Zeby nie na wakacje z rocznym dzieckiem? My planujemy za eok na bank zwlaszcza ze dzieci do 2 roku maja darmo...

Jak masz fajny basen to zazdroszczę. Ja niestety ma złe doświadczenia, 70% wizyt w takich miejskich basenach kończyło się u mnie zapaleniem pęcherza. Najgorszy jest AquaPark we Wrocławiu. Po nim to dostałam jeszcze zapalenia nerek - była kroplówka, antybiotyk dożylnie, 40'C. Nie polecam wybierania się tam z maluchami. Mój brat poszedł ze swoim kilkumiesięcznym synkiem to mały złapał bakterię w oku i uchu (bo wiadomo, chłopcy rzadko mają infekcje dróg moczowych więc trafiła w inne miejsce). Gdybym miała sprawdzony, czysty basen to bym poszła, a tak to nie będę ryzykować.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, wizyta dopiero na 18.20 także dam znać wieczorem co i jak :)

Ja mam często KTG, co dwa dni, ze względu na skurczową sytuację ale u mojej lekarki robi się od 30 tygodnia co wizyta.

Zetka, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje jeszcze w sierpniu nad morze skoczyc na tydzien o ile z młodą bedzie ok i ja juz dojdę do siebie. W roku szkolnym raczej nigdzie nie pojedziemy, dopiero na wakacje za rok. Ja mieszkam pod Opolem więc tez jest troche kilometrów.

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka daj znać koniecznie później co tamu Ciebie!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Zetka kochana dziekuje za troske bylam na ip. Polozyli na obserwacje ale opisze pozniej bo czas goni! Marta gratuluje i zazdraszczam. :-)
    Rybko, super że się odezwałaś i ze jest ok :) Czekam ba info :)

Kasiu, czekamy na dobre wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:54

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jechać do labu odebrać wyniki, i do sklepu po spożywkę, bo w lodówce to głównie światło, wzięłam prysznic i strasznie słabo mi się zrobiło. W głowie mi się kręci grrr
    Do tego hemoroid wyszedł na zewnątrz :( więc już są 2 na zewnątrz, nie wiem co to będzie podczas sn, wysiłek, parcie itd... no nie umiem sobie tego wyobrazić.
    No nic trzeba się jakoś ogarnąć i chociaż do sklepu ruszyć, bo zaczynam być głodna.

0na88, sylwucha89, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " bo w lodowce glownie swiatlo" - usmialam sie ! :D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

hehhehe wiem, że to śmieszne, ale niestety prawdziwe :P

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha gratulacje!! To sie nazywa szybka akcja ;) Przytulas dla Stasia od forumowych ciotek!

Ciekawe co z Migotka??

Miru Twoja mama dobrze zrobila, a Ty powinnas byc pod opieka lekarska w tym momencie. Jaki masz teraz plan??? Ale z tego jak ordynator odniosl sie do Twojej mamy tez ma swoje za uszami.

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Z tej strony mąż Marty☺ Stasiu urodził się o 5.25! Marta była bardzo dzielna i poród przebiegł sprawnie - od odejścia wód do wzięcia Dziecka w ramiona minęło 5 godzin. Staś z racji tego, że wykluł się nieco wcześniej mierzy 49cm i waży 2,5kg ale jest zdrowy i śliczny ☺ zapewniam Was, że nie ma na świecie rzeczy, która zapewniła by takie przeżycia! Trzymamy za Was kciuki.

poryczałam sie i przypominał mi sie poród mojej pierwszej córci :-)

Martucha86, małaMyszka, Malagosia, futuremama, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam podobnie jak Wy, jak laktacja się ureguluje i ogarniemy się z obsługą dziecka to za kilka mcy chcemy odwiedzić rodzinę. Marzą nam się też za rok wakacje w Chorwacji - już słyszę jej reakcję ;) Ona nawet ze swoim dzieckiem nie była jeszcze nad polskim morzem więc wiecie ;) Jak dla mnie chcieć to móc, wszystko jest dla ludzi :)

zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Jak mam pusta lodowke to nawet swiatla nie mam, bo zarowka nie dziala, wiec zazdroszcze nawet swiatla :D

lys, 0na88, aaaaga, zabka11, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Miałam jechać do labu odebrać wyniki, i do sklepu po spożywkę, bo w lodówce to głównie światło, wzięłam prysznic i strasznie słabo mi się zrobiło. W głowie mi się kręci grrr
    Do tego hemoroid wyszedł na zewnątrz :( więc już są 2 na zewnątrz, nie wiem co to będzie podczas sn, wysiłek, parcie itd... no nie umiem sobie tego wyobrazić.
    No nic trzeba się jakoś ogarnąć i chociaż do sklepu ruszyć, bo zaczynam być głodna.

Lys, a używasz czegoś? Ja miałam w pierwszej ciąży, używałam proctoglyvenol i przy porodzie jakoś strasznie się nie pogorszyło.

Teraz też mi czasami wyłazi to tez zaleczam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Uważam podobnie jak Wy, jak laktacja się ureguluje i ogarniemy się z obsługą dziecka to za kilka mcy chcemy odwiedzić rodzinę. Marzą nam się też za rok wakacje w Chorwacji - już słyszę jej reakcję ;) Ona nawet ze swoim dzieckiem nie była jeszcze nad polskim morzem więc wiecie ;) Jak dla mnie chcieć to móc, wszystko jest dla ludzi :)

U nas podobnie. Jak tylko bedzie to mozliwe, to chcemy nadal jezdzic z mala co weekend do moich rodzicow, a w przyszlym roku wakacje w Chorwacji :)

• lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak mam pusta lodowke to nawet swiatla nie mam, bo zarowka nie dziala, wiec zazdroszcze nawet swiatla :D

hahahahah no to mnie przebiłaś :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka czekamy na opis czemu trafiłaś do szpitala.

Dziś idę z mężem na dlugi i szybki spacer:) moze mnie ruszy:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja tez jestem za tym zeby nie zamykac sie przed swiatem , szczegolnie ze wszystkie tu jestesmy jeszcze mlode - mam zamiar korzystac z pomocy mojej mamy ( o ile bedzie na silach ) co sama mi zaproponowala - w Pazdzierniku brat blizniak mojego meza ma slub i wesele nietety w zupelnie innym miescie , wiec caly weekend nas tam czeka - mama sama zaoferowala zebym zostawila Zosie a sama poszla sie zabawic , tak samo chcialabym wybrac sie na Sylwestra. Przyszle wakacje z kolei planujemy juz w 3.

Oboje z mezem jestesmy dosc towarzyscy lubimy odwiedziny znajomych itd... cholera bez znajomych chyba bysmy uschli ;-)

Ona 88 - w październiku ja mam ślub z P któy jest bliźniakiem ;P

‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ