X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia całe wieeeeki Cię nie było :) fajnie że się odezwałaś, zapraszamy częściej :)

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mnie przerażają opinie matek że jak urodzę to już na dupie w domu będę się kisić. My jesteśmy anty domatory z mężem więc nawet dziecko nas nie przekona do siedzenia na dupie. Chcę pokazać Mai świat- ile tylko będę mogła. W czerwcu za rok chcemy jechać do Chorwacji- teściowa i ciotki że zwariowałam, powiedziałam też że jak Maja będzie miała ok pół roku to chcemy zaliczyć pierwszy basen- to usłyszałam że porąbało mnie na maxa. Nie rozumiem dlaczego niektórzy jak pojawia się dziecko zachowują się jak opętani- siedzą w domu, wyprawa na zakupy do kerfura to jest KUZWA wyprawa jak na Mount Everest, dzikusy pozasłanialiby jeszcze zasłony w oknach żeby broń Boże słońce nie przegrzało. Mam nadzieje że nie będę taką straszną matką, że hormony mi nie odbiją i nie poprzestawiają półkul w mózgu i będziemy nadal cieszyć się życiem i to jeszcze bardziej, chyba nie ma nic piękniejszego niż radość dziecka w poznawaniu/odkrywaniu nowego.

Miru dobrze że mamuśka poszła, nie można tak tego bez echa zastawić. Nie mogę doczekać się nowiny od Ciebie że- Kochane witamy się z Nathanem :) no bez obrazy inne mamuśki ale na wiadomość od Miru czekam wyjątkowo po takich przejściach bo co każda wyczekiwana wiadomość od niej co się dzieje w szpitalu załamuje mnie.
    ja na basen biore mojego pimpka jak bedzie mial dwa miesiace... ostatnio na basenie byli rodzice z 6 tygodniowym.
    Chleptal troche wody z basenu... no ja uwazam ze nie moze byc tez hardcor...w koncu te nadpobudliwosci u dzieci tez sie biora z nadmiaru bodzcow a np. W markecie tyle ludzi ze tam to tylko syfa zlapac. Ale zeby nie do znajomych? Zeby nie na wakacje z rocznym dzieckiem? My planujemy za eok na bank zwlaszcza ze dzieci do 2 roku maja darmo...

magda sz, 0na88, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu od niedawna Kochane, termin OM 23.08, USG - 3.09. Jak Wasze samopoczucie? U mnie z tygodnia na tydzień zmienia się, kiedyś wielki strach i niewiadoma przed porodem, teraz mogłabym jechać choćby zaraz :-) też tak macie?
    Chciałam Was zapytać z jaką częstotliwością macie teraz wizyty u lekarza, kiedy pierwsze KTG?

0na88, małaMyszka, magda sz, Cassie_DE, Aska87, Aska87, Amberla, Laura, sylwucha89, mamasia, gosia.b, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co prawda wakacje bede planowac samolotem i tylko Europa - Grecja , Chorwacja , Bulgaria zeby bylo w miare blisko , i zeby sie dzieciak ani my nie umordowali w podrozy 12 czy 30 godzinnej autem. A tak to podroz potrwa do 3h .

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Kochane! Oczywistą sprawą jest to, że też będziemy zmęczone, marudne i będziemy narzekać, ale o to w tym wszystkim chodzi przecież.

Ja tylko nie rozumiem czemu miałabym robić z siebie ofiarę losu... Ciągle mówić, że jest mi źle.

Świadomie podjęliśmy decyzję, teraz świadoma jestem płaczu, karmienia, bólu, nieprzespanych nocy o których wszyscy mówią, a nawet braku czasu na leżenie przed tv i trolling!!!!

Od zeszłego roku powtarzam, że jak tylko mam wolny dzień, to odczuwam taką pustkę... Normalnie myślałam, że się powieszę... Ileż można chodzić do parku czy na plażę... Teraz to będzie zupełnie inaczej.

Teraz każdy wyjazd nad morze będzie mega wyprawą i niezapomnianą przygodą...

Nigdy nie mieliśmy jakiegoś extra życia towarzyskiego, więc nie będę się wypowiadać, ale też nie zamierzam siedzieć w domu i patrzeć w ścianę...
    Jestem w stanie zaplanować każdy dzień tygodnia inaczej...

Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka właśnie trzeba korzystać póki są jakiekolwiek benefity na dzieci bo polityka prorodzinna leży więc chociaż tyle. Z tym basenem to właśnie może i wcześniej, zobaczymy jak to będzie ale na pewno nie odpuszczę wielu atrakcji.

Zuzka ja miałam poprzednią wizytę 3 tyg temu wcześniej były co 4 tyg a następna to pewnie za 2 tyg. KTG miałam jak miałam skurcze w 29 tyg, jak wszystko jest ok to pierwsze KTG robi się w dniu terminu.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tez troche ciszy musi miec... slysze czasami jak mowia, zeby dziecko przyzwyczajac spac w halasie bo potem przesrane chodzic na palcach...a mojw aioatra powiedziala, jak Ty w nocy spisz to nikt Ci nad glowa nie stuka i nie halasuje... ja nawet nie lubie zasypiac przy tv, nie odpoczywam...wiec nie bede mu tak robic. Nigdy tez nie stukam brzucha, nie pukam. Ostatnio siora chciala zeby ja kopnal i mnie popukala w brzuch, to sie wscieklam, a moze on akurat spal? Tez ja pstrykne w czolko jak bedzie dzrzemac, zobaczymy.

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za rok, jak wszystko będzie dobrze to jedziemy do Chorwacji- moi rodzice, my z młodym i siostra ze szwagrem. Mamy swoją miejscówkę, z Wro jedzie się 10h, więc do przeżycia. A no i jeszcze Fado z nami jedzie :) A przez ten rok też mamy zamiar podróżować. Po Nowym Roku do mojej siostry do UK może się uda. My w ogóle turystyczni jesteśmy, więc dziecko niewiele zmieni w tej kwestii, wręcz przeciwnie- poznamy nowe miejsca dla dziecka :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Gosia całe wieeeeki Cię nie było :) fajnie że się odezwałaś, zapraszamy częściej :)

Postaram się - myślę, że rzeczywiście pora wrzucić na luz i poleniuchować czytając Was na kanapie :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Wy macie problemy ile osób zaprosić na chrzciny a ja sie dalej zastanawiam czy w ogóle chrzcić ... chociaż co kogo z rodziny spotkam to już się na chrzciny wpraszają hehe :) a to się zdziwią jak ich nie będzie... moi rodzice powoli są uświadamiani że może nie być żadnych chrzcin ale teściowa to chyba zawału dostanie jak się dowie (ojej jak mi przykro :)) )
    a co do jazdy z dzieckiem to teście u nas obydwoje na emeryturze, zdrowi bez problemów żadnych, siedzą całymi dniami na 4 literach i krzyżówki rozwiązują, ale najchętniej to by chcieli żeby do nich tak z tydzień po porodzie 300 km jechać małego pokazać pffff dla nich to wielki problem się przejechać ehh

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka właśnie trzeba korzystać póki są jakiekolwiek benefity na dzieci bo polityka prorodzinna leży więc chociaż tyle. Z tym basenem to właśnie może i wcześniej, zobaczymy jak to będzie ale na pewno nie odpuszczę wielu atrakcji.

Zuzka ja miałam poprzednią wizytę 3 tyg temu wcześniej były co 4 tyg a następna to pewnie za 2 tyg. KTG miałam jak miałam skurcze w 29 tyg, jak wszystko jest ok to pierwsze KTG robi się w dniu terminu.
    no bo potem pojdzie na basen, bedzie zima i zaraz gil. Moja siostra jest rodzinnym i zawsze mowi zeby gila wytrzec i dalej do wody haha.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Jestem tu od niedawna Kochane, termin OM 23.08, USG - 3.09. Jak Wasze samopoczucie? U mnie z tygodnia na tydzień zmienia się, kiedyś wielki strach i niewiadoma przed porodem, teraz mogłabym jechać choćby zaraz :-) też tak macie?
    Chciałam Was zapytać z jaką częstotliwością macie teraz wizyty u lekarza, kiedy pierwsze KTG?
    Witaj, ja mam teraz co dwa tygodnie wizytę. Ostatnia była 9 lipca (3 tyg. od ostatniej) i też pierwsze KTG. Teraz idę 23 i przed wizytą będzie KTG

zuzka.mom lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest mnostwo atrakcji dla dzieci , ja ostatnio wyczailam sobie ze niedaleko naszego mieszkania sa prowadzona zajecia w basenie wlasnie dla dzieciakow z rodzicami ( juz od 6 tygodnia zycia). Jednorazowe wejscie kosztuje 30 zl , pieluszka do plywania 5 zl. Co prawda cenowo to troche wychodzi bo takie zajecia dla grupy 6 tyg-6mcy trwaja tylko 30 minut.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie tez marzy pojezdzic dlatego podjelismy decyzje zeby nie kupowac czy budowac domu, nie zadluzac sie a w zamian za to jezdzic...no zobaczymy jak bedzie...

Kurwa ten refluks mnievwykonczy help...

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 30 tc wizyty mam co 2 tyg a po 36 tc co tydzień w przyszły tyg w piątek mam wizytę to będzie 36 tydzien i mam mieć ktg

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Hej kochane :)

Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że u mnie wszystko w porządku i po prostu inne zajęcia absorbowały mój czas - życie z turystyki to do siebie ma :P
    Ale teraz już odpuszczam całkowicie, bo każdy wysiłek od niedawna sprawia, że napina mi się brzuch...
    Chciałabym oczywiście pogratulować mamusiom - Euforia byłaś bardzo dzielna, cieszę się, że z Maluszkiem wszystko ok :) Martucha Tobie też serdecznie gratuluję :*
    Miru - śledzę Twoje losy i naprawdę nóż się w kieszeni otwiera - brak słów...
    Za mną pierwsze KTG, na którym położna stwierdziła, że mała raczej główką w dół jest (Na wizycie w 33 tc była główką do góry). W środę mam kolejną wizytę to się okaże :) Oczywiście chciałabym rodzić siłami natury, więc kamień spadnie mi z serca jeśli to prawda :)
    Widzę, że coś szybko idzie sierpnióweczkom toteż torba spakowana, wyprawka gotowa, wszystko czeka na Alicję :) Teraz jeszcze tylko chwila dla mnie na regeneracje sił :)

Buźki :*

hej :) a gdzie chodzisz na KTG ? tam gdzie do szkoły rodzenia? super że wreszcie się odwróciła główką w dół :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka kochana dziekuje za troske bylam na ip. Polozyli na obserwacje ale opisze pozniej bo czas goni! Marta gratuluje i zazdraszczam. :-)

małaMyszka, lys, psioszka11, Zetka, Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas dziennie drzemek dziecka nigdy nie zachowywalam 100% ciszy. Dziecko spalo a ja robila wszystko tak jak normalnie, odkurzalam, pralka leciala, muzyka leciala, rozmowy normalnym tonem itp. Natomiast jak szli spac wieczorem to juz cisza absolutna.
    Moje dzieci do dzisiaj nie maja problemu zasnac w halasliwym pomieszczeniu itp.
    Za to ja bylam chowana w ciszy absolutnej i do dzisiaj spie jak mysz na pudle... bez stoperow nie zasne.

Pierwszy basen - planujemy na pazdziernik.
    Pierwszy urlop - raczej BozeNarodzenie i Sylwester w Polsce wiec 1000km w samochodzie.

małaMyszka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:

ja mam wizyty cały czas co 3 tyg, a na KTG chodzę do położnej raz w tygodniu od 33tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:45

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg mialam tylko jak lezalam na nerke w szpitalu, na wizycie nigdy. I juz nie bede miala bo moje nastepne spotkanie z gin to juz ciecie;)) za rowno trzy tygodnie;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ