X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Myszko- to nic ale łosoś ma dobry tłuszcz i nawet na dietach powinno się jeść te ryby, ten tłuszcz inaczej się trawi :)
    noooo łoś bardzo zdrowy, tyle że może Ofce zaszkodziły dodatki? np. ziemniory?
    Nie wiem, ja już stwierdziłam, że moja waga zwariowała, ważę się w 3 różnych miejscach w pokoju i waga inna, wyciągnę bateryjkę i waga masakryczna, a po 3 min wraca do normy... chyba ją wyrzucę przez okno

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    noooo łoś bardzo zdrowy, tyle że może Ofce zaszkodziły dodatki? np. ziemniory?
    Nie wiem, ja już stwierdziłam, że moja waga zwariowała, ważę się w 3 różnych miejscach w pokoju i waga inna, wyciągnę bateryjkę i waga masakryczna, a po 3 min wraca do normy... chyba ją wyrzucę przez okno

A ja waze sie tylko przed wizyta i juz mam w nosie wage, przestalam sie nia przejmowac, sa gorsze tragedie ;)

małaMyszka, Pulpecja, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo woda tak sie zaatrzymuje..nie wiem czy tu juz pisałam, ale moja koleżanka w 2 ciażach miała po +30kg, bo tak zbierała wode, 2 miesiace po porodzie waga niższa niz przed ciażą..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam.

U mnie nocka dziwna... wczoraj ok.20 poszłam się położyć do sypialni, zasnęłam, przebudziłam się po 23, bo mąż przykimał na kanapie przed TV, wstałam na siusiu i dalej spać... ale co chwilę czułam chyba skurcz... ból taki jakbym okres miała dostać.
    Wstawałam na siusiu jeszcze tylko raz, ale budził mnie ten sam ból... zestresowałam się chyba, bo mały spał i nie wiedziałam czy jest ok...

Jeszcze 31 do terminu, ale coś czuję, że rozpakuję się 8 sierpnia na urodzinach ciotki... znając życie się najem, napiję (oczywiście nie alko), pójdą wody i do szpitala... normalnie wiem, że tak będzie, czuję to w moczu...

KasiaeN., Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

tez weszlam z nastawieniem ze przeczytam o kolejnym sierpniowym dzieciu :)
    wcinam sniadanie - moj maz ma jakiegos focha ?! nie wiem o co , wstal chyba lewa noga wiec nawet na niego nie patrze bo go opierdol**, wszystko mu od rana przeszkadza .
    U nas tez zimno , mokro i deszczowo - przeleze chyba taki dzien ;-)

niecierpliwa - i jak cisnienie ? spadlo co?

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała +50kg na sam koniec nie wchodziła w takie białe plastikowe krzesło grillowe. Ale zrzuciła :)

małaMyszka, magda sz, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Moja koleżanka miała +50kg na sam koniec nie wchodziła w takie białe plastikowe krzesło grillowe. Ale zrzuciła :)
    WOW!!!!

takiego przyrostu jeszcze nie słyszałam... ale szacun... musiało być jej cholernie ciężko...

Mi się chyba pranie skończyło. Muszę wywiesić, poprasować to co jest, wyjść z małą na dłuży spacerek i na kawę spadam, bo jeszcze do 15 się nie wyrobię...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    WOW!!!!

takiego przyrostu jeszcze nie słyszałam... ale szacun... musiało być jej cholernie ciężko...

Mi się chyba pranie skończyło. Muszę wywiesić, poprasować to co jest, wyjść z małą na dłuży spacerek i na kawę spadam, bo jeszcze do 15 się nie wyrobię...
    No masakra, ale ona strasznie puchla. Nirmalnue jak w lydke wsadzila palec to dziura zostawala dlugo. Na szczęście rodzila w maju bo jakby latem to juz w ogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:31

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

niecierpliwa - i jak cisnienie ? spadlo co?

O 7.30 wysokie, 8.30 tak samo a teraz 9.30 juz normalne, ale o kawie to dzis chyba moge zapomniec, a tak mi sie jej chce, ze ojej

0na88, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera +50 kg niezly wynik.

Moja mama miala ponad 30 na plusie , i opowiadala ze miala takie ogromne stopy ze w grudniu w sniegu do pracy chodzila w klapkach bo w zadne inne buty nie wchodzila . Ale ladnie jej wszystko po ciazy zeszlo , mimo ze nie karmila piersia .

Zetka, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A tak w ogóle to się witam.

U mnie nocka dziwna... wczoraj ok.20 poszłam się położyć do sypialni, zasnęłam, przebudziłam się po 23, bo mąż przykimał na kanapie przed TV, wstałam na siusiu i dalej spać... ale co chwilę czułam chyba skurcz... ból taki jakbym okres miała dostać.
    Wstawałam na siusiu jeszcze tylko raz, ale budził mnie ten sam ból... zestresowałam się chyba, bo mały spał i nie wiedziałam czy jest ok...

Jeszcze 31 do terminu, ale coś czuję, że rozpakuję się 8 sierpnia na urodzinach ciotki... znając życie się najem, napiję (oczywiście nie alko), pójdą wody i do szpitala... normalnie wiem, że tak będzie, czuję to w moczu...

Myszka to u mnie bylo to samo, zawsze wracam z siusiu i mala albo kopnie, albo sie wypnie a dzis nic i tak godzine czekalam az ja poczuje, az w koncu siegnelam po detektor bo ksiezniczka miala w nosie, ze matka czeka na kopniaka

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Fado ze spaceru i dyszę jak lokomotywa- ciężko jak cholera nawet na spacer psem iść :/
    Moi rodzice też wczoraj wrócili z urlopu i mama przyjedzie już do nas w niedzielę wieczorem. Cieszę się, bo od wt jak będę w szpitalu, to zostanie w domu z psem i męża ogarnie :)- też ma urlop to sobie posiedzi z teściową, choć pewnie będzie większość czasu z nami w szpitalu. Ale mama nie kazała już mi nic w tym tyg robić- ani prasować, ani nic- bo mówi,że nam porobi wszystko przez te parę dni, jak wrócimy do domu :)No i obiadki będzie gotować. Fajnie -już się nie mogę doczekać :)
    Ja też codziennie mierz ciśnienie- też dostałam tabletki na obniżenie doraźne w razie czego,ale nawet jak mi raz skoczyło, to poczekałam pół godziny i zmierzyłam jeszcze raz i było w normie.
    Ciekawe jak tam Euforia i jej synek, Rybka a jak u Ciebie?

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka a co dostalas na cisnienie?? Ja dopegyt

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo. Ale tak jak pisałam- nie brałam tego ani razu, bo z reguły to moje ciśnienie skakało w gabinecie przy pomiarze, a od kiedy mierze w domu jest ok- chyba ,że się ze starym pokłócę:) . Dlatego teraz spisują w kartę ciśnienie z domu mierzone, w gabinecie już dawno mi nie mierzą.

bl9ci09kql96ri27.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka to Ty za tydzień rodzisz? Ja bym chyba nie mogła zasnąć z wrażenia że to kilka dni.. :) ale fajnie

Próbowałam zasnąć ale dzwoni Luxmed że miałam mieć dziś wizytę ale jest dużo pacjentek i czy to jest zwykła wizyta czy ciąża itp.- ja mówię że końcóweczka ciąży więc nawet niech Pani mi nie mówi że dr. mnie nie przyjmie bo ja muszę mieć wizytę! No to mnie wepchnęła na 17. Nie wiem gdzie oni zapisują te pacjentki mój lekarz jest raz w tyg. czasem 2 i nie wiem po co zapisują do niego nowe pacjentki :/ i pozniej te prowadzące ciąże nie mogą się dostać. Kto tam pracuje w strategii firmy.

Niecierpliwa zamiast kawki wypij dużo wody albo soku jabłkowego- coś moczopędnego żebyś dużo siusiała to ciśnienie powinno spaść

niecierpliwa, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhehe jak się przyzwyczaiły piczki jedne do dobrego i wszystkie zawiedzione brakiem nowego sierpniowego bobasa. Z porodami nie ma się na co nastawiać, widzicie że łapią z zaskoczenia :P

serio nie macie kogoś kto sprzedaje Play station 4? bo szukam i szukam...... a urodziny mojego Piotruli za tydzień :)

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer a jakieś OLX ? może by tam poszperać?

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja tez nie bralam, ale wykupilam w razie W.

Magda.sz dzieki za podpowiedz ;) Wciagnelam arbuza, a wody i tak duzo pije, ale po aRbuzie to sivsianie co chwila :)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dokładnie tak. Za tydzień o 7 rano przyjęcie, a o 10:00 podobno cc. Więc właśnie mnie będą kłaść na stół. A spać to ja kochana wierz mi nie mogę od 2 dni...:)

magda sz, 0na88, Paula_071, niecierpliwa, aaaaga, Ewa123, KasiaeN., Lady Savage, witaminkab, Weridiana, Cassie_DE, małaMyszka, zabka11, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, dokładnie tak. Za tydzień o 7 rano przyjęcie, a o 10:00 podobno cc. Więc właśnie mnie będą kłaść na stół. A spać to ja kochana wierz mi nie mogę od 2 dni...:)

Kurcze nie dociera to do mnie :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ