X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, dokładnie tak. Za tydzień o 7 rano przyjęcie, a o 10:00 podobno cc. Więc właśnie mnie będą kłaść na stół. A spać to ja kochana wierz mi nie mogę od 2 dni...:)
    ja dokladnie za 3 tygodniebod dzisiaj bede juz na pooperacyjnej z Iwkiem.

Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Laura, małaMyszka, zabka11, Pulpecja, Lady Savage, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja z innej beczki.
    Mezowi zaczely mocno wypadac wlosy. Od jakiegos miesiaca po kąpieli cala wanna wlosow. Od dluzszego czasu daje mu magnez i vitaminer. Ostatnio robil morfologie i mial ok. Mozecie cos polecic? Ma bardzo geste wlosy ale martwie sie czy to nie ze zdrowiem cos.
    mojej siorze tak wypadaly po chemii, dermatolog kazal zrobic 3 miesieczna kuracje, biotebal, cynk i skrzyp ale pilnowac codziennie i 3 miechy. Juz jej nawet odzywki dla ludzi po chemii nie pomagaly a to tak.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja się idę chyba położyć do sypialni. Przytnę komara, bo i tak pizzę na świeżo będę robić, jak mąż wróci z pracy.
    Pranie powieszone, zmywarka puszczona, więcej nie chce mi się.
    Podczytam Was później.

Ja tez bym tylko ciagle spala. Wlasnie zaliczylam 45minutowa drzemke i drugie sniadanko ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby od przyszłego tyg co tydzień cc? Aaaa ale zarabiascie:)

Idę ogarniać pokój chłopców bo skurcze przeszly wiec jeszcze troszkę ogarne żeby mąż miał mniej jak pójdę do szpitala:))

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, Lady Savage, psioszka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka pamiętamy, ależ Cię długo nie było :) 3 trym dosłownie daje w kość :)

Zetka mi przed ciążą wypadały włosy jakbym była po chemioterapii.. mąż chodził i za mną zbierał, w domu dosłownie było widać którędy chodzę i gdzie najwięcej czasu spędzam... ścięłam włosy do ramion, no i ciąża sama w sobie sprawiła że teraz wyglądam jak w kasku -takie mam gęste włosy. Mąż musi zajść w ciążę :P hehe a tak serio to jest kilka takich specyfików a rynku, napisałam właśnie do koleżanki na fb żeby mi podała nazwy.

Laura myślę że dobijemy do 2000 zanim Psioszka urodzi :) ostatnio mamy tempo.

Pranie włączone, prasowanie czeka, szafa wymyta i uprzątnięta, zostały dolne szafki w kuchni, jakiś obiad by się przydało zrobić i wygolić do gina.

Skończył mi się kwas DHA- myślicie że jest sens kupować jeszcze całe opakowanie? W ogóle jakie witaminki brać po ciąży żeby dzieciątko wszystkiego nie wyssało co mamy?

Zetka, Laura, małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ta moja pregne plus co lykam teraz , mam tez lykac przy karmieniu piersia .

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Wcoraj padlam przed 22 w ubraniu, ani julcia ani maz nie byli mnie w stanie dobudzic.
    Spalam tak do 4 rano, siusiu, prysznic, pizamka i znow do lozeczka.
    Wstalam o 8.
    Bretonka juz prawie gotowa, za oknem pochmurno i pada, po obiadku biore sie za korniszony do zrobienia.
    Ide szybko podczytac co u was i jak przebiega rozpakowywanie ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja dokladnie za 3 tygodniebod dzisiaj bede juz na pooperacyjnej z Iwkiem.

Ogłaszam wtorek - dniem CC czyli za tydzień, za dwa i za trzy będziemy myślami na sali operacyjnej :)

Zetka, maaadzik1207, Laura, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Lady Savage, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguly jak ustalane cc to gin prowadzacy tnie?

Dzieki dziewczyny musze mu cos znalezc.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to wyznaczasz nam termin na 8 sierpnia? ;-) będę to miała na uwadze :)
    Mój synek to jakiś akrobata! Raz wypina mi dupke po lewej stronie, a nóżki z prawej, a na drugi dzień odwrotnie! Chyba w nocy się tak przekręca? Fakt, że śpię ostatnio jak zabita ale nic bym nie czuła? Myślałam, że na tym etapie dzieci już nie mają miejsca żeby tak szaleć..
    Też zazdroszczę, że już wiecie kiedy poród ale z drugiej strony nie wiem, czy mogłabym normalnie funkcjonować z taką wiedzą ;-)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ogłaszam wtorek - dniem CC czyli za tydzień, za dwa i za trzy będziemy myślami na sali operacyjnej :)

Ja we wtorek stawiam sie w szpitalu, cc w srode ;)

Laura, Weridiana, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A tak w ogóle to się witam.

U mnie nocka dziwna... wczoraj ok.20 poszłam się położyć do sypialni, zasnęłam, przebudziłam się po 23, bo mąż przykimał na kanapie przed TV, wstałam na siusiu i dalej spać... ale co chwilę czułam chyba skurcz... ból taki jakbym okres miała dostać.
    Wstawałam na siusiu jeszcze tylko raz, ale budził mnie ten sam ból... zestresowałam się chyba, bo mały spał i nie wiedziałam czy jest ok...

Jeszcze 31 do terminu, ale coś czuję, że rozpakuję się 8 sierpnia na urodzinach ciotki... znając życie się najem, napiję (oczywiście nie alko), pójdą wody i do szpitala... normalnie wiem, że tak będzie, czuję to w moczu...
    Mój teściu byłby wniebowziety, gdyby Piotruś zechciał się urodzić 8.08, bo wtedy są teścia urodziny, ale to by było już w 41 tc, wiec nie wiem czy dam radę :-)

Weridiana, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja ta moja pregne plus co lykam teraz , mam tez lykac przy karmieniu piersia .

Ja tez mam lykac do konca ciazy i po porodzie tez

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziś robię pizzę na obiad, a później może do ikei skoczymy - chcę dokupić stolik mały, na którym będę kładła wanienkę, bo stojaka specjalnie kupować nie będę.
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie!

Psioszka poprosze o przepis na ciasto, jesli masz sprawdzony :)

Gianna- ta waga to z pewnoscia przez opuchlizne. Jak mialam w weekend spuchniete nogi to waga pokazywala mi 1,5kg wiecej niz teraz, gdy opuchlizna zeszla...

Magda sz- hehehhehee fajny sen z lekarzykiem ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Cassie , moja ostatni dzień idzie 22/07 a kiedy u was wracaja do szkoły? Ile jest wakacji?

Do szkoly wracaja 07.09 a pierwsza klasa zaczyna 08.09.
    Potem maja miesiac szkoly i znowu 3 tyg ferii jesiennych.
    Podoba mi sie ten uklad.

A ja tak jak mowilam, wyprowadzilam mlodszego do przedszkola i zasnelam.
    Wkoncu tak mi juz tel pikal, dzwonil ze otwarlam oczy a tam 10.45.
    Lepiej sie czuje.

Mi tez skacze puls powyzej 110, zalecenie lekarza? minimim 4L plynow najlepiej wody dziennie.
    Lekow do tej pory udalo mi sie uniknac a przed ciaza bralam betablokery.

Ja za tydzien w srode bede znala termin cc.

Zetka tak ja pisalam. Dokupie, dokupie tylko chcialam jakas mega pake z ebay ale kompletnie nic mi sie nie podoba...
    Myslalam ze teramat ubranek jest juz zamkniety, wszystko mam juz przygotowane a jednak znowu musze czegos szukac. Ide na latwizne kupie uzywane bo na chodzenie po sklepach nie mam sily...

Zetka, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Psioszka poprosze o przepis na ciasto, jesli masz sprawdzony :)

Gianna- ta waga to z pewnoscia przez opuchlizne. Jak mialam w weekend spuchniete nogi to waga pokazywala mi 1,5kg wiecej niz teraz, gdy opuchlizna zeszla...

Magda sz- hehehhehee fajny sen z lekarzykiem ;)

Pytanie bylo do Psioszki, ale podrzuce Ci moj sprawdzony przepis na ciasto ;)
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/09/pizza-familijna.html?m=1

Ja wlasnie ustalilam menu na najblizsze dni. Dzis zurek z kielbaska i jajem, jutro nalesniki meksykanskie, a w czwartek ziemniaczki, kotleciki z piersi kurczaka z papyka i cebulka i ogoras malosolny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 11:41

Zetka, Laura, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Nam w szkole rodzenia położna/doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma ŻADNEJ specjalnej diety dla karmiących piersią, że mamy jeść normalnie, o ile normalnie oznacza zdrowo. Że nie ma prostego przełożenia tego, co zjadamy na mleko. Ewentualnie bardzo aromatyczne rzeczy, jak czosnek czy cebula mogą zmieniać smak melka, ale jeśli jadłyśmy te rzeczy również w ciąży, to jest duża szansa, że dzieciak będzie już do tego przyzywczajony przez czosnkowy smak wód płodowych :)

Ostrzegała wręcz przed takimi dietami, że tylko ryż, marchewka i gotowany kurczak, bo przy takim jedzeniu łatwo się do karmienia piersią zniechęcić, bo staje się ono męczarnią.

U nas dokładnie to samo powiedziała położna na SR, a dodam, że to mama dziewczynki i 7 letnich trojaczków. Powiedziała, że nie istnieje coś takiego jak dieta matki karmniącej, wprowadzana ot tak, tylko dlatego, że się karmi piersią i że właściwie to jest złe i dla matki i dla dziecka. Jeśli dziecku się coś dzieje, to można spróbować odstawić jakieś podejrzane jedzenie, ale jeśli nadal jest źle, to należy po 2 tygodniach do tego jedzenia wrócić i ewentualnie kombinować dalej. Powiedziała wyraźnie, że minęły już czasy, kiedy matka karmiąca nie mogła nic jeść, żyła na ryżu i kurczaku, była odbiałczona i odwapniona i wszyscy jej wmawiali, że tak trzeba. Ja na razie nie zakładam żadnej diety, a w razie potrzeb będę coś kombinować.

niecierpliwa, Zetka, Hermiona, Weridiana, małaMyszka, zabka11, witaminkab lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę wprowadzała żadnej diety, chyba ograniczę się do tych wzdymających tylko i gazowanych i to pewnie tyle :)
    Teraz mi wystarczy dieta ta którą mam....
    A mąż mi upiekł sernik ostatnio, przyznam że nawet ma smak chociaż nie ma cukru ani grama, no i cukier mi po nim nie skacze :)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Masz au pair? A z jakiego kraju :) sama byłam au pair przez 4 lata, we Francji, i sobie chwalę. Przy drugim dziecku też mam zamiar jakąś zatrudnić, no chyba że nie będę pracować na uczelni, albo w szkole, tylko w Mc Donaldzie jak teraz
    Mam au pair z Polski :-) fajna dziewczyna :-)

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest porazajace, ostatnio brak mi sily na cokolwiek, cala szafka rzeczy do prasowania dla Julki, a ja nijak nie umiem sie zmobilizowac i za to zabrac, wczoraj nawet deske maz mi rozlozyl, a po pracy schowal nietknieta :D Dzis tez sie za to nie zabiore, ja sie pytam gdzidm moja energia???

Laura, Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ