SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Magda, dokładnie tak. Za tydzień o 7 rano przyjęcie, a o 10:00 podobno cc. Więc właśnie mnie będą kłaść na stół. A spać to ja kochana wierz mi nie mogę od 2 dni...
A ja dokladnie za 2 tygodnie o 8 mam sie stawic w szpitaluZetka, psioszka11, 0na88, Paula_071, Lady Savage, futuremama, Laura, Weridiana, Amberla, małaMyszka, zabka11, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Mnie na samą myśl brzuch z nerwów boli i rozwolnienie mam
Podejrzewam,że nawet lewatywy nie trzeba będzie ,bo ja od niedzieli z wc nie wyjdę
0na88, aaaaga, niecierpliwa, Zetka, Lady Savage, futuremama, Laura, Amberla, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dzień dobry
Fajnie, że znacie dokładnie dzień i godzinę. To niesamowite, że za chwilę będą z nami nasze dzieciaczki. Ja to pewnie będę siedzieć jak na szpilkach pod koniec. A to już coraz bliżej godziny 0. My dziś zaczynamy 37 tc
aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Zetka, Lady Savage, Paula_071, Laura, Weridiana, Amberla, Cassie_DE, mamasia, Pati Belgia, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Powiem wam, ze ja z pierwszym dzieckiem dostałam skierowanie do szpitala przez ciśnienie i opuchliznę. Według mojej lekarki miałam poleżeć tydzień (żeby donosić ciążę) i potem cesarka. No to zglosiłam się po południu, zbadał mnie ordynator i nagle decyzja, że mają mnie szykować do cc juz natychmiast (stan predrzucawkowy, a ja się całkiem dobrze czułam) byłam w takim szoku, że niewiele pamiętam, nawet położnej pytalam czy dobrze rozumiem, że cc będzie juz teraz zaraz? Nie docierało zupełnie, ale też nie miałam czasu się denerwować, bo zanim wszystko do mnie dotarło, to mały był juz na swiecie
Zetka, psioszka11, Ewa123, Paula_071, Weridiana, niecierpliwa, Amberla, małaMyszka, zabka11, mamasia, Y, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Pulpecja, już sobie przypomniałam. No to chyba lepiej mieć termin umówiony, mniej stresu.
Dziewczyny, z tym karmieniem to naprawdę nie ma takiego koszmaru jeśli chodzi o dietę. Wiadomo nue za ostre, troszje bardziej lekkostrawne, ale z tego co pamiętam to nawet smażone jadłam. Będzie dobrze, naprawdę.
Położna mówiła to samo, moja mama mnie nastraszyła że tylko nabiał przez pierwsze 2 miesiące nic innego, tylko jogurty naturalne, i budynie śmietankowe ;/ a położna mówiła w szkole rodzenia, że wszystko można jeść tylko z głową i stopniowo. No i oczywiście nie mocno dobrawione.Zetka, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
W ogóle chodzę sobie po mieszkaniu i tak jakość lekko mi, po czym po kilku minutach doszło do mnie że brzuch mi się obniżył i dlatego mi się lekko oddycha, ale wcale nie czuję by mała jakoś bardziej mi na szyjkę naciskała czy na pęcherz.
Weridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Ja z innej beczki.
Mezowi zaczely mocno wypadac wlosy. Od jakiegos miesiaca po kąpieli cala wanna wlosow. Od dluzszego czasu daje mu magnez i vitaminer. Ostatnio robil morfologie i mial ok. Mozecie cos polecic? Ma bardzo geste wlosy ale martwie sie czy to nie ze zdrowiem cos.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja się idę chyba położyć do sypialni. Przytnę komara, bo i tak pizzę na świeżo będę robić, jak mąż wróci z pracy.
Pranie powieszone, zmywarka puszczona, więcej nie chce mi się.
Podczytam Was później.KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cześć dziewczyny! Spokojnie tu dziś
ja Was poczytałam i dopiero zwlekam się z łóżka. Taka pogoda, że nic się nie chce, ale wolę to niż upały. Jutro wizyta i bardzo się ciesze ☺
tez Wam zazdroszczę ze znacie termin porodu i to juz tak niedługo. Ja sobie jeszcze trochę poczekamWeridiana, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Hej! U mnie noc tragiczna druga pobudka na siku o 3.30 i do 5 probowalam zasnac, jak juz mi sie to udalo to o 6 maz wstal i znowu pospane.
Nic, ide na zakupy
Ktora dzisiaj rodzi??
także dziś spanie na raty
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nam w szkole rodzenia położna/doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma ŻADNEJ specjalnej diety dla karmiących piersią, że mamy jeść normalnie, o ile normalnie oznacza zdrowo. Że nie ma prostego przełożenia tego, co zjadamy na mleko. Ewentualnie bardzo aromatyczne rzeczy, jak czosnek czy cebula mogą zmieniać smak melka, ale jeśli jadłyśmy te rzeczy również w ciąży, to jest duża szansa, że dzieciak będzie już do tego przyzywczajony przez czosnkowy smak wód płodowych
Ostrzegała wręcz przed takimi dietami, że tylko ryż, marchewka i gotowany kurczak, bo przy takim jedzeniu łatwo się do karmienia piersią zniechęcić, bo staje się ono męczarnią.Weridiana, Zetka, Agaata, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Czesc !
kurcze wieki mnie tu nie bylo ! ( prosze nie klikajcie "Lubie" bo potem mysle ze wiadomosci ktos mi pisze a to tylko powiadomienia)
nie wiem czy mnie pamietacie ?? termin mam na 8,8 a z usg 27,7. widzialam ze juz ktos sie rozpakowal ? GRATULUJE :*
jak sie czujecie ? mnie od paru dni dokucza okropny bol bioder w ncoy, ciekzo mi sie spi i wstaje w nocy na toalete. w ogole jestem zmeczona i brak mi sil. nie wiem czy to przez pogode czy co..małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Niecierpliwa,
jesli lubisz herbate z cytryna to zastap te cytryne imbirem (ma cytrynowo-pikantny smak), dodaj plasterek ,a nawet jest lepiej trochę zetrzec na tarce.
imbir reguluje i obniza wysokie ciśnienie.
Wiadomo, ze jesli chodzi o naturalne sposoby to wazna jest regularnosc , jednak warto sprobowac zamiast kawy
Cassie , moja ostatni dzień idzie 22/07 a kiedy u was wracaja do szkoły? Ile jest wakacji?niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:tuńczyk i łoś
najgorszy zestaw... są bardzo tłuste niestety...
-
małaMyszka wrote:ja się też ważę co chwilę... pierdolca można dostać z tą wagą... dzisiaj idę na kawę z koleżankami z pracy i nie mam zamiaru sobie pożałować szarlotki z lodami albo innego deseru!
Jak sobie przedwczoraj pomyślałam ile i co będę jadła karmiąc piersią, to wpierdzieliłam na zapas bób, pół paczki chipsów, koktajl z jagód, kupiłam sobie kit kata i chałwę...))