X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to o 10 za tydzień będziemy tu litanie odmawiać żeby wszystko poszło ładnie pięknie :)

Zetka, psioszka11, niecierpliwa, 0na88, KasiaeN., futuremama, Cassie_DE, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, dokładnie tak. Za tydzień o 7 rano przyjęcie, a o 10:00 podobno cc. Więc właśnie mnie będą kłaść na stół. A spać to ja kochana wierz mi nie mogę od 2 dni...:)

A ja dokladnie za 2 tygodnie o 8 mam sie stawic w szpitalu ;)

Zetka, psioszka11, 0na88, Paula_071, Lady Savage, futuremama, Laura, Weridiana, Amberla, małaMyszka, zabka11, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka o ja cie juz tylko tydzien :-) :-) az mnie dreszczyk przeszedl no bedziemy za tydzien o tej porze kibicowac Tobie i Leonowi

niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam ze wiecie kiedy :)

Lady Savage, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na samą myśl brzuch z nerwów boli i rozwolnienie mam :) Podejrzewam,że nawet lewatywy nie trzeba będzie ,bo ja od niedzieli z wc nie wyjdę :)

0na88, aaaaga, niecierpliwa, Zetka, Lady Savage, futuremama, Laura, Amberla, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O synek sie rozkrecil :-) :-)

Zetka, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Fajnie, że znacie dokładnie dzień i godzinę. To niesamowite, że za chwilę będą z nami nasze dzieciaczki. Ja to pewnie będę siedzieć jak na szpilkach pod koniec. A to już coraz bliżej godziny 0. My dziś zaczynamy 37 tc :)

aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Zetka, Lady Savage, Paula_071, Laura, Weridiana, Amberla, Cassie_DE, mamasia, Pati Belgia, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze ja z pierwszym dzieckiem dostałam skierowanie do szpitala przez ciśnienie i opuchliznę. Według mojej lekarki miałam poleżeć tydzień (żeby donosić ciążę) i potem cesarka. No to zglosiłam się po południu, zbadał mnie ordynator i nagle decyzja, że mają mnie szykować do cc juz natychmiast (stan predrzucawkowy, a ja się całkiem dobrze czułam) byłam w takim szoku, że niewiele pamiętam, nawet położnej pytalam czy dobrze rozumiem, że cc będzie juz teraz zaraz? Nie docierało zupełnie, ale też nie miałam czasu się denerwować, bo zanim wszystko do mnie dotarło, to mały był juz na swiecie :-)

Zetka, psioszka11, Ewa123, Paula_071, Weridiana, niecierpliwa, Amberla, małaMyszka, zabka11, mamasia, Y, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Pulpecja, już sobie przypomniałam. No to chyba lepiej mieć termin umówiony, mniej stresu.

Dziewczyny, z tym karmieniem to naprawdę nie ma takiego koszmaru jeśli chodzi o dietę. Wiadomo nue za ostre, troszje bardziej lekkostrawne, ale z tego co pamiętam to nawet smażone jadłam. Będzie dobrze, naprawdę.

Położna mówiła to samo, moja mama mnie nastraszyła że tylko nabiał przez pierwsze 2 miesiące nic innego, tylko jogurty naturalne, i budynie śmietankowe ;/ a położna mówiła w szkole rodzenia, że wszystko można jeść tylko z głową i stopniowo. No i oczywiście nie mocno dobrawione.

Zetka, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chodzę sobie po mieszkaniu i tak jakość lekko mi, po czym po kilku minutach doszło do mnie że brzuch mi się obniżył i dlatego mi się lekko oddycha, ale wcale nie czuję by mała jakoś bardziej mi na szyjkę naciskała czy na pęcherz.

Weridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? mamy już 1557 stronę :)

Ciekawi mnie która z nas urodzi na 2000 i czy dojedziemy do 2000 strony ;)
    Tak tylko sobie pomyślałam ;)

Zetka, Pulpecja, magda sz, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki.
    Mezowi zaczely mocno wypadac wlosy. Od jakiegos miesiaca po kąpieli cala wanna wlosow. Od dluzszego czasu daje mu magnez i vitaminer. Ostatnio robil morfologie i mial ok. Mozecie cos polecic? Ma bardzo geste wlosy ale martwie sie czy to nie ze zdrowiem cos.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się idę chyba położyć do sypialni. Przytnę komara, bo i tak pizzę na świeżo będę robić, jak mąż wróci z pracy.
    Pranie powieszone, zmywarka puszczona, więcej nie chce mi się.
    Podczytam Was później.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Spokojnie tu dziś ;)
    ja Was poczytałam i dopiero zwlekam się z łóżka. Taka pogoda, że nic się nie chce, ale wolę to niż upały. Jutro wizyta i bardzo się ciesze ☺
    tez Wam zazdroszczę ze znacie termin porodu i to juz tak niedługo. Ja sobie jeszcze trochę poczekam

Weridiana, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hej! U mnie noc tragiczna druga pobudka na siku o 3.30 i do 5 probowalam zasnac, jak juz mi sie to udalo to o 6 maz wstal i znowu pospane.
    Nic, ide na zakupy :)
    Ktora dzisiaj rodzi :)??
    u mnie podobnie, tylko jak o 2 się obudziłam (a poszłam spać przed północą) to do 5 zero snu, później przysnęłam,to o 7 pobudka by męża wyprawić. na szczęście udalo się jeszcze kimnąć po ósmej, ale przed 10 teściowa mnie obudziła telefonem :/ także dziś spanie na raty

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szkole rodzenia położna/doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma ŻADNEJ specjalnej diety dla karmiących piersią, że mamy jeść normalnie, o ile normalnie oznacza zdrowo. Że nie ma prostego przełożenia tego, co zjadamy na mleko. Ewentualnie bardzo aromatyczne rzeczy, jak czosnek czy cebula mogą zmieniać smak melka, ale jeśli jadłyśmy te rzeczy również w ciąży, to jest duża szansa, że dzieciak będzie już do tego przyzywczajony przez czosnkowy smak wód płodowych :)

Ostrzegała wręcz przed takimi dietami, że tylko ryż, marchewka i gotowany kurczak, bo przy takim jedzeniu łatwo się do karmienia piersią zniechęcić, bo staje się ono męczarnią.

Weridiana, Zetka, Agaata, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !

kurcze wieki mnie tu nie bylo ! ( prosze nie klikajcie "Lubie" bo potem mysle ze wiadomosci ktos mi pisze a to tylko powiadomienia :) )
    nie wiem czy mnie pamietacie ?? termin mam na 8,8 a z usg 27,7. widzialam ze juz ktos sie rozpakowal ? GRATULUJE :*
    jak sie czujecie ? mnie od paru dni dokucza okropny bol bioder w ncoy, ciekzo mi sie spi i wstaje w nocy na toalete. w ogole jestem zmeczona i brak mi sil. nie wiem czy to przez pogode czy co..

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,
    jesli lubisz herbate z cytryna to zastap te cytryne imbirem (ma cytrynowo-pikantny smak), dodaj plasterek ,a nawet jest lepiej trochę zetrzec na tarce.
    imbir reguluje i obniza wysokie ciśnienie.
    Wiadomo, ze jesli chodzi o naturalne sposoby to wazna jest regularnosc , jednak warto sprobowac zamiast kawy ;-) :-)

Cassie , moja ostatni dzień idzie 22/07 a kiedy u was wracaja do szkoły? Ile jest wakacji?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    tuńczyk i łoś :) najgorszy zestaw... są bardzo tłuste niestety...
    Wiem ale juz rzygam tyminograniczeniami. Pije tylko wode, zadnych napojow gazowanych, sokow, chipsow, orzeszkow, fastfoodow. Tylko na parze i w piekarniku, zadnej panierki, naprawde rzadko kusze czyms slodkim....no to w dupie, co bedzie to bedzie.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ja się też ważę co chwilę... pierdolca można dostać z tą wagą... dzisiaj idę na kawę z koleżankami z pracy i nie mam zamiaru sobie pożałować szarlotki z lodami albo innego deseru!

Jak sobie przedwczoraj pomyślałam ile i co będę jadła karmiąc piersią, to wpierdzieliłam na zapas bób, pół paczki chipsów, koktajl z jagód, kupiłam sobie kit kata i chałwę...
    ale zestaw ;)))

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ